Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 6

• 65 430
  • 891
  •   2
Отговори
# 165
Здравейте дами! Вече два дни обикалям по лекари.Дъщеря ми има някакви петна на дланите и около краката.Червени и през някое време през деня стават посинели/лилави.Тази сутрин се оплака,че не си усеща ръцете и не можеше да си стъпва на крака.Заведох я при два кожни и казаха,че е алергия към храна.Давам антихистамини,но не виждам промяна.Щях да и пусна изследвания за имуноглобулин,но тъй като е приела антихистамини,не можахме да го пуснем.Ето резултатите..Може ли някой да ми помогне,много съм притеснена (на 9г е).

# 166
Здравейте дами! Вече два дни обикалям по лекари.Дъщеря ми има някакви петна на дланите и около краката.Червени и през някое време през деня стават посинели/лилави.Тази сутрин се оплака,че не си усеща ръцете и не можеше да си стъпва на крака.Заведох я при два кожни и казаха,че е алергия към храна.Давам антихистамини,но не виждам промяна.Щях да и пусна изследвания за имуноглобулин,но тъй като е приела антихистамини,не можахме да го пуснем.Ето резултатите..Може ли някой да ми помогне,много съм притеснена (на 9г е).
Спонтанно ли се появиха петната ? Сърбят ли ? Карала ли е някаква инфекция наскоро ?

# 167
Преди около 5 дни ми се оплака,че я болят и сърбят ръцете и пръстите.Миналия ден се събуди с тези петна.

Вчера с тези..

Беше болна преди месец и половина може би...Възглавничките на пръстите бяха подути и с променен цвят.Казва,че изпитва болка,когато хване нещо.

# 168
Бих ви посъветвала да се консултирате с ревматолог

# 169
Благодаря за насоката 🌹
Излезнаха и другите резултати.Тсх,тат,мат са в норма.Б12,фолиева киселина и те,но  пише,че има тежък дефицит на витамин д...
Може ли заради това да е в това състояние.?? Ще посетя и ревматолог.

# 170
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
струва ми се, че имате два отделни проблема.
петната на торса са съвсем като моите когато бях бременна, диагностицирани бяха като "розов лишей".
другите - на краката и дланите не знам, не съм имала такива.

# 171
Много хора имат дефицит на вит Д, няма как да е само това причината. Моите мисли бяха за ревматолога заради болката в ръцете, че е боледувала преди месец и че не се повлиява от антихистамин обрива. Кожните какво изписаха ? Личната какво казва, ако сте я посещавали ? Аз пак си оставам зад мнението за ревматолог, нищо не губите

# 172
Благодаря за насоката 🌹
Излезнаха и другите резултати.Тсх,тат,мат са в норма.Б12,фолиева киселина и те,но  пише,че има тежък дефицит на витамин д...
Може ли заради това да е в това състояние.?? Ще посетя и ревматолог.

В12 трябва да е над 350 за да е добре и това е за възрастни, за деца трябва още по-високо. Иначе дефицита на Д както са казали преди мен, е често срещан особено след зимата.

# 173
st.Dobri и аз мисля,че са два проблема заради това,че обрива е различен на отделни места по тялото.
лиликтЕдната изписа,Зиртек и три дни инжекции с урбазон плюс мазане с фенистил гел.
Тази,която посетихме днес каза да продължавам със Зиртек и изписа Медикал или Медикол беше.
Да ама наистина мисля,че не дават точната диагноза.За това отказах инжекциите с урбазон.Не знам колко добре е това,но докато не получа адекватен отговор няма да предприема нищо друго.Ето два дни вече давам антихистамини,мажа и нищо.Като че ли повече започнаха да си личат.
Снимките са от преди малко..

# 174
Здравейте! Може ли някой да ми разчете следните резултати от изследване на имунитет за рубеола. Преди седмица детенцето ми имаше 3 дни висока температура и след това го изби обрив по лицето, врата, коремчето и гърба като изринато, който изчезна след 2 дни. Педиатърката му каза, че е рубеола, аз си мислех, че е розеола и сега съм много притеснена, тъй като съм в 27-ма гест. седмица бременна и се притеснявам за бебчето. Sad

# 175
Hena, в кой град сте?

# 176
Пловдив.

# 177
Здравейте! Може ли някой да ми разчете следните резултати от изследване на имунитет за рубеола. Преди седмица детенцето ми имаше 3 дни висока температура и след това го изби обрив по лицето, врата, коремчето и гърба като изринато, който изчезна след 2 дни. Педиатърката му каза, че е рубеола, аз си мислех, че е розеола и сега съм много притеснена, тъй като съм в 27-ма гест. седмица бременна и се притеснявам за бебчето. Sad

Тези резултати изглеждат отрицателни за рубеола, т.е. не го е карало. Мойта дъщеря миналата седмица вдигна висока Т 2 дни, на втория видях обрив по гръб, корем, врат и бузки и заподозрях скарлатина - тествахме я и се оказа точно тя. Така както го описвате обрива, може и вие да сте карали скарлатина.

# 178
Здравейте! Наскоро имах дефицит на вит б12 и витД. Знам,че при вдигане на б12 пада желязото и приемам допълнително желязо. Жск изследвам за 1ви път, а самото желязо ми е паднало от 18 на 16 откакто приемам б12. Хемоглобина ми е 127 при долна граница 120. Бременна съм в 12гс.Само високата стойност на ЖСК ме притеснява, въпреки че е в норма.

Последна редакция: ср, 29 юни 2022, 13:06 от elleonore1

# 179
  • От липите до сините камъни
Здравейте,изследване на гърдата на майка ми показа: хипоехогенна лезия с интрадуктално разположение и наличие на множество микрокалцификати във вътрешността и.Моля ви кажете ми това рак ли означава.?И какво друго изследване може да се направи преди да се говори за операция?Много съм притеснена.

Общи условия

Активация на акаунт