ОКТОМВРИйско бебче сладко е радост най-голяма за мама и за татко!

• 10 414
  • 261
  •   1
Отговори
# 120
Ейй, колко мило ми стана че нкой се е сетил за мен! Ами да, време наистина не остава много, но като има пиша и тук и там и на други места - може да ме проверите поне това тук е лесно! Party
Момичета, истина е че чета какво се случва при септемврииките, какво да очаквам, и т.н. Но вас няма да ви изоставя!!!
В предишния си постинг писах малко за нас, а и постоянно ви чета. Не бях прочела само днешните постове...и сега сядам да си свърша домашното  ooooh! Много се зарадвах да си видя ник-а сред коментарите  Blush
А кръц- не ти се сърдя ни най-малко! На теб и на Хера ви се възхищавам на организираността и затова че успявате да ни направите навреме темичка, а и винаги да сте в час със случващото се наоколо!  bouquet
ДБС, Оска липсвахте ми и вие!Оска и аз докато кърмех активно /видяли сте в предния ми пост, че сега цедя и давам от шише/ я държах на гърдата по 1 час и сучеше по 30-35 мл  Tired  За биричката - пиивам си и аз нали е добре за кърмата, дето и без това почти я няма  Tired
Евелинка много се радвам че с Благо всичко вече е наред /това го бях пускала вече, но да не си пропуснала кометара ми/. а къде се виждате с Дидита и ДБС? В деня преди раждането си продадох колата /че мъжа ми има служебна и лична, която миналата седмица изтъргувахме  Crazy/и от тогава съм като без крака. Но с удоволствие ще се присъединя към групата. Ще се радвам отново да се съберем вече с бебоци извън пупите  Party /Много ще ми липсва на срещите КикиНики. Ще се радвам на пролет да я видя в отчетни Praynig/

Още веднъж ви благодаря че ви има   bouquet

# 121
  • Бургас и някъде на изток в Лондон
Здравейте момичета кокичета и малки бебоци мушмуроци
Аз нямам никакво време за форума оставам си само с влизането и едвам успявам да прочета и една страничка ,но така е когато се гледаме сами с беба ,а тати е много далече.За това ще карам по същество до там където съм прочела
Херка ние от самото начало сме на Аptamil 1 ползва се до навършване на 4 месеца и след това се минава на 2.За бибероните след като навършихме 1 месец минахме на 2 и малката се справя по добре иначе с 1 -та много се мъчеше.В началото не бях забелязала,че на едното шише е 2 и се давеше много и го замених с 1.Но след 1 месец реших да пробвам с 2 и вече не се давеше затова минах на 2.Така по нататък ще мина и на 3 .Ползвам биби на Avent.
Леля Зеля аз имах доста проблеми с моята операция .След като ме изписаха операцията ми се възпали страшно  Confused много и взе да се надува,след което ми се отвори шева някъде около 4 см и започна да гнои зверски.Ползвах какви ли не мазала и помади и нищо не ми помогна.Ходих и на хирург защото моят доктор беше излязъл в отпуск.Провериха ме дали нямам някакви останали конци,но се оказа че имам непоносимост към вътрешните конци с които са ме шили.Хирурга ми каза,че докато не се разорбират няма да ми се затвори операцията каквито и мазила да ползвам.И наистина към 40 ден започна да ми тече някакъв секрет и точно за 4-5 дни сама се затвори все едно че лепило ми течеше.Залепи се сама и сега като я гледам все едно,че не съм имала проблеми.Дано и при теб да е така искрено се надявам защото е много неприятно.Бързо възстановяване ти желая.
На бързо да се отчетем ние се храним на 3 часа и сменяме пампата.Между храненията пием по малко чай от лайка,но ни е голяма мъка  Cry .Къпем се към 19.30 -20.00.Последно се храним в 24 и след това чак към 7.30 - 8.00.Страхотен режим  smile3521 smile3521пожелавам го на всички  newsm03 newsm03 .Добре че влязохме бързо в него,че както си нямаме тати около нас сигурно кой знае на какво щях да заприличам  smile3512 smile3507 smile3511 smile3515 smile3516 .Така поне имам компенсация за през деня и си поспивам нощем.Вече сме 4 200 и 57 см.Тези дни ще ходим на ортопед дано всичко да е наред,че много се притеснявам  newsm17нали малката се роди седалищно.
Ние правим опити да гукаме и казваме ауу.Много е смешна в старанието си да ми гука се дави и прави много сладки муцки.Смее се  много и вече си има любими играчки и много им се радва.Главицата все още не успява да я задържа изправена,но с малко повече постоянство и това ще стане скоро ох трябва да свършвам , че ме вика
Лека нощ на всички,малките мушмороци да спинкат smile3524 непробудно  smile3524 до сутринта та да може и мамите да си почина.Целувки на всички от нас

# 122
В продължение на предишния си пост
Аз съм си Октомврийско мама, пък мойта глезоранка е септемврийско октомврийче. Та нама лесно да се оттървете от мен  Crazy
Krissie - страшни муцунки прави твоята Ева. Много е сладка, прилича вече на голям човек Heart Eyes Не мога да й се нагледам!

Илиана - нашето кенгуро е Chicco Soft & Safe - DENIM такова. Много ни е удобно. ползваме го от края на 1ви месец.

За Дефицита при ваксините - звъннете на Търговска лига не само за Сф./ако не можете да намерите тел. ще намеря/

Не смея да се похваля но Марти папка вече 5 пъти на денонощие на 4 часа през деня и после цяла нощ  smile3524

Хайде и мама да ходи да натиска леглото до тати  Wink

п.п. Момичета, да ви кажа нещо - вчера питах мъжа ми кое най много му допада в домакинската работа /тъй като той единствено ми помага, въпреки че много работи милия ми/. А той помисли за 5 секунди и каза 'да събирам прах'. Аз го питам да бършеш ли имаш предвид или какво? а той - 'не. Да събирам', отново с недоумение го погледнах, след което уточни 'да си лежа и да събирам прах'... Много се кисках /дано да сте ме разбрали, че незнам моя мозък къде се пилее по това време/

Ама личи си че домочадието ми спинка, нали?!

Последна редакция: чт, 30 ное 2006, 00:03 от omnipresent

# 123
Привет момичета, ето и аз най-накрая се включих,след като приспах малкия мушморок.Голям хитрец е-докато не му изпея всички песни от скромния ми репертоар не заспива.
Днес навършихме 40 дена ,но збеше много студено и не посмях да го заведа на църква.Питам се дали може да го направя в събота,или се прави точно на деня.Аз и без това съм решила в събота да си каня гости на погача ,че е най-удобно.По въпроса за ваксините ,ние  с бебко сме поизостанали много ,едва сега в петък ще правим БЦЖ-то и хепатит ,това е защото не ни ги направиха в болницата,та сега ни мотат вече втора седмица в тази белодробна клиника където трябваше да ни бият БЦЖ.Дано да не ме мотат повече ,че ще се настроя скандалджийски.
А кога трябва да се направи първото посещение при ортопед,илие е когато прецените.Пловдивски мами -Янакиев ли е най-добрия в града-дайте малко инфо?
А сега отивам да спинкам ,че кой знае какво ми е замислил малкия бушон тази вечер.
Целувки и лека нощ Hug

# 124
Омни,я ме пиши от партията на вашето тате,щото и аз така.
При августинките някой каза,е фирмата вносител(или пройзводител,не помня то4но) на ПЕНТАКСИМА е пред банкрут.
Моя 4овек си спи в коли4ката а аз 4акам да се поразбуди,за да си го занеса на леглото.А няма да ви обяснвам как ми се спи....

# 125
Добро утро,omnipresent   smile3534мъжът ти много забавен.
Сашито вчера както си спеше и се задави направо откачих светкавично го обърнах и той така се ошашави,че дълго време не можа да заспи.За кенгуруто вчера като се чухме с кръсницата тя се сети ,че пази нейното та я чакам да ми го донесе спестих пак някой лев.

# 126
Добро ви утро Simple Smile

Барабана адашката голям сладур Heart Eyes Че пък имат и еднакви завивки... Simple Smile Ние бяхме престанали да ползваме стойката за къпане, но снощи я ползвахме пак. Не бях се сетила, че мога да я обърна и по коремче, но ще пробвам, може пък да й хареса като вашата беба.

Омни тоя вариант със събирането на прах ще го предложа на мъжа ми Party Joy Joy Joy Коментирахме с едни приятели, че ми помага, че сменя памперси и т.н., а те му казаха че "лошо" се е научил. Отговорът беше, че за второто определено нямало да знае толкова неща Joy  А за разходките, все още се разхождаме тук в квартала. Искаше ми се да е в парка Заимов, но ще поизчакам още малко. Трябва да товаря количката в колата, като стигнем там трябва и Еми да разбутвам да я местя от столчето в количката и то ще стане време да се прибираме. Просто времето не позволява да я храня навън.

Галеа честито за 40-те дни!!!  bouquet

Да ви кажа за разходките, гледам всеки ден поне за час да излизаме. Когато беше по-хубаво времето сутрин я оставях за около час на балкона, а следобед излизахме навън. Сега обаче й спестявам балкона, защото тук често има мъгла ( по-точно) смог, който мирише гадно (не простирам дрехи навън... ) Дори в дните в които валя, ние бяхме навън. Слагахме дъждобраните върху количките и се разхождахме. Понякога много ме примързява или ми се спи, но.................... Simple Smile

# 127
  • Стара Загора
Добро утро от кокошка номер едно Mr. Green
Ние нали сме със запушен нос та мама само стои на тръни..все ме е страх, че от бибата може да не може да диша и да не стане нещо Confused а докторката само ми се смее и ми каза, че бебетата имам страхотен инстинкт и дори да му се запуши носа през ноща ще си изплюе бибата ама аз паниката познавате ли ме Crazy
Благодаря на всички за отговорите за Аптамила и за номера с бибите. Ние също сме на Авент но с каучувовите биби на Чико /на баба Пена шурея стана Mr. Green/ а те не са с номерация като на Авент..значи там са най-малкие е 0+  с една капка и следващия е 0+ с две капки...и после се минава на 4+ с три капки...та сега ги смених с 0+ с две капки.
Уф така ли не ми се падна една мама октомврийка от Зарата бе Crossing Arms Добре, че са другите мами де...че иначе ще умра от скука Blush
Незнам дали вярвате в такива неща но днес отиваме да му баят..мисля, че е урочасан. Вечер преди да заспи е кански рев и направо го съжалявам милото. Ревът не е от колики.
После пак ще пиша.
Лек ден мамчета и целувки на вас и бебочествата Heart Eyes Hug

# 128
Добро утро! Hug

Мира, за 40-те дни не във всички църкви се уговаря предварително, но ти за всеки случай ако имаш време се уговори-не за друго ами като отидеш с детето да нямат я сватба, я кръщенка/макар че сега е пост/ и да трябва да чакаш. Иначе тук в П-в за ритуала платихме 3 лв и стотинки за свещички, но като гледам навсякъде е толкова - най-много до 5 лв.

Кръц, аз добре те разбрах и не съм искала да кажа, че нетрябва да се пише другаде, просто като срамотия отбелязах за себе си, че досега като не съм имала зор и не съм писала никъде другаде, пък кажи речи от самото начало съм в този форум, а като някоя патка не съм се интересувала от други въпроси Embarassed.

AIR, Янакиев не пропусна да ме изпита и мен. Останах втренчена кви са тия изпити-не му отговорих от къде се купуват гащите/макар че знам/, просто не го слушах за това. А за облеклото не направи никаква забележка.

MA6INKA, виждам че си от Кюстендил и едва ли ще дойдеш до Пловдив заради 1 ортопед. Все пак София ти е по-близо и сигурно има мн.повече специалисти, но все пак ако идваш тук и ти трябва тоя доктор ще ти дадем телефони и ако трябва ще те водим.

Gallea, Честити ви 40 дни!Целувки на малчо. Радвам се, че имаш време да се разпишеш. Незнам колко е най-добър Янакиев, но почти всички джипита пращат мамите при него/взимат % де/, но за д-р Хазбун чух от мами, че изобщо не е дипломиран ортопед...

Илияна, мого гадно това със задавянето.

Ух, след малко ще продължа, че май ни подгониха лелите колики. Mr. Green #Cussing out

# 129
[...При августинките някой каза,е фирмата вносител(или пройзводител,не помня то4но) на ПЕНТАКСИМА е пред банкрут...

мен педи ме посъветва, каквато и ваксина да реша да купя да си взема и трите дози, за да са от една и съща серия и да не вземе я да се изчерпа, я да спрат да я внасят. Днес татито ще я купи и ще я съхраняваме на вратата на хладилника  Naughty

Илияна и аз съм обръщала Марти като я задавихме веднъж при къпане  ooooh!

Хера и нашето носле е запушено. вече незнма какво още да й слагам...то не слагах Nisita, bactruban,,,и пак похърква, а нощем на право се дави милото. Такива крушета си раздава на нослето, опитва се да махне сякаш нещо пред устата  #Crazy Как ще ни поставят утре ваксината...

Незнам колко е най-добър ххххххххх, но почти всички джипита пращат мамите при него/взимат % де/
какъв процент?!? Не ви ли изпращат с направление?  Thinking

п.п. смених си приортетите: бебето, мама, форума, домакинството /размених местата на последните две/  Hug

# 130
Спи Laughing...в скута ми, че като го сложа в леглото и ще стане пак, а дори и да му е добре не обича като бодърства да е легнал трябва да се разхожда и да гледа...

Херке, вярвам, вярвам. Отивай да водиш детето, пък мен ако питаш си вземи светена вода в къщи и в такива случаи му мий личицето-милото Славчи. CryАз от свекито знам, че като имаш такива съмнения слагаш вода в порцеланова чаша и палиш 3 кл.кибрит сле което ако може даваш на детето да близне от водата и я изипваш заедно с течаща вода в мивката...Абе незнам дали действат тия неща, ама за успокоение на майките...

Към Миньон и майките, които се борят още с коликите - Незнам дали на нас вече ни отминават/едва ли/, или детето вече свиква с тях, но този сироп на д-р Крушков май ни помага. Още си имаме колики, но ги понасяме по-леко. Като изпие лъж. от сиропа и след малко го отпуска и му се доспива/дори и да спи за кратко/.

Имам въпрос към Оска , за Омни вече знам че е мила на мамолог- как разбираш, че не му е стигнала кърмата на Василчо и колко да дохраниш, защото аз знам че на Кристиян не му се суче, но знам че и кърмата ми е малко/язък за големите цици/, а не знам колко да дохранвам, щото имаммчувството че колкото му направя , толкова ще изяде. Не разбрах с какво АМ сте, но ние дори и на кърма да сме цял ден/а това се случваше около седмицаи незнам дали запека не е бил от глад/ пак имахме запек и освен "метода с мушкато" друго не помогна...Та за АМ което подпомага храносмилането - ние ядем Фризовом и съм сигурна, че ако по редовно се храни с него няма да повръща и ще ака, а акането в момента ни е 1 път на ден с клизма.

И накрая, но не маловажно ЯНИ СТИСКАМ ПАЛЦИ ДА Я  #2gunfireТАЯ ХЕРНИЯ!  Сигурна съм, че ще се справиш и с това-то пък на теб кво ли не ти дойде до главата Cry

# 131
 Hug ДОБРО УТРО МАМЧЕТА
/ то обед стана ама.../ Rolling Eyes
искам вече сняг поне - ужасно е като погледнеш през прозореца сега - едни мъгли само и кал и локви  Crazy
ние още спим , вчера чак в 12 заспа и сега виж докога го откарва мъника - май днес ще се дундуркаме повече да не вземе и покъсно да реши да заспива довечера , кака и едвам заспа вчера и то малко преди нея  Sick нещо му беше криво на човчето и аз неразбрах какво - ама както каза херка като урочасано беше,
аз още си стоя по нощничка и явно гърдите ми не са свикнали на този режим и тека, дано става по бързо че не ми се цеди  Crazy
като вляза в банята от топлата вода - тека като фонтан - в повечето случай от едната гърда защото другата е поизпразнена... то е хубаво да имаш кърма но намен още ми е в повече май , не цедя за да се порегулира и да намалее уж ама нъцки... пийвам ли си течности се подувам като че ли балоки съм си слоила в пазвата, който не ме познава ще си помисли че разни работи си тъпча за самочувствие  hahaha Joy в сутиена

# 132
  • Някъде в Европа...
Привет и от мен!
Барабана, и при нас стана така с акането.До миналия ден - по 3 пъти, предимно сутринта, вчера само един път. Аз се притесних и излапах 1 компот от сини сливи, та днес до момента е акал 1 път като бодито на гърба беше омазано Laughing, ще видим дали ще има още. Аз също четох, че е нормално, дечковците ни порастват  Simple Smile. Браво на принцесата ти, много е сладка. Моя Ради като го обърнем по коремче на стойката и почва да се отблъскава с крачета и да пълзи нагоре, въобще не стой, с което и нас много ни затруднява  Simple Smile
Евелинка, мерси за успокоението. Аз имам шише на Чико, физиологичното, против колики, което още не съм ползвала и явно сефтето ще е на изпита ми, когато с него ще трябва да се справи майка ми или съпруга ми, ако Ради не го иска или не може да цока от шише ще му дават с лъжичка
Алекс, супер режимче, дано не си го смени, че моя змей постоянно ги мени часовете за будене.
omnipresent , това за "събирането на прах" определно няма да го кажа на мъжа ми, иначе все това ще повтаря като му кажа да чистим  Wink Wink
ЗА ортопеда - не не с направление, на частно. направлението май се давало чак 5 месец, когато пак трябва да отидем.
Галея,  честити 40 дни! На нас педито ни каза да отидем на ортопед, когато бяхме на консултацията за навършен един месец. Не знам дали Янакиев е най-добър, такива са слуховете, но е факт (от това, което Ели Гу е писала за техния преглед), че прегледите при него протичат по идентичен начин. Схемата е такава: гледа детенце на ехограф, казва че е добре, но ако искаш да няма проблем следващия път(след 5 месец пак да сме отидели) трябва да носи определена марка гащи, показва ти как да правиш упражнения - да му разчекваш встрани крачетата и това е. Определено те стряска, защото уж няма нищо пък и гащи да носи и специални упражнения да прави  ooooh! ooooh!.... Мисля, че Са беше ходила при Хабузян май се казваше - питай и нея за впечатления!
Фрики, не вярвам фирмата производител да е, защото тя е много голяма френска фирма - Санофи Пастьор мисля се казваше, а е факт, че Пентаксим е включен във френския имунизазионен календар и още на няколко държави ( За Франция знам, имам приятелка там с бебенце, на което му я бият; за другите държави - порових из нета , слагат я и в Кот д'Ивоар  Simple Smile, другите не помня....)
Херка, не мисли такива неща. Аз съм на мнение, че колкото повече се мислят такива работи, толкова повече започваш да вярваш в тях и се получава омагьосан кръг. Моята луда свеки, като и пратихме снимки да види малкия, ми праща смс да съм го заведяла да му баят против урочасване, ама аз въоще не вярвам, ама въобше и й връщам смс: не ме занимавай с глупости. Ами така де, много добре знае,ч е не вярвам, а само, за да ме ядоса......... Това беше за да те разсмея малко, в никакъе случай не искам да си налагам мнението. Щом ще те успокой баенето, и вярваш, че ще помогне, заведи го - поне няма да му навредиш на човечето  Wink

Ели Гу, аз изпита го издържах, всичко си казах  Wink Laughing
При нас нощта мина спокойно с обичайните ставания в 2 и в 5ч  Simple Smile. Сега уж щях да му правя масаж, но човекът реши да спи  Simple Smile. Ще го накърмя в 11ч и смятам да поизлезем, че от 3 дни вкъщи само..........
Това е засега. Целувки на бебоците!

# 133
Здравейте и от мама Теди,Сашето и кака Елена Simple Smile
Вчера като видях колко е хубаво времето с моите две хлапета беж да  ни няма от клъщи цели 3 часа на вън,само заради каката се наложи да се приберем уж тя да спи,ама уви тя не  пожела.
МАЙ И ДНЕС ЩЕ ИМА СЛЪНЧИЦЕ ГЛЕДАМ ЧЕ СЕ ОПИТВА ДА ИЗГРЕЕ И ДАНО за да излезем пак,че тук в къщи направо момичета подлудявам,както съм свикнала да съм на вън,направо незнам.......... ,с тая гадна зима.
Да ви се похваля моят малък Саши един на мама и тате newsm03 вчера здраво си пийна сокче от круша и ябълка,изпи цели 70 мл и искаше пак лакомника,ама мама не даде Simple Smile
Акито вече не му е тъмно и не миреше лошо,а вече се нормализира и му е жълто и ходим по голяма нужда 2 пъти на ден,както в началото,е тогава ходех ме по 3 пъти,ама мама имаше кърма Wink
Това е от мен май ще се излиза и днес сега  като се събиди бутвам шишето със сока,и беж да ни няма на вън
Целувки на всички  от бандата голяма
ТЕДИ,САШИ И ЕЛЕНА newsm51 newsm53

# 134
Привет и от мен!!!

преди да излезем на разходка да драсна някой ред - че после не се знае дали ще успея...

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ ДНЕС!!! МНОГО ЗДРАВЕ ЩАСТИЕ И КЪСМЕТ !!!    bouquet  bouquet  bouquet

Едва сварвам и да ви изчитам. До 6 часа чистим, перем, гладим, готвим, ревем, ядем, памперси сменяме, на разходка и пазар излизаме и какво ли още не.... След това на баткото да обърна внимание /че той май макар и малко ревнува, а цял ден е на училище/, хапваме къпем се и опсссс деня е свършил, а аз пак нищо не разбрах.

Много готини са снимките, тях сварих всички да разгледам - такива са сладури миличките... Heart Eyes

dbs, Ема е страхотна. Искам да те питам откога "сядате"  в столчето за кола?. А Вие мами, ползвате ли го вече???
Нашата количка е в три в едно и има един такъв стол, дето нашия тати го ползва и за стол-шезлонг. Но мен ме е малко страх, защото преди години категорично отричаха подобни пози, много пазехме кръстчето на бебето. Та и аз като бабите се притеснявам и мърморя на татито да поизчака още малко   
А за кенгуруто- от кога? Четох някъде, че на 2-2,5 месеца най-рано newsm78

Hug поздравления за имащите вече режим
Целувки на всички мами и бебешори  love001

Общи условия

Активация на акаунт