Терапия с Оземпик при д-р Гугутков

• 112 924
  • 550
  •   1
Отговори
# 435
По здравна каса не може. Иначе платено много ендокринолози изписват, при лоши изследвания.

# 436
  • София
А освен да пиеш Глюкофаж пробва ли хранителен режим и много движение?
В подфорума за диети има тема за ИР и другите ти симптоми. В първия пост всичко е много добре обяснено.

# 437
Да, спазвам хранителен режим, ям два пъти по-малко от преди(естествено понякога си позволявам това онова, но рядко). Движението също е много повече, даже от времето когато си бях в нормални килограми. (До към 58-60). Просто нещата не се получават, за тези 7-8 месеца са паднали много малко килограмите, а последния месец даже започват да се покачват ...
В подфорума за диети има тема за ИР и другите ти симптоми. В първия пост всичко е много добре обяснено.

# 438
Aisha, може ли линк към темата за ИР? Благодаря ти!

# 439
# 440
Да, спазвам хранителен режим, ям два пъти по-малко от преди(естествено понякога си позволявам това онова, но рядко). Движението също е много повече, даже от времето когато си бях в нормални килограми. (До към 58-60). Просто нещата не се получават, за тези 7-8 месеца са паднали много малко килограмите, а последния месец даже започват да се покачват ...
Аа, в тая тема дето те пращат, гладни не стоим, не сме такива Grinning То не е въпросът да ядеш прекалено малко, все пак имаш и да се лекуваш а не едвам да оцеляваш с малкото дето изяждаш. Въпросът е какво я деш и какво не. Както и обикновено особено в началото и добавки за попълване на дефицитите каквито има. А то при ИР винаги има.

# 441
  • София

По време на Ковид взимахте ли кортикостероиди?

# 442
  • София
Ако въпроса е към мене - не съм вземала кортикостероиди.
А аз и официално не съм карала ковид. Кашлица, болно гърло, но нито тест съм правила, нито на  д-р съм ходила докато болестта е активна. 

# 443
Здравейте! Повече от половин година приемам Глюкофаж след направени изследвания и посещение при ендокринолог. Каза, че имам инсулинова резистентност, метаболитен синдром и предиабет. Подозирам, че започнах да качвам килограми след тежко прекаран Ковид(10 дни на легло...) и оттогава сякаш нищо не е същото. Постоянно се чувствам умора, сутрин ми е много трудно да стана, да не говорим какви усилия правя някой път за да съм на крака през деня. Постоянно се изморявам от всичко, нямам енергия, винаги след хранене ми е зле. При последното ходене при ендокринолога отново каза да продължа с Глюкофажа и някакви витамини за още 6 месеца, но честно казано вече не издържам на това състояние. От много време ме мъчи депресията и започвам да губя надежда. Трябва да сваля някъде около 12 кг. Има ли някой ендокринолог в София, който в склонен да предпише от този толкова нашумял клас лекарства (оземпик или хапчетата)? Имам приятелка, която го приема и въпреки честото гадене поне е доволна, че не се чувства гладна и яде доста по-малко. Благодаря предварително!

Аиша,
В същата ситуация съм. Депресията трябва да я лекуваш отделно. Много добре те разбирам, сутрин съм зле, нямам сили и някои дни не ми се става.
И аз съм с ИР и преддиабет. Ендокринолог няма да ти предпише Оземпик. Саксенда може, но ще си я плащаш. Аз имам да свалям не 12, а 35 кг. Пробвах Рибелсус за месец, Оземпик за 2 месеца, никакъв резултат. Познавам и други, при които няма резултат. Просто не действа на всички.

# 444
Не че съм фен на тези препарати, дано не се прочете като навиване но 1-2 месеца не са ли много кратко време да се съди? Доколкото съм виждала схемите, обикновено чак на третия месец стигат пълната доза изобщо.
Иначе ясно че не е панацея, то ако едно действаше на всички, другите щяха да изчезнат от пазара.

Дефицитите на витамини никак не са за пренебрегване, дано да си ги приемате докато сте в търсене на лекар. За да ги предпишат изрично, със сигурност има нужда. На депресията също могат да повлияят, между другото - има дефицити които могат да я влошат.

# 445
  • София
И според мене е малко 2 - 3 месеца да се пият предписаните лекарства. Мой близък е на Рибелсус отдавна, отслабването започна след може би 6 месеца. Но хапчетата са му предписани след изследване в болница. И всяка година пак постъпва за изследване и регулиране на дозата. Той не цели отслабване, а стабилна КЗ, не спазва и диета - работата му е тежка, няма как.

# 446
Здравейте! Искам да попитам дали някой тук е правил терапия за отслабване със семаглутид в клиниката на д-р Денкова, при д-р Димитров. Там терапията се казва Slim+Energy. Ако да, доволни ли сте? Приятелка на моя приятелка е правила там и е свалила много. Въпросът е, че процедурите хич не са евтини (850лв за 4 вливания+някакви хапчета), но пък като се приключат има ли йо-йо ефект? А рисковете какви са?

Да си призная аз съм малко озадачена от "прегледа" и цялостния подход. Трая точно 5 мин  в стил разговор. Назначи ми конкретни изследвания, които ми бяха перфектни и директно каза да почвам терапията им DR-IP Slim + Energy - без да ми се обясни какво представлява, колко време трае, какво се прави след това, крие ли рискове? Казах на доктора, че съм с външно изразено хашимото, макар с перфектни хормони. Нищо не каза и по този въпрос. Директно ми дадоха час за утре за първото вливане... Тук чета всякакви мнения, вкл., че след вливания ви се вие свят, а на мен ми предстои в петък пътуване 5 дни в чужбина. Да отложа ли вливането? Въобще имам много въпроси.

Последна редакция: вт, 17 сеп 2024, 14:41 от Pandichka82

# 447
Като цена не е високо,защото в Детокса на д-р Тошков вливат оземпик+ресвиратрол+ глутатион за 380лв.
Останалото не знам.

# 448
Като цена не е високо,защото в Детокса на д-р Тошков вливат оземпик+ресвиратрол+ глутатион за 380лв.
Останалото не знам.

380 лв. за едно вливане ли при Тошков?

# 449
Останалото не знам.

380 лв. за едно вливане ли при Тошков?
Да.

Общи условия

Активация на акаунт