ЮЛЧЕТО слуша с двете уши - Дядо Коледа дано го оцени!

• 9 916
  • 238
  •   1
Отговори
# 195
 Laughing Честита нова къща, Дани  Hug Мерси за инфото, само последно въпросче по темата - колко време отнема докато излязат резултатите?

Аз мога да се похваля, че изкарахме (щото поотминава) първата си болест без лекари и то само благодарение на вас  Hug А се оказа, че е било няква гадна инфекция, която явно се е развивала тайно  ooooh! Нооо важното е че я приборихме само с витамини и Хустагила, е, и капки за носле, де и сега се пооправяме bowuu

Гале, излишно е да споменавам, че и аз се радвам като всички за Оги Hug Дано сега мноооого време не ви се налага да се борите с подобни неща Praynig

# 196
  • Варна.
само последно въпросче по темата - колко време отнема докато излязат резултатите?
хубав въпрос. не знам. ако е болно детето и да чакаш часове (или пък дни) за изследването Sad, то може и донякъде затова лекарите да дават бързо АБ, за презастраховане.
Браво и на Гогата, справили сте се чудесно! Hug

# 197
Браво на Огото  Hug

Сега дойде и нашия ред да се разболеем  Rolling Eyes от снощи повръщаме и двамата  Sick - днес аз съм малко по-добре обаче Явото не може нищо да поеме - щом хапне или пийне нещо и веднага  Sick и вече 24 часа не мога да я овладея тая история  ooooh! Лекарката ни разбира се изписа разни гадости - Суметролим и Вомакур наред с по-безобидните вомитосхил ентерол и смекта, първите две засега не съм ги дала че листовките им зучат направо плашещо  Thinking Та така дойде и нашия ред да ви помолим за малко положителна енергия и дано спре малкото ми съкровище с това повръщане, че иначе ни грози болнично лечение  Tired

# 198
Ох, милите, това ми звучи като онзи отвратителен вирус с повръщането и разтройството. Дано бързо да се оправите Praynig Hug Сигурно знаеш повечето неща, които трябва да се предприемат, така че дано се справите по-бързо - ужасен е, знам  Tired

# 199
  • София
Съни, бързо да се оправяте и двамата!  Hug

Гале, надявам се Оги вече наистина да е добре, ти също! А я кажи за какво точно не си доволна от Любенова? Ади като вдигна 39,7, когато ви писах, сестрата ми каза, ако искам да я заведа да я види. Аз обаче я свалих долу при доц. Тодоров и на консултацията не пропуснах да й го спомена. Естествено нищо не каза, но честно казано, като цяло съм доволна от нея и не мисля да я сменям. Иначе МЦ "Детско здраве" се рекламираше във всеки брой на сп. "Мама", докато още си го купувах. В него имаше и статии (нелоши) на лекари, работещи там, но от първа ръка информация за тях нямам.

# 200
  • София
Едно допълнение - прегледах списъка с лекарите на интернет страницата на центъра. Викам си, нали повечето са от МА, може някое име да ми е познато. Има един ортопред - д-р Николай Драганов, само че няма изписана титла, та не съм сигурна дали е този известният. Има и една неонатоложка д-р Детелина Стоичкова. Д-р Стоичкова - неонатолог има в 1АГБ "Св. София". Миленчето до ден днешен ползва услугите й за Емма. Ако става дума за същата, тя е много доволна.

# 201
  • София
Браво на Огънчето!

Аз призовавам всички при нужда от антибиотик, независимо за детето, или за вас, задължително настоявайте за антибиограма - Дики добре го е описала какво е точно. Иначе рискувате да пиете по 2-3 антибиотика един след друг, защото първия не е бил правилния и не е действал. До колкото знам би трябвало да не се заплаща, а винаги да се прави преди изписване, но мисля, че лекарите си пестят направленията. Аз нямам нищо против да си го платя.

само последно въпросче по темата - колко време отнема докато излязат резултатите?
хубав въпрос. не знам. ако е болно детето и да чакаш часове (или пък дни) за изследването Sad, то може и донякъде затова лекарите да дават бързо АБ, за презастраховане.
Браво и на Гогата, справили сте се чудесно! Hug

Точно така - проблемът с антибиограмата е, че става бавно и ако се наложи да се вземат спешно мерки няма как да се изчака резултата от нея Sad. Освен това направленията (ако ги дадат) вършат работа само по лабораториите на поликлиниките (частните лаборатории искат пари) и става още по-бавно. Това специално е за урина, но едва ли при каквото и да е друго изследване да има разлика - просто за антибиограмата е нужно време, за да стане  резултатът след посяването. Освен това правят изследването с препаратите, които имат - така че вероятността макар и малка да не ти уцелят най-точния антибиотик съществува.

# 202
  • welcome to the Jungle
Сънили, милата.... ЧУдя се какво може да ви помогне, но рехидрин - със сигурност май трябва. Също така, зная, че в такива моменти се дава глюкоза с чаена лъжичка. Една по една лъжичките, но постоянно. Айде, ти вярвам, че ще вземеш бързо решение за теб, но за Яво...най-важното е да не се обезводни. ДАно час по-скоро ви мине, но ако не стане - лично съвет - отидете да влеят на Яво банка с глюкоза или физиологичен разтво (незная какво точно се влива). Определено е по-малкото зло от обезводняването.
Стискам ви палци да преборите този вирус не час, а минути по-скоро!!!

Сия, предпочитам да ти обясня мнението ми на лични или на скайп. НО като цяло, и моето отношение и отношението на моите близки към докторката се промени много след това разболяване на Оги.

Бубка, на мен са ми правили антибиограма преди време. За да бъде сигурна, трябва да се изчака посявката поне 2-3 дни. Самата антибиограма представлява бележка, на която е записано какъв секрет ти е взет и отдолу списък на антибиотиците, подредени в табличка, а срещу всеки антибиотик - с цифрички е изписано силата на повлияване. Хубавото е, че дава категорично и точно отношение, когато става въпрос за бактериална инфекция.
В случая с Оги обаче, говорим за вирус. Антибиограма на вирус не се прави. При нас нямаше да излезнат никакви резултати. АБ беше предписан "юрболежката" от дежурната педиатърка, за да си върже гащите. Аз изчаках и дадох АБто след известно закъснение, защот видях или по-скоро усетих, че нещата отиват на зле. АБ се изписва и превантивно, когато "магическата топка" е разгадала, че вирусната инфекция ще продължи повече от 3 дни. Срещу вирус АБ НЕ СЕ ИЗПИСВА. Правило е, че след 3 дневно вирусно разболяване се създават предпоставки за НАСЛАГВАНЕ на БАКТЕРИАЛНА инфекция. На третия ден от влошеното състояние бактериалната инфекция е много вероятна и е хубаво АБто да е започнато, за да не се развива и тя.
Също така знам от доктори, че при сигурна бактериална инфекция (имала съм такава при едно тежко циститно възпаление, което се качи в бъбрека), че на секундата трябва да се започне терапия с подходящ медикамент и бързо да се пусне антибиограмата. В последствие ако лечението не е подходящо се сменя, но макар и със слабо влияние-  и първото лекарство си дава своят положителен резултат.
 ooooh! Абе сложна история....
Мимка, желая ти успех с новият педиатър!
Янче, благородно ти завиждам на духа и еуфорията, която те е обзела...аз освен с разболяванията...па и с тоя корем вече - никъде не ми се ходи  Flutter

Ара, какво стана с Ида, надявам се да сте се оправили и вие!

Ей, мамита, като изпитала скоро болката от болестта на гърба си - изпращам ви много позитивна енергия и час по-скоро болните да са здравички!!!

# 203
Момичета, мога да взема отношение за д-р Стойчкова. Тя беше лекуващ лекар на Майчето в Неонатологията на 1АГ (Мая се роди с трудна адаптация и беше 5 дни в кувиоз и 10 дни на антибиотици). Останах с много добри впечатления от нея  Hug За съжаление късно разбрах че практикува като частен педиатър иначе можеше да си я поеме от раждането.

За Детско Здраве, сигурно има много добри педиатри, но аз заведох веднъж Мая там за настинка и попаднахме на една педиатърка невролог, която първо ми обяви детето за лигла и второ му сложи диагноза хиперактивност, след 5 минутен преглед на гърло и нос  Shocked Искаше даже на контролен преглед да ходим  Shocked Тези "диагнози" бяха поставени защото детето се скъсало да реве и Мая не даваше на докторката да я пипне. До този момент Мая никога не е реагирала така към лекар, а при тази жена ревна в момента в който я видя. Оттогава детето е стресирано и реве от лекари Sad Втори път там няма да я заведа !

Хайде целувки  Heart Eyes

# 204
Ох, ние май се похвалихме малко рано Confused

Ритка, това ми звучи ужасно, що за лекар може да бъде такъв човек newsm78 и то детски #Crazy

# 205
  • София
Дъщеря ми като малка се страхуваше от д-р Стоянов огромен мъж с брада. Докато не го сменихме при всеки преглед изпадаше в истерия .Представям си каква е била тази докторица Animal Pig newsm57 Animal Cow  animal085

# 206
  • София
И аз избързах с похвалването...
След еднократната температурата 2 дни нищо, но после се разкашля като магаре... Сега не  е топла, няма хрема, нищо друго.

Уф, че гадорийска тема стана....
Бързо оздравяване на всички болничета! Hug

А в този център освен името на Драганов видях и нашия хомеопат.
Аз и другите видях, но само тези ми бяха познати.

Последна редакция: ср, 13 дек 2006, 12:52 от ara75

# 207
Хей какво става с тези болести  ooooh!

Хайде да оздравявате, че дядо Коледа идва  Hug, няма да го посрещаме болни я  Heart Eyes

# 208
Леле, какво става ???  ooooh!
Галя, като видях снимката на Оги с абоката и жалната муцунка, направо ми се скъса сърцето. Браво, че вече е добре юнакът. Heart Eyes
Стискаме палци и на всички други болничета. Много ги прегръщаме и им изпращаме всичките си добри мисли и чувства с пожелание за бързичко оправяне.  Hug Hug Hug

mimes, не ти препоръчвам Обелската поликлиника. Не съм чула нито едно положително нещо за нея. А преди години шефът и направи така, че принуди всички кадърни доктори да се махнат от там, но ти си решаваш може и да е останал някой добър доктор.

А сега и аз да ви се оплача. Моят дядо в неделя направи 4 инсулт и хич не е добре. Не си знае името, не ни познава, но на моменти му се прояснява всичко и започва да се притеснява, че ни тежи и неможе сам да се оправя, както до сега. Единствените, които не бърка са Кая и Мони и ги познава и им знае имената, а собственото си- не, представяте ли си колко много ги обича. Много е гадно, а на мен ми е толкова мъчно, че немога да намеря думи да опиша какво чувствам. Зная, че е възрастен човек, но е моят дядо и аз много го обичам...  Cry Cry Cry Той е този, който гледаше Мони, когато трябваше да тръгна на работа и ми помагаше в къщи, но сега... Стискайте палци господ да му даде още време да поживее и да се порадва на правнуците си. Praynig Praynig Praynig

# 209
  • В средата на времето
Съни, вземи Хидратин Алфа. Това беше единственото нещо, което лекаря от Инфекциозна ми каза, че мога да давам, когато бяхме с повръщането и разстройство. Никакви Смекти, Ентероли, или Вомитосхил(но това си е хомеопатия и поради тази причина, може да не ми го препоръча)...да не говорим за Вомакур..и нас педиатърката ни го изписа и след като Вомитосхил свещичките не помогнаха реших да ги сменя с Вомакур.. Confused В резултат (поне според мен те бяха причина) Кристиян се поду в лицето..Сам един ден ги слагах, но много съжалих...Ако го кърмиш още нека мине само на кърма..няма да умре от глад. Плюс това като са с този вирус нямат никакъв апетит. Кристиян изкара само на кърма цяла седмица. След всяка друга храна повръщаше. Важното е да се взима някакъв хидратин (да се оводнява организма), иначе се нарушава електролитния баланс  и в резултат детето започва да прилича на парцал.. Sad При моя опит с тези вируси - тежкото положение е между 3 и 4 дни..Стискам палци бързо да се оправяте и двамата и Яво да го размине разстройството!

dezrycho, дано дядо ти бързо да се възстанови.. Praynig

Общи условия

Активация на акаунт