Американски колеж - двадесет и шеста тема

• 74 244
  • 765
  •   1
Отговори
# 540
Амиииии за мен е малко трудно на 16,17 и 18 вечерите. Зависи по кое време на деня ще се видим. На 16 аз участвам в един коледен концерт  ... освен да ви поканя да дойдете да ме гледате ... Simple Smile Simple Smile Simple Smile ппПхахахаха, Хахах! Сори, представих си АК родителска група на концерт на една от тях ... хахахахха! Сори пак!
За 17 и 18 през деня съм ОК, докъм 19:00ч.
Ама съм само аз, така че ... следващия път!
Аз мисля на 15.12 да посетя Коледния концерт в училище (Ама не знам с билетите как стоят нещата). МС ще участва ... Май... не знам Simple Smile

# 541
  • София
Записвам се за 16-ти, защото много, много искам да дойда. Но моля да ме извините ако работата ме затрупа! Ще направя всичко възможно, но преди Коледа е така.

За закуската с президента, коментара наистина не беше възторжен. Не знам какво точно са очаквали тези деца.

# 542
  • София
Ех, жалко, ще изпусна сбирката, няма да съм в България на 16-ти. Сигурна съм, че ще си изкарате чудесно. И бъдете малко по-активни в темата, някои имаме и малки деца, за които АК е в списъка с желани училища 😉

# 543
А билетите за коледния концерт? От къде се купуват?

# 544
Има съобщение:
"Концертът ще се проведе в Аудиторията „Уитакър“ от 19:00 ч. на 15 декември. Билети на цена от 5 лв. ще се продават от 12 декември в Бизнес офиса на колежа, както и преди началото на концерта на Рецепцията в Острандър Хол."

# 545
  • софия
Готово Simple Smile
На всички, които заявихте желание,  по-късно ще ви изпратя на лични час и място на срещата.

допълнение:
готово - ако съм пропунала някой - не е нарочно. Пишете ми да дадете знак.

Последна редакция: ср, 07 дек 2022, 20:48 от Амели

# 546
Здравейте, майка съм на кандидат-гимназист. Едно от желанията на детето е АК. В тази връзка да попитам дали децата явявали се на пробни изпити за колежа са изкарали подобни точки на самия изпит и доколко са били близки резултатите. Има ли смисъл да се явява на повече пробни изпити или ще е достатъчно само веднъж, за да се ориентира във формата?
Другото, което искам да попитам ако при евентуален прием и получено някакво намаление на таксава за първата година, това гаранция ли е, че такова намаление ще има и следващите години в колежа? С мъжа ми работим в държавната администрация и реално годишния ни доход е строго фиксиран и голяма разлика в годишния ни доход няма.
Това което ме притеснява, е че познати ми споделиха, че дори за първата година да има намаления на таксата, следващите години е възможно да няма никаква отстъпка независимо, че дохода ти е почти същия и реално първата година е вид “зарибяване” за да се запише детето в колежа.
Питам тук в темата, защото искам информация от първа ръка, а не да се влияем от някакви спекулации по темата.
Другото, което ме интересува е до каква степен се изучава втория език в колежа и добра ли е подготовката по немски и френски език?
Насочили сме се към кандидатстване в езикови гимназии и евентуално искам да се информирам достатъчна ли ще е езиковата подготовка в колежа по тези езици или е необходимо да се записва на допълни курсове в езикова школа.
Ако има родители на деца, учащи в Германия и/или Франция ако може да споделят мнение…

# 547
Здравейте, Hiver, моето скромно мнение относно специалната подготовка за кандидатстване в АК съм го писала многократно и то е, че не е необходимо. Нямаме опит с пробни, не мога да кажа дали биха били полезни, но предвид че всяка година на изпита има, макар и минимална промяна в основния тип задачи, не знам колко ще е от полза.
Относно намалението на таксата, кандидатства се всяка година, и това че първата сте имали отстъпка, категорично не значи, че ще получите и следващите. И от моя скромен опит, имате ли собствен недвижим имот, намаление няма.
За втория език мога да кажа за немския. Учи се, но с 3 часа седмично категорично няма как да се стигне високо ниво. Уроци/школа не са необходими за справяне с училищния материал. Но ако иска да научи езика на ниво С1 с цел продължаване на образованието в Германия, не мисля че без допълнителни занимания ще стане.

# 548
Аз съм доволна от немския тази година. Преподавателката в двата часа е германка. В зипа е българка. Надявам се от един момент нататък да им говори на немски.
Мисля, че ако остане тя, ще научат доста.
Пробните за нас бяха много полезни. Бяха при Кортезов онлайн. На реалния изпит изкара долу-горе подобно.

# 549
На нашия клас е българка учителката, но не мисля, че това е решаващо, както казах 3 часа седмично няма как да доведат до С1 ниво. Разбира се, зависи си и от детето, на моето не му се отдават езиците, така че до към В1-2 може и да добута.😉

# 550
  • София
https://bg-mam.ma/p/1326130/43094028

Постът на Планинско цвете потвърждава казаното от StefiZ. Simple Smile

Преди известно време една майка от темата тук ме пита нещо в същата връзка (немския и следването на определена специалност), тогава я насочих да  поразпита именно Планинско цвете като родител на дете  от АК, следващо в Германия. Ето, сега вече има бърз достъп до профила й, ако реши нещо да я пита -  човек трябва все пак да знае, че това е същата Slavina_S, към която иначе я насочих на лични.

Последна редакция: чт, 08 дек 2022, 21:02 от пенсионирана русалка

# 551
  • Cobrs
Нивото по френски език е А2 - без допълнителна извънучилищна подготовка. Обективно невъзможно е с този брой часове по този език да се постигне по-високо ниво. Това уточних с учителката по френски език, а и моят опит с този език го потвърждава.

# 552
  • София
За мен определено има смисъл от явяването на един пробен изпит, защото така детето ще се запознае с формата и ще знае какво да очаква на реалния изпит.
По отношение на отстъпката правилно са Ви ориентирали - не е фиксирана за целия курс на обучение, а варира /към намаление/.
За обучението по немски ще си замълча Neutral Face

# 553
  • софия
аз съм споделяла вече назад за втроият език.
За пробните изпити, моето дете ходеше на всеки две седмици- те си бяха като допълнително занятие и в интерес на истината на изпита се оказа в предполагаемия диапазон. Но при толкова често явяване има как да придобиеш по-точна представа. Не знам дали при едно две явявания резултатите биха били показно.

За таксата вече съм чувала за всякакви случаи, така че не вярвам да има еднозначно поведение.

# 554
И аз мисля, че в най-добрият случай достигнатото ниво ще е Б2, но на мен това ми се струва напълно достатъчно, за да бъде надградено с курс и/или езиков лагер.
Забравих да пиша, че при немкинята ученето става през английски. Не знам дали е така и при другия основен преподавател. Това донякъде усложнява усвояването.

Общи условия

Активация на акаунт