Енгин Акюрек. Нови и стари проекти – Тема 420

• 33 652
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте момичета.

Очакваме с нетърпние тържествената гала вечер с участието на всички звезди на дигиталната платформа,
и 1 ви епизод на ,,Бягство''.

И тук е с много готин стайлинг.

А ето това е изкуство...

Пожелавам ви хубава неделя, а ние чакаме......

# 151
Малко да раздвижим темата,че дъждовното време ни преспа!

# 152
Момичета Two Hearts
То не би дъжд, не би чудо - направо ще хванем вече ръжда от водата.
А аз съм при майка и на всичкото отгоре спря и тока / уж са квартал, ама третиран като село/.Кога всъщност ще е официалното откриване - на 14 юни, нали?

# 153
  • Пловдив

https://gazeteoksijen.com/…/kacis-dizisinin-oyunculari…

Превод Barisea, с благодарност.

Актьорите от сериала „Бягство“    
разказват за своите герои

С откриването си Дисни+ ще излъчи и своя първи собствен турски сериал „Бягство“. Енгин Акюрек играе главната роля в история, написана от самия него.

Дисни+ идва у нас не само с чуждестранно съдържание, но и с амбициозни наши проекти. Първият сериал, който платформата ще започне да излъчва от 14 юни, е „Бягство“ – история написана от известния актьор Енгин Акюрек. В него той играе и главната роля, а кастът включва още брилянтните актьори Ирем Хелваджъолу, Азиз Чапкурт, Онур Бей, Лейла Танлар, Арас Айдън, Левент Юлген и още някои. Под него стои подписът на утвърдения режисьор Яъз Алп Акайдън, в чиято биография откриваме различни продукции – от Tinker Tailor Soldier Spy до Teşkilat.
„Бягство“ започва с военния кореспондент Мехмет (Енгин Акюрек) и група журналисти, които отиват да снимат в село Язиди. Групата тайно пресича границата и след кърваво нападение попада в ръцете на радикална терористична организация. При нападението Мехмет оцелява. Следват опитите му да спаси пленените си колеги. Виждайки от какво може да се откаже един човек и докъде може да стигне, ние ставаме свидетели на трансформацията на Мехмет стъпка по стъпка.
„Бягство“ е сериал от осем епизода, по 50 минути всеки. Ще гледаме по един всяка седмица. Със сигурност той ще привлече публиката пред екрана със своя епичен разказ, ритъм и напрежение. Главните актьори и режисьорът отговориха на въпросите на нашите въпроси.

„Героят е човек със слабости, който се изправя срещу тях и намира начин да ги промени.“
Енгин Акюрек (Мехмет / Рахман и автор на проекта)

Откъде ви дойде идеята за този проект? Колко време отне узряването ѝ?
В ума ми се въртеше история за човек, който се изправя срещу своята човечност и съвест. Не мисля, че в реалността, която сами си създаваме, в нашите защитени зони, ние не изживяваме подобни чувства. Дори когато сме подложени на изпитания, има твърде много неща, които ни обясняват ситуацията, и ни помагат да поддържаме правилни отношения. Но можем ли да останем хора посред ужаса? Докато си задавах тези въпроси, нещо случило се през 2017 година се превърна в начална точка на историята. Темата може да се адаптира за всяка ситуация, реалност или време. До заснемането ѝ през 2022 година историята се разви от самосебе си и оживя в сценария на Али Доанчай.

Какви проучвания правихте във връзка със сериала?
Преди да напиша историята, трябваше да прочета доста литература. Трябваше да познавам добре географията, макар тя да не е строго посочена в историята. Познаването на нещата винаги е добро; възможността да избираш между неща, които знаеш, създава онова свободно пространство, което знанието дава. Освен това, работих с военни кореспонденти.

Какво казва сериалът за настоящия световен ред?
Мисля, че на този въпрос най-добре ще отговори публиката. Ние искахме да разкажем нещо, без да размахваме пръст и да бъдем дидактични. Мисля, че ценното в история са емоциите и събитията, които ни докосват. Историите за тези страни винаги се разказват от хора, чужди на ориенталската гледна точка. Ако в света все още има войни, историята ни казва нещо много мощно – войната е зло...

За първи път турска драма за конфликтите в Бликия Изток ще се срещне с чуждестранна публика. В този смисъл, по какво вашият проект се различава от американските и по какво си прилича с тях? Как смятате, че ще бъде приет?
На пръво място, това е турска драма и носи характеристиките на нашия стил на разказване. Мисля, че създадохме нещо с много високо качество. Това, което най-много ме радва, е че се докосваме до всесветски кодове и емоции. Турските телевизионни сериали изминаха дълъг път в чужбина и мисля, че с Дисни+ ще достигнем и до нова публика по света. Това много ме вълнува.

Как това, че е военен кореспондент, се отразява на психиката на Мехмет?
В самото ядро на тази история е промяната. Наблюдаваме пътешествието на героите. Мехмет, който си пада по насилието – виждаме го как започва да става по-човечен и да слуша повече гласа на съвестта си. Старият Мехмет спира да съществува. Фактически, в края на тази история никой не е такъв, какъвто е бил... Мъж, който е смятал, че снима добре, може би повече никога няма да докосне камера...

Може ли да хвърлите малко повече светлина върху връзката между Зейнеп и Мехмет?
Когато има война, най-много страдат жените и децата. Точно това се случва и в нашата история. Въпреки че Мехмет не е съгласен Зейнеп да влиза в зоната на войната, той ще направи всичко, за да я измъкне оттам. Това е ситуация, в която той никога не е очаквал, че ще попадне и се изправя срещу човек в себе си. Моята дефиниция за героизъм е точно такава – героят е човек със слабости, който се изправя срещу тях и открива начин да ги промени.

Мехмет преживява огромна промяна след загубите, които преживява в първи епизод. Колко далеч може да стигне човек, според вас? Може ли да изостави себе си? Можете ли да опишете трансформацията на своя герой, без да издавате нищо?
Много ми се иска публиката да разбере тези ситуации. И аз като Мехмет много искам да взема участие в неговото пътешествие, да го попитам какво би направил, ако се сблъска с такава ситуация, или по-скоро, да го го помоля сам да си зададе този въпрос. Колко далеч може да стигне човек, за да оцелее? Колко далеч можем да стигнем ние? Никога няма да научим отговорите на тези въпроси, можем само да питаме и да се чудим. Но историята така или иначе ги задава... Нашият инстинкт за живот може да стигне далеч, но какво да правим със съвестта си и с усилията да останем хора?

„За да дам живот на героинята си, прибягнах до помощта на халотерапия и дихателни упражнения…"
Ирем Хелваджъолу (Зейнеп)

За пръв път работите за дигитална платформа. Досега сме ви гледали по телевизията. Кажете ни повече за процеса, през който минахте, за да приемете.
След като дълго време участвах в телевизионни сериали, реших за известно време да се отдръпна от телевизията. В края на лятото отидох на почивка с яхта и докато се питах защо така ми липсва ентусиазъм да работя за дигитални платформи, чух че Дисни+ идва в Турция. Продуцентът ми даде да прочета сценария на „Бягство“, с който платформата смяташе да стъпи на наша територия. Като го прочетох, реших че с радост бих участвала в този проект и ето ни сега тук.

Зейнеп е бестрашен журналист, идеалист. Знае какво е да работиш в тежки обстоятелства, но знае ли да се справя с ежедневния живот? Може ли да ни кажете нещо повече за нейното семейство и личност?
Всъщност, семейството и работата ѝ са напълно съвместими. Тя е безстрашна и силна както в професионалния, така и в личния си живот. Живее в Германия с по-голямата си сестра, която е много важна за нея; семейството ѝ също са много скъпи и специални хора.

Провокира ли ви емоционално вашата героиня? Как се подготвихте за нея умствено и физически?
Това беше трудна героиня, разбира се, не толкова физически, колкото психически. За да отделя Зейнеп от Ирем, на помощ ми дойдоха дихателните упражнения на халотерапията.

Кое движи Зейнеп в тази история?
Нейната мотивация е много различна и много по-силна от тази на останалите репортери в екипа. Емоционалната страна на пътуването ѝ е много тежка."

„Никога не бях играл толкова зъл човек като Абу Залим...“
Азиз Чапкурт (Абу Залим)

Участвали сте в много проекти, включително и в наградени филми в Германия и Турция. Кажете ни повече за участието си в този проект. Кое в него ви спечели?
Преди „Бягство“ дълго време участвах в проекти в Германия и Англия, но ми липсваше да правя нещо в Турция. Участието ми в проекта започна с видео интервю с моя мениджър Резан Чанкър и режисьора Яъз Алп Акайдън. Все още не знаех нищо за проекта и не бях чел сценария. Когато г-н Яъз започна да разказва историята, много ме развълнува мисълта да се видя в света на „Бягство“.
На следващия ден получих сценария и го прочетох на един дъх. За мен „Бягство“ започна този ден. Ние актьорите четем много сценарии, но не винаги е толкова вълнуващо. В някои истории нещо те удря по главата и те привлича към тях. Освен с оригиналната си история и блестящия си сценарий, проектът ме убеди и с това, че беше оригинална продукция за Дисни+.

Вие сте лошият в този филм. Играете лидер на радикална организация. Откъде черпихте вдъхновение, докато се подготвяхте за ролята си?
Имах късмет, защото обичам да играя лош, но никога не бях играл толкова лош като този (Абу Залим). Абу Залим е лош, но не и за мен, докато го играех. Никога не осъждам героите, които играя. Опитвам се да ги разбера и да създам емоционална връзка с тях.

„Илкер никога не е предполагал, че животът му може да се промени така драстично...“
Онур Бей (Илкер)

Това е първото ви участие за дигитален проект. Кажете ни нещо за своето участие в него.
Има много причини да съм ентусиазиран относно „Бягство“. Най-важната е историята. Когато имах възможност да прочета сценария, бях много развълнуван от историята и нейното послание. Героят Илкер има своя забележителна лична история вътре в историята. Смелостта, ентусиазма и решимостта му да стане военен кореспондент силно ме впечатлиха. Всъщност, когато имах възможност да прочета за живота на тези хора, за който ние знаем оттук-оттам, дълбоко в себе си почувствах, че събитията са всъщност много по-шокиращи и прегърнах впечатляващата история на Илкер. Така започна всичко за мен.

Ти си член на новинарския екип и си близък с Мехмет. Твоят герой е нещо като мост. Може ли да ни разкажеш за ключовата си роля, без да издаваш нищо?
Между Мехмет и Илкер има много силна приятелска, дори братска връзка. Най-силният фактор, накарал Илкар да стане военен кореспондент, е братът на Мехмет, който е нещо като негов наставник. Илкер знае, че районът, в който отива, е опасен, но никога не е предполагал, че животът му ще се промени така драстично. Единствената реалност за Илкер ще стане това, че не може да се справи с травмите, които е получил, но винаги ще носи надежда за оцеляване и ще се бори да остане жив.

„В техническо отношение „Бягство“ е на световно ниво...“
Яъз Алп Акайдън (режисьор)

В своята кариера имате най-различни видове филми и сериали – от Tinker Tailor Soldier Spy до Teşkilat – както у нас, така и в чужбина. Кое ви заинтригува в един проект? Кое ви привлече към този?
Още като прочетох сценария на „Бягство“, усетих нещо различно в неговата емоция, вълнение, графика, герои и история. Беше доста различен от обичайните сериали, на които гледаме безкрайни вариации всеки ден. Пътешествието на героите и на света, който те искат да създадат, има притегателна сила за един режисьор. Както с героите, така и с историята, която целият свят ще хареса...

През какъв подготвителен процес преминахте, докато структурирахте визуалния език?
От самото начало исках това да бъде проект, който да бъде еднакво силен с художествените качества и с историята си. Трябваше да има уникална текстура, цвят и светлина. За да постигна образа, за който мечтаех, правихме много тестове на лещите, камерите и осветлението с моя оператор. Пробвахме специални лещи. Опитахме различни езици на светлината и контраста. Направихме предварителна подготовка, особено на сетовете, където щяхме да снимаме. Работихме със специални лещи и цветна схема. В крайна сметка, получихме изображение, което ще накара публиката да усети по-истински реалността.

В сериала има страхотни сцени. Кажете малко повече за снимането. Кога и при какви обстоятелства снимахте?
Имахме дълга и детайлна подготовка. Работихме много здраво, за да намерим подходящите места. Моята цел беше да се получи чудесна епична атмосфера и в същото време да уловя силните истински емоции. За големите и зрелищни сцени работихме много сериозно. Специално за сцената с нападението се подготвяхме почти месец. Отделихме време за много и много репетиции. Тъй като работата ни съвпадна със зимния сезон, имахме сериозна битка и с атмосферните условия. В нашия район падна най-тежкият сняг от 70 години насам. Преодоляването на тези трудности стана сравнително лесно, благодарение на нашия първокласен професионален екип. В края на всеки работен ден бяхме изпълнени с голямо задоволство и положителни емоции след заснемането на трудни сцени.

Какви технологии използвахте?
За да направя сериала наситен с емоция и реализъм, трябваше да отдам голяма важност на използването на високи технологии. Имаше значение работата с лещите, с камерите, а пост-продукционната обработка изчисти звука и цветовете. Широко използвахме най-последни технологии и оборудване, за да постигнем високо качество. В резултат на всички тези усилия създадохме сериал, който в техническо отношение е на световно ниво. Винаги съм вярвал, че Турция е много богата на разкази и истории, освен това притежава високо ниво на технологии и специалисти, които да работят с тях. И може да го докаже с правилните проекти. „Бягство“ е най-добрият пример за това.

Последна редакция: нд, 12 юни 2022, 20:18 от mariana51

# 154
Благодаря за преведените интервюта. Много интересна и любопитна информация относно създаването на сериала. Героят на Енгин пак ще е нееднозначен. Няма как, праволинейни и еднопластови роли не приема, елементарни са за таланта му, няма предизвикателство. Не знам дали края  ще е трагичен, но съм сигурна, че ще е изненадващ и шокиращ (като съм чела разказите на Енгин)
  Да Марта, аман от тоя дъжд, ние днес нямахме, но пък духа и фучи в прозорците като да е есен. Сякаш е октомври, не юни

# 155
Благодаря за превода,Марианка,Barisea:heart:!
Наситен,емоционален сериал ни очаква!
От разказите на главните герои, предстои наистина интригуващ и завладяващ проект изпълнен с обрати!Има,няма 2 дни остават, и ще разберем!

# 156
  • Пловдив

Момичета, ето презентацията на сериала "Бягство".
Превод Теменужка Христова, с благодарност.

Тук: https://archive.org/details/9-2022_20220612

И тук: https://videa.hu/tagok/mariana51-2280812

И тук: https://www.videoclip.bg/watch/1518346_9-yuni-2022-prezentaciya-na-byagstvo

И тук: https://vk.com/id223680451?z=video223680451_456239403%2Fd00e3995 … pl_wall_223680451

Последна редакция: пн, 13 юни 2022, 00:39 от mariana51

# 157
Добро утро момичета Two Hearts
Хубав и успешен ден! Дано и слънцето да е в кондиция и вече да се появи.
Ще чета и гледам следобяд всичко сложено, че до обяд ще имам доста ангажименти.
Благодаря на всички за преводите Flowers Hibiscus Flowers Hibiscus Flowers Hibiscus
Да пием по Coffee и към задачите за днес.

# 158
Добро утро!
Новата седмица е тук ,а с нея и 14 .06 наближава!
Благодаря Heart, за превода на презентацията HeartpulseFlowers Hibiscus!
Като гледах отново презентацията,той Енгин мирен не стои.Постоянно ръцете му са в движение-я в брадата,,я в шията!
Може би се притеснява и за това!А Ирем как го наблюдава..
Да пием кафе ,и да подредим задачите!

# 159
  • Пловдив

Ще очакваме трансформацията на Енгин като Мехмет/Рахман.
 Трансформацията на Мехмет. Не остана, утре е 14 юни.
Вероятно тази вечер, на дневен ред е гала вечерта на Дисни+.

# 160
Здравейте момичета.

Понеделник е, а с него идва и 14 .06. датата на която
трябва да се излъчи,,Бягство''.
Благодарение на Марианка и момичетата които превеждат всичко
излязло за Енгин за да  сме в течние на нещата.

Кратка биография на г-жа Хатидже Гьокче, тя е тази, която е проектирала дрехите на Енгин за събитието преди старта на поредицата ,,Бягство''
Стилистът на Eнгин, Илкнур Сереф благодари на модния дизайнер. ☺

Скрит текст:
Хатидже Гьокче е родена през 1973 г. и е завършила Университета за изящни изкуства. Мимар Синана. Gökçe, която отвори собствено дизайнерско студио през 1998 г., е пионер на съвременното мъжко облекло в турската мода от 12 години. Гьокче, който извършва експериментална работа и създава иновативни тъкани, е консултант по моден дизайн на водещи турски компании. Дизайнер, основател и член на борда на Асоциацията на модните дизайнери, е координатор на дизайна и марката на спонсорирания от ООН проект Argandecial  Social Responsibility Project през 2008 г. Хатидже Гьокче е едно от най-важните имена, които идват на ум, когато става въпрос за мъжко облекло в Турция, тя получи уникална награда за дизайн в конкурс за дизайн, проведен в Япония през 1999 г. През 1998 г. той печели наградата за най-добър мъжки дизайн в конкурс, в който тя участва. Понастоящем базиран в Истанбул, дизайнерът работи с различни професионалисти и институции, за да пренесе марката Hatice Gökçe в бъдещето, докато разработва персонализирани дизайни за успешни художници в своята област. Хатидже Гьокче преподава различни курсове по моден дизайн в университета Исик, Факултет по изящни изкуства, катедра по мода и текстилен дизайн.

Öğr. Gör. Hatice Gökçe

E-posta:hatice.gokce@isikun.edu.tr / info@haticegokce.com

1973 yılında doğan Hatice Gökçe, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden mezun oldu. 1998 yılında kendi tasarım atölyesini açan Gökçe, 12 yıldır çağdaş erkek giyiminin Türk modasındaki öncüsü olarak yerini koruyor. Deneysel çalışmayı benimseyen ve özellikle yenilikçi kumaş tasarımlarına imza atan Gökçe, Türkiye’nin önde gelen kuruluşları için moda tasarım danışmanlığı yapıyor. Moda Tasarımcıları Derneği’nin kurucusu ve yönetim kurulu üyesi olan tasarımcı, Birleşmiş Milletler’in desteklediği sosyal sorumluluk projesi “Argande”nin 2008 yılından beri tasarım ve marka koordinatörlüğünü yürütüyor. Türkiye’de erkek giyimi dendiğinde akla gelen öncü isimlerden ilki Hatice Gökçe, 1999 yılında Japonya’da düzenlenen bir tasarım yarışmasında Unique Design (eşsiz tasarım) ödülü, 1998 yılında Türkiye’de katıldığı bir yarışmada ise En İyi Erkek Tasarımı ödülünü almıştır. Halen İstanbul’da yaşayan tasarımcı, “Hatice Gökçe” markasını geleceğe taşımak amacıyla profesyonel kişi ve kurumlarla çeşitli işbirlikleri kurmaya özen gösterirken alanında başarılı sanatçılara da kişiye özel tasarımlar hazırlıyor. Hatice Gökçe, Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü’nde çeşitli moda tasarımı dersleri vermektedir.

Лек ден, а ние продължаваме да чакаме...
Предстоят ни още изненади.

Последна редакция: пн, 13 юни 2022, 12:20 от mari52

# 161
Има нов трейлър ли е ,подсказва ли е в ИИ стори на Дисни+,за Бягство!

# 162
  • Пловдив

https://twitter.com/DisneyPlusTR/status/1536287802765213697

Дисни написаха:
"Бягство" започва. Оригиналната поредица е само по Disney+ с първия си епизод утре.

Това е актрисата Лейла Танлар.

Последна редакция: пн, 13 юни 2022, 20:00 от mariana51

# 163

https://twitter.com/DisneyPlusTR/status/1536287802765213697

Дисни написаха:
"Бягство" започва. Оригиналната поредица е само по Disney+ с първия си епизод утре.

Това е актрисата Лейла Танлар.

Много е чаровна тази актриса, както и Ирем Heart Eyes . Имат някаква топла красота, не идеална, но изразителна

# 164
Момичета  Two Hearts
Днес ми беше доста натоварено емоционално, но всичко беше добре организирано и най- важното нямаше дъжд, въпреки вчерашните порои. Дори сега имаме слънце.
Ще чета и гледам довечера всичко от днес.

Общи условия

Активация на акаунт