Фауната около нас

• 215 836
  • 3 546
  •   1
Отговори
# 1 290
  • София
Много ми харесва цвета му Simple Smile

# 1 291
Щъркели в Бургас:

Не им ли е рано да се събират?
Не се събират, много е рано. Събирането започва към края на август.

# 1 292
# 1 293
Зависи къде са. На сметището където намират доста храна всички от околните села всеки ден са събрани.
Щъркели в Бургас:

Не им ли е рано да се събират?

# 1 294
Преди два месеца бях на екскурзия в Румъния, ходихме до Алба Юлия - там се виеха по същия начин голямо количество щъркели. Имам снимка на телефона, но е с лошо качество (от автобуса и е мрачно, заради времето):

Май не се събират с някаква цел, просто се забавляват.

# 1 295
Може и да се забавляват, някои птици така се реят по топли течения. Щъркелите май понякога живеят на колония, вероятно се събират на седянка Grinning

не знам какво пиле е, евентуално младеж някакъв и не мога да го идентифицирам

# 1 296
За Бургас мога да кажа,че така се вият и после отиват да похапнат във Вая и около солниците...Като дойде ред за сваляне на мартеници ги надзиравам-минават около 10 над града отивайки към езерото за жаби Simple Smile Така се вият и около нивите на магистралата където има храна Simple Smile

# 1 297
Това ли е? Simple Smile

# 1 298
Има приложения за мобилни телефони, които идентифицират птици по снимка. Или Google Обектив

# 1 299
Това видях преди два дни близо до работното ми място.

Намерена е млада котка. Моля, обадете се спешно Поради натравяне е закарана в ... не знам как да го кажа, понеже в България няма май такава институция - бърза помощ за животни.
Данните за контакт ще получите от мен.
Отдолу има номер на мобилен телефон за контакт.
Не спирам да се учудвам как се отнасят с животните тук. Респект.

# 1 300

Последна редакция: нд, 09 юли 2023, 05:14 от Genevieve_

# 1 301
Няма как да стане с телефон. Трябва сериозен фотоапарат с възможности за ръчни настройки и статив. Добре е да има и дистанционно управление на апарата, за да няма размазване.
и на мен ми казаха подобно. т.е. статив задължително. за дистанционно не питах.
За много бързи неща , както колите по магистралата , може да се ползва и мобилен тел и да има егект, но ако трябва да се държи стабилно повече от секунди ... човек не може.
Това научих. Вчера ми показваха снимки с новия обектив за насекоми и цветя . Ами на насекомото му се виждаха фасетите на очите при увеличение. Беше много интересно.

# 1 302
Това ли е? Simple Smile 
Скрит текст:
Това е да! Благодаря Hug
Animal Paw Prints

# 1 303
  • под тепетата
Ей това чудо е огромно-около 5 см! И доста дебело, на снимката не личи.

# 1 304
Стършел?

Общи условия

Активация на акаунт