Къде в Пловдив??? - 96

• 33 368
  • 738
  •   1
Отговори
# 45
Някой ще потвърди ли, че наистина асфалтират омразните ми чакълени алеи в близост до Братската могила?🙃 Тези дни минавах няколко пъти през Мол Пловдив и 1-2 пъти на излизане като погледнах натам, стори ми се, че вече има асфалт поне на едната част...И близо до улицата имаше миналата седмица бяла купчина (предполагам чакъл). Та оттогава се чудя възможно ли е това чудо?😃
Тара, а това къде е?🙂

Последна редакция: пт, 03 юни 2022, 23:46 от dolce miele

# 46
Потвърждавам, че вече е асфалтирано. Днес минах оттам. Правеха тротоарите. Пейките бяха извадени на тревата, та не зная ще ги местят ли или ще ги сменят.
За Гайо - в Прослав е. Много хубави шоколади и собствениците са чудесни. Жената е българка, мъжът французин. Но ходихме преди пандемията. Може да се празнува РД, може и обиколка, когато има определен брою желаещи.

# 47
Еха, супер! Мислех, че няма да видя това чудо...😃 Дано да слагат нови пейки, а не да ги махат...

Последна редакция: сб, 04 юни 2022, 00:21 от dolce miele

# 48
Някой ще потвърди ли, че наистина асфалтират омразните ми чакълени алеи в близост до Братската могила?🙃 Тези дни минавах няколко пъти през Мол Пловдив и 1-2 пъти на излизане като погледнах натам, стори ми се, че вече има асфалт поне на едната част...И близо до улицата имаше миналата седмица бяла купчина (предполагам чакъл).
В последно време минавам много често от там. Ако не се запънат за нещо, биха приключили до десетина дни.
Като заговорихме за асфалтиране, някой знае ли "дупката" на Брезовско шосе има ли шанс скоро да приключат? Уж беше до април, вече сме юни... Това обикаляне е убийствено направо, и както се е разбил вече обходния маршрут, разбиваме си каляските само.

# 49
  • Пловдив
Да, асфалтирано е и е отвратително грозно. Усещането за парк и природа вече го няма. Поредната писта за колелета, ролери, скейтове и прочие фучащи и опасни индивиди. Край на спокойствието да седнеш на пейка без някой да крещи, пищи и да се пързаля около теб. Градът стана бетон, асфалт и гигантски спални комплекси. Ядосана бях, разачарована....сега просто ми е тъжно и се примирих. Поне да окосят тревата, защото гъмжи от кърлежи.

# 50
  • Пловдив
Много, много жалко ако все пак асфалтираха тази прекрасна алея. Вярно, че беше занемарено, но можеше да се запази усещането за парк.  Розариумът си е част от онзи район още когато се казваше Острова, а не Гребната.   За рожден ден предлагам Природонаучния музей. Племенница ми празнува там и се получи чудесно. За шоколадоената фабрика също съм чувала добри отзиви.

# 51
Ами така е..докато се научат, че пешеходните алеи могат да бъдат и с друг тип настилки, ще сме до ушите в асфалт.
Вчера минах от там и довършваха плочките на тротоара, но пък пейките и кошчетата ще си откарат поне до август.
От другата страна на линиите започнаха да обновяват междублоковото пространство-еми над месец целият тротоар стои на чакъл. Не знам как живущите не са пропищяли.

# 52
Сещате ли се за някоя хубава сладкарница, където има места за сядане и отвън? И като цяло да има къде да се паркира около нея. Simple Smile

# 53
  • Пловдив
От асфалта най-лесно се краде. Stuck Out Tongue Winking Eye Иначе нищо не пречеше да го направят с каменни плочи, павета, дори плочки. Има широка асфалтова улица до алеята, има тротоари. На който му пречи праха от почвата и чакъла, да ходи по асфалта и по тротоара. Не знам защо нито глътка въздух да не остане в този град.....

# 54
Крайно време беше да се направи нещо за тази алея. Това е огромен парк, който беше неизползваем -  избягвах го  заради прахоляка и мръсотията лятото, а пък зимата - заради кишата и калта. Деца също не играеха досега там, ходеха на Братската могила.  Обаче там лятото е мор, жега и няма никаква сянка. Дори  сега да е с асфалт вместо плочки - пак ще е в пъти по-добре.

# 55
  • Пловдив
Ти защо реши, че деца ще могат да играят на тази писта. Въпрос на време са заглавията по вестниците. Там не бих си пуснала вече детето, нищо, че е голяма и уж може да се пази. Има си обособени детски площадки в близост. В този град освен деца има и други хора. Ама, айде, честит да е поредния асфалт. И не, не беше неизползваема алеята. Беше спокойно, с много хора по пейките и детски колички.

# 56
И аз мисля, че беше крайно време да се направи нещо по въпроса. Дали е трябвало да бъде точно с асфалт е друг въпрос, вероятно е можело да бъде с някакви подходящи плочки...Аз лично отбягвах мястото заради чакъла, а когато малката беше бебе, предпочитах да вляза в мола в най-горещите часове. Или сме се "пържили" някъде другаде наоколо, макс няколко пъти да сме сядали на пейката на тази алея, която е най-близо до Братската могила...А на подобна настилка като знам малката как падна невинно и без да е "беснеела" и си направи белег на коляното (още си го има), още повече избягвам чакъли...🙄

# 57
Защо да влагат павета от ремонтираните булеварди в такива проекти, като могат да ги продават на безбожни цени на новобогаташите. И не са хора, имат частни алеи за павиране. Пък и от асфалта винаги има какво да се открадне.

# 58
Голямото дете се роди в едно горещо лято и там много я разхождах. Под дърветата беше хладно и приятно, а на камъните като и се заклатеше главата и за 5 мин заспиваше. Днес сутринта минах оттам. Имаше деца с ролери и колела, бебета и възрастни на пейките. Определено няма да е толкова кално и мръсно с асфалт, но наистина нямаше да е лошо да има друга настилка.

# 59
Да, съгласна съм за другата настилка.

Общи условия

Активация на акаунт