Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 6

• 65 531
  • 891
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Здравейте, ще съм благодарна най-общо да ми кажете какво може да означава ензимът LDH над горната референтна граница?
Пише възпаление, онкологично заболяване....но къде? Изследването не е у мен и не мога да дам точна стойност, но ми е притеснено.
Правиха ми изследването заедно с хормони на ЩЖ и обременяване с глюкоза.

# 226
Моля за помощ!
-cavum septum pellucidum- отворен
-PI.choroidei - лека асиметрия,  уплътнени с нервни очертания
-Двустранно масивни хиперехогенни зони перивентрикуларно ).
-PVLI-II

ОТ епикриза на новородено недоносено. Пише, че от консултации  не се налага.....?

# 227
Моля Ви помогнете има ли пукната,счупена кост?

# 228

Счупено или пукнато не се вижда, но според мен има дислокация.
Има ли болка? Ограничение в движението на рамото? Каква е травмата? Падане?

# 229
Подхлъзнах се на плочки и паднах на лакатя си,мога да движа лакатя си,китката си ,както и рамото.Обаче не мога да си вдигна ръката нагоре . Имам болка . Това е заключението от рентгена,което съм написала в темата си...Объркана съм.Живея в град с не много компетентни лекари и търся съвет има ли нещо сериозно. В петък имах планове за море,обаче с тези травми....

Счупено или пукнато не се вижда, но според мен има дислокация.
Има ли болка? Ограничение в движението на рамото? Каква е травмата? Падане?

# 230
Сега видях темата. Фрактура има да, но според мен се касае за дислокация. Има различни начини за лечение, предполагам ще опитат първо с консервативно, но аз не съм ортопед. Слага се шина, не гипс в повечето случаи.
На морето вероятно може да отидете, но няма да е много пълноценно.
Лекарят ще обясни, не се притеснявайте.

# 231
А намества ли се? Извинявам се не съм запозната?...

Сега видях темата. Фрактура има да, но според мен се касае за дислокация. Има различни начини за лечение, предполагам ще опитат първо с консервативно, но аз не съм ортопед. Слага се шина, не гипс в повечето случаи.
На морето вероятно може да отидете, но няма да е много пълноценно.
Лекарят ще обясни, не се притеснявайте.

# 232
Намества се, да. Няма да е особено приятно. Не мога да коментирам и точно по какъв начин ще го направят, тъй като не съм ортопед, но има варианти.
Пишете след прегледа какво се случва. И бързо възстановяване! Не се притеснявайте до тогава и не движете много ръката.

# 233
Здравейте, според вас има ли нещо притеснително в ПКК на дъщеря ми на 1 годинка.

# 234
     Левкоцити                                 H    11.5    G/L    3.5 - 10.5
     Неутрофилни левкоцити-%       67.40    %    39.30 - 73.70
     Неутрофилни левкоцити-бр.   H    7.74    G/L    1,63-6,96
     Еозинофилни левкоцити-%   L    0.10    %    0,6-7,3
     Еoзинофилни левкоцити-бр.   L    0.01    G/L    0.03-0,440
     Хематокрит                               H    0.44    L/L    0.35 - 0.44
     Девиация на тромбоцитно
     разпределение                          L    13    fL    15.5-30.5
    Литий                                      <0.2    mmol/l    0.30 - 1.20 mmol/l

Здравейте,
според личната няма проблем, а резултатите са извън референтните стойности.  Така ли е според вас.

# 235

Здравейте, с хипотиреоидит на Хашимото съм, приемам еутирокс 100. Юни месец има стимулация и пункция и лекаря ми каза след около месец да пусна контролно ТСХ понеже от стимулация се покачвало много. Никога досега не съм имала толкова ниско, ще го коментираме с него в понеделник. До тогава да питам нормално ли е да е толкова ниско? Втори въпрос: резултата за токсоплазмоза означава, че не съм карала и при евентуална бременност трябва да се пазя много, нали?
Благодаря предварително!🌞

# 236

Някой може ли да ми каже какво означават изследванията.

# 237
Здравейте, въпросът ми не е свързан с разчитане на резултати, но знам, че вероятно сте наясно.
Възнамерявам да си пусна доста изследвания профилактично - разширена кръвна картина, ЩЖ и Б12 и въпросът ми е - има ли значение по кое време от МЦ ще го направя (за ЩЖ става въпрос), както и дали е възможно да има отклонения в някои от показателите след току-ко прекаран Ковид?
Благодаря! 😊

# 238
Възможно е да има да, бих изчакала да мине време ако не е належащо. Иначе е хубаво на чист ден да се пуснат, без цикъл, на гладно и без кафе.

# 239
Може ли някой да ми погледне резултатите

Общи условия

Активация на акаунт