Бременна на море

• 3 989
  • 32
  •   1
Отговори
Здравейте мамита. В началото на 9месец съм и тъй като това лято няма да мога да отида на море въпроса ми е проблем ли е да отида сега за няколко часа? Мога ли да влизам във водата? Става въпрос за Гърция а доколкото знам там водата е солена

Последна редакция: сб, 04 юни 2022, 13:15 от anonimka19

# 1
Не съм запозната, нищо не разбирам от бременности, на пък виждам страшно много бременни жени на плажа така,че предполагам няма проблем 😀

# 2
Единствено ако не сте от град край морето, трябва да сте готова за започване на раждането, където сте, носете си всички документи и багажа. За влизането във водата, няма драма, само да е на чисто място, гъбички сега не ви трябват. Леки финални метри.

# 3
Въпроса е че там където ще ходя е червено море и водата е много солена. Пропуснах да го напиша

# 4
Най-добре влизайте до коленете/бедрата. Не си струва за един плаж после да имате притеснения. Пак ще може да се разхлаждате, мокрете си ръцете, лицето и стойте на сянка.

# 5
  • Пловдив
Не бих тръгнала в деветия месец в чужбина, пък била тя и Гърция.

# 6
В 9-ти месец и аз не бих тръгнала, на никъде. Лятото тепърва започва, после след раждането ще има време и за море.
Не разбрах какво е това червено море в Гърция?

# 7
В Гърция защото съм до границата и ми е близо морето.

# 8
Да, но в Гърция няма Червено море Simple Smile

Как да е...
На теория можеш и да влизаш във водата, и да плуваш (плуването се препоръчва като движение, защото ти е лекичко на коремчето Simple Smile ). В солената вода би трябвало да има още по-малко шанс за гъбки и буби. Ако се подсушиш и преоблечеш веднага след това.

Стоенето на слънце и жегата са крайно непрепоръчителни, както и самото пътуване. Аз за плаж не бих се мръднала на повече от 10 км.

Последна редакция: сб, 04 юни 2022, 14:50 от Inferiya

# 9
Какво мисли вашият лекар?
Аз бях много стресирана, изплашена и не рискувах с нищо. Особено 9тия месец, просто си ходих на разходки с придружител и бях в постоянно очакване. Разбирам, че ви се иска моренце, но както са ви написали не ви трябва да си сдобиете с гъбички или да настинете. Ако ще трябва да си топя само краката, не бих отишла на море.
И като цяло не бих рискувала с пътуване до чужбина.
Да, границата ви е близо и опашки обикновено няма, но знае ли човек. Ще вземат да ви изтекат водите и не знам. Рисково е!

# 10
Аз нямах никакви проблеми да влизам в морето колкото си исках и във вълни. Проблемът, който виждам, е, че всеки момент може да почне раждане. По принцип вероятността е по-малка, жените обикновено раждат около термина. Ако остават две седмици, не бих ходила никъде, но ако има 4 - да, на близо и за по- малко.

# 11
Чак пък такива филми за разходки с придружител само Grinning Ражданетов реалността рядко започва с изтичане на водите. Дамата пита за няколко часа, а не да стои седмици там.
Ако се чувстваш добре и си в началото на 9 месец, отивай и си почини малко. Повече течности приемай, не стой много на слънце. Ако си намокриш банските, задължително го смени.

# 12
Точно с изтичане на водите започна първото ми раждане. Нито болка, нито нищо, изведнъж ми изтекоха водите 10 дена преди термин. Естествено, не родих на секундата, но своевременно тръгнахме за болницата. Но щом сте близо до морето и можеш в рамките на деня да идеш, да си направиш плажа и да се върнеш, не виждам проблем.

# 13
Една приятелка в 9 месец тръгна с мъжа си от София до Троян, да закарат някаква част за колата на брат му. Бебето им се роди там Simple Smile

Моят термин беше за 13 август, пропуснах морето през онази година. Ако имаш море в града, в който живееш, няма проблем да се къпеш, но аз лично не бих се осмелила да пътувам. Какво ще правиш, ако тръгнеш да раждаш и си в опашка на границата или далеч от населено място? Не си заслужава риска.

# 14
С предната бременност термина ми беше лятото. Отидох на море началото на 9 месец, изкарах чудесно, родих 3 дни след като се прибрахме. Чудех се тогава на приятелка, отиде с бебе на 2 месеца в Гърция. Сега я разбирам, бебе 2 ще го заведа на море на 3месеца.

Общи условия

Активация на акаунт