Терапия с Оземпик при д-р Гугутков

• 115 689
  • 550
  •   1
Отговори
# 450
И това се прави всяка седмица сигурно, за неопределено време? Така ли е?

# 451
Здравейте. В крайна сметка д-р Димитров от клиниката на д-р Денкова ми назначи да пия Рибелсус в комбинация с 2 вливания в рамките на месец на витамини, минерали, микроелементи, с които да засилят метаболизма и да ми буустнат енергията. По принцип терапията на сайта им, която е 850лв е описана като 2 вливания на енергийния буустер + 4 вливания на оземпик по веднъж в седмицата. https://dr-denkova.com/dr-ip-slim-energy/
Аз платих същата сума, но за друго - на мен докторът, не знам защо, не ми изписа вливанията с Оземпик, а Рибелсус през устата, като не ми обясни защо. Дали не е защото имам "само" 10кг за сваляне и иска да пробва първо с по-лека терапия? Или пък защото знае, че с по-леката терапия няма да постигна желания резултат и така ще ми препоръча по-натам и вливанията с оземпик? Един вид като зарибявка с цел двойна печалба като съм веднъж на кукичката, знам ли? Не знам. Разсъждавам си. Като цяло не беше много по обясненията и това въобще не ми допадна. да видим сега резултата.

# 452
Оземпик и Рибелсус е едно и също като активна съставка. Та не знам какво ще рече по-лека терапия. Доколкото знам и при двете се започваше с по-ниска доза отначало и се вдига за месеци да стигне тази която трябва да е. Вече с тия вливки не съм наясно дали и тогава започват от ниска доза.

# 453
Клиниката на Денкова за какви дейности има лиценз, че си позволяват такива неща?

# 454
Какво ще рече вливания на семаглутид? Той е за подкожно приложение. Не може да се влива.
Момичето с десетте кг, колко ви е BMI? Защото тези 10 кг може да са козметични, а не реално наличие на наднормено тегло. Рбелсус НЕ Е показан за отслабване! За лечение на диабет е. Той и оземпик не е, но  поне дозата от 2 мг може да има такъв страничен ефект.

Да се допълня, че първия месец със семаглутид задължително е терапевтично неефективна доза с цел достигане на подходяща такава. Ако ви третират директно с висока доза тази доктор едикоя си е за отнемане на лиценза! При нас задължително ще бъде наказана.

Харчите си парите за безсмислена терапия. По-добре се обърнете към диетолог и наблегнете на диета и повишена физическа активност.

Много се ядосвам, когато видя такива “лечения”. Вземат ви парите, нямате нужда от оземпик за 10 кг, а може и да се увредите.

# 455
Извинявам се за грешната информация. Не става въпрос за "вливания", а "инжектиране" - така си е написано на сайта им, просто аз се изразих грешно. Вливянията, които правят като част от терапията са за друго - енергия и засилване на метаболизма. Иначе да, започват сега от най-ниската доза Рибелсус - 3мг, другия месец 7мг и последния 14мг. Колкото до това за какво е показан - аз изчетох и изгледах доста информация и навсякъде се казва, че вече активното вещество както и да му е търговското име е и за наднормено тегло. А колкото до моите 10 кг. Абе малко повече са всъщност, но есенцията е в това, че поради здравословни проблеми се обездвижих и каквито и режими да пробвах, или са с почти нулев резултат, или с йо-йо ефект. Затова стигнах до тук. Май само това не съм пробвала. И моля без да се знаят обстоятелствата да не се съдим. Темата не е за това, мисля. Благодаря за споделеното, дано всичко е наред, защото и аз съм притеснена.

# 456
Извинявам се за грешната информация. Не става въпрос за "вливания", а "инжектиране" - така си е написано на сайта им, просто аз се изразих грешно. Вливянията, които правят като част от терапията са за друго - енергия и засилване на метаболизма. Иначе да, започват сега от най-ниската доза Рибелсус - 3мг, другия месец 7мг и последния 14мг. Колкото до това за какво е показан - аз изчетох и изгледах доста информация и навсякъде се казва, че вече активното вещество както и да му е търговското име е и за наднормено тегло. А колкото до моите 10 кг. Абе малко повече са всъщност, но есенцията е в това, че поради здравословни проблеми се обездвижих и каквито и режими да пробвах, или са с почти нулев резултат, или с йо-йо ефект. Затова стигнах до тук. Май само това не съм пробвала. И моля без да се знаят обстоятелствата да не се съдим. Темата не е за това, мисля. Благодаря за споделеното, дано всичко е наред, защото и аз съм притеснена.
Аз не съдя Вас, а тези, които се възползват от проблема Ви.
Активното вещество вярно е разрешено, но в инжекционната форма. Под друго търговско име. Ще погледна и тези вливания. Не обърнах внимание с какво точно са, но няма ли орални форми? Защо е нужно вливания?

# 457
Какви са възможните увреждания?

Много се ядосвам, когато видя такива “лечения”. Вземат ви парите, нямате нужда от оземпик за 10 кг, а може и да се увредите.

# 458
Какви са възможните увреждания?

Може да погледнете в интернет. Пише си всичко вкл и какво може да ви причини в опитите да сте слаба.

# 459
Нищо фатално - гадене, запек, диария, спазми, повръщане и замайване, което се дължи на понижаващите кръвната захар ефекти на лекарството

[/quote]
Може да погледнете в интернет. Пише си всичко вкл и какво може да ви причини в опитите да сте слаба.
[/quote]

# 460
Да, определено тези лекарства нямат никакви фатални последици:
Swollen pancreas is a possible side effect of Rybelsus
Kidney damage can happen when taking Rybelsus
За Оземпик изобщо няма да отварям дума.
Който иска да си ги пие само с цел отслабване, без здравословен проблем. И да си носи риска.

А съм сигурна, че този, който измисли вълшебно хапче за отслабване, без значителни странични ефекти, ще получи Нобелова награда за медицина.
Не съм чула притежателите на патентите за горепосочените две да имат такава.

# 461
Всеки може да прецени ползите и потенциалните странични ефекти

# 462
Чак всеки не бива да ги прави тия преценки, затова са лекарите все пак...

# 463
Всеки може да прецени ползите и потенциалните странични ефекти

Възможни са редки, но потенциално фатални странични ефекти, като гастропареза, кахексия; забавеното изпразване на стомаха е потенциално опасно при анестезия, защото може да доведе до аспирация на стомашно съдържимо.

Също рядко и наблюдавано при предклинични изследвания - карцином на щитовидната жлеза.

Това е полипептид, който потенциално може да доведе до изработване на антитела, алергична реакция, потенциално анафилаксия.

Изобщо дума няма да отварям за много често срещаните като повръщане, и това, което по-горе са написали.

Няма логика да се използва за “козметично отслабване”, защото не е оправдано. Надявам се поне в тези “клиники” да използват оригиналния препарат, защото ако използват неразрешени генерични версии потенциалните опасности се умножават.

# 464
Надявам се поне в тези “клиники” да използват оригиналния препарат, защото ако използват неразрешени генерични версии потенциалните опасности се умножават.

точно ми направи впечатление, че пише вливане на семаглутид а не на оземпик...

Общи условия

Активация на акаунт