Дюни Роял Ризорт - 2022 г.

• 54 299
  • 753
  •   1
Отговори
# 525
Ресторанта на ХВ нали е Созопол? Няма мухъл там..

# 526
  • Sofia
Не се притеснявайте, дори да попаднете на стая с мухъл, ще ви преместят. Любезни са, ние също имаме резервация за там, за септември.

# 527
Благодаря Ви,  дано всичко е наред със стайте,  не сме от капризните хора, но това би ме притиснило да го дишаме.
Приятна почивка и хубаво време на плажуващите и очакващите своята почивка скоро Simple Smile

# 528
Мухъл има в Марина Роял Палас. В ресторанта им също. Може вече да са го почистили. Или поне съм виждала такъв пост със снимки във Фейсбук. В ХВ няма мухъл. Нито има такъв във ресторант "Созопол". Не се притеснявайте. Всичко ще е наред. И аз отидох с ужас тази година, а отново си изкарахме перфектно. Бяхме там от 3 до 12 юли.

# 529
Не съм видяла или усетила миризма на мухъл в МРП, но изобщо не се учудвам ако хората се оплакват от такъв проблем, в който и да е от хотелите. Ще има мухъл като управата спестява от ток за работеща вентилация. Не може банята да не се проветрява и е естествено от влагата да се образува мухъл. Още по-благодатна средата за това е горската среда около бунгалата в ХВ. Много пъти писах, че за мен комплексът спешно се нужае от съвременен ремонт.  Да се изградят външни асансьори в МРП, така че средата да е достъпна за хора с двигателни проблеми и за семейства с деца в колички. Изцяло да се подменят мебелите, в баните да се премахнат старите вани и да се заменят с функционални душ-кабини. Да се подмени вентилационната система, за да може баните да се вентилират, а не да миришат на спарено и влагата да отива в стаите. Басейните да се отопляват и най-вече вътрешният на МРП, иначе е само за кичозно украшение и т.н. Само с паркове и градини не става. Няма нужда в ресторантите да се изсипва уж рогът на изобилието, но в голямата си част храната да е за зимна почивка/манджурляци, зимни салати - 10 вида с картофи и майонеза, разбъркани с каквото се сетят, колбаси с ниско качество само и само да се каже, че храната е разнообразна. Хубава е, има много голям избор, но има и много излишни ястия, които съм сигурна, че след поднасяне директно отиват в кофата за боклук, защото освен баби германки и полякини, никой друг не ги поглежда. Не става да се лежи на стари лаври и така да се гради имидж. Разчитат, че хората са дали доста пари и се примиряват с неуредиците, а не трябва да е така. Иска се влагане на средства, обвновяване и разбира се адекватно управление на проблемите на плажа. Недопустимо е някой да си позволява катуни и други безумия, без някой да им направи забелеэка и това да бъде прекратено на момента. Има си дефиците в комплекса и е време да се отстранят. Написала съм отзив от почивката ни, в който не съм спестила нищо негативно. Надявам се тези, от които зависи да променят нещата в правилната посока.

# 530
  • There I was on a July morning
Винаги може да се направи луксозен ремонт на хотелите, но инвестициите ще се изплащат за сметка на цените на нощувките. И тогава отиваме в ценовия клас на други хотели, които не са по джоба на 90 % от българите.
Не всичко е градини, но и тяхната поддръжка струва пари, както и тази на плажа, осигуряване на спасители, почистване, дезинсекция и др. Това всичко е калкулирано в цената. Едно е да поддържаш само 1 хотел, а друго - цял комплекс.
Мисля, че последните години имат успешна политика, щом комплексът е все пълен.
За стаите в Белвил - може да не са обзаведени по последен писък на модата, но са чисти и комфортни, а времето, което прекарваме в тях, понякога е само колкото да пренощуваме. Като сметна - плаж, разходки, някоя активност, дискотека, вечерно шоу и то свършил денят.
За храната - също нямам забележки. Дори не всичко да е било вкусно, има достатъчно голям избор и винаги можеш да намериш ястия и салати, които са хубави.

Последна редакция: нд, 21 авг 2022, 11:47 от Скубиду

# 531
  • Beyond the Frontiers
Само ще вметна, че комплексът никога не е имал проблеми със заетостта. Единствената разлика в последните 2-ве години е националността на клиентите.

# 532
И понеже нямат проблем със заетостта не трябва да променят нищо, така ли? Да си я носят на рамо тази заетост. Не са им ниски цените и да, като са се наели да поддържат 5 хотела ще трябва да го правят. Разходите едва ли надвишават приходите им.

# 533
Нашата почивка в Белвил приключи, като за първи път посещаваме комплекса и останахме по-скоро доволни. Бяхме с бебче на 5 месеца и оттук идва най-голямата ми критика - има видимо нови кошари в хотела, което е супер, но ползват старите матраци. Всеки с дете знае, че матракът е по-важен от кошарата и в нашия случай бебето пропадаше по средата и изобщо не спа спокойно 7 дни и се будеше много рано.

Другият голям за нас минус беше закуската - не я промениха 7 дни, като изключим че въртяха мекици и пържени филий през ден. На 3-тия, 4-тия ден вече не знаехме какво да хапнем. Колбасите наистина бяха с ниско качество, банички, кроасанчета замразени, омлетите понякога плуваха в олио.

Чистотата, обслужването навсякъде бяха на ниво.Тематичните вечери бяха хубави и имаше интересни неща. Много харесахме италианския ресторант - Миланезе. Анимацията също е на ниво, въпреки че не се възполвахме много. Не сме хващали и дори чували за стомашни вируси и тнт, а хапвахме или в Созопол или в Марина.

Като цяло бихме посетили пак, но с по-голямо дете Simple Smile

# 534
  • Beyond the Frontiers
И понеже нямат проблем със заетостта не трябва да променят нищо, така ли? Да си я носят на рамо тази заетост. Не са им ниски цените и да, като са се наели да поддържат 5 хотела ще трябва да го правят. Разходите едва ли надвишават приходите им.
Какви са разходите или приходите им си е тяхна работа. Както е тяхна работа в какво инвестират приходите си.
Промени и обновления има всяка година.
А заетостта показва, че комплексът е добър и че има добър мениджмънт.

# 535
А Вие от коя ТА бяхте, че така пламенно защитавате бедничикте собственици на комплекса и определено недоброто му управление?!
За мен си имат сериозни пропуски и никой не може да ми промени мнението! Какво значи си е тяхна работа? А дали искат да им изпратя една проверчица да видим дали изпълняват всички изисвания, на които следва да отговарят?! Свикнали са само да прибират едни яки кинти и друго не ги вълнува. Ако ще комплексът да се пръска по шевовете все ми е тази. За мен е затворена страница, докато не видя, че има реално подобрение. Хубава храна и паркове бол, и на други места.

Последна редакция: пн, 22 авг 2022, 11:14 от fatalina

# 536
  • Sofia
Няма смисъл от спор, момичета, всеки преценява за себе си.
Мисля, че комплексът се оценява положително главно от семейства с малки деца, заради комбинацията спокоен и хубав плаж (и под спокоен имам предвид такъв за малки деца), спокойствие да паркираш,  достатъчно хубава храна, включително за деца и удобството на затворен комплекс,  където има и къде да се разходиш приятно. Вероятно някъде има по-хубава храна, но комбинацията от всички тия, подходящи за малки деца, благинки, рядко се среща в БГ, ако имате различен пример ще съм благодарна да го посочите. Лично за мен подобно е само в Албена, като път до там е доста по-дълъг и неприятен за нас.

# 537
Нищо лично, но като е затворена страница този комплекс, защо продължаваш да четеш и пишеш в темата. Аз като съм зачеркнала нещо, просто не се интересувам от него. Не е нужно да ми отговаряш.. нито съм от ТО, нито ТА, нито собственик, протокола просто.

# 538
Напълно подкрепям мнението на fatalina ! Много добре описано какво е действителното състояние на комплекса.

# 539
Ами чета и пиша, защото така ми харесва и защото някои хора да узнаят и за не толкоз бляскавата страна на Дюни! Някакъв проблем ли имаш с писането ми или тук само хвалебствени мнения трябва да се пишат? На някой много им личи, че са ТА и нямам предвид теб! Цялата тема от това лято е с оплаквания, обаче видиш ли според някои било супер. Ползвайте си комплексчето със здраве!

Последна редакция: вт, 23 авг 2022, 08:04 от fatalina

Общи условия

Активация на акаунт