Фауната около нас

• 215 831
  • 3 546
  •   1
Отговори
# 1 275
аз съм виждала снимки на пътя им . става като сложиш камерата а статив за да не мърда и включиш една функция за време . наслагва на една снимка всички позиции за това време. получават се красиви фигури с пътищата им. Аз съм виждала такива , сега не намирам. Тази функция може да се прилага и със светлините от колите нощем или звездите лятото ... за звездите оставяш на повече време.
Тези неща знам от сина ми, занимава се с фотография. Сега той си взе един специален обектив за близко снимане на животни, цветя и подобни. Аз не снимам освен с мобилния.

# 1 276
Бела, е това е че и аз съм само с мобилния..

# 1 277
Ще попитам детето Simple Smile когато се прибере довечера . Може и с мобилен да става нещо по-специално.

# 1 278
Няма как да стане с телефон. Трябва сериозен фотоапарат с възможности за ръчни настройки и статив. Добре е да има и дистанционно управление на апарата, за да няма размазване.

# 1 279
  • София
Айфоните имат тези настройки на камерите (други телефони също, предполагам) - за някои ситуации вършат работа, но не в 100% от случаите. Снимка не знам дали бих могла да направя. Но ММ успя да ги заснеме на клип (само че аз го нямам, трябва да го накарам да ми го прати). С предишните телефони сме опитвали и двамата да снимаме видео - не стана. Сега се виждаха, макар и не като заснети с професионална техника, разбира се Simple Smile

# 1 280
не става дума за видео.

# 1 281
Обсъждате снимки с дълга експозиция. Да, има мобилни телефони, с които могат да се направят. Няколко клика в гугъл и ще разберете дали и как с наличните ви модели телефони.

# 1 282
  • София
Това с видеото беше допълнение - за ръчни насторйки на камерата казах в първото изречение. Ето, че и постът над моя казва същото.

# 1 283
# 1 284
Гигантска мравка на терасата ми - сега я снимах (няма ръка или пръст за мащаб, защото ме е страх да не ме захапе, освен това тя бягаше да се скрие; над 2 см е):

# 1 285
Щъркели в Бургас:

Не им ли е рано да се събират?

# 1 286
Рано е за събиране на щъркелите, някъде след 7-8 седмици би трябвало да бъде. Много странно наистина.

# 1 287
Мисля, че е бръмбар носорог.Изпадна от саксията,която купувах в Хоум макс.

Последна редакция: сб, 08 юли 2023, 14:58 от reninel

# 1 288
  • София
Не е рогач, на тях си им личи, че са рогати.

# 1 289
Хихихих -права си .Носорог исках да пиша.Но направо подскочих ,като ми изпадна в-у ръката .Редактирам Laughing

Онзи ден на магистралата около Пловдив така се бяха събрали щъркели над полето.Долу косяха и мисля,че чакаха манджа Wink

Общи условия

Активация на акаунт