Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 6

• 65 222
  • 891
  •   1
Отговори
# 435
И той е нисък... Поне към 600 единици трябва да е..
Повторих моите изследвания, със железен панел, определено е желязодефицитна анемия, много ниски стойности на желязо и феритин, много под долна граница
Благодаря за насоките
всъшност да попитам за б12 какво мислите
Скрит текст:

# 436
Повторих моите изследвания, със железен панел, определено е желязодефицитна анемия, много ниски стойности на желязо и феритин, много под долна граница
Благодаря за насоките
всъшност да попитам за б12 какво мислите
Скрит текст:

Хепи нисък е В12, в дефицит си. Обаче първо си оправи желязото, при прием на по-големи дози В12 желязото ще се срине още а то твоето няма на къде повече. Вземай си с желязото и Фолат (не фолиева киселина) например Неофолик мета по 1 таблетка, ще подпомогне вдигането на желязото.

# 437
Здравейте, искам да попитам антибиотик влияе ли на пкк, кръвна захар и урина? Ще пия до понеделник, а вторник трябва да ги пусна. Специално гледам хемоглобин, кръвна захар и в урината - белтък, левкоцити и захар? А на коагулацията?

# 438
Здравейте.
Можете ли да ми помогнете с разчитането на резултат от мамография.
Жена на 47г
Аксили-свободни
Обилен паренхим.

# 439
Няма ли група написана - Bi-RADS?

# 440
Не. Пише единствено, че е удачен ехографски контролен преглед.

# 441
Здравейте, може ли някой да ми каже какво означават резултатите?

# 442
Здравейте! Преди известно време писах в темата и ми беше препоръчано да си направя изследване за Таласемия, заради хемоглобин, който винаги е на долната граница. Бях вегетарианка, после спрях, въобще не се повлиява от начина на хранене. Имам чувство, че съм заковала стойност 122-123. Не съм слаба, нито злояда. Старая се да се храня добре. Имам нормално кръвно, когато ми го мерят профилактично в лекарския кабинет. Но имам случаи, в които следобяд, особено към 3-4 пада до доста ниски стойности. Прилагам последните изследвания, които правих:
(за вит Д знам, че е нисък, скоро имам час при лекар така или иначе, явно ще трябва добавка)

# 443
  • София
Има ли нещо притеснително в тези изследвания?

# 444
Sherilyn, витамин В12 изследвала ли си? А хемоглобина мисля, че се влияе и от физическата активност. При по-голяма такава, организма произвежда по-голямо количество.

# 445
Б12 изследвах преди година без да се усетя, че пия добавка за коса и не ми излезе акуратно изследването. А сега пия Приорин и не знам той дали влияе. Скоро не съм изследвала. Иначе пия Инофолик комби(ако има значение).
Аз спортувам поне няколко пъти седмично.

# 446
  • Gotham City
Моля за коментар на резултатите от изследването:

# 447
Здравейте, да попитам изследването за токсоплазма LgG, което е положително, за минала инфекция ли става въпрос или за настояща? Малко се притесних от резултатите.

# 448
Минала инфекция

# 449
От сърце благодаря за бързия отговор! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт