ЮЛЧЕТО слуша с двете уши - Дядо Коледа дано го оцени!

• 9 899
  • 238
  •   1
Отговори
# 225
  • Пловдив
 Praynig Praynig Praynig Моля се час по-скоро всички болни дечица да оздравеят.

Пращам цялата си положителна енергия на всички Heart Eyes Hug

Идва Коледа - един от най-светлите празници и нека всички я посрещнем здрави.

# 226
Да не са се заразили децата нещо на коледното парти?
За всички болни смятам за много подходящо да пият Зелена енергия и Колактив, а за кърмените - само Зелена енергия. Аз тръгнах да се разболявам след цял ден лекции в университета, като започна със супер болки в гърлото, едвам изкарах нощта, не можех да дишам. Към 6 сутринта взех 2 бр ЗЕ и 2 бр. Кол. ударно и заспах. Като станах в 9, гърлото ме болеше много по-малко, пресече ми болестта. А до сега винаги след такива ужасни болки в гърлото ми е следвало ужасно разболяване, кашлица, сополи, отпадналост по седмица.
Гале, ти имаше ЗЕ, до колкото си спомням, даваш ли на Оги докато е болен? Не е лошо и ти да го пиеш профилактично.

Добре дошли на новите в компанията!  bouquet

# 227
Хайде и от нас поздрави на всички болни бързичко да се оправят. Да не би вярно да е от партито, защото всички болнички бяха там .....  newsm78 незнам. Да не викам дявола но при нас няма нищо  Praynig.
Ние сме си вече от 2 седмици с кашлица, но на Емчо вече му поотмина, но аз още кашлям като магаре. Особено сутрин като се събудя е нещо страшно. А като тръгна да си духам носа - няма край. И при нас беше първоначално само хрема, после сгъстяване на хрема, и стичанена секрета и зверска кашлица с храчки. Емчо първата седмица пи сироп и капки за нос, след като не му мина му спрях всичко и след още няколко дни започна да се оправя, а аз още не мога, и си мисля вече утре да отида на доктор ако продължава така.

Дезри - дано и при вас нещата да се оправят и дядо ти да се възстанови.
Много  Hug и  Heart Eyes на всички болни и бързо оздравяване.

# 228
  • Бг-мама
http://www.save-darina.org/content/view/13/28/lang,bg/
Майчета моля да го прочетете  и ако нямате фин.възможност поне опитайте да ес регистрирате на другия сайт който ще пусна по доло и гласувайте за желание 769.
Ето го и сайта:
http://www.loop.city.bg//index.php?destroy=true
Благодаря ви!

# 229
Гласувах за Дари от името на цялото семейство. 4 гласа от нас Hug Утре или в понеделник ще гледаме да изпратим малко парички Grinning Дано Господ бди над малката душица Praynig Коледа е приказно време, нека чудото се сбъдне Praynig

# 230
Стефчо и Джиджи вече са по-добре...Ако всичко  е наред, ще ги изпишат и се прибират вкъщи...
За глюкозата знам, че не се дава просто така ...зависи от случая...може да подейства обратно..
Явно на коледнот опарти сме си поразменили по някой и друг вирус, ама кво да се прави...
Мартин през деня нямаше температура...хрипа само и го боли гърло...Дано тази нощ не вдигне пак висока температура  Praynig
Асе, никъде не понася студени компреси...но то на кой му е приятно. И аз мислех, ако не смъкне температурата, да направим една среднощна баня, но слава Богу, температурата спадна.
 какво давате за болно лапешко гърло????
Педито ми даде един лек, дето се пръска, но на него пише да не се дава на деца под 5 години  Shocked Общо взето всичките и лекарства подмених..що са те педиатри, като трябва самостоятелно да решавам с какво да лекувам детето  Close
За гърлото му правих мед с лимон..не знам дали може да сложа сода  Thinking

# 231
Милите дечица... така ми е мъчно. Прегръдки и целувки на всички! Хайде да се пробвам да ви разведря и да питам нещо - случвало ли ви се е (на малките, де)? След предните две зъбчета да избие кътник??? Щото при нас стана тоя номер и на мен ми е много смешно и чудно. Отгоре има предните четири зъбчета, а отдолу само 2-те. И преди няколко дни долу вляво - зъб, ама много навътре (дори не знам как се нарича, но е с 3 връхчета за сега и много голям). И в тази връзка (срам не срам  Embarassed Embarassed Embarassed) да помоля за разяснение относно наименованията на зъбите. Имам само бегли спомени и няма да ми е излишно да чуя това. Малко за отвличане на вниманието. Спете спокойно и утре да сте здрави!

# 232
  • Варна.
Дано да се оправяте вече всички, да намаляват сополите, температурите, дрискането  въобще всички подлудяващи майките детски болежки! Praynig

Аз намерих дистрибутор на Аквасорс тук във форума, ник-нейм  Dino, тя ми изпрати до Варна по 1 шише ЗЕ и Колактив, давам по 1 колактив в кис. мляко което пие през нощта и от време на време по 1 ЗЕ във сока, който цедя сутрин. да не дърпам дявола за опашката, но Калина за сега се разминава с термометъра. смятам, че вършат работа и ви ги препоръчвам, в къщи преминаха 2-3 хреми - не ги закачи.
Аси, какво става с предаването?

# 233
 Praynig Всички болнички да се оправят  Praynig

При нас към групата наболните се включи с пълна сила и батко Иван  Sad и то през нощта с пълна програма и то в кревата си  ooooh! Хубавото обаче е че през деня бяхме малко по-добре и Явото започна да пие течности без да ги връща веднагически. За оводняването висим на цици по зяла нощ  Tired,  пием Хидратин алфа, чай шипка с лимон и захар ( по въпроса на Хипо - аз си позволих еднократно да сложа в чая и на върха на лъжичката сода, за да пресека повръщането иначе знам, че не е съвсем подходяща ама....), глюкоза също , но нея по-малко, повръщането го поовладяхме като че ли  Praynig със свещичка Вомакур, сега бориме разтройството с ентерол, но за сега ..........се омазваме изцяло на всяко  Sick Баткото, явно като по-голям се справя по-добре и днес позадържахме положението - утре ще видим - ДАНО  Praynig

И един въпрос - Как се разбира, че детето е обезводнено  newsm78

Според мен сме лепнали купонджийски вирус и то гадничък  Rolling Eyes

Асе
, давай я оздравяващата тема вечеееее, че не се издържа  Tired   Praynig

# 234
  • Варна.
И един въпрос - Как се разбира, че детето е обезводнено  newsm78
Според мен сме лепнали купонджийски вирус и то гадничък  Rolling Eyes

на незатворилите фонтанелата се гледа там дали не е хлътнала много, а на по-големките се щипва кожичката на вътрешната част на ръката под лакета, ако остане щипнатото по-дълго време и не се изпъне кожата е загубило повече вода от колкото трябва. аз тези външни признаци знам.

# 235
  • welcome to the Jungle
Цитат
Асе, давай я оздравяващата тема вечеееее, че не се издържа
Ето точно това 2 пъти днес се засилвах да напиша! Да изтрепаме  #Sniper ГАДНИТЕ ВИРУСИ  Rage с една нова и оздравителна темичка!!
Асе, пиши на модераторите да я затварят тази, защото не се издържа! Зная, че си магьосница в озаглавяването на отчетите ни  newsm76, така, че чакам с нетърпение НОВАТА ТЕМА..

Между другото чакам с нетърпение застудяването след 2 дни и снега  Heart Eyes, защото захлаждането гарантирано ще умори вирусите. Това топло и неадекватно за сезона време + гъстите мъгли от началото на месеца са идеален инкубатор за бацили всякакви!
А и нека да завали снежец, че Оги само го гледа от една серийка на Телетъбис.

ЦЕЛУВАМ, ПРЕГРЪЩАМ ВСЯКО БОЛНО ДЕТЕНЦЕ И НЕДОСПАЛА И ПРИТЕСНЕНА МАМА! С ЦЯЛОТО СИ СЪРЦЕ ВИ ЖЕЛАЯ БЪРЗО ДА СЕ ОПРАВЯТЕ  spoko
Радвам се за подобрението на Стефанаки! Дано бързо се оправи цялата бойна дружина  Praynig

Сънили, за обезводняването:
Признаци за обезводняване

Леко обезводняване:

Детето е по-малко активно от обикновено, но все пак играе и е контактно
Устните са леко сухи
Пишка малко по-рядко от обикновено

Умерено обезводняване:
Детето не е активно и не играе, но е контактно
Задържа погледа си във вашия и ви отговаря
Устните са сухи и напукани, вътрешността на устата е леко суха
Няма сълзи, когато плаче, но очите все още изглеждат влажни
Пишка наполовина на обичайното
Урината е концентрирана, с цвета на ябълков сок

Тежко обезводняване – потърсете лекарска помощ!
Детето е отпуснато, неактивно, почти не задържа поглед и не реагира на гласа или докосването ви. Това е дефиницията за летаргия.
Устните са напукани, вътрешността на устата е суха и лепкава без слюнка
Няма сълзи, очите са сухи и потънали навътре
Не пишка в продължение на 12-18 часа
Особено необичайна раздразнителност наред с другите симптоми
Бледност
Ускорен пулс
БЕЛЕЖКА: По-вероятно е детето да се обезводни тежко, ако има и повръщане, и разстройство, отколкото само едното.

Ето и линкове:
ПОВРЪЩАНЕ
РАЗСТРОЙСТВО

Ого кашля много свирепо, но днес се е запознал с кварталния д-р Ковачев, който много обстойно го е преслушал и е уверил татко Любо, че синчето му вече е на финала на болестта, няма усложнения и кашлицата е "отхрачваща"  Peace.
 Tired А мен ме е хванала много злобна хрема  Tired, отделно днес бях в едно помещение с бая болни хора  ooooh! и сега се чудя с какво да се натъпча, за да се предпазя от нещо сериозно  Sick.

# 236
toninna, дечицата имат 20 зъбчета, от които 8 резеца- предните/ 1- ви, 2- ри горе и долу в ляво и дясно/, 4 кучешки / 3- тите, два горе и толкова долу/, 8 кътника /4- ти и 5- ти пак горе и долу от двете страни/. При тях липсват нашите 4- ти и 5- ти /предкътниците ни или премолари/. Фактически нашите 6- ти и 7- ми / кътници или молари/ се явяват при тях 4- ти и 5- ти!
Не се притеснявай, че никне кътник преди другите схемата за това как поникват не важи за всички деца.
Надявам се да съм ти била полезна.  Hug

И аз гласувах за детенцето, дай боже да се оправи и да стане пак такова усмехнато момиченце?  Praynig Praynig Praynig

# 237
   Hug   Hug искате поваче инфо. за мен : термина ми беше на 26:07:2005г.но на 14.07.2005г. вечерта ми истекаха водите и ме закараха в болницата.С Ники раждах с операциа(секцио) , а Гоги по нормален път.Роди се 50см.2900кг.В момента тежи 10кг.и е висок 78см.       искам да кажа на всички болни дечица бързо да оздравявате и много целувки от мен и Гоги  Kissing Heart Kissing Heart lovekiss

# 238
Пуснах я Grinning Хайде сега е ред на вашите добри новини Hug

Общи условия

Активация на акаунт