Парфюмни размисли и страсти - 273 юни 2022 г.

• 65 135
  • 664
  •   1
Отговори
# 510

Може ли някакви предложения за есенно/зимния сезон? Бих искала от сега да се ориентирам.
В момента разполагам с: Roberto Cavalli EDP и VCA Bois D'amande.
Този на VCA го познавам от мостра и за мен има прилика с Black Opium, който пък има прилика с Mancera Aoud Cafe. Това, ако се търси нещо подобно на вече наличното. Също така, за да дадем по-адекватни предложения, би било добре да имаме някакъв ориентировъчен бюджет.

# 511
Bell, бюджетът ми се иска да е около 100лв +/- .
Ще погледна тези, за които си споменала, защото нямам против да са подобни на Bois D'amande.
По-важно ми е на първо място да са трайни, а бонус би било да имат и хубав шлейф. Simple Smile

# 512
За мен нямат дори допирни точки с Черния Опиум и Уд кафе Мансера. Боа Даманд са бадеми, в другите два няма въобще.

# 513
Момичета, нямам спомен да съм носила чист парфюм, а се изкушавам да пробвам парфюмната версия на Tuberosa / Carthusia.
На сайта съставките са еднакви за двата, моя близка носеше Champs Elysee чист парфюм и парфюмна вода и парфюма ми си струваше някак по-мек и красив, но не зная дали и тук ще е така.

# 514
За мен нямат дори допирни точки с Черния Опиум и Уд кафе Мансера. Боа Даманд са бадеми, в другите два няма въобще.
Да, по принцип не би трябвало да имат прилика, но аз така го усетих. Изненадах се, че ми мирише на нещо познато, и то точно на Black Opium.

# 515
Момичета, кой от двата е по-подходящ за лятото? Montblanc Signature или Ellie Saab Le parfum in white? Първия го помирисах само на блотер, изглежда интересен, различен от всичко което имам, а в същото време и втория ми харесва, само, че не съм сигурна дали няма да ми дойде твърде сладък и силен.

# 516
  • вкъщи
Първият не е за лятото, губи се в жегата. Вторият не познавам

# 517
Който ви харесва, но пробвайте на кожа поне няколко пъти. Аз едно лято се влюбих с едно пръс в Рояла на Сааб, придобих го и после се оказа най-големия ми кошмар...
Тествайте, тествайте, тествайте, така вероятността за грешка силно намалява.

Момичета, кой от двата е по-подходящ за лятото? Montblanc Signature или Ellie Saab Le parfum in white? Първия го помирисах само на блотер, изглежда интересен, различен от всичко което имам, а в същото време и втория ми харесва, само, че не съм сигурна дали няма да ми дойде твърде сладък и силен.

# 518
Роялът на Сааб и при мен е ужасен ужасон на кожа(кисело просеко), но Le Parfum In White е абсолютен разкош и жъне комплименти и от двата пола. Т.е. излъчва, и се усеща от другите, не само че е хубав. На трета бутилка съм, в жега ми е най-любим.
Montblanc Signature не ми направи впечатление при проба. Свих рамене, и това беше.

# 519
Bell, бюджетът ми се иска да е около 100лв +/- .
Ще погледна тези, за които си споменала, защото нямам против да са подобни на Bois D'amande.
По-важно ми е на първо място да са трайни, а бонус би било да имат и хубав шлейф. Simple Smile
Ще изброя моите любимци за студено време, макар че е възможно повечето да надвишават бюджета. Ако имаш възможност да пробваш, би било чудесно. Може и да познаваш вече някои от тях. Иначе трайността е нещо субективно, но като цяло харесвам плътни и присъствени парфюми.

Alien EDP
Alien Fusion
Kenzo World Intense
Kenzo Jungle L'Elephant
Chanel Coco EDP
Chanel Allure EDP
Dahlia Divine Le Nectar De Parfum

Също така почти всеки от линията LVEB е подходящ за студено време. White Diamonds на Елизабет Тейлър е по-бюджетен и много хубав по мое мнение парфюм. Това се сещам за момента.

# 520
Бел, може ли малко подробно за Далия Дивин? Чудя му се отдавна....

# 521
Dahlia Divin Le Nectar De Parfum е женствен и елегантен, кремест и сладък. В началото осезаемо се усеща мимоза, а после - много хубава ванилия. Това е по спомен, ползвала съм го преди 2-3 години. Определено го предпочитам пред EDP, който ми идва тежък и е повече белоцветен.

# 522
  • София
Kovatcheva, днес се прибирам от Гърция и ще гледам да мина през някой мол да тествам Солар, а и парфюма на Били Айлиш звучи като за мен Simple Smile
Скрит текст:
Мерси за идеите, ще гледам да пробвам Олимпеята (дано този вариант да не прилича на оригинала и другите варианти, че хич не са моите) и Годес като се прибера Simple Smile
Хващам се за тези думи, и потвърждавам всичко казано вече за Olympéa Solar Paco Rabanne. И аз идвах да го дам като предложение, но KristinaZ вече ме е изпреварила. До сега не съм харесала нито една Олимпея, а този си го купих на минутата след първото пръсване и страшно ме радва. Добре, че не бях гледала пирамидатата му, защото никога нямаше да го пробвам дори с тези бели цветя. При мен този парфюм е всичко, което харесвам в един парфюм за лятото - секси жасмин и тиаре, които на жегата са просто феноменално красиви и привлекателни. И уникално красива плътна дървесна подложка, много карамел, много бензоин, чудна ванилия, прасковено сладко и шус кокосов ром. Сладък, но в точната доза. Цветен, но точно, колкото трябва. Мирише на лято, на щастие, на пясък, на коктейли и ми е чудно в жегата с него. Бутилката е просто истинско бижу Yellow Heart Много лесен за носене, модерен, щастлив парфюм. Към покупката получих подарък и 10 мл. травъл спрей, и изненадващо и за самата мен, съм похарчила повече от половината, за по-малко от месец. Чудесна трайност и излъчване, със сигурност ще бъде от любимците за това лято. Остатъчния аромат върху дреха е пристрастяващ, иска ти се да се гушкаш в него, и да го вдъхваш непрекъснато.

Новият парфюм на Били Айлиш също е интересно предложение за ваниломаните. Eilish Billie

Последна редакция: сб, 25 юни 2022, 12:13 от bubanka

# 523
В топлото време ланкомската свежест с която се сдобих покрай предната тема зададена от Densi вече ме радва - много свежа смес от цветя, смокиня, цитруси без горчилката на кората, без мускуса на молинардската смокиня който ме дразни, без леката сапунена свежест на Ficco di Amalfi която също ми идва повече на моменти, много добре приет от околните, абе с две думи идеален за жега, но цената и това че е спрян малко развалят работата

И си поръчах Tubereuse Castane - сега отивам в темата за размените да търся малко за проба

# 524
Happy Chopard Lemon Dulci - парфюм на деня, на седмицата, вероятно и на годината - не мога да му се нарадвам

Скрит текст:

тези дни се надявам да мога да помириша Aegean Sea Salt & Citrus Theodoros Kalotinis - много съм любопитна

Общи условия

Активация на акаунт