Парфюмни размисли и страсти - 273 юни 2022 г.

• 65 176
  • 664
  •   1
Отговори
# 450
За мен са зрели макове, малко преди чашката (семенника) да не е вече свежо зелена и семенцата да почнат да зреят. С нежните си, поомекнали листенца, в момента, когато тичинките са пълни с прашец и цветчетата са най-уханни и точно кремести. Свежите, току що разпъпили се макове, имат по-млечен и зелен аромат, за разлика от тези. Не познавам друг толкова естествен и фин аромат на макове. Прекрасен!

Специален поздрав за теб мадам!

много ми хареса лееееката горчивина, която се усеща. Парфюма вече ми е интересен 🙂

# 451
Благодаря, много харесвам макове! ❤️ Такъв, пухкав, не съм помирисвала. Една приятелка имаше РД тези дни и е качила на стената си тази прекрасна снимка. Та тези макове помирисвам аз 🤗

Още по интересно ми става за тази Prada La Femme! Аз по пирамида и сравнение си го представях плътен, гъст, кремест и даже леко ретро, затова не съм се интересувала от него до сега. Но усетих буквално сапун Lux!

# 452
Да, сапунен ми е и на мен. Не мога да го понасям, както и абсолютно всички други парфюми на марката. Имам много лошо мнение за тях.
Харесвам и съм носила само Амбровата Прада.Тя има допирни точки с Коромандел, но е спряна отдавна.

# 453
Всеки от нас има серийна непоносимост към някоя марка и всичките ѝ произведения. 😀

# 454
  • Габрово
Според вас за кой сезон е Олимпеа Легенд?

# 455
Според вас за кой сезон е Олимпеа Легенд?
За хладно време е за мен.

# 456
  • Sunshine state
На мен дълго време Прада Фам ми беше любим, но после взе да ми омръзва и преустанових подновяването му.

# 457
  • До сърцето...
Благодаря на всички за бързата реакция Heart
Deetron, ти направо ме отвя Yum
В крайна сметка се спрях на Mont Blanc Legend (EDT), Азаро Хром (класическия) и препоръката на Детрон - Aigner First Class (и заради името му също Stuck Out Tongue Closed Eyes ).

Спасихте ме от дълго ровене и по този повод ви черпя по едно мимоходом

Последна редакция: чт, 23 юни 2022, 11:12 от Радика

# 458
Хубави макове сте показали. Ресничестият  ми прилича на Papaver somniferum (сънотворен), а червеничките са Papaver rhoeas с антитусивно действие. Аз с Piment Brulant не се разбрах, защото най-силно върху кожата ми избива  нотката на зелени чушлета, също както когато ги откъснете от растението. Общото между изброените е съдържанието на алкалоиди с различно действие. И извън този спам много си допаднахме с Portrait of Lady, за който толкова време се чудих. Коментар във Фрагрантика за сходство със Soir De Lune наклони везните. И да, действително има подобие, като Лейди е една идея по мек. За мен и двата са прекрасни.

# 459
Понеже много си говорим за липа напоследък, тази сутрин когато отворих прозореца и ме лъхна познатата магия, не издържах и поръчах това:

https://til-time.com/en/produit/eau-qui-enlace/
Не го намирам във Фрагрантика, марката е френска, но не изглежда специализирана в парфюми, макар това да им е основният продукт. Името може да се преведе като "водата, която прегръща", а създателят е добре познатият ни мосю Francis Kurkdjian. Имам големи очаквания, ще пиша, когато дойде Heart Eyes

# 460
Radincho, благодаря за тази марка. В колебание съм дали да не си поръчам техни продукти сега....че като прецъфтят липите ще ми липсва

# 461
Radincho, благодаря за тази марка. В колебание съм дали да не си поръчам техни продукти сега....че като прецъфтят липите ще ми липсва
Чух за тях в един подкаст за парфюми и много ме заинтригуваха Simple Smile Само имайте предвид, че доставката им до България е покъртителна (мисля, че беше 36 евро), ако поръчката е под 150 евро. За по-малки суми излиза по-разумно с превозвач - аз поръчах през Германия, да видим кога и дали ще дойде.

# 462
  • sofia
Не съм по темата за любим Dior, просто не съм имала техен парфюм, но да споделя лятно-морската си селекция 😉 С мен са Chloe Nomade EDP и Rose d'Isparta. Номадът при мен се развива по-цветен и женствен в топло време, даже в голяма жега е супер секси и траен, в по-хладно време избива бръснарската нотка, заради която миналата година го разкарах без да му дам шанс... голяма грешка 😀 та сега пак е при мен.
Всъщност основната идея на поста ми е да споделя опиянението си от Розата на Бушерон. Разносих го снощи и се чувствах секси прекрасно и летях 😀😀 Първоначано беше малко шок от интензивния шафран, който при мен избива много агресивно, но слава богу след 10-15 мин. всичко си дойде на мястото! Обгърна ме кадифена роза, много луксозна и секси, елегантна, финна.. абе класна изработка! 🙂 Благодаря на kovacheva и tuali, вие ме подтикнахте към тази покупка и не съжалявам! Отдавна търся секси аромат с роза, но нито един от познатите ми не можа да ме плени така, както този.

# 463
  • София
Не знам какво ми става напоследък, но взех да понасям, че даже и да харесвам и парфюми с доминиращи флорални нотки.    Миналото лято си купих червената обувка Very Good Girl, като от пробата върху кожа в магазина бях останала с тотално погрешното впечатление, че е предимно сладък ванилов парфюм. После се разочаровах от преобладаващата при мен роза и го избягвах дълго време. Идваше ми леко ретро, червилна тази роза и ванилия хич не усещах, само леки плодови нотки в началото. Обаче в един момент заобичах точно тази нотка на дамска тоалетка, пълна с козметика. Преди време пробвах на ръка Very Good Girl Glam, но като се уталожи, ми се стори почти идентичен с предшественика си. Има ли според вас смисъл да си поръчам и новата обувка?

# 464
Здравейте , моля за помощ при избор на Mancera. Единствено търся да не е сладникав и без рози. Нещо дървесно може би.

Общи условия

Активация на акаунт