Лидл 164 - Юнска, на червено...

• 78 825
  • 1 170
  •   1
Отговори
# 990
Изпитан метод за съхранение на сирене, който знам от баба ми и майка ми, сиренето издържа до месец и нагоре без никакви наченки на разваляне. Само така го съхранявам.
Нарязвам бучката на по-малки парчета и ги слагам в стъклен буркан от тези за компоти. Отгоре захлюпвам с пластмасова капачка, която отвътре намазвам с олио. Има едни бели пластмасови капачки не знам как да ги обясня.  Олиото е към сирененето естествено, от вътрешната част. Simple Smile

# 991
  • In transit
Ако е тръгнало да се разваля сиренето, т.е да се развиват бактерии, нищо няма да го оправи, освен да го наготвиш на нещо. Направи си буюрди, НВХ е и е вкусно.

# 992
Можеш да го нарежеш на две например и да го прибереш в камерата , а когато решиш след време ще го вложиш в нещо.

# 993
  • София
Наскоро нали имаше пак кремове за ръце на промоционална цена. Взех един Madame Glamour, защото го харесвам. Този път тубичката беше пълна и крема е с по-добро качество за разлика от предишните, които бяха пускали. И ароматът се задържа по-дълго.

# 994
Баба ми едно време като купеше сирене го реже на едри буци и реди плътно в големи буркани от компот. После загряваше прясно мляко, не помня дали го кипваше и с врялото мляко залива сиренето в буркана, докато го покрие. После слагаше найлонов капак, чака да се ахлади и го прибира в хладилника. Като и се прияде си слагаше в една чиния, млякото се сгъстява със сиренето, тя му казваше катък, макар че знаеше че не е това. Но поне месец е издържало така в хладилник и беше много вкусно.

# 995
Баба ми едно време като купеше сирене го реже на едри буци и реди плътно в големи буркани от компот. После загряваше прясно мляко, не помня дали го кипваше и с врялото мляко залива сиренето в буркана, докато го покрие. После слагаше найлонов капак, чака да се ахлади и го прибира в хладилника. Като и се прияде си слагаше в една чиния, млякото се сгъстява със сиренето, тя му казваше катък, макар че знаеше че не е това. Но поне месец е издържало така в хладилник и беше много вкусно.

Истинския катък се прави точно по този начин.

# 996
Аз знам за този, който се получава чрез изваряване на слаб огън на прясно мляко.
https://gotvach.bg/tips/a-1492-%D0%9A%D0%B0%D0%BA_%D1%81%D0%B5_% … D1%82%D1%8A%D0%BA
Това имам предвид. Мои близки с ферма с овце и крави също по този начин го правят, иначе катък се казва на доста продукти от мляко.

Последна редакция: чт, 30 юни 2022, 11:53 от DayInMay

# 997
Брей, какви неща научавам. Не че ще ги запомня, нито практикувам.. като купя сирене от лидл 2 кутии по половин кг и до 5 дни е изядено. И после чааак когато пак има промоция..че при тез цени..
Вкусно е... ама то и с майонеза като ядеш е вкусно... но не искам да "убивам" вкуса на храната.. а и така обикновенно хапвам по-големи порции...

Последна редакция: ср, 29 юни 2022, 20:16 от Didity02

# 998
  • София
За сирене - какво става от Лидл (от ПА)? Зърнестото ме ми хареса.
Това на Железница от 11лв за кг учудващо ми се понрави. Колко е сирене нз .. колкото Кисело мляко на РС БДС...

# 999
  • София
Предположения какво ще има в следващата брошура!?!

# 1 000
Предположения какво ще има в следващата брошура!?!
Пижами и неща за грил

# 1 001
  • Sofia
Аз знам за този, който се получава чрез изваряване на слаб огън на прясно мляко.
Това ми звучи като  кондезирано мляко, не като катък.

За сирене - какво става от Лидл (от ПА)? ...
Това на Железница от 11лв за кг учудващо ми се понрави. Колко е сирене нз .. колкото Кисело мляко на РС БДС...
Това е нашето сирене, откакто ни отвориха филиала.  
А "колко е сирене", може да се отнесе и за всяко друго сирене.

Следващата брошура ме интересува до  към сряда, после отпрашвам...

# 1 002
Да ви имам празните магазини с големите намаления. При мен е точно обратното. Филиала винаги е фраш по всяко време и намаления има само ако остава срок от по 2-3 дена на продукт.
В нито една витрина нямаше останал и 1 от тези сладоледи, дори и шоколадовият. Напоследък се оглеждам и за сандвича от Желати - и него никъде го няма. Разгледах дамското бельо, но не ми хареса - имаше само 1 S-ка и то черна, с този памук, по който му се лепят всички папучки и цвета изглежда изтъркан. За капак и касиер(к)ите винаги са сърдити и недружелюбни.
Вафлите с тахан заслужават ли си? Бях взимала преди от меките, но се оказаха мухлясали вътре, макар че бяха в срок. 
Ще чакам петък за лазаните. Макар че на последната им промоция случих на една мухлясала като я отворих, а също беше в срок...

# 1 003
И в нашия филиал винаги е пълно, но е единствен (засега) в града ни. Не съм влизала от поне 1 месец, но тази седмица ми беше на път, та реших да вляза. Имаше голяма битка при дамско бельо - потници, сутиени, всичко беше много разхвърляно. Замразените броколи и бургери от сьомгата нямаше въобще, както и компот от кайсии. Взех тх от XXL, гъби, маслини в буркан каламата. Исках банани да взема - бяха много зелени, но хората ги грабиха яко. Почти нищо нямаше с оранжеви етикети като плод-зеленчук, и като пакетирана храна. Взех и зелен грах в консерва, метална кутийка, харесвам го, вкусен е и е фин, винаги вземам, когато съм там. Все повече и повече оставам разочарована от Лидъл, като вляза за нещо, и вечно го няма, та затова вече почти не влизам.
Очаквах да пуснат пижамните долнища с дълги крачоли и пижамните къси панталонки (за възрастни), но все ги няма и няма, миналатам година края на април - начало на май бяха налични. Много са хубави, меки и са удобни, исках да взема още.

# 1 004
Напоследък открих един антицелулитен масажор, който бях купувала миналата година от Лидл. Направо ме размачква яката. Бях забравила. Може би с постоянство, би могло да има ефект. Та, ако някоя има нужда от такъв и пуснат скоро, препоръчвам да се пробва.

Общи условия

Активация на акаунт