Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 6

• 65 159
  • 891
  •   1
Отговори
# 765
ladybg щом не яде месо задължително проверете вит.В12. Желязото може да е изкуствено завишено ако се одраска вената при вземане на кръв, случвало се е при сина ми. Скоро да сте давали някакви витамини? Иначе ако толкова ви притеснява ако решите да пуснете В12 пуснете го пак, вит. Д също е хубаво повечето хора са в дефицит.
По повод уртикарията, възможно е да е реакция от хранителна непоносимост.

# 766
ladybg щом не яде месо задължително проверете вит.В12. Желязото може да е изкуствено завишено ако се одраска вената при вземане на кръв, случвало се е при сина ми. Скоро да сте давали някакви витамини? Иначе ако толкова ви притеснява ако решите да пуснете В12 пуснете го пак, вит. Д също е хубаво повечето хора са в дефицит.
По повод уртикарията, възможно е да е реакция от хранителна непоносимост.

Задължително ще го проверя вит.В12, вит.Д също. Дефицит на В12 възможно ли да е свързан със завишеното желязо? Витамини не е взимала иначе.Благодаря ти!

# 767
Здравейте, моля за помощ при разчитането на тези резултати, притесняват ме тромбоцитите които се движат към горна граница и MCV което е над горна граница, в предишните ми изследвания MCV беше на горна граница но в норма, а тромбоцитите 326 при 440 горна граница. Опасно ли е това съсътояние и на какво може да се дължи, и от какво може да се повлияе, също и холестерола Март ми беше супер сега е над нормата, между другото през това време качих около 3-4 кг, в пременопауза съм на 42 години Frowning1?

Последна редакция: вт, 13 дек 2022, 09:35 от Tatyana_R

# 768
Вит. В12 при изследване е стойност 562, как е като стойност? Прием на Милгама М, отразява ли се на В12?

# 769
Вит. В12 при изследване е стойност 562, как е като стойност? Прием на Милгама М, отразява ли се на В12?

Да, отразява се, вътре има В12. Изследване се прави след поне 20дни от последния прием на витамини. Иначе тази стойност е добре, ако е реална.

ladybg не мисля, че високо желязо може да е от дефицит на В12. Иначе при по-голям прием на В12 се понижава желязото. Високо желязо може да се получи и от по-голям прием на фолиева киселина, но казваш, че не е приемала витамини.

# 770
Обърнете внимание и на захарта. 5,8 на гладно не е много добре. Проверете и инсулина, вероятно сте с ИР, оттам и килцата. Най-обективно би било трикратно обременяване с глюкоза.
Здравейте, моля за помощ при разчитането на тези резултати, притесняват ме тромбоцитите които се движат към горна граница и MCV което е над горна граница, в предишните ми изследвания MCV беше на горна граница но в норма, а тромбоцитите 326 при 440 горна граница. Опасно ли е това съсътояние и на какво може да се дължи, и от какво може да се повлияе, също и холестерола Март ми беше супер сега е над нормата, между другото през това време качих около 3-4 кг, в пременопауза съм на 42 години Frowning1?

# 771
Обърнете внимание и на захарта. 5,8 на гладно не е много добре. Проверете и инсулина, вероятно сте с ИР, оттам и килцата. Най-обективно би било трикратно обременяване с глюкоза.

Здравейте,

изследванията са направени след прием на кафе.

# 772
Здравейте, моля за коментар на резултатите ми. Чак другата сряда съм на преглед при гинеколожката ми. На 3ти ден от М са направени. На 33 съм, не съм раждала и забременявала. С ПКЯ, ИР и хипофункция на ЩТ съм. Тези резултати как са при опити за забременяване според вас? Виждам, че тсх е високо, въпреки че пия хормон Еутирокс 0.25мг. но другите хормони проблем ли са да забременяване? От няколко месеца правим опити, но не се получава засега.

# 773
Може би и една спермограма да се пусне, разширена. Иначе ЛХ е височко като за поликистоза, тъй че съветвам да се направи и фоликулометрия, за да се проследи наличието на овулация.

# 774
Здравейте, какво мислите за моите резултати? Взети са на 5-ти ден от цикъл. На еднокринолог съм след 1 седмица.
Отидох за ПКЯ и цикъл със слаб/променлив интензитет, а имам и една ендометриозна киста. Малко сладко да хапна по време на цикъла и той тръгва да спира... Същото е и с плодове/зеленчуци богати на вит. Ц.
Поисках и ЩЖ да изследваме, на прегледа я опипа и каза че е добре и мека. Тегло/ръст са ми в пропорционално съотношение, но не мога да наддам повече - преди време работех доста стресова работа. "Нормалният" ми пулс е около 80 в покой.

Скрит текст:
Пролактина е към високата граница, какво може да значи? Ендото каза че е стресов хормон и ми каза да седя в покой в лабораторията 20 мин преди да ми вземат кръв... но преди да отида до там успяха да ме ядосат, така че не знам доколко се е отразило тук... Другите полови изглеждат ОК май ама нещата не са така иначе...
Щитовидните Хашимото ли загатват? Желязото е на долна и горна граница...
ПКК не е пълна, но това, което са пуснали изглежда ОК по референтните.

# 775
Желязото е много ниски
Кортизол не е ли хормона на стреса?

# 776
Здравейте, моля за коментар на резултатите ми. Чак другата сряда съм на преглед при гинеколожката ми. На 3ти ден от М са направени. На 33 съм, не съм раждала и забременявала. С ПКЯ, ИР и хипофункция на ЩТ съм. Тези резултати как са при опити за забременяване според вас? Виждам, че тсх е високо, въпреки че пия хормон Еутирокс 0.25мг. но другите хормони проблем ли са да забременяване? От няколко месеца правим опити, но не се получава засега.

Понеже казвате, че сте с ПКЯ, имате ли предишни изследвания на полови хормони? Андрогени пускали ли сте? Понеже не е само тестостерона...

За щитовидните не мога да коментирам, защото не разбирам. Ако правите опити за бебе, вижте андрогените и антимюлеровия хормон. Проследете дали имате овулация.

# 777
Желязото е много ниски
Кортизол не е ли хормона на стреса?

Да и аз мислех, че кортизол ще ми пусне... но тя каза че за пролактина говори, той също имал отношение към регулирането на стреса.

# 778
80 пулс в покой е съвсем нормален.

# 779

Понеже казвате, че сте с ПКЯ, имате ли предишни изследвания на полови хормони? Андрогени пускали ли сте? Понеже не е само тестостерона...

За щитовидните не мога да коментирам, защото не разбирам. Ако правите опити за бебе, вижте андрогените и антимюлеровия хормон. Проследете дали имате овулация.
Имам, но са дтари от около 2017г. Тогава ми изследваха обстойно и андрогени и други неща. Трябва да потърся, но са стари и вече нв са актуални. Тогава бяха в норма и изключиха проблеми с андрогени. А тези сега ми ги назначи гинеколожката. А ЛХ и ФСХ и Е2 дали са в норма?

Общи условия

Активация на акаунт