Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 6

• 62 690
  • 891
  •   2
Отговори
# 60
  • София
Щитовидни дали някога сте изследвали?

# 61
  • София
А сега може ли пак мнение
Всичко е излезнало

# 62
  • София
За мен и биохимията е добре.

# 63
Станислава, отговорите, които търсиш, няма да видиш в тези изследвания. Това не е "всичко", а твърде малко. Трябва ти лекар, който да ти поеме случая. По интернет в твоя случай не виждам възможност да стане.

# 64
Здравейте, някой може ли да ми каже на какво може да се дължат завишени стойности на Фолат/Фолиева к-на/ или вит Б9 в кръвта? Навсякъде пише  за дефицит....разбира се, ще търся консултация с лекар, но до тогава всяка информация ще ми е полезна, защото съм доста ппритеснена.....Изпих преди 2 месеца 1 опаковка Б комплекс-коензимиран, но в момента приемам само Бенфотиамин/витБ1/, Биотин/вит Б7/ и магнезиев малат. Означава ли, че не го усвоявам и се натрупва в организма?

# 65
Изследвания на витамини от група В, се правят без прием на такива, няма значение кой точно В се изследва. За мен резултатите не са реални. Иначе повишена фолиева може да има при  дефицит на витамин В12.

Станислава5642 щом има отслабване задължително проверете щитовидната жлеза

# 66
  • София
Изследвания на витамини от група В, се правят без прием на такива, няма значение кой точно В се изследва. За мен резултатите не са реални. Иначе повишена фолиева може да има при  дефицит на витамин В12.

Чакам резултати от ТАТ и МАТ

# 67
Здравейте имах много нужда от такава тема понеже Гинеколога ми все още не ми писа как са изследванията , които пратих (той ми каза да ги пратя). Надявам се тук да има някой , който да ми помогне! Бременна съм в 12+4 , но бебечо е седмица напред. Имам един спонтанен аборт ( първа бременност) в 9г.с се извърши кюртаж , но ембриона спрял да се развива в 6+6. За сега всичко е наред имах отлепване в края на 9 седмица лежах в отделението и всичко се оправи минахме раната фетална морфология и скрининг за Даун. Прикачвам изследванията си следващия ми преглед е на 21 юни.

Някой неща и сама си ги разбирам но най много ме интересува от изследванията за Даун

# 68

Чакам резултати от ТАТ и МАТ

Това са антитела, трябва изследване на хормони - ТСХ, ФТ3 и ФТ4

# 69

mibobo-Много ти благодаря:) Октомври за 1 път изследвах Фолат, заедно с Б12 - тогава пак беше леко завишен, затова сега го пуснах пак, но да- от тогава до сега съм приемала вит Б от всичките.....може ли да коментираш целите ми изследвания, повечето неща са ми ясни....но щитовидните не знам как да ги тълкувам....Хашимото-то се потвърждава, за него ми е ясно...Т3 е на дъното-хипофункция ли показва? Т4 не е толкова нисък.....Диагностицирана съм с Диабет тип 2 от септември 21г, и от тогава съм на Нисковъглехидратно хранене, възможно ли е от ниските ВХ да съм си скапала сама Щитовидните, или си е в следствие на Диабета.половите бях планирала дА пусна на 3-я ден от МЦ, но понеже бях с направление за тях, на което бяха и част от щитовидните, а така се оказа, че не успях на предния цикъл да отида до лабораторията, та днес ги пуснах с останалите, като съм 1 седмица след овулация, и съответно 1 седмица преди следващият МЦ-не знам колко са показателни, ама и те сега не са ми на преден план.....Глюкозата я дъжа под контрол с хран.режим и спорт..... Фосфора ми беше със същите/леко повишени стойности/ преди няколко месеца. От края на септември до края на декември свалих драстично 16 кг , от НОва година насам поддържам стабилни кг....63...спортувам активно във фитнес, като последните 2 седмици не съм ходила,защото съм в процес на смяна на залата/по лични причини/ На всички изследвания, които съм си пускала тромбоцитите първоначално излизат ниски, а при ръчно броене са ок, но от днес гледам че са по-скоро завишени, което показва разредена кръв....а повишеният хемоглобин май показва обратното, или поне така ми каза лекар, но може и да не съм разбрала нещо.....ошашакх се заради този фолат , и чак не знам какво да мисля, и не мога да се зарадвам на перфектните ми стойности на ГХ и КЗ Sad Първата снимка е от октомври месец, а другите от днес...

# 70
Последния ми цикъл беше на 01.05.2022г., с продължителност 5 дни. На 01.06.2022г. си направих тест за бременност, който беше положителен, на следващия ден си направих кръвен тест, окей ли е резултата според вас, понеже съм на лекар чак на 20.06 и се притеснявам да не пропусна нещо. Благодаря 😊

# 71
  • София
Kaderay27, от резултатите на тези изследвания не виждам никакви притеснения за Даун.
Какво казаха на ехографските измервания?
Очаквайте хемоглобина да падне, а СУЕ - да се повиши. Но може и да не стане. Имам предвид - не се притеснявайте ако се случи. Все пак имате изследвания на често.
Специално  моето СУЕ се беше повишило до 90 (при горна граница 15) и докторът не се притесни, даже ми каза, че е нормално.

# 72
Kaderay27, от резултатите на тези изследвания не виждам никакви притеснения за Даун.
Какво казаха на ехографските измервания?
Очаквайте хемоглобина да падне, а СУЕ - да се повиши. Но може и да не стане. Имам предвид - не се притеснявайте ако се случи. Все пак имате изследвания на често.
Специално  моето СУЕ се беше повишило до 90 (при горна граница 15) и докторът не се притесни, даже ми каза, че е нормално.
на ехографските измерения , казаха че няма нищо притеснително и за сега всичко е страхотно. Благодаря , Ви много от сърце.❤️

# 73
Здравейте онзи ден си правих изследвания

Тсх беше 2,86 при реф стойности 0,4 - 4,8
Мат 1,0 при реф стойности < 1,0

За съжаление лекарката ми не пожела да ми пусне пълен пакет за ЩЖ

Какво мислите притеснява ме малко мат дали имам проблем със ЩЖ?

# 74
Здравейте онзи ден си правих изследвания

Тсх беше 2,86 при реф стойности 0,4 - 4,8
Мат 1,0 при реф стойности < 1,0

За съжаление лекарката ми не пожела да ми пусне пълен пакет за ЩЖ

Какво мислите притеснява ме малко мат дали имам проблем със ЩЖ?
Здравей, по ЗК минават само ТСХ, Т4 и МАТ, останалите ТАТ и Т3 трябва да си ги доплатиш. За да се провери работата на ЩЖ се изследва целия панел, както е желателно и да се види и на ехограф.

Общи условия

Активация на акаунт