ОКТОМВРИйско бебче сладко е радост най-голяма за мама и за татко!

• 10 384
  • 261
  •   1
Отговори
# 255
Честити месечинки на  Ангел и Сашко-да са здравички и да радват мама и тати!!!!!  bouquet

# 256
Включвам се набързо само да ви се оплача
 Мишето има запек, а е само на кърма и Аптамил 30-50мл само за яденето в 20 часа
Сега яко пъшка и се тормози от време на време проплаква ..Идея имате ли от какво може да е това..
Не давам капки за колики, а Chamomilla 15ch..дали пък е от нея..

# 257
  • Откъм Варната
Херка аз работя с Фотошопа, ето я темата във форума
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=146608.0
аз от там се научих, иначе програмата си седеше в ПЦ-то без да я погледна цяла година, и така се зарибих, че няма спирачка сега, по цели ноши само тегля разни картинки, добре че бебчо е кротичък и спи, та ми остава време.

Тук има няколко неща който съм направила:
http://snimka.bg/album.php?album_id=80329

За календара - Значи готовия календар представлява от тези със спирала които им се късат листите за всеки месец,  а отгоре е празно,  има такива готови и си поръчваш сам каква картинка искаш, и те ти я правят по размер и колкото броя искаш, и си я лепиш на празното място и готово, аз смятам да направя колаж от снимки за бебко, който да е за отгоре, но още само е като идея. Мисля да питам в някоя рекламна агенция и тогава ще реша, ако са ми изгодни условията

# 258
Ами изчезна така ви се струва  Mr. Green пие бира и яде като за последно  Crazy
Нападнаха ни обаче страшни колики и няма спасение от нищо, много се мъчи детенце и ми е в ръцете сега на татко си

За Неса че все ще пиша и с желанието си оставам, аз се цедя след всяко ядене на Пламена, това с докарването на едно цедене по 200 не знам как става  newsm78, да не кажа че при мен значително намаля в сравнение с началото, не знам защо. Та кармата не я топля оставям я на стайна температура и така я давам на детенце.

За календари не знам за сега със сестра ми сме се спрели на картички с едни печати от ТСМ, които тя взе с коледни мотиви и ще купуваме безвредна боя за слагаме по една ръчичка и едно краче, но тя по принцип има идея за някакви часовници  Wink Пък аз се съгласявам защото съм сух счетоводител пък тя по идеите   Laughing

За приемането на деветте месеца, не е вярно че не е обнародвано в държавен вестник, което значи че ще важи от първи януари, просто механизма го до уточняват в НОИ те винаги са назад. По това което разбрах от едната ми колежка е че докторите си издават болничен до 135-те дни а после се казва по друг начин и няма да е болничен, но да не подведа някого слушах с половин ухо докато хранех Пламена и говоря по скоро наизуст, ще питам утре и ще кажа .....

Наздраве на всички празнуващи  Grinning

# 259
Мамчета, какви хубави идеи за подаръци обсъждате, супер!  bouquet
Аз вчера отново вдигнах зверска температура - явно не сме преборили вируса, който баткото ни донесе в началото на седмицата. Така ме тресеше с тия 39 градуса - само дано опазим  Никето... ooooh! И като не смея нищо да пия -  с триста зора се престраших един парацетамол да взема...цял ден и цяла нощ едно потене и пъшкане, кошмар. А другата седмица имаме имен ден, после погача...Дано се оправя бързо!
Малкият се е изприщил по личицето и се чудя от какво може да е...от моята температура ли, от що ли...
Спокойна неделна вечер ви желая! И да сте здравички! Grinning

# 260
Здравейте мам4ета!!
ние сме болни...и сме ве4е на антибиотик...оспамокс- по4нахме със задна хрема и вси4ко се сти4аше в гърлото и по4на едно кашляне...ве4е кърти по влажна кашлица ,но се мъ4и милата...да гълта и храна и сополи...ужасно. е...как ще ги опазя каката и малката цяла зима не знам>????

относно 315 дни- промените трябва да бъдат обнародвани в закона за отпуските и работното време...4етох в нета ,4е майката трябва да напише молба до работодателя си,4е иска да продължи запо4натите 135 дни до 315...ни никъде не пишеше как ще става изплащането след Нова година- уж чрез Социалното подпомагане,ама какво ще им носим..болни4ни ли...???? големи питанки имам и аз...и 4акам!!!
еднократната помощ може да се полу4ава от касата на СП или по банкова сметка на името на майката...от месеца следващ месеца на раждане на бебока по4ват да текат и детскките добавки,но за тях се искат справки за доходите на родителите 12 месеца назад.../ ако е родено детето м.10- от м.10.2006 12 месеца назад/ ако някой иска - имам изтеглени 2 те декларации...за еднократната помощ и за добавките...ако кажете мога да ги копна някъде...само кажете как става....Wink

# 261
  • София
Аз ходих да си подавам документите за еднократната и детските и ми поискаха : за еднократната -лични карти, справка за сем. положение, копия от актовете за раждане и на двете деца и оригинала на малката; за детските-попълва се т.н. "уведомителна" молба-същата, която попълваш за детксите, но без документи за доход.За мамите, които до сега не са подавали док. за детски - подгответе си копия от акта за раждане, личните карти на двамата и бележка за доходите 1 год. назад(последен месец-месеца на раждане на бебето), вземете си калкулатори, въоръжете се с търпение и не им се давайте на тъпите социални!:2gunfire:Те обичат да ходят по хора, но ако им се опънеш-омекват.

Общи условия

Активация на акаунт