Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 6

• 62 814
  • 891
  •   1
Отговори
# 795
Да, моя грешка, видях, че са изолирали кандида, а всъщност е отрицателна.

# 796
Здравейте, бихте ли коментирали тези изследвания- на жена 41г.

# 797

Здравейте, има ли нещо притеснително? Резултат от носен секрет на бебенце на два месеца на което педиатърката не си вдига телефона

# 798
Има бактерия, но пише оскъдно и трябва да се чуете с педиатър. Изписани са и чувствителните антибиотици.

# 799
  • София
Навремето, когато се борих с тази гад - стрептокока, докторите ми казваха, че при други обстоятелства няма да я морят с АБ, защото с времето огранизма си изгражда силен имунитет и ще го пребори сам.
Обаче трябваше напълно чиста микробилогия, защото предстоеше операция, която по редица причини не търпеше отлагане.
5 месеца си отрових детето с антибиотици разнообразни, докато я уморим. Накрая беше развил резистентност към почти всички АБ, които в началото бяха чувствителни. (Споделям просто за информация).

# 800
Чудя се дали е възможно някакво странично замърсяване ( както се случва често с изследване на обикновена урина) или в този случай няма как да е така, дали има смисъл да повторя изследването , но в лаб да му вземат секртет ( за тази микробиология аз сама му взех) или няма смисъл ? Иначе педиатърката ми изписа Бактробан за мазане
Навремето, когато се борих с тази гад - стрептокока, докторите ми казваха, че при други обстоятелства няма да я морят с АБ, защото с времето огранизма си изгражда силен имунитет и ще го пребори сам.
Обаче трябваше напълно чиста микробилогия, защото предстоеше операция, която по редица причини не търпеше отлагане.
5 месеца си отрових детето с антибиотици разнообразни, докато я уморим. Накрая беше развил резистентност към почти всички АБ, които в началото бяха чувствителни. (Споделям просто за информация).

# 801
Странично замърсяване евентуално ако вие самите я имате, или в самата лаборатория. По принцип трудно става такова със Staphylococcus aureus (но възможно разбира се). Дано се размине с антибиотика 🙏🍀

# 802
Здравейте,
това са моите изследвания, сутрин на гладно, на 47 години съм, бих искала тълкуване на :
глюкоза към горна граница, а инсулин към долна граница
също стойностите на хемоглобина и хематокрита, това е на пръв поглед, не съм сигурна дали има друго за притеснение Blush
Бих искала да вметна, че преди направените изследвания не съм спирала приема на добавки, включително Омега 3, омега 7, МВИ, както и прием на поне 1 цяло авокадо на ден - това по повод повишените стойности на HDL.
Скрит текст:

Благодаря за отделеното време.

Последна редакция: пт, 16 дек 2022, 11:58 от Anelia Dimitrova 649961

# 803
Чудя се дали е възможно някакво странично замърсяване ( както се случва често с изследване на обикновена урина) или в този случай няма как да е така, дали има смисъл да повторя изследването , но в лаб да му вземат секртет ( за тази микробиология аз сама му взех) или няма смисъл ? Иначе педиатърката ми изписа Бактробан за мазане

Пуснете си въпроса в темата Онлайн консултации с д-р Милена Янкова - тя е педиатър и отговаря в тази тема на такива въпроси. От нея съм чела отговор на подобни въпроси, че в носа винаги има някакви бактерии и затова дори е излишно да се пускат секрети, тъй като винаги излиза нещо. И най-много антибиотични капки, но в никакъв случай цял антибиотик... по нейни думи. Детенцето има ли някаква силна хрема, неминаваща, заради която сте пускали секрет?

# 804
Принципно да има бактерии в носа, но не е вярно, че винаги излиза нещо. Аз лично съм си пускала два пъти секрет, единия път защото детето имаше бактерия, втория защото имах оплаквания и двата пъти бяха чисти.
Иначе не е нужно и при бактерия да има сериозни симптоми (като силна хрема, различни цветове секрет и т.н.) Синът ми при златист стафилокок имаше само сутрин едно леко смъркане, което като станеше и минаваше.

# 805
Момичета, помагйте. На 46 г. съм, на 05.12 ми дойде цикъла и на 08.12 приключи, днес е направено изследването. Как да разбирам този резултат? Накъде съм?

FSH 20.15 mIU/ml
жени: фол.фаза 3.85 -8.78; oвул. фаза 4.54 -22.51; лут.фаза 1.79 -5.12; менопауза 16.74 -113.59

Пролактин/Prolactin 484.09 mIU/l
жени: пременопауза70.81 - 566.46,постменопауза 58.09 -416.39

# 806
Почти от месец има хреме засилваща се рано сутрин, мислех, че е настинка но явно не . Благодаря ви , ще пиша и там. Антибиотична маз ми изписаха и така

Пуснете си въпроса в темата Онлайн консултации с д-р Милена Янкова - тя е педиатър и отговаря в тази тема на такива въпроси. От нея съм чела отговор на подобни въпроси, че в носа винаги има някакви бактерии и затова дори е излишно да се пускат секрети, тъй като винаги излиза нещо. И най-много антибиотични капки, но в никакъв случай цял антибиотик... по нейни думи. Детенцето има ли някаква силна хрема, неминаваща, заради която сте пускали секрет?

# 807
За адекватно тълкуване половите хормони е добре да са на 3ти ден от цикъла. Реално сега е 12ти ден. В коя фаза сте зависи от продължителността на цикъла. Пуснете на 3ти ден ЛХ, ФСХ и естрадиол... Ако Ви вълнува яйчников резерв може и АМХ + инхибин също на трети ден. Пролактина малко е висок, но е хубаво да е на чист ден и да са спазени условията при пробовзимането.
Момичета, помагйте. На 46 г. съм, на 05.12 ми дойде цикъла и на 08.12 приключи, днес е направено изследването. Как да разбирам този резултат? Накъде съм?

FSH 20.15 mIU/ml
жени: фол.фаза 3.85 -8.78; oвул. фаза 4.54 -22.51; лут.фаза 1.79 -5.12; менопауза 16.74 -113.59

Пролактин/Prolactin 484.09 mIU/l
жени: пременопауза70.81 - 566.46,постменопауза 58.09 -416.39

# 808
"Пролактина малко е висок, но е хубаво да е на чист ден и да са спазени условията при пробовзимането."

Какво ще рече това?

# 809
Ден, два преди изследването не е трябва да са масажирани гърдите, а в деня на пробовзимането поне 15-20 до 30 минути покой, седнала, легнала... както е удобно в съответната лаборатория.

Общи условия

Активация на акаунт