Американски колеж - двадесет и шеста тема

• 74 226
  • 765
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Въпросът с файнъла ще се реши със самоподготовка с учебник, сборник, консултации. В университета това ги чака.
За другото не разбрах къде е проблемът ‐ вашият учител не си върши работата, но вие се притеснявате, че други двама напускат?

# 586
Въпросът с файнъла ще се реши със самоподготовка с учебник, сборник, консултации. В университета това ги чака.
За другото не разбрах къде е проблемът ‐ вашият учител не си върши работата, но вие се притеснявате, че други двама напускат?
Според преподавателя, напускат той и още един, заради прекия си ръководител. Факт е, че нито един от тримата предишни учители на дъщеря ми към момента не е част от катедрата. Притеснява ме това, че може би нищо не може да се направи по въпроса с текучеството, ако имат вътрешни проблеми. Ще продължаваме с частните уроци, а оценките ще продължават да бъдат не добри.

# 587
Здравейте, за децата, класирани на областен кръг на НОМ, които не посещават електив по математика,  АК провежда ли някаква допълнителна подготовка или се разчита на самодготовка?

# 588
  • София
Задачите на областния кръг на НОМ са сложни и изискват самоподготовка по принцип. В АК тази година на стаж има току-що завършил колежанин, който може да се потърси за консултация и насоки, вижте на сайта.

# 589
Оффффф, самоподготовка, сборници, насоки, консултации ... депресирах се! Само моят 11-токласник ли се интересува основно от мускули, фитнес, момичета ... излизания... Ей, не мога да го накарам една задача да реши извън домашното. Оценки по мат.: 84-86 . Физилата е на 96-98. Там е добре.Достатъчно било. Можел още, ама не му се напъвало. Знанията си ги имал ...
Имаше един проблясък за олимпиадата по мат.,  ама като видя, че трябва да работи допълнително и да жертва излизанията и момичетата, се отказа.
Ей така, отказала съм се вече.

# 590
Освен текучество в катедрата по математика има и учители, чието ниво на знания по продемтам, който преподават, е неприемливо ниско. Ръководството на катедрата е наясно с това, но очевидно не може да се справи с проблема.

# 591
Задачите на областния кръг на НОМ са сложни и изискват самоподготовка по принцип. В АК тази година на стаж има току-що завършил колежанин, който може да се потърси за консултация и насоки, вижте на сайта.
Благодаря!

# 592
  • Cobrs
Бихте ли споделили кои учители по математика напускат, може и на лични. Аз не съм привърженик на самоподготовката в училище, Но тъй като в случая нямате избор, аз бих препоръчала да комбинира самоподготовка плюс консултации при предпочитан учител по математика (не е нужно да е този, който му/й преподава).

# 593
Според мен има системен проблем с математиката в колежа. Мисля, че амбициите на ръководството се пренасят чрез отделните преподаватели към децата и когато се окаже, че преподавателят е по-млад и не толкова обигран в административните въпроси се стига до този резултат. За протокола, говорих с преподавателя, бях на среща с ръководителя на катедрата, където най-меко казано получих доста, да кажем неточна обратна връзка, тъй като не предполагаше, че знам конкретно по дати, тестове и цифри отговорите на въпросите, които й зададох и считам, че напускането на учителите е опит да се запази по-горното ниво. Аз лично мисля, че структурирането на материала, методологията на оценяване, тежест на отделни задачи, брой и трудност задачи в тестовете не са еднолично решение на 1 учител, а на катедрата. Като поставих конкретни въпроси се оказа, че считат за нормално 1 задача да има тежест от 50%, т.е  при решени 5 други от общо 6 задачи  е ОК оценката да е 2, оказва се, че отделните класове получават различна тежест на еднакви тестове, оказва се, че тестовете не са на една дата за всички в прословутия понеделник и други такива наглед малки разлики, които като негативна реакция рефлектират върху децата, а пък контрата е в съответния преподавател и ето го резултата.

# 594
Момичета, минавам само да пожелая весели празници, здраве, хармония, мъдрост и любов за вас и всички около вас!

# 595
Благодаря! Весели празници и от мен!

# 596
  • Софето
Весела Коледа на всички! Спорна година и много берекет, здраве, щастие и късмет!

# 597
Весела Коледа!

# 598
  • Cobrs
Весела Коледа! Да са живи и здрави децата ни!!

# 599
Здравейте! Моля, кажете школи (освен Лого 3), които предлагат присъствени пробни изпити за Колежа.

Общи условия

Активация на акаунт