ОКТОМВРИйско бебче сладко е радост най-голяма за мама и за татко!

• 10 421
  • 261
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте и от нас с Цеци Hug

Аз да се оплача, бебчо е малко настинал. Sad Вчера на гимнастиката явно съм го простудила. Акото му е зелено, за пръве път е такова и мирише лошо. Сега яко съм го навлекла, пуснах и една духалка и се надявам да се изпоти и после ще го преоблека. Аз вчера усетих , че може така да стане, ама айде де - викам си да го каля малко. Мами на момченца аз познавам кога му е студено като го съблека - по топченцата му. Ако са много прибрани към телцето и са точно като топки, значи му е студено много. А ако са разляти и разпуснати, малко като увиснали ,значи че му е топличко и му е добре Simple Smile

Мише, твоя сладурко как е. Нали се съмняваше, че е болян. Моето педи каза, че на бебетата е нормално да им е малко по-висока температурата. До 37 е нормално.

Яни, браво на Алексчо, ами той много голям мъж е станал. 60 см. лелее - пу пу, все така да ти е жив и здрав.
Иначе ти много претърпя - милата, Sad дано да не се налага операция и да не е сериозно

Криси, малката много подвижна, щом намира така цицката Mr. Green и е голяма сладурка - какви муцунки прави

Аир и нашия тати веднъж видя Ради на подписа ти, където е в жълтичко и синьо и с шапка и го помисли за нашия Цеци - каза, "Ами тоя костюм кога му го купи:) Мъже Grinning

Машинка,браво,че си се наспала. Голям кеф е да си поспиш повечко, после си друг човек направо

Коте, Мише, така ще е с тия колики. Ту се появяват, ту изчезват. Но общо взето до 3-ия месец включително, ще се мъчат миличките

Аз да ви споделя едно впечатление, което малко ме дразни. SadСетила съм се за Омнипрезент. Знаете че е в нашия списък, октомврийка, но роди септември. Та мислех я доста, какво ли става с нея, както и с Неса и Русавелка. Вчера четох септемвриийки и видях, че Омни е писала там. Еми стана ми мъчно и се издразних. Ние я мислим, а на нея явно по й харесва при тях да пише...Може би не сме й интересни - нейна си работа. Яни, успява да пише и в двете групички. Има много от нас, които родиха септември, но не ни зарязаха...Както и да, просто изказвам какво ме впечатли... Crossing Arms

# 91
ООоо да Ви кажа и нещо друго.Вчера отиваме на нашето съкровище да му бием имунизация, но така ме наплашиха, че после щял малкия да плаче ден-два, че не ми се влизаше в кабинета.Сестрата явно видя колко съм наплашена и ми вика:"Ами тук има една със животински клетки(или нещо подобно), която няма странични действия, но е скъпа".На мен ми светнаха очите, защото това значи бебчо да не вдига температура и да не го боли.Моя мъж веднага скочи и тръгна да я поръчва в аптеката, но се оказа, че тази най хубавата която включвала и някакви капки я няма, а тя струва 62лв, които бяхме съгласни да дадем.Имало обаче една също без странични реакции, но без капки, които ще се наложи да му сложат допълнително, а тя струва 35лв.И си викам, кое му е скъпото, къде не съм ги дала 40лв., че сега да не дам, а да гледам бебчо как се мъчи.
Днес ще му я бият, а утре ще Ви кажа, да ли наистина няма странични реакции, защото мен пак ме е страх.

# 92
  • Някъде в Европа...
Хайде пак съм тук!
Обещах ви да ви почерпя с  печена тиква- еее, черпя ви! Laughing Стана много вкусна, рецептата я взех от форума Wink
Мише, тази ваксина, която е 62 лв е Пентаксим - тя е петвалентна, вкючва дтк, полиомиелит и инфлуенца тип б. От здр.каса дават капки за полиомиелита и бият за дтк, няма за инфлуенцата. Предполагам, че ти си купила Инфаринкс и отделно ще дадат на бебчо капки. Аз много се чудех на този вариант, но си викам- където са 35 лв, там са и 62, а включва и още един компонент (против менингити и пневмонии) . Ние вече сложихме  пентаксима, както писах, нямаще странични ефекти Hug
DBS, моето бебче така гледа баща си вечер като се върне от работа Simple Smile
Кръц, не искам да коментирам за Омни, само ще кажа, че аз, като родила септември, предпочетох да си остана при вас - вие сте виртуалните ми приятелки, с който споделях всичко около бременността, а сега и около бебчо.
  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Аз разходих Ради ......... вкъщи Laughing, опаковах го и отворих прозореца -така половин час. Simple Smile

# 93
  • Стара Загора
Аз да ви споделя едно впечатление, което малко ме дразни. SadСетила съм се за Омнипрезент. Знаете че е в нашия списък, октомврийка, но роди септември. Та мислех я доста, какво ли става с нея, както и с Неса и Русавелка. Вчера четох септемвриийки и видях, че Омни е писала там. Еми стана ми мъчно и се издразних. Ние я мислим, а на нея явно по й харесва при тях да пише...Може би не сме й интересни - нейна си работа. Яни, успява да пише и в двете групички. Има много от нас, които родиха септември, но не ни зарязаха...Както и да, просто изказвам какво ме впечатли... Crossing Arms
Да ти кажа Кръци аз отдавна видях, че Омни пише в септемврийките /нали чета навсякъде/ и имах твоите чувства но после пък си мислих и реших, че всеки си избира където му е по-приятно....ето аз например от време на време пиша пък в Априлките2006 Mr. Green Макар, че сме септемврийско октомврийче аз си пиша тука...и да ме пъдите няма да си тръгвам тъй, че не се и опитвайте Mr. Green Та разни хора..разни предпочитания. Целувки на малкия змей Heart Eyes Апропо наистина и аз ви бъркам синковците...Ради и Цеци Crazy
Слави милият е със сополки но като, че ли са горе в синусите...пръскам с Незита..после с аспиратора ама нъцки..нищо не излиза само нервя детенце Twisted Evil Викам на докторката...давай нещо бе жена..от запушено носле не може да си цока млякото. Та ходих до апкета и му купих едни капки, които разредихме с дестилирана вода и сега три пъти на ден капя по една капка във всяка ноздра.
Слави редовно ми прави номера..събуди се с кански рев..пищи гладен и докато му направя млякото заспал  Twisted Evil и аз стоя като добиче с пълно шише АМ  Mr. Green
От нас скоро снимки не чакайте..дадох Олимпуса за ремонт, че ми размазва снимките и няма с какво да го снимам. Е снимам с лентовия апарат ама на вас няма как да ви ги покажа.
После ще довършавм за захранването де...

# 94
здравейте и от нас!

мога да се "похваля" със среднощно приключение. беше ми хрумнало даже  да питам тук из форума , но по тия малки часове кой ли щеше да ми отгвори?!
ако майката се натрови с нещо ,то стига ли в кърмата и за колко веме? тъкмо беше изцокал кэм 40гр кърма, като си дадох сметка ,че пържената риба от вечерята почва да се вълнува из стомаха ми ! нататък си знаех какво да направя - гадните промивки с топла вода и сода. между другото мн. са ефективни- правя ги докато изкарам чиста водичка.
но дали междвременно не е преминало нещо в кърмата?

от както е на смесено хранене ,реших да давам и вода. вие затопляте ли я или я давате със стайна температура?машинка, това с разреждането ,за да не се запича ли е?

не искам никого да плаша ,знам ,че това е мн. индивидуално, но маят мишок се разглези от шишето с биберон и започно едно пищене и въртене на глава като го слагам на гърда. дори в  се усъмних ,че аз нещо съм хапнала ,което е дало неприятен вкус на кърмата и цял ден цедях и хвърлях , но това се повтори  и на следващият ден. за да го приуча отново го подържах малко гладен и пак засука .
аир, ако се страхуваш от пдобен ефект, може би е добре да му давате ,когато е с шише ,с биберон първи номер. като  е по-малка дупчицата ,гърдата пак повече ще му харесва.

кръц, пък аз все си викам на малкото- "октомврийче", понякога забравям ,че се роди септември.твърдо съм си от нашият отбор.  не се сърди на омни - тя е голяма сладурка . и аз я мислих напоследък- радвам се ,че  е добре!

# 95
  • Стара Загора
Хайде пак съм тук!
Обещах ви да ви почерпя с  печена тиква- еее, черпя ви! Laughing Стана много вкусна, рецептата я взех от форума Wink
Ммммм вкусно..мерси AIR-че Mr. Green /тук се облизвам/
Буба забравих да ти отговоря на теб..камината отдавна бумка в къщи..две, три седмици вече но си купих една чаша прилича на никел и мъж ми я пригоди да стои на радиатора и така..слагам водичка вътре. Но самата камина не изсушава толкова въздуха..съвсем друго е климатика..той повече изушава.

# 96
AIR, ами ние поръчахме и двете, но явно е имало само едната.Въпреки, че аз исках по скъпата, за да съм сигурна, но уви, като сме малък град и си мислят, че ще си оставим децата да ги боли.
Иначе и аз се дразня, за тия които се преместиха в Септемврийската тема, защото и аз родих Септември, но 9-т месеца бях с Вас и с Вас ще си остана  bouquet!

# 97
Кръц вероятно наистина не ти е приятно... Наистина доста време бяхме заедно преди да родим. Осмелявам се да го кажа независимо от факта, че аз се присъединих  по-късно. Познавам Омни лично и си мисля, че няма нищо против спрямо която и да е от нас. Всеки е свободен да прави каквото си иска, стига да не пречи на другите, а тя не ни пречи. Важното е, че са добре!!! Пък и не всеки смогва да влиза и да пише, още повече на две места. Simple Smile Не си го слагай на сърцето!  bouquet

Ето малко актуални снимки на Ема Simple Smile
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=73424&view=1&photo=17

Цитат
Слави редовно ми прави номера..събуди се с кански рев..пищи гладен и докато му направя млякото заспал   и аз стоя като добиче с пълно шише АМ  
Херка предтавям си те само Joy Joy Joy  Да се оправяте бързо!

# 98
Малко ОФФ,оба4е в 4удо се видях с мойто син4е последните дни.Не знам какво му става на детето,но следобедите и ве4ерите много голямо ревяне пада.Не се успокоява нито с гушкане нито със залъгалка нито с пеене.Само със стоене на гърдата.Та  сме в симбиоза по два три 4аса non stop.Не 4е яде постоянно,просто се успокява.А така не мога ни до тоалетна да отидя.Ина4е през ноща си е както преди.Спинка си (малко неспокойн де) и се събужда з хапване.Това да имаме някакъв режим за нас е пълен мираж.И по този повод ще ви искам съвет.От януари  от 8сутринта до 15.00 следобед бебо ще остава с баба си.Тогава ще е на 3 навъшени месеца.Та се 4удя как да процедирам с яденетата,защото мисля 4е няма да мога да се изцеждам там където ще съм.И май ще ми намалее кърмата.Съветвайте ме как да организирам нещата....
Исках да кажа на Минион4ето,4е и аз май бор4е отглеждам.Усмивките са ни кът и много зле гледаме Close
Ве4е сме 4120 Mr. Green,то4но две килца е наддал от най ниското си тегло.Все още вървим назад с теглото в сравнение със средностатисти4еското бебе,но щом като си наддава ритми4но не се притеснявам.Ще станеме и ние големи Mr. Green,отсега гледам заформя някакви мишелинки по кра4ета и ръ4и4ки Mr. Green.
Успях да си сваля български песни4ки най накрая Laughing,сега търся приказки.ДАВАЙТЕ ЛИНКОВЕ.

# 99
Здравейте, днес на мен пък не ми е ден много мрачно е навън.Интернета се скапва от време на време.Никой не идва да ми прави компания,а Сашито нещо мрънка ли мрънка.Довечера обаче ще ударя една beer2
Оска пиша че сме финни ,защото някой бебнца качват по 1,5кг. пък ние по 700-800гр.Аз като давам водичка не я топля.
кръц кръц това че акото е зелено не означава непременно ,че Цеци е настина.
  friki освен ако бебчо не хапва в 24ч. тогава да цедиш за следващия ден и след всяко хранене да цедиш и събираш.То пък се падат 7ч.без да стимулираш гърдата незнам какво да направиш.Работа ли почваш?
Хайде аз да спирам ,че както ми е криво да не развалям и вашето настроение.

# 100
ДОКЛАДВАМ БЪРЗО, че трябва да ядем.
Ами най-напред доктора /ортопед/ рече, че не си отваря краката достатъчно и да купуваме ортопедични гащи., по три пъти на ден да правим упражнения за разтваряне на краката, а после като го гледа на ехографа рече, че днеска дето са минали бебоците моя е най-добре Embarassed.Е тва може на всяка майка да го казва. После ме изпита кви гащи ще носим, какви упражнения и по-колко ще правим и като разбра че съм слагала /уж/ гащи каза че заради това май бил най-добре, което пък не ми се вярва-нещо преиграва...Ми тва беше прегледа-3 минути-25 лева.

Кръц, гадно е, но не се коси. Всеки е свободен да прави каквото си иска. Аз пък да си призная до преди няколко дни освен в темите на октомврийките /нашите/ не бях писала другаде,ама почнах и то много скромно.

AIR, благодаря за почерпката! Аз пък ви черпя с варена тиква, че от 2 дни си я ям сама-да споделите която обича. И на теб лека вечер, че нали вашия татко сменя нашия на наряда! А това за несукането- да си призная и нашия ми прави много номера на гърдите, но аз и не очаквам да суче без проблеми, защото дълго беше на шишета.

Отивам да кърмя, че реве вече.

# 101
Здравейте и от на с Али! Simple Smile
Фрики, и ние сме неспокойни следобедите и вечерите. Докато се изкъпем мнодо се тръшкаме... Но аз нали й промених часа за баня от 7 на 9, може и това да е причината. Но пък сега като я нахраня към 21.30, днес например ми се събуди да яде пак чак в 4. Е, не всеки ден се получава, но пък така от време навреме се наспивам! Simple Smile
dbs чудесни са снимките на Ема! Simple Smile Голяма е сладуранка! Браво на вас - турист ще я правите от малка! Simple Smile
Днес ние пропуснахме разходката. На мен нещо ми беше студено и ме домързя да излизам, но и аз взех пример от АИР и на отворен прозорец я подържах малко. АИР, само да те питам, може ли да се поръча само едната ваксина Пентаксим от аптеката на поликлиниката, или е задължително да се поръчат и трите?
Нахранихме се и сега трябва да се пооригнем.
Хайде чао от нас! Simple Smile

# 102
Здравейте сладурковци   Hug
Мерси за почерпката Аир   bouquet и аз все се каня да си направя тиква ама нещо много ме мързи да я беля. newsm65
Кръц и ние сме така с леко зеленичко в акото незнам какво трябва да означава това  newsm78,ние пък вчера бяхме в това студено време на разходка и не знам дали и аз не го простудих. Banghead
Иначе сега и въобще цял ден си спинка сладко е малко ни боли коремчето но е търпимо.
Момичета искам да ви питам за 40-те дни понеже и нашите наближават.Задължително ли е сама да си правя питката че нещо не ми се занимава ще ми се да си поръчам една готова погача.И това с ходенето на църква предварително правихте ли уговорка с попа и плаща ли се че нещо не съм много наясно. newsm78 Sick.Извинявам се че задавам тъпи въпроси но не ми се сърдете,малко съм невежа .
Оф имам намерение и аз да последвам примера на Херка и Зеля и тая вечер да пия една бира newsm58
Айде че бебо ме зове.Лека вечер от нас

# 103
  • Primum non nocere !
Фрики, аз имам същия проблем и по-същото време!
От 8 януари ще си бъда за една седмица в Бг , но без Мариелка! Таткото ще си я гледа тук сам!
Още от сега ще започвам с цеденето и замразяването на " консервите"....но много се притеснявам бебка дали няма да свикне с беберона и няма да иска да суче като се върна!
Разбира се ....ще си взема помпата за да се цедя!

Има ли някоя мама такъв опит? Хранене с биберон за седмица и после пак кърмене....???
Моля помагайте!!!

Защо си купувате пентаксима???....Каква е тая работа?....Нали слагаха васкините ДТК...полио ...и противохепатитната първите три месеца но отделно/ отделни , но на един прием/ ....пък и си бяха безплатно!!!!

Аз пиша и в мами в Германия....и се надявам да не се сърдите....но няма друг начин!!
Уважавам мамите  там.....и много си помагаме!
Бебка заспа!!!! Урааааааааааааа!!!! Ходом марш към банята!!!!  hahaha

# 104
Мира аз си записах час за църквата предната седмица в удобно за нас време. Платих 5 лв. и стотинки за свещички. Погачата ще я правим тази неделя живот и здраве:-) и ще си я заръчам от днес за утре. Моята свекърва прави страхотни погачи, но се разбрахме, че няма да я прави тя, защото ако не й стане ще има да се притеснява и да се ядосва.

Общи условия

Активация на акаунт