отнесени от вихъра....
Толкова да съм се оплела.... Цяла седмица правя уговорки за неделя, за да ми е свободна съботата за партито....

. Снощи като го подхвана една Т, започна от 38.7*, дадох Нурофен, който я посвали и малкото заспа. А през нощта стигна до 39.4*
. Татето гушка Оги и го завива в оцетени кърпи, Оги реве, та се къси, гори целия, а аз чета ли чета какво се прави в такива моменти и как да се размине аналгинчето... Естествено, треперех наравно с мъничето, да не вдигне температурата и да направи гърч
. Близката денонощна аптека била със спяща аптекарка, която не се събудила, та в по-далечната Любо взел Ефералган за деца, та се започна редуване с Нурофена. След благополучно заспиване към 4-5 ч. Оги в 8 беше отново с 39.4
и бързо да се оправим 

Пожелавам спокойна и безтемпературна нощ! 
Дано се оправите бързо и леко да е вече
Сигурно сега не ти е до това, но ако имаш възможност би ли снимала пак първата страница дето се е осветила от светкавицата, че не мога да я разчета
(бях го писала това, но не знам дали си го прочела).

- кожата на децата е чуствителна
май това се сещам.

Е, честита да му е на Оги първата глътка антибиотик в живота....ЗА съжаление, май оправяне няма, тази вечер отведнъж вдигна Т 38.8*, а до преди това 37.6 без спадане. Очевидно вирусът е гаден и ще доведе и до по-големи неприятности. Пък и майка му
е отгледана с антибиотици и е що годе-читава още.
към) оцет 1 - за 30 минутки да се увие детето, като в тези 30 минутки поне 6-7 пъти съм "препирала" кърпата в оцетената водичка( която трябва да е с Т ~ 30 *);
Аз пък така се радвах, че утре ще се видим, но нищо, ще го отложим за по-нататък. Ти, т. е. вие, иначе как сте? За обвиването с влажни чаршафи само да вметна, че чаршафът не трябва да минава през гърдичките, а през ръцете, т. е. студеното да не е до сърцето. Това ни го е казвал един много готин педиатър от "Лора" (Омарбалиев, ако не ме лъже паметта), като го извикахме веднъж посред нощ. Мене, ако ме питате, от оцета много полза няма, всъщност водата охлажда и смъква температурата; най-много, ако прекалиш с него, да се зачерви кожичката или да умиришеш детенцето, но който мисли, че действа, например, за отваряне на порите - то негова воля, нека си го слага. (За оцета иначе и д-р Любенова е на същото мнение като мене). При много висока температура може и да се изкъпе детенцето във вода с не повече от 2 градуса по-малко от температурата на детето, т. е. ако температурата е 39,5 градуса, то водата трябва да не е под 37,5. В противен случай разликата между вътрешната температура на детето и тази на водата води до натоварване на сърцето и въпреки че дечицата обикновено са със здрави сърчица, не е желателно да бъдат подлагани на подобни екстремности. Дано сам била полезна и бързо оздравяане на болничките! А на останалите - до утре!
инфото е няколко постинга по-горе 
, за ибупрофена - ясно не го предпочитам и засега се спасяваме само с панадол (пу-пу-), но пък нашето педи наистина на два часа ми е казало да ги сменявам при нужда (което за мен е към 39) За антибиотика - е все ще ги захраниме и с това чудо - въпроса е да не се прекалява и за всяко нещо да не го хапваме, а иначе .....всички така сме отгледани 
Всички да оздравяват
- Ида е с 38.3 в момента.