ЮЛЧЕТО слуша с двете уши - Дядо Коледа дано го оцени!

• 9 922
  • 238
  •   1
Отговори
# 90
Да се запиша за коледното пък после ще чета. Идеята с платото е супер, пове4ко сандвички, че тея наште лакомници...  ooooh!
Може и торта, ама аз не държа толкова на нея колкото на сандвичките.
Олеле, Криси, много премеждия, много чудо, добре 4е сега сте си добре и че ти е 2-ро детенце, че ако беше първо.... Добре дошли!
Карилуис, ЧРД! Много здраве и щастие!
Ритка, поздрави на вашето тати за юбилея!

# 91
Забравих да кажа, че съм навита за Пловдивското парти. Ще сме си тук, така че няма значение кой ден ще е.

# 92
  • София
Стискаме палци на Майчето да свикне безпроблемно в яслата и да не боледува хич!
Ритка, вие в кой квартал живеете? Направо ме изумяват тези хора - наистина нехарактерно поведение за хора с деца... #Crazy Sick

krisiki, добре дошла при нас! Наистина доста сте преживели... Но отсега нататък само здраве и смях в къщата ви да има!!!

Тонинче, съжалявам за снимките ви... Вземете поне каквито има от гостите ви!
Ние така се спасихме положението със снимките от ЧРД и кръщенето (на нашия апарат снимащия беше променил резолюцията и не ставаха за нищо).

За коледното парти ще дойдем с удоволствие, само да сме здрави. От 1 седмица и двете с Ида се опитваме да се разболеем... То има време до тогава, та дано се оправим, иначе - няма да идваме.

# 93
  • София
Бладодаря на всички. PeaceЩе дойдеме на Коледното парти да се запознаем .Разбрах къде ще бъде и кога но на кой да дам пари ?Аз ще съм със 2 деца.Трябва ли да нося и подараци?

# 94
Ара, ами в квартал Витоша. Квартала е нов, има стари къщи и нови блокчета и може би оттам идва проблема. Не знам.

Един ден се разхождахме с малката и тя видя една баба, която возеше в количка момиченце на нейната възраст. Хукна Майчето към количката, явно да осъществи контакт с момиченцето, една усмихната жизнена, а другата жена като я видя, хукна с количката в обратната посока и избяга  Sad Няма да забравя погледа на детето си, изгледа ме много озадачена и тъжна, неразбираща какво става, е тогава ревнах  Cry

Не знам какви са тези хора, но такова нещо не бях виждала. Освен това тези наблюдения не са само мой, но и на детегледачката. Оттогава започнаха да ми минават идеите за ясла. Не искам повече да си гледам детето тъжно заради разни патки  Sick

# 95
  • София
Krisiki, добре дошла!

Напълно разбирам какво си преживяла, с теб сме от "една порода". Да са ви живи и здрави и каката и малкият сладур!

# 96
  • Варна.
krisiki - добре дошла, радвам се, че премеждията ви са отминали и се радваш на здрави деца!
Карилуис, ЧРД!  Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower
ritka - баси работата! то бива да не се познават хората и да се разминават, ама като става въпрос за деца, не разбирам! може би яслата е по-доброто решение, особено ако не боледува.
напоследък по-рядко се събираме с други деца, по площадки много не стоим, че все събира боклуците, обикаляме си с количката, и така като отидем на гости при някоя от приятелките с деца, виждам и в двете деца едно и също - залепват се за майките си, нито се заиграват заедно, нито се поглеждат, а се познават много добре. обяснявам си го с малкото контакти с др. деца през зимата. може би затова яслата дава  незаменима възможност за игри и забави.

опасявам се някой да не намери по-долното за обидно, защото сравнявам децата и кучетата, но кучкарите ще ме разберат -  вметвам аналогично и за кучето ни, не се смейте, но нашата Кики, понеже не я водим навън по разходки, много рядко вижда  др.кучета, съм 100%сигурна, че си мисли че е човек. когато през лятото я бяхме пратили за една седмица на "хотел" при други хайвани (същта порода), беше спряла да яде, и изобщо не беше играла с тях, през повечето време стояла на високо да ги наблюдава високомерно.
аз съм много за яслата, болестите които си разменят там също не са за пренебрегване, но пък игрите...и то без майките им все да им подвикват от страни "не пипай", "внимавай" и т.н.
може би ние ще се включим към яслата през лятото или есента. жалко, че тука няма половиндневна, тя най-много ще ни устрои.
купих плат за маскарадния костюм, едно тигрово трико, намерих си шивачка, сега мисля как да избачкам опашката и ушите, че да издържат поне 1 час.
доставката от данет ми пристигна, имаме вече възглавничка,  бърза работа, само дето си губих времето да обикалям из града.

# 97
Ритка, къде е тази частна ясла в която ще ходите? Парите са сравнително добре като за частна ясла..  newsm78

# 98
http://zadecata.com/index.php?page=0_14_6_2

Търсете Детски Център Доверие  Hug

# 99
krisiki - добре дошла и от мен! Пожелавам ти след всичко, през което си минала да се радваш само на положителни емоции!

Карилуис, честит рожден ден - много здраве и късмет ти желая!

Ритка, честит празник и на твоя мъж!

При нас всичко си е по старому, единственото ново е, че след почти 2 месеца пауза ни изби първият кътник Simple Smile Сега ще чакаме и другите.......

Иначе и Вики е трудна на ядене, но поне като съм по-настоятелна хапва...и аз не знам злояда ли, претенциозна ли каква е в това отношение, но определено бая усилия ми косва докато я нахраня....

# 100
Криси, добре дошла Hug Ще ви добавя в списъка утре или вдругиден, че нещо много ангаДжиментИ Wink За коледното парти се плаща на място и освен това е добре да носиш свой подарък за по-голямото детенце, и един подходящ за малчовци, който ще бутнем в една торба и ще разменим. Така всяка мама получава подарък изненада, а по-големите каки и батковци също, но при тях изненадата е малко нагласена Wink
Ритка Shocked Къде жевеете... все е дно в пещерите, бе душа, какво е това отношение newsm78 Чудесно за яслата, дано Мая продължи така радушно да я възприема Grinning
Дики, напълно те разбирам. И нашият куч се мислеше за човек, да не говорим, че спеше до 14 часа на обед и ако се опиташ да го изведеш по-рано направо гледаше супер сърдите през рамо... не беше куче, ами търтейче (Бог да го прости). Много ми е мило като се сетя и наистина - ако не свикнат от малки да общуват с други кучета става... ужас Rolling Eyes
Сияна играе с деца. Само с момчета, но и това е нещо. Малко се притеснявам, защото общуването с еднополови формира модели на поведение, а тя сега възприема основно от момчетата, но да е жива и здрава, поне знам, че ще има кой да я пази (ако съумеят ад я опазят от самите себе си Mr. Green )

# 101
Привет и от нас, нямаме с какво ново да се похвалим  Rolling Eyes Пък и нищо ново за обсъждане  Whistling

Вярно че е малко ранко, но дайте да се организираме за Пловдивското парти - да уточним дата, час, пари за подаръци. Айде давайте предложения!

# 102
  • София
Мамчета видях че на августчетата Коледното тържество ще е на същото място, дата и час заедно ли се събирате? newsm78 Голямо ли е помещението в тия ,,Барбарони,, или ще стане голяма лудница? Thinking

# 103
  • welcome to the Jungle
ДОбре дошла, Криси! Желая ти от сърце лошото да е останало зад гърба ти, а от тук насетне - само щастие и радост да ви пълнят сърцата!   bouquet  bouquet  bouquet

аз да се оплача - Огнян го беше стегнал един запек  Thinking, в чудо се видях. 3 дни никакво акане, пръцкане много и нищо..Извадих тежката артилерия - круши, сини сливи, киви и накрая Дуфалак. Е, като казвам накрая, финалът беше - ГРАНДЕ-ОМАЗАНЬЕ  Mr. Green - памперсчето не беше устискало тройното количество кашест ароматизатор и всичко в креватчето беше ... хммм, като изкаляно  Joy Joy Joy.  Но от какво се случи това стягане  Thinking, незнам, откакто е на детска кухня, стомахчето е много редовно...

Янче, душа, чета те и само стискам палци професионализмът на колегите да е на висота и скоро да забравиш кошмарните хранения на Дидо! Не само да ги забравиш, но и да си отпуснеш душичката   bouquet, защото от цялата тази какафония, най ми е жал за теб!
Чета с интерес всички твои постове от терапиите, но само искам да посъветвам другите мами - не се опитвайте да копирате написаното от Яна.
Тези "упражнения" са направени или насочени към Дидо, съобразени са с неговите конкретни умения, качества, възприятия и всичко, което е малката личност. Такива упражнения, типове хранене и т.н. не са панацеия и не са общи правила за всяко злоядо дете. Принципът на всяка терапия е първо да се стигне до проблема, а след това да се търси решението на конкретния проблем. В случая проблема "злоядост" е съчетан с дидовия характер и няма общо с характерите на другите дечица, т.е. случаят е частен  Peace Но, всеки сам си решава  Hug.

Честит рожден ден, Карилуис!! Желая ти много щасти и здраве! Останалото се постига   bouquet!
А като сте отворили темата за кучетата-получовеци, имам толкова за разказванеее... Whistling. Имахме домашно куче, което се беше влюбило в баща ми #Crazy, плътно с него, до крака му, а когато го нямаше, му пазеше обувките, дрехите. Като казвам - пазеше - разбирайте злобно ръмжене и заплаха за всички ни  Joy. Имам в главата още весели случки!
 Ритка, честит домашен празник на патеричка и стискам палци скоро да се "съюзите" с кварталната задруга на бебетата и бабетата  Joy Joy Joy .

Асе, душа, не се притеснявай за Сияна, все още дечурлигите ни нямат мъжки и женски модел на поведение  Flutter, има време и това да стане. За момента по-важното е да комуникират със себеподобни Mr. Green

# 104
В случая проблема "злоядост" е съчетан с дидовия характер и няма общо с характерите на другите дечица, т.е. случаят е частен  Peace Но, всеки сам си решава  Hug.

Да, така е, има само няколко общовалидни неща, като наприемр порочните клапи в неразливашите се чаши, които трябва да ги няма, за да бъде това преход към обикновена чаша с вода, както и изсипването на яденето в бузата със специална лъжичка, при децата, които отказват да дъвчат. Останалите неща, като играта с храна по време на хранене не са подходящи за никой друг, защото това за нас е по-малкото зло, а не нещо позитивно и ще бъде временно.
Дидо е със зверски сополи точно днес на прощъпулника си, изключително кисел и не се отлепя от мен!  Cry Само мрънка и реве. Терапията съм я зарязала от всякъде в момента, докато не оздравее.  ooooh! Sad Sad Sad

Общи условия

Активация на акаунт