Американски колеж - двадесет и шеста тема

• 74 241
  • 765
  •   1
Отговори
# 570
  • Sofia
Не съм получила мейл, че ще има концерт, че се предлагат билети и т.н., но такъв, че места вече няма получих.

# 571
  • софия
Тъкмо влизам да кажа, че билети няма и гледам, че Каси вече е съобщила.
A аз съм тук и уви.трябва да измислят някаква друга форма за тия празненства:(

# 572
Мисля, че всяка година билетите свършват много бързо.

# 573
Дано се сетят нещо онлайн да пуснат. Лоша организация!

# 574
  • Sofia
Дано се сетят нещо онлайн да пуснат. Лоша организация!

Писали са, че ще качат запис в youtube канала на колежа:
https://www.youtube.com/channel/UCt1DxN4GHoSSnN2qcdzVrQg

# 575
  • софия
Мисля, че всяка година билетите свършват много бързо.

Ами предни години си отивахме преспокойно 10-15 минутки преди началото, имаше си билетчета без проблем. След пандемията нещо стана, сякаш залата се смали.
Все пак на място имаше няколко човека, които си продадоха билетите, очаквали са по-голяма група и впоследствие се оказват със свободни билети. (и се оказах късметлийка)

И мен ме увериха, че до 3-4 дни ще качат концерта онлайн.

По време на концерта, след отделните изпълнения на  english drama, бг драма и мюзикъла, обявиха кога ще са пъните им представления  - краят на май месец. Следете ги и си вземете билети овреме.
Мюзикълът както винаги се очертава страхотен.
Фрагментът, който изиграха от "Лешникотрошачката" беше много впечатляващ.

Имаше и прием на алумнита. Еми много е чудесно да видиш млади хора, от всякакви випуски да се завърщат в училишето си. Прави добро впечатление начинът, по който говорят, интересуват се за нещата наоколо, задават въпроси, изобщо връзката, която се вижда, че имат с мястото. Напълниха ми душата.

не зная дали съм права, но предни години Коледният концерт беше по-късно. Струва ми се по-правилно, защото много от алумнитата още не са се върнали в страната от учебните си заведения по света. Това споделиха и част от алумнитата тази вечер.казаха, че техни приятели още не са се върнали.

Имапе едно момиче, завършило 2016. напълни ми душата. Ако чете, да знае, че много много много я харесах и я каня на кафе Simple Smile

# 576
  • София
Ако погледнеш календара, ще установиш, че утре им е последния учебен ден преди Коледната ваканция, затова концертът е днес. Т.е. както винаги, точно преди ваканцията.

# 577
  • софия
Да, да, така е.
Но предни години е бил 22-ри, 23-ти, съответно тогава им е започвала  ваканцията и след това по-късно започваха учебната година. Помниш ли? Към 7-8 януари понякога.
А сега  издърпват всичко напред и суъответно ще започнат рано - 3-4ти януари.
Така ли са и другите училищя? Кога е официалната ваканция за учлищата?

Последна редакция: пт, 16 дек 2022, 01:01 от Амели

# 578
Официалната ваканция е от 24.12. Тази година АК са им дали дни преди Коледа,а не както беше преди след НГ.

# 579
  • София
Отново не ни стигна времето снощи!
Поздравления за страхотните успехи на ранен прием на децата! Късмет и на всички колежани, за които кандидатстването все още не е приключило.

# 580
  • софия
То май никога няма да ни стигне.
Отивам да пиша на SvetlaC,  че един въпрос неин остана във въздуха, а тя много рабо си теъгна. Пусто нали винаги от тема в тема преминаваме…

Ранния прием е супер впечатляващ. Поздравявам децата за страхотния успех и чакаме със стиснати палци и пролетните резултати!
Абе не може човек да не се усмихне широко. Малко са нещата, които да те радват така, както сбъдването на мечти (даже не става въпрос за постигането на успехи).
Страхотно е да виждаш младостта красива, устремена, вдъхновена и успешна! И такава трябва да бъде! Такава носи наслада и изпълва душата.
Пожелавам много сбъднати мечти на децата!

редактиране: Обърках никовете, но който трябваше си получи съобшението Simple Smile

Последна редакция: сб, 17 дек 2022, 21:41 от Амели

# 581
Здравейте, според един от преподавателите на 11кл. по математика от 1.02 .2023 г. напускат още двама учители от въпросната катедра ?! Не, че това е малък проблем, но е споделено с учениците и това, че хората всъщност си тръгват заради ръководителката на катедрата, която всявала сериозни интриги между колегите си. От друга страна, била любимка на Администрацията и вместо да се борят с “вятърни мелници” - просто си тръгват! Аз тъкмо мислех да разговарям с нея, но ако въпросният преподавател наистина напуска и ако причината е тази, която е изтъкнал пред децата, то въобще има ли смисъл да се надяваме нещата се променят към по-добро?

# 582
  • софия
А според вас редно ли е преподавател да занимава децата?

Каквито и въпроси да имате, според мен най-правилното е да ги отнасяте навреме към преподавателя и после нагоре по стълбичката.
Аз лично имам добро мнение за ръководиителя на катедрата. И ситуациите, в които сме опирали до нея са били с положителен развой.

# 583
  • София
Не е редно такива въпроси да се обсъждат с децата, но за съжаление не е изолиран случай. Прави се единствено от български учители, понякога и от такива с дълъг стаж и високо реноме в колежа. Доброто преподаване не изключва неетичност в отношението към колеги или ученици.

Последна редакция: пн, 19 дек 2022, 10:03 от Prizma

# 584
Разбира се, че не одобрявам подобно поведение от страна на учител/колега.
В същото време не ми харесва и това, че в час се пие чай и се обсъждат всякакви други теми, но не и задачи. След това се дава тест от сборника на К.Коларов, група В. Разговаряно е първо с преподавателя, а след това и с прекия му ръководител, но полза никаква. Притеснението ми е относно Файнъла, но не виждам как може да се реши проблема, след всичко казано от учителя.

Общи условия

Активация на акаунт