Терапия с Оземпик при д-р Гугутков

• 115 645
  • 550
  •   1
Отговори
# 150
  • UK
Еми диабетиците искат монопол над Оземпика, за това е спора. То си е чиста дискриминация този вид мислене. В медицината ''болка'' е това, което пациента казва, че е болка. И даже ако чисто физически всички показатели са идеални, ако човек казва, че чувства, че не му е добре, значи нещо не е в ред с него и трябва да е под наблюдение. Т.е. никой не трябва да бъде каран да се чувства виновен, че взима дадено лекарство.
А даже и да се тъпчат с храна хората и това не е без причина. Нещата са навързани и рядко някой преяжда и не се движи заради охолство и безпроблемен живот.

Аз разбирам от диабет да, това уча в момента и утре имам предаване на курсова работа на тема Захарен диабет тип 2 сред малцинствата. Покривам разпространение, усложнения, третиране, обучение на болните, социални фактори, модели на Далгрен и Уайтхед и т.н. Метформина далеч не е единственото лекарство, а това което наистина лекува е диетата. Нисковъглехидратна или нискокалорична и двете дават резултати.

До сега се оплаквах, но след последната доза 1мг най-накрая започнах да изпитвам някакво странно чувство, може би е ситост.  Hands Plus1

# 151

... даже и да се тъпчат с храна хората и това не е без причина. Нещата са навързани и рядко някой преяжда и не се движи заради охолство и безпроблемен живот.

...Аз разбирам от диабет да, това уча в момента...
... Метформина далеч не е единственото лекарство, а това което наистина лекува е диетата. Нисковъглехидратна или нискокалорична и двете дават резултати.

До сега се оплаквах, но след последната доза 1мг най-накрая започнах да изпитвам някакво странно чувство, може би е ситост.  Hands Plus1

Начииииии, ако съм разбрала правилно, тея, дето не могат да спрат да се тъпчат (горките, невинни, изтерзани хорица) трябва да имат неограничен достъп до Оземпик, а онези симуланти, диабетиците, да спрат да мрънкат, да рупат усърдно Метформин и да минават на диета! Кво пискат за Оземпик! Ааама-ха!!!

Логиката е желязна! Доводите необорими! Евала, аферим! Важното е, че "разбирате" от диабет!🙄

Аз също  разбирам от диабет, и, между нас казано, тя, диетата, заедно със спорт, много помага и на шишковци, без диабет.

Казвам го от позицията на дебелана без диабет!

# 152
Еми диабетиците искат монопол над Оземпика, за това е спора. То си е чиста дискриминация този вид мислене. В медицината ''болка'' е това, което пациента казва, че е болка. И даже ако чисто физически всички показатели са идеални, ако човек казва, че чувства, че не му е добре, значи нещо не е в ред с него и трябва да е под наблюдение. Т.е. никой не трябва да бъде каран да се чувства виновен, че взима дадено лекарство.
А даже и да се тъпчат с храна хората и това не е без причина. Нещата са навързани и рядко някой преяжда и не се движи заради охолство и безпроблемен живот.

Аз разбирам от диабет да, това уча в момента и утре имам предаване на курсова работа на тема Захарен диабет тип 2 сред малцинствата. Покривам разпространение, усложнения, третиране, обучение на болните, социални фактори, модели на Далгрен и Уайтхед и т.н. Метформина далеч не е единственото лекарство, а това което наистина лекува е диетата. Нисковъглехидратна или нискокалорична и двете дават резултати.

До сега се оплаквах, но след последната доза 1мг най-накрая започнах да изпитвам някакво странно чувство, може би е ситост.  Hands Plus1
m

Ако Оземпик беше с индикация за отслабване можеше и да се води спор. Обаче Оземпик няма такава индикация. Де факто, отслабването е страничен ефект.
Абсолютно арогантен и ужасно некомпетентен пост.

Не semaglutide, а tirzepatide е с най-изразени ефекти и се доближава до байпас хирургия.

Wegowy е с индикация за намаляване на теглото. Това, че някой изписва оземпик оф лейбъл не го прави правилно!

Wegowy е разрешен от ЕМА, няма ли го в България!?

# 153
В САЩ Оземпик е одобрен за отлабване. Не съм сигурна дали не е одобрен и от Европейската агенция за лекарства или ако не е, то е в процес на одобрение. Това сигурно може да се провери. Така че, изписването на Оземпик офф лейбъл за отслабване е малко или повече спекулация.
И стига вече с това противопоставяне на заболявания - и затлъстяване, и ИР, и диабет имат право на лечение с подходящите средства. При положение, че друго подобно лекарство, което се понася добре от повечето пациенти, в България още няма официално.
Проблем е, че след като има търсене (в смисъл на изписване от лекари за различни заболявания, не само за диабет), не може да се организира системна доставка.

# 154
Аз ги свалих за 6 месеца 23 кг. Бях 93 и станах 70.

Още ли сте на тази терапия и успяхте ли да задържите свалените кг?
Питането ми е във връзка с четене чи всички свалени кг се връщат след спиране на приема им

# 155
Аз ги свалих за 6 месеца 23 кг. Бях 93 и станах 70.

Моят втори етап, да стана 75-80 до края на годината и после да видя какво ще правя с увисналата кожа на корема и бедрата отпред....към момента се очертава грозна картинка ...

А колко време сте на тази терапия?
За какъв период свалихте тези кг ?

# 156
Здравейте, дами! Четох доста по темата за Оземпик и тъй като имам излишни килограми, които не мога да сваля от години, искам да попитам от къде мога да си набавя рецепта за Оземпик? По-скоро кой лекар би се навил да ми го предпише? Също така ако може някой, който го взема вече от повече време да сподели дали има по-сериозни странични ефекти? 😇

Здравейте
Аз съм с инсулинова резистентност и кг над нормата на мен моят ендокринолог ми изписа но аз съм на другото лекарство Rubelsus
Ендокринолог според вашите изследвания ще прецени дали и кокво да ви изпише.

# 157
Момичета, ако "jaklin_sss" чете тук да си изчисти кутията, защото е запълнена и не мога да й отговоря.

Отговарям й тук: До момента съм свалила 34 кг, в Доверие има ограничено количество Оземпик - бият ми 1 мг и допълват с 10мг на ден Рибелсус.

Здравейте
За какъв период са свалени тези кг и от колко кг стартирахте?
С какво доза сте?
На мен ми ги изписа ендокринолог ми поради висок холестерол.и глюкоза в кръвта над нивата. Страдал съотв и от наднормено тегло

В програмата съм от 01.06.2022, свалените ми килограми към момента са 36. Тръгнах от 133. Цел - 85 кг. В момента дозата ми е 1мг.седмично Оземпик - 14мг.на ден Рибелсус. Всичко това го пише в темата.

Благодаря ви. Върнах назад и прочетох. Съжалявам че съм ви притеснила💐

# 158
Не разбирам защо си давате парите за вливки?
Аз съм на Оземпик от януари. Изписан ми е по каса от специалист и не заплащам нищо,  поставям си го сама. Постигнах желания ефект- за 6мес- 13кг и смятам да го спра. Ще видим какво ще последва!
Но е гадно лекарство, не съветвам да го използвате без сериозна необходимост!

Имате ли връщане на изгубени кг?
Прочетох че възнамерявате да го спрете

# 159
В САЩ Оземпик е одобрен за отлабване. Не съм сигурна дали не е одобрен и от Европейската агенция за лекарства или ако не е, то е в процес на одобрение. Това сигурно може да се провери. Така че, изписването на Оземпик офф лейбъл за отслабване е малко или повече спекулация.
И стига вече с това противопоставяне на заболявания - и затлъстяване, и ИР, и диабет имат право на лечение с подходящите средства. При положение, че друго подобно лекарство, което се понася добре от повечето пациенти, в България още няма официално.
Проблем е, че след като има търсене (в смисъл на изписване от лекари за различни заболявания, не само за диабет), не може да се организира системна доставка.

Не е вярно! Оземпик е с индикация диабет. Wegowy, който е със същата активна съставка, но в по-висока доза, е одобрен само за отслабване! Това казах в по-горният си пост. Абсолютно арогантно е да се използва оземпик, при положение, че има одобрен препарат именно с индикация намаляване на тегло!

Ползвайте го щом искате, но недейте да бъдете арогантни с грозни твърдения, как диабетиците го искали само за себе си! Искат го, защото е за тях!

# 160
  • Пловдив
А в България предлага ли се Wegovy? Ако не, излишен е спора. Всеки има право да лекува проблемите си. За диабет също има други лекарства различни от метформин, напр. Тражента.

# 161
За отслабване на здрави хора също си има други начини. Решението на проблема на дебели и здрави хора, със сигурност не е Оземпик.
Поне в Гугъл прочетете страничните ефекти.
След години ще се чудите кой проблем откъде е дошъл.
Ако някой измисли безопасно хапче за отслабване на здрави хора, ще получи Нобелова награда за медицина.

# 162
А в България предлага ли се Wegovy? Ако не, излишен е спора. Всеки има право да лекува проблемите си. За диабет също има други лекарства различни от метформин, напр. Тражента.

Ами хайде да не лекуваме диабетиците, щото някоя си решила, че ще отслабва с оземпик!
Не говоря за случаите, когато става дума за BMI над 30, тоест, за хора с проблем, а за онези, които вместо да се вземат в ръце са решили да намалят теглото си с лекарства.
Препаратът Wegowy е разрешен за употреба от ЕМА. Не зная дали се предлага в България, защото не живея в България, но това, което се прави е абсолютно некоректно.

Не ми говорете как за диабет имало и други лекарства! Вие лекар ли сте!? Ендокринолог!?

Това е безобразие! Оземпик не е разрешен за употреба за лечение на наднормено тегло, а за лечение на диабет.

# 163
  • Пловдив
Аз също имам предвид само хората с BMI над 30. Когато всичко в организма вече е тотално объркано. Моите кръвни показатели са доста по-зле от тези на диабетиците, които познавам...
Но ако говорите за просто леко наднормено тегло абсолютно подкрепям, че не е начина Ozempic.

P.S. Аз ползвам Саксенда, но чета темата, защото много ме вълнува какво се случва когато спрем лекарствата. Толкова се надявам някой да е намерил начин да задържи килограмите.

Последна редакция: вт, 25 апр 2023, 15:05 от *Дорис*

# 164
Аз също имам предвид само хората с BMI над 30. Когато всичко в организма вече е тотално объркано. Моите кръвни показатели са доста по-зле от тези на диабетиците, които познавам...
Но ако говорите за просто леко наднормено тегло абсолютно подкрепям, че не е начина Ozempic.

P.S. Аз ползвам Саксенда, но чета темата, защото много ме вълнува какво се случва когато спрем лекарствата. Толкова се надявам някой да е намерил начин да задържи килограмите.

Ами саксенда е точно за отслабване! Същото активно вещество като виктоза (liraglutide), но е по-висока доза. Именно в това е разликата. Виктоза, както и оземпик, не показват достатъчно ефективност като намаляващи теглото, но когато се приложат в по-високи дози са показани само за отслабване, вече не са подходящи за диабет. Не защото нямат ефект, а защото няма нужда от толкова висока доза, за да се лекува диабет, а с високата доза се увеличават и страничните ефекти. Затова лекарствата си имат показания. Те тези показания не са измислени, а са базирани на доказателства и преценка на риск и ефективност.

Оземпик и виктоза са лекарства за лечение на диабет.
Саксенда и Уегови, които имат респективно същите съставки, но в по-високи дози, са подходящи за намаляване на теглото, но дозите са неоправдано високи за лечение на диабет.

Надявам се, че е ясно защо се възмущавам от някои изказвания. Не бива да се лишават болни хора от лечение, защото някой е решил да отслабва, без реално да има заболяването затлъстяване. Когато става дума за лечение на заболяване, тогава е удачно да се приложи подходящото лекарство.

Общи условия

Активация на акаунт