Парфюмни размисли и страсти - 273 юни 2022 г.

• 65 113
  • 664
  •   1
Отговори
# 525
Аз пък съм на парфюмна диета за пореден път. Laughing
Искам да видя най-малко 15 дъна преди да купя нова бутилка, и не преди Коледа.

Аромат за деня: Baccarat Rouge EdP. Вали като из ведро, зад мен подухва лек ветрец и ме обвива в пресни ягодки и кехлибарени смоли (наистина виждам цвят). Преди 5-6 години беше интересно чудо невиждано, вече не чак толкова. И тогава разносвах малка отливка. Има лекарствена, вместо зъболекарска нота като при клоновете. За в къщи и тичане в гората е супер. Не го възприемам нито като чувствен, нито като щастлив, нито възторжен и ясен....просто интелектуално куриозен.
Предпочитам Oud Satin Mood, Flowerbomb, или някой Chanel (Coco Mademoiselle Intense, Coromandel). Ще си изпръскам отливката от 10мл, и ще ми стигне доволно. Любов няма да има между нас.

Bubanka, Lemon Dulci и при мен се оказа невероятно попадение. Страхотна мента вади в жега, и е точно това което си представях в Outrageous, който се оказа наистина Скандално безобразен флоп.
https://www.fragrantica.com/perfume/Frederic-Malle/Outrageous-2720.html
Друг лимон с мента на който възлагах огромни надежди които не се оправдаха беше Л'Артизанската Батукада, който след страхотно начало, утихваше до неприятен муск. От години го влача, искам да го довърша този месец.
Батукада е супер един час, но след това трябва да бъде изкъпан.
https://www.fragrantica.com/perfume/L-Artisan-Parfumeur/Batucada-13195.html

На сляпо обаче Lemon Dulci не.  Да не ме хокате после. Satisfied

A Girl in Capri, Versace Eros pour Femme EdT и Lemon Dulci са моите нови лимони това лято. Nature Sunny Flowers Lemon

Още:

Последна редакция: сб, 25 юни 2022, 14:08 от Dez

# 526
Добре, че не си поръчах бакарата, след като и управител на пицария я разнася, ще си пазя остатъчето за след 10 години когато никой няма да я носи, обаче на влага е мнооого красива....
Иначе вчера убедих ММ да поноси grand soir, голям хит се оказа, чудно му стои
А аз вече ще спирам да чета, пак напоръчвах 100 неща за зимата след Noir de Noir - solei neige и една lira много изгодни ми се видяха, щях да си взимам люлка за градината, казах си я по-добре парфюм, тъкмо може да отслабна ако стоя права.... Сега трябва и яко пръскане, че бройката се увеличи, а не обичам да трупам

# 527
харесвам го (едит: Lemon Dulci) повече от момичето от капри, не намирам чак толкова много прилики между тях - както е отбелязано във фрагрантика
и да, както всеки друг парфюм, не е за на сляпо - четох, че не се е харесал на момичета, които са го взели след като са чели мой отзив за него
подуших сестичката му - бигарадия - чела съм чудесни отзиви за нея - на мен изобщо не ми допадна
мислех да подаря бялото фере преди една седмица на приятелка - изненада ме - аз не го усещам добре, не ми е траен (определено обонянието ми се повреди) - но когато съм с него, очевидно за другите е траен, осезаем и харесан
много ми е мъчно, че спрях да усещам голяма част от парфюмите си - да, ковид, но и преди половин година все пак Frowning1

# 528
Здравейте!
Моля, за мненията ви, за Chant d'Aromes и Jicky на Guerlain. Прочетох всичко писано, години назад. Лошото е, че то се отнася за предишните аромати в овалните шишета. Новите от 2021 г. са доста променени, според описанията във Fragrantica. Много ще ми помогнете, защото ще се кротна. Не мога да ги намеря за проба. За предишните е ясно, но и новите ги няма. Благодаря! Flowers Rose
Dez, "парфюмното гладуване" е много полезно нещо, факт! Аз обаче подобрих всичките си лични рекорди. Вече... около два месеца. С изключенията, в които не мога да се въздържа и влизам в парфюмерия. Непознатите за мен аромати, продължават да ме вълнуват.

Последна редакция: сб, 25 юни 2022, 15:18 от Magda Dimitrova

# 529
Аз съм ти писала отдавна на лични, за всички стари Герлени. Важи и за тези.

# 530
  • Варна
Имаше пост преди ок. месец, че много хора се оттеглиха от темата или само четат. Аз вероятно съм писала за първи път преди 12тина години, но все по-малко, защото не умея да разказвам и нямам интерес към нишови парфюми. Направи ми впечатление пост, 2-3 нагоре, нещо че управител на пицария носел този парфюм....! Не виждам нищо долнопробно в тази професия, това не определя нито доходи, нито интереси. Подобни думи са неуместни.
Всъщност исках тактично да намекна, че такива разделения и определения може да прогонят хора от темата.

# 531
  • by the sea
Честито лято със закъснение Nature Sunny
Смятам да се наслаждавам на макс на всичко лятно, което имам, особено на последните капки Florabotanica и A Scent Issey Miyake.
Нямам нови придобивки, миналата година пазарувах като невидяла и имам доволно разнообразие,  тази година съм се отдала на нова "краста", все пак ви наглеждам от време на време да не изоставам много.
sotd

# 532
Може ли няколко думи за този Опиум?

# 533
  • by the sea
Ох ами този парфюм е много странен за мен и дори е необяснима любовта ми към него
( не взимайте на сляпо Simple Smile )

Нямам предшествениците и не знам дали е подобен на някой от тях, Opium Vapeurs мирише на края на лятото, на суха дървесина, много orange blossom и тамян, комбинацията от които му придават опушения аромат, в комбинация и с червения пипер става още по-сух и опушен Simple Smile нищо сладко и женствено не усещам в този парфюм.
Притежавам го защото ми напомня на безкрайни прашливи дюни, пясъци, плажове и слънчеви дни, както вече написах носталгично ми напомня на края на лятото, смятам че преспокойно можеха него да го кръстят Nomade.
Дано ви е полезно това описание Grinning Grinning

# 534
Имаше пост преди ок. месец, че много хора се оттеглиха от темата или само четат. Аз вероятно съм писала за първи път преди 12тина години, но все по-малко, защото не умея да разказвам и нямам интерес към нишови парфюми. Направи ми впечатление пост, 2-3 нагоре, нещо че управител на пицария носел този парфюм....! Не виждам нищо долнопробно в тази професия, това не определя нито доходи, нито интереси. Подобни думи са неуместни.
Всъщност исках тактично да намекна, че такива разделения и определения може да прогонят хора от темата.

Аз го казах, но долнопробно го наричате само вие....след както един аромат се носи от управител на заведение за хранене, значи е максимално офис френдли, мейнстрийм, познат, приет, популярен. Еквивалента на бяла риза и черен панталон, не искам да ухая така. Тъжно е, че 26 човека си търсят и естествено намират, негативизъм

# 535
Намерих си кратко мнение от есента на 2019 относно Dahlia Divin Le Nectar, може да е полезно за някого. "В по-хладно време се разкри много приятна за мен нотка. Сладък, но и леко резлив мирис на тропически плод, прилича ми на манго. "

максимално офис френдли, мейнстрийм, познат, приет, популярен
И аз така го разбрах. Всички сме различни, тук в темата има хора, които не искат да носят парфюми, станали твърде популярни. Няма лошо в това, разбира се. На мен лично не ми пречи да нося даден парфюм, ако наистина ми харесва, само защото е станал често срещан.

# 536
И на мен не ми допада, че напоследък отвсякъде подушвам нещо на Arabian secret, не знам Уляна или синия амбър, но е отврат. Резлив гаден ароматизатор.

# 537
Търся мнение за Reflection Amouage, няма много мнения тук. Ще съм благодарна за всяко!

# 538
Търся мнение за Reflection Amouage, няма много мнения тук. Ще съм благодарна за всяко!
Наскоро имах възможност да го пробвам, при мен е цветен, но в същото време и чист аромат. Нещо от типа на Alien Flora Futura.

# 539
Оу, Alien ме плаши.
Чакайте да си призная, може и да ми дадете по-разумни идеи. Приятелка ми даде виалче на La Tulipe Byredo, познавам го отдавна,  много го харесвам! Сега като си го припомних, пак е прекрасен, ама както Денси беше писала е безсрамно нетраен за тези пари. Всъщност, не е толкова нетраен, защото от обяд още го усещам, но толкова слабо, че все едно съм без парфюм. Та се зачетох в по-трайните му подобия, а именно Reflection Amouage и High Line Bond No 9. Та сега съм в чуденка, да си взема ли Лалето, което познавам и харесвам, или някой от другите два, като се доверя, че са подобни, но пък по-трайни.

Общи условия

Активация на акаунт