Фауната около нас

• 215 831
  • 3 546
  •   1
Отговори
# 1 260
Какви хубави патенца Simple Smile

# 1 261
vasilesa, предвид продължителността на живота им, ако не е бил изяден, животинката отдавна вече е мъртва..🙂 Една вечер влетя и кацна точно на главата ми. Беше ми нужно известно време да я уловя и изнеса навън, следейки внимателно реакцията на котките.😀
Гущерче, може и да бъркам, но това не е ли женската?

# 1 262
vasilesa, мъжка е..🙂 Както The_Third каза, женските са по-големи и тумбести в коремчето. Поради тази причина им е по-трудно да летят.🙂

# 1 263
Никога не бях виждала богомолка. Веднъж седяхме с ММ в едно кафе на терасата на мола, беше претъпкано, маса до маса. В един момент млад мъж от съседната маса ми казва, че на мен е кацнала богомолка, да съм спокойна, той ще я махне. Аз се почудих на съвета за спокойствие, но го разбрах, като махна богомолката - не съм си представяла, че това е такъв огромен добитък. И много ярко зелена. Не знам как ме е намерила, но със сигурност нямаше да реагирам спокойно, ако я бях видяла.

# 1 264
Аз имах едно такова на терасата (мисля, че живееше там, сред растенията - виждах го няколко пъти), но беше с много голям и ужасяващ стомах (опитах да не го заглеждам много, но ми направи впечатление) - сигурно е било женското. Тази година няма, явно не е снесло яйца.

Иначе, като излизах на терасата да полея цветята, замръзваше и ме следеше с глава какво правя.

# 1 265
Снощи М каза, че е видял светулка в розмарина на терасата. Стиснете палче да успея и аз да я видя Simple Smile (и да ви снимам, разбира се)

# 1 266
И ние имаме светулки Simple Smile вечер като седнем в градината летят наоколо. И прилепчета имаме. Но не мога да ги снимам.

# 1 267
  • София
При нас е бъкано със ветулки, чак се изненадвам, защото има няколко строежа наоколо и им нарушават средата със сигурност. Но се радвам, че в този живот (мин година) успях да видя цели храсти, обсипани със светулки - все едно си в някаква приказка или сред звездите в Млечния път... неописуемо е Simple Smile А хем като малка прекарвах летата на село и съм виждала светулки - просто такова струпване не ми се беше случвало.
Сега са намалели, но пак има доста.

# 1 268
май се заравят в земята и ако са ги поизкопали или ако са им стеснили мястото за заравяне ... се струпват или за множене . не знам много за светулките .

# 1 269
  • София
За размножаване уж Simple Smile Ето малко любопитни факти

# 1 270
3 години да стане светулка и после 2 месеца живот ? Явно живота не им е важен.

# 1 271
3 години да стане светулка и после 2 месеца живот ? Явно живота не им е важен.
При еднодневките животът като имаго е още по-кратък, както подсказва името им.

# 1 272
# 1 273
Красиви кончета Simple Smile

Тези дни попаднах на такъв клип във Фб: една голяма пеперуда кацаше на човката на патица, за да я дразни. Патицата се опитваше да я отръска или изяде, но пеперудата излиташе за малко и пак кацаше точно отгоре на човката Joy

Надписът над клипа гласеше, че пеперудите живеят две седмици, а този екземпляр е избрал интересен начин да си оползотвори времето.

# 1 274
Относно светулките.. Не знам как се снима такова в тъмното.. Ако включиш лайт на камерата, няма да се вижда, че свети.. Та ще ми е интересно да видя снимка на светулка  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт