ОКТОМВРИйско бебче сладко е радост най-голяма за мама и за татко!

• 10 414
  • 261
  •   1
Отговори
# 105
Мариела,стискам палци да не свикне много с биберона.
Аз запо4вам двугодишен курс та затова.Пет дни в седмицата.Те хората ве4е го зап4наха октомври,не знам как ще наваксвам,4е и изпити ще пропусна.Напоследък оба4е ми миждука една мисъл в главата.Как ще си оставя детето толкова малко... Cry.А когато се записвах с много ентусиазъм го направих.

# 106
mariela33 Вземаме Пентаксима ,защото е  мъртва и безклетъчна тя включва ДТК полеомелита и още нещо.То от догодина Касата заменя живите с мъртви ваксини.Леле ,къде съм тръгнала точно аз да обяснявам.
friki ще се справиш къде ще идеш Peace

# 107
Ку куу

Сега се оригваме и аз пиша с една ръка

Мамиии не сте ме разбрали правилно - Мариелка и Ели Grinning И аз пиша в други теми, не казвам да не пишете въобще. Просто ми стана мъчно , че беше една от нас и вече окончателно спря да пише тук. Помислих си, че нещо не е наред или че няма време, а тя  просто се е преместила  при септемврийки. Това е:) Всеки е свободен да пише където иска - абе май не съм се изказала правилно и не сте ме разбрали... Crazy

Фрики, сега видях снимките. Много е хубаво и полезно - кога ли и тук ще има такива мероприятия, където ще можеш малко да си поприказваш за бебешки нещица, а и самите бебоци да се поразкършат малко Simple Smile

Мира, не си го простудила, щом си хапва и е свеж.Знаеш ли аз днес проведох акция затопляне.  Цеци се затопли, изпоти, преоблякох го и сега се изака - жълтооо Mr. GreenМного се кефя, неволята учи и в такива моменти майката знае каки да реагира Peace

Дбс, имаме абсолютно същата жилетка и терлички, а също и пеленката. Simple Smile Явно бабите са се учили заедно да плетят Joy

Илияна,
от къде купи Пентаксима. Аз незнам тук в Русе къде се продава. Имаме приятел фармацепт  и по принцип каквото няма в аптеките, той ни поръчва...та ако няма тук, можем да си поръчаме

Ели, тия ортопеди, с тия гащи...хм...  newsm78май са свързани с тези, които продават тези ортопедични гащи Close

Хайде това е засега Hug

# 108
mariеla слагат но с жив щам поолиомелита не се приема добре от всички деца - има процент - малък но го има деца който не възприемат ваксината и раждаш здраво и читаво дете а се налага да отгледаш инвалид - и то поради профилактиките тук - задължително е да се слага а не се помага на родителите когато има страничен ефект - т.с. детето ти се разболява от детски паралич
а дифтерия тетаннос коклюш дава доста често странични ефекти като раздразнение температура, няколко дни детето поплаква - това е от живия щам на коклюша които се слага масово , пентаксима е с мъртав щам ина полиото и на коклюша, и се слага наведнъж , затова си ги купуваме - защото държавата поема ваксините който седиш два дни на тръни докато мине периода в който се увериш че детето ти се е преборило с ваксината ...  #Cussing out много болна тема ми е

Последна редакция: ср, 29 ное 2006, 18:59 от krissie

# 109
  • Някъде в Европа...
Ели, хич не му се вързвай на този доктор! Товва, което пишеш, все едно нашия преглед разказваш Simple Smile, с тая разлика , че мен ме кара да повтарям като ученичка дали съм запомнила и ме увика заради дрешките на Ради, че били трудни за събличане. Гащите положително са Мишел или Михаела ли бяха newsm78. Абе луда работа, аз нищо не слагам.
Са, не е нужно да купуваш и трите дози. Аз взех само едната, даже минах и си я взех преди да вляза при докторката, защото нали трябва да се съхранява в хладилник, и да не я разнасям напред-назад.
Мирка, я не си усложнявай живота и си поръчай една пита. Аз така направих.... Hug
Кръц, акото може да е зелено ако си яла спанак или ако се е изакал веднага след смяна на пампата и акото е престояло повече до следващата смяна. Това го четох някъде -акото им позеленява при взаимодействие с въздуха
Мариела, купуваме пентаксима, защото от здр. каса слагат ваксините, който на нас са слагали като деца, т.е никакъв напредък. В цял свят с мъртъв щам са, само тук с жив Shocked Shocked. Сега уж ще ги сменят, ама познай..... докато не свършат старите......., а пък и ние сме заварено положение...., може и така да се измъкнат........

# 110
Влизам набързао само да се отчета:

Днес бяхме на ортопед.  заслужаваше си чакането. От един месец сме си запазили час  CrazyМного съм доволна от д-р Драганов!  Много мил и усмихнат човек. А как й говореше на малката, тя направо се захласна по него  Stop Да се похваля: каза, че дупарата ни е супер, а крачетата върха  Party Големи грижи ще берем след време с нашата мома  ooooh!

Видях че коментирате столчето за кола и портбебето. Ние ползваме стола само в колата. Док каза, че не е хубаво да седи в него повече от 3 часа на ден! За тази цел си има шезлонги. Ние купихме вибриращ шезлонг с масажор и съм много доволна /вече не се носим на ръце/. Подариха ни и друг, който много повече прилича на преносимо легло. По цял ден се пренасяме, ту в единия, ту в другия, хайде в леглото на мама и тати, после в нейното...Много се забавляваме и говорим с играчките на леглото /Благодаря отново на Тedito 799 за инфото за играчката/.

За ваксината - ще я слагаме в Петък, ако нослето ни се оправи. Спряла съм се на Tetraxim (ацелуларна коклюшна + Убита полио). mariwla - аз като бебе съм направила астматични прстъпи след живата коклюшна ваксина. Нашите са треперили над мен няколко години заради тези пристъпи. Сутрин съм започвала с леко покашляне, а до вечерта ставала яка кашлица, задушавала съм се чак пяна от устата ми е излизало  ooooh! Сега ги разбирам какво им е било! /в последствие съм се оправила, дори пушех допреди да забременея. Но не е в това въпроса  Naughty/

Херка, съжалявам за това че кърмата ти е спряла! И аз вървя по този път  ooooh! Миналата седмица ходих на мамолог, тъй като много зле си чуствах гърдитя. Оказа се, че са ми напрегнати от това че не успявам докрай да се изцедя. А мойта глезанка много се нерви като я поставя на гърда...няма достатъчно мляко ми прави зърната на ластици  Sick Другото което ми каза док. е че не съм родена за кърмачка...имала съм много малко млечни жлези, които на всичкото отгоре се пълнят ужасно бавно/повече от 8 часа им трябва/, та сега не се ядосвам толкова много /в началото бях се отчаяла, дори пусках тема в кърмаческия/.
От самото начало сме на смесено хранене. Сега успявам да й дам 3 пъти кърма, 2-3 пъти АМ. На Омнео сме засега. Пробвахме Аптамил, но ни се изринаха бузките и имахме разтройство  Thinking

Пак стана дълго!... така е като се включвам толкова рядко  Tired

Целувки по оаканите дупета  Mr. Green

# 111
АИР, аз и да съм яла спанак, то не отива в бебко, нали не кърмя. А акото като се изака ми замириса ужасно и веднага го смених, не го оставям да стои с акото, че му е много чувствителна кожата и се изрива

Омни, днес говорихме за теб и си мислихме, че си ни изоставила. Радвам се, че не е така. Знам, че нямаш време, но се вясвай от време на време и при нас, за да знаем, че си добре.  HugМежду другото и на мен док ми каза същото както и на теб, че не съм родена за кърмачка....еми това е положението

# 112
  • Някъде в Европа...
Кръц, извинявай, миличка. Офф, колко съм тъпа и нетактична #Cussing out #Cussing out #Cussing out
Оска, мерси за съвета за биберона. Колкото и да не ми се иска, ще трябва да му дадат, когато отида на изпита Sad

Последна редакция: ср, 29 ное 2006, 21:05 от AIR

# 113
Кръц  Party в нашия случай "бабата" съм аз Simple Smile Беше ми голям мерак да ги оплета за изписванетои успях Simple Smile
Изключение правят терлъчките, защото както каза мъжа ми те са виш пилотаж. Изплете ги наша близка, която миналата седмица ми показа как се пилотира и аз се справих. Оплетох две терлъчета и съм много горда Simple Smile

# 114
  • Кюстендил
 ЕЛИ,вие при кой доктор сте ходили?Ние сме решили другата седмица да водиме децата при Алексиев в Горна баня.Миналата година водихме каката и останах много доволна от него

# 115
AIR-че мерси за инфото.   bouquet
За исках да взема отношение за лохиите. Ами аз вече 50 дни се чистя без прекъсване. УЖАС!!! #Cussing out Но четох по форумите, че и по-дълго се е случвало да продължи чистенето... Та затова засега нищо не предприемам, но ако до другия понеделник не е спряло ще звънна на генекологът ми. Той и без това каза да отида при него на преглед след 40-тия ден, но как да отида, като не може да ме прегледа... Rolling Eyes
Ами на Али акото понякога е леко зеленикаво, после си е жълтичко... Различно е, затова и не се впрягам толкова, а и педито каза, че е нормално.
Dbs браво на теб, голяма си майсторка в плетенето! Направо и баба ми ще ти завиди!!! Wink
Целувки на бебчовците, че ще слагам масата за вечеря!  Hug

# 116
кръц кръц аз още не съм взела ваксината.То в наличност няма да я намериш аз ще я взема от аптека Калинови.Сигурно няма да взема Пентаксим ,а четиривалентната.krissie как се казваше четиривалентната?

# 117
Здравейте Hug
Не мога да смогна да ви изчета, много се организирани, а аз само се оплаквам как не ми стига времето за нищо Laughing
Днес излезнахме на разходка, като го видях това слънчице не се стърпях. Цяла седмица си бяхме вкъщи, то не се издържа.
Нищо ново при нас, борим се с коликите, нищо не ни помага, както си се кърмим и на 10-тата мин.(най-много 15-тата) започваме да ревем и да се гърчим. Не знам вече какво е това, само се плаша че не яде, чакам с нетърпение прегледа при педито, но е чак на 23-ти. Интересното е че нощно време не го прави и си яде много спокойно. newsm78 С тази нощна пауза гърдите ми не го понасят много добре, цедя се преди лягане и сутрин, дано не ми намалее кърмата.
Още не сме ходили на ортопед, може ли да ми препоръчате някой? Трябва ли да искам направление от педито или да ходя частно, как мислите? И кога е добре да се отиде, кой месец?
И при нас акито понякога зеленее ама не му обръщам много внимание.
Ааа сетих се да ви питам и още нещо: до преди 4 дни акахме след всяко хранене, това е на 3 часа. А сега започнахме много да пропускаме. Събира ни се понякога 8 часа Rolling Eyes Акаме по 3 пъти на ден. Четох че е нормално, но ме притеснява факта че толкова рязко стана, изведнъж.
На гинекологичен преглед не съм ходила още, все не ми остава време, то е добре и на мамолог да отида, че си забелязах едно топченце на едната гърда дето не се маха Confused
Ето да ни видите какви плувкини сме Laughing
http://photos.e-psylon.net/index.php?action=Photos&Dir=2006- … 30-EMA&page=0
Иначе тук има още, не ми се ще да наводнявам албумчето ни с много наши снимки, че понякога направо не се усещам Wink
http://photos.e-psylon.net/index.php?action=Photos&Dir=2006-11-16-EMA
много целувки от нас съжалявам, че стана дълго ама който все не намира време така става Hug

# 118
Здравейте момичета!
Днес цял ден съм в движение и чак преди малко се прибрах с бебока. Успях да отида на преглед, на гости на бабите, че и татито си прибрах от работа (то нямаше как - задигнах му колата, че на мен ми падна акумулаторът).
Та вчера след продължителен разговор с елементи на скандал с мъжо се обадих на Нина и си признах за кървенето. Естествено, получих си хокането, че не казах по-рано. Изпрати мъжо да ми купи Methyl-ergobrevin (това са капки - трябваше да пия 6 капки) и ампули Calcium Gluconicum и вит. С. Изпих по една ампула и капките и днес беше значително понамаляло.
Да де, ама сутринта за по-сигурно ме замъкна на ултразвук. Аз като чух за преглед и бях готова да се евакуирам от МД. Влизам в кабинета и някакъв доктор като чу за 13 дни кървене и направо отсече "сваляй гащите"  Shocked и аз щях да си ревна. Добре, че Нина го разкара и извика една симпатична лекарка, която ме прегледа с  ехограф. Казаха ми, че матката се е възстановила напълно и сега си изграждам лигавица и си снасям яйчица, а кървенето е по-скоро изчистване и се случвало да е толкова дълго след нормално раждане. Казаха ми да пия още веднъж капки, да продължавам с ампулите вит. С. Инжекцията засега я отървах  Simple Smile, но в понеделник Нина ми обеща, че няма да се измъкна и ще ме боцне да види как ми е хемоглобинът, тогава ще ми боцне и Благовестчето, че повече на онези свраки в Пирогов не си го давам.
Мариела, Ейрче, не се плашете от храненето от шише. Като ми оперираха Благовест го храних така близо седмица - изцеждам се, дозирам със спринцовка и храня със шише. Използвах бибероните на Авент за кърмачета. Моят змей не само, че не се отби, ами и шашна докторките като им показа как хищнически суче. Само че когато бебето не яде от теб трябва да се изцеждат и двете гърди на всяко хранене. Не знам защо е така, Нина ми го нареди и аз само изпълнявах.
Яни, мила, откъде се сдоби с тази херния?! Стискам палци да я пребориш и нея, ти си мамче герой!   bouquet
Лека нощ и много  Hug от нас с Благовест!

# 119
За биричката, аз си я пия всеки ден. Пиех си я и докато бях с тумбака. А за количеството, ми на ден по една, понякога си позволявам и две
ей такива отговори ми сгряват сърцето !
красива и спокойна Ема, също като майка си!

един цял ден си държах детенцето само на кърма, макар че това си е почти гладуване и от тогава при вс. смяна памперсите са пълни без никаква външна помощ.жалко ,че трябва да се дохранваме. акитата са кафеникави и слузести ,но док каза ,че това е от силните колики и газовете ,натрупани по  време на запека.явно трудно ни понася адаптираното и си патим от вс. странични ефекти.

илияна, благодаря за отговора!

Общи условия

Активация на акаунт