ЮЛЧЕТО слуша с двете уши - Дядо Коледа дано го оцени!

• 9 928
  • 238
  •   1
Отговори
# 120
  • София
??? Леле....СРАМ     
отнесени от вихъра.... Mr. Green

Толкова да съм се оплела.... Цяла седмица правя уговорки за неделя, за да ми е свободна съботата за партито....  #Cussing out

# 121
  • welcome to the Jungle
Хехехе - отиде всичко за агресията  Whistling

Мами, а аз да се оплача ... Огото е много болен  Cry. Снощи като го подхвана една Т,  започна от 38.7*, дадох Нурофен, който я посвали и малкото заспа. А през нощта стигна до 39.4*  Shocked. Ама в 3 часа нито на доктори да звъня, та добре, че го има форума и работеше на всичкото отгоре  Whistling. Татето гушка Оги и го завива в оцетени кърпи, Оги реве, та се къси, гори целия, а аз чета ли чета какво се прави в такива моменти и как да се размине аналгинчето... Естествено, треперех наравно с мъничето, да не вдигне температурата и да направи гърч  Praynig Praynig Praynig. Близката денонощна аптека била със спяща аптекарка, която не се събудила, та в по-далечната Любо взел Ефералган за деца, та се започна редуване с Нурофена. След благополучно заспиване към 4-5 ч. Оги в 8 беше отново с 39.4  Shocked и отново процедурата с Нурофен, оцетени кърпи и т.н. Отидохме в "Лора", където една педиатърка с 18 годишен стаж ни нахвърля една яка рецепта с тежка артилерия : Перитол сироп (за Алергията  Rolling Eyes Shocked, дето я няма), Аугментин -антибиотик, Виброцил-капки и витамин Ц... БИ му инжекция с Урбазон, да не направи дихателен спазъм и да се задуши от Ларингита... ДА, забравих, дребното кашля като магаренце.
Денс съм недоспала, изтощена и на тръни кошмарът от снощи да не се повтори. Антибиотик още се чудя дали да давам, защото ще му е за първи път, пък и нали трябва да трепе бактерии, а не вируси...баси, не е лесно да си родител. Чакам едно светило в УНГ+ - д-р Бегов, който ни е комшия, да се прибере и да направим консултация и с него...
Стискайте палци всичко да е наред  Praynig и бързо да се оправим  Sad

Весело изкарване на всички утре на партито! ЗА съжаление то ще мине гарантирано без нас  Tired

Ето отново адреса за кашлиците: Интересна статия за КАШЛИЦИТЕ И СИРОПИТЕ

егати, все едно го предизвиках този ларингит, като се ентусиазирах да споделя това за кашлиците...

Последна редакция: сб, 09 дек 2006, 16:15 от Lioness

# 122
  • В средата на времето
Гале, стискам палци бързо да се оправяте!  Praynig Пожелавам спокойна и безтемпературна нощ! Hug
Само да ти кажа за Нурофена и другите температуропоножаващи - дава се по мл. на килограм тегло на еднократен прием, за да има ефект. Това ми го каза лекаря, който идва да преглежда Криско вкъщи, когато беше болен. (аз това не го знаех , а в листовката пише за деца на възрастта на нашите да се дава по 5 мл. на прием).  Peace

# 123
Lioness, дано Оги бързо се оправи и тази нощ да спите спокойно  Hug
За такива моменти моята педиатърка препоръчва да се редува Нурофен и Панадол през 4 часа.

# 124
Гале поздрави и от нас на Огънчето и бързо да се оправя. Да не вдига повече Т, и ако може да се разминете и без антибиотика - най-добре.

Емчо също кашля вече от близо 2 седмици, като преди това пак кашляше 2 седмици, след това мина 1 седмица пауза и пак така. Сега пи сипор за кашлица Мукосолван, капки Виброцил, и след 1 седмица нямаше никакъв ефект, и продължаваше и хремата и кашлицата и ги спрях (нали не се дават тези капки повече от 5-7 дни), и продължихме с Ксилометазолин още няколко дни. Сега вече няма сополи, но кашлицата си я има от време на време, и то по-скоро нощно време. Но определено не е дълбока. Слушаха го 3 пъти и няма нищо просто е от гъстата хреме и стичането на секрет, и просто чакаме да си мине от самосебе си сега.

А нощес Емчо както си спеше и се събуди със зверски рев и хлипане. НО не първоначално да се размрънка или нещо такова, а направо започна да реве силно и да хлипа и чак да се дави от плач. Сигурно 10 минути не можах да го успокоя по никакъв начин, и най-накрая се разсъни и се успокои и като се започна един смях, едно чудо. Изпълни си целият цирк, и всички глупости които знае, и няма заспиване. Та така  2 часа и половина. Какво беше това чудо. Дали не е сънувал кошмар, незнам, но точно на това приличаше. Защото беше много уплашен, когато се събуди, и това до сега не се беше случвало.

Ние утре сме на линия. Купихме подаръка и сме там.
Хайде до утре.

# 125
Краси, сигурно е сънувал кошмар и после може да е бил адски щастлив, че е сънувал  Rolling Eyes

Гале, да дам и аз малко позитивна енергия на малкия човек  Hug Дано се оправите бързо и леко да е вече  Praynig Сигурно сега не ти е до това, но ако имаш възможност би ли снимала пак първата страница дето се е осветила от светкавицата, че не мога да я разчета Whistling (бях го писала това, но не знам дали си го прочела).

Изида, какво значи на килограм тегло? В смисъл колко мл на колко кг? Иначе и аз знам, че следва да се редуват два вида температуропонижаващи и то през 3-4 часа!

Весело изкарване на събирането утре  bouquet

Иначе и ние сме болни - кашляме и от снощи сме с разтройство, мъчат ни кучешките и имаме маааалко сополки, болно време настана #Crazy

# 126
  • В средата на времето
bubka, 1ml на 1 кг тегло. Т.е ако тежите 12 кг, даваш 12 мл. Нурофен или Панадол на един прием. Лекаря тогава ми каза също , че нямало смисъл от редуване на температуропонижаващи; че може да даваш само Нурофен  примерно през 4 часа..такива ми ти работи...

# 127
Момичета, кога беше партито утре? newsm78 Че и аз съм нещо - Отнесени от вихъра Laughing

# 128
За температурата могат да се редува Панадол с Нурофен през два часа (едното е с паразатемол, другото с ибупрофен) - така се получават необходимите 4 часа за дозите на панадола и съответните за нурофена  Crazy
Компресите с оцет да се прилагат внимателно  Naughty - кожата на децата е чуствителна  Mr. Green
Ефикасно за сваляне на високата темп. е лед под мишниците (в пликче за фризер например), мокрите чорапки също помагат, отворен прозорец за да е свеж въздуха, лека пижамка и може и без завивки  newsm78 май това се сещам.

Да не се забравят многото течности които са необходими на организма и разбира се не на последно място - мноооогото целуФки  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Да оздравява малкия Ого бързичко  Hug
КОЛЕДНО ПАРТИ!!!
на 10.12. - 11ч.
в Барбарони 1

http://www.barbaroni.com/map.htm
Гр.София
Ж.к. Бели Брези, бул.България
Блок 17
Тел. 958 19 95

Последна редакция: сб, 09 дек 2006, 21:11 от Sunnily*

# 129
  • welcome to the Jungle
БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ПОДКРЕПАТА!  bouquet

Tired Е, честита да му е на Оги първата глътка антибиотик в живота....ЗА съжаление, май оправяне няма, тази вечер отведнъж вдигна Т 38.8*, а до преди това 37.6 без спадане. Очевидно вирусът е гаден и ще доведе и до по-големи неприятности. Пък и майка му  bowuu е отгледана с антибиотици и е що годе-читава още.

Изидка, много силни ми се струват дозите на твоя Док  Rolling Eyes. Аз на Оги снощи му дадох 3 мл от Нурофена и му подействаха добре, после и 5 мл му дадох (четох, че това е дозата за неговите кг) и те му подействаха за същите часове. Та лично аз не виждам смисъл да се дава ударна доза, защото вредите ще са доста, а силата може би ще е същата.
Сънили, посреднощ изчетох много теми и статии за високата Т и там навсякъде изрично пишеше, че антипиритиците - Ибопруфен и Парацетамол трябва да се редуват на ПОНЕ 4 часа един от друг и на 8-10 часа пауза от един и същи. По-малък интервал е твърде опасен и направо забранен. И педиатърката днес ми каза, че поне 5 часа трябва да е интервалът между 2те. Както беше писала Сия преди време - при много висока Т е по-добре да се даде Аналгин, колкото и да е вреден, пред тъпченето с горезиброените в големи количества.
Всъщност, опитът ми и изчетеното от снощи показаха успех при следната комбинация :
 - редуване през 4-5 часа Нурофен и Ефералагн;
 - кърпа с вода 3 Sadкъм) оцет 1 - за 30 минутки да се увие детето, като в тези 30 минутки поне 6-7 пъти съм "препирала" кърпата в оцетената водичка( която трябва да е с Т ~ 30 *);
С кърпите се сваля бързо високата Т, а антипиритикът допълнително спомага за продължителното сваляне.

Момичета, утре весело изкарване на празника! И да сте здрави всички   bouquet

# 130
какво е това парти Embarassed съни не каза нищо днес, приемате ли още мами и дечковци

# 131
  • София
Е, Гале, много жалко, че се е случило така с Оги точно преди партито.  Hug Аз пък така се радвах, че утре ще се видим, но нищо, ще го отложим за по-нататък. Ти, т. е. вие, иначе как сте? За обвиването с влажни чаршафи само да вметна, че чаршафът не трябва да минава през гърдичките, а през ръцете, т. е. студеното да не е до сърцето. Това ни го е казвал един много готин педиатър от "Лора" (Омарбалиев, ако не ме лъже паметта), като го извикахме веднъж посред нощ. Мене, ако ме питате, от оцета много полза няма, всъщност водата охлажда и смъква температурата; най-много, ако прекалиш с него, да се зачерви кожичката или да умиришеш детенцето, но който мисли, че действа, например, за отваряне на порите - то негова воля, нека си го слага. (За оцета иначе и д-р Любенова е на същото мнение като мене). При много висока температура може и да се изкъпе детенцето във вода с не повече от 2 градуса по-малко от температурата на детето, т. е. ако температурата е 39,5 градуса, то водата трябва да не е под 37,5. В противен случай разликата между вътрешната температура на детето и тази на водата води до натоварване на сърцето и въпреки че дечицата обикновено са със здрави сърчица, не е желателно да бъдат подлагани на подобни екстремности. Дано сам била полезна и бързо оздравяане на болничките! А на останалите - до утре!

# 132
  • в шоки-land
весело парти утре, момичета, и чакаме снимки Hug Heart Eyes  bouquet

Львичке, да о3дравявате бьр3о с малкия юнак  Praynig...пращаме ви много  Hug Heart Eyes

много ме е яд, исках да си копна обясненията на Ая и те3и 3а агресията, а сега всичко отиде....

# 133
какво е това парти Embarassed съни не каза нищо днес, приемате ли още мами и дечковци

Направо идвайте  Hug инфото е няколко постинга по-горе  Hug

И що така бе ГалеMr. Green защо аналгина (в евросъюза май ще ни го забранят) да е за предпочитане пред парацатемолчето  newsm78, за ибупрофена - ясно не го предпочитам и засега се спасяваме само с панадол (пу-пу-), но пък нашето педи наистина на два часа ми е казало да ги сменявам при нужда (което за мен е към 39) За антибиотика - е все ще ги захраниме и с това чудо - въпроса е да не се прекалява и за всяко нещо да не го хапваме, а иначе .....всички така сме отгледани  Crazy

За банята - и аз знам че не бива разликата да е много голяма с водата и детето, че може и до гърч да доведе  Confused

Heart Eyes Всички да оздравяват  Heart Eyes

# 134
  • София
Да оздравява бързичко Оги!

А на нас честито  #2gunfire- Ида е с 38.3 в момента.
По всичко личи, че не е ден за парти за нас.

С термометъра голяма борба пада - тя обича да си играе с него и да го носи, но като реша да меря Т - реве и се дърпа като ужилена....
Някой ползва ли от тези за ухо, които отчитат за секунди?

Общи условия

Активация на акаунт