Терапия с Оземпик при д-р Гугутков

• 112 592
  • 550
  •   2
Отговори
# 495
  • София
Не разбирам, не им ли се правят пълни изследвания преди да им се изпише Мунджаро? В цитирания случай в статията не пише дали е имало такива преди издаването на рецептата. Хубава работа, ама журналистическа.

# 496
  • 🌊
Не разбирам, не им ли се правят пълни изследвания преди да им се изпише Мунджаро? В цитирания случай в статията не пише дали е имало такива преди издаването на рецептата. Хубава работа, ама журналистическа.
На някои може да им правят, но има и много случаи на големи приятелства, където единия е с рецепта, а другия му плаща под масата да ползва и той. Сестрата на Кейт Мос точно така влезе в болница

# 497
Живея в Англия и тук може да се закупи Мунджаро след онлайн консултация с онлайн аптека. Дават ти обширен въпросник, който трябва да попълниш. Реално не ти трябват никакви изследвания и фармацевтите ти изписват рецептата единсвено въз основа на това, което си казал ти. Много хора лъжат във въпросниците, за да се доберат до лекарството, което е доста голям проблем. Жената е имала доста здравословни проблеми, които изключват приемането на Мунджаро, но явно ги е прикрила за жалост.

# 498
  • София
Боже, боже... Добре, че живея в България. Не вярвах, че някога ще го кажа.

# 499
Аз пак да кажа, купила е тирзепатид от онлайн аптека. Аз лично не зная какво е купила. Тирзепатид или нещо с претенции да бъде тирзепатид.
Не се радвайте, че не живеете там, защото същото може да се случи и в България. Аз затова питам какво ви слагат? Оземпик или семаглутид? Мунджаро или тирзепатид?
Тези лекарства са полипептиди. Семаглутид в Оземпик е продукт на рекомбинантна ДНК, докато тирзепатид в Мунджаро е синтетично произведен.
Полипептиди, каквито са им активните вещества, могат да се синтезират в лаборатория и струват стотинки. Обаче в процеса на синтезиране се отделят impurities, които са също пептиди и като такива могат да инициират продукцията на антитела (ADA).
Всичко това може да доведе до сериозни странични ефекти.

И все пак, тази група лекарства мога да доведат до остър панкреатит. Точно това е имала и мед сестра от Шотландия, за която става въпрос.

# 500
Не съм сигурна от коя аптека е поръчала, защото тук са страшно много предлагащите, но четох някъде, че е взела Мунджаро от Eli Lilly. Това настрана, но бидейки в много групи за Мунджаро в Англия, чета че разни козметици предлагат "Мунджаро" в необозначени пакети. Разбира се, почти винаги се стига до спешното. Страшно е колко много хора са склонни да инжектират в себе си нещо, което нямат представа какво е.

# 501
Тези препарати дори когато са гарантирано каквото трябва, пак не са най-безобидното и универсално нещо. Представям си какво чудо е когато не са лицензираните, Абаджиева добре го описа защо. И хората пак се хвърлят... Че и не само препаратът, ами и без да е предписано и наблюдавано от лекар, мен повече това ме напряга като чета как в някои страни може с онлайн консултаця.

# 502
Здравейте, виждам все повече съобщения за лекари, които предписват Оземпик при ИР. Преди година беше забранено или поне така ми казаха. Може ли да ме насочите към лекар в София, който изписва Оземпик при ИР и проследява резултатите? Аз съм с ИР и ИТМ над 33, хашимото и високо кръвно.

# 503
  • София
Здравейте, виждам все повече съобщения за лекари, които предписват Оземпик при ИР. Преди година беше забранено или поне така ми казаха. Може ли да ме насочите към лекар в София, който изписва Оземпик при ИР и проследява резултатите? Аз съм с ИР и ИТМ над 33, хашимото и високо кръвно.

Може да пробвате при доц.Карамфилова,
https://superdoc.bg/lekar/vera-karamfilova-dm

Или при д-р Яначкова в клиника Щерев.
https://www.shterevhospital.com/pregledi-i-konsultacii/nashite-s … i/endokrinologiya

Огромен материал в последния Капитал за Оз.
https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/zdraveopazvane/2024/ … uvane_na_vsichko/

# 504
https://www.cnbc.com/2024/11/26/amgen-says-weight-loss-drug-mari … after-a-year.html

Изпробват ново лекарство MariTide  за отслабване, по-различно от Оземпик. Пак има странични ефекти. Те докато го изпробват, че да дойде и тук... Кой знае кога ще е. Само за информация.

@Nova, може да намериш кой да ти изпише Оземпик, но касата няма да ти го покрие. Ще си го плащаш сама, така беше и с мен. аз съм с подобни проблеми като твоите. За нещастие на мен не ми понесе. Успех!

PS: Друга интересна статия, на която попаднах:
https://www.independent.co.uk/news/health/ozempic-doesnt-work-we … rug-b2652868.html

Можете да си я преведете през браузъра, ако не говорите английски. Обяснява се, че лекарствата от рода на Оземпик не влияят на всички и какви са причините. Също се казва, че ако не започнеш да сваляш още първите седмици на началната доза, най-вероятно попадаш в групата, на които не им влияе.

Последна редакция: вт, 26 ное 2024, 21:06 от Azucar Negra

# 505
Rima! Благодаря!
Да знам за материала в капитал мисля че съм изчела де що има в нета на темата плюс доста сериозна доза видеа на хора, които са преминали през  оземпик. Ако имате търпение за интервю около 2 часа на английски препоръчвам да потърсите канала  Тhe Diary Of A CEO (https://www.youtube.com/@TheDiaryOfACEO) ,  където правяр интервюта с учени, артисти, лекари и др. известни личности.

Azucar Negra, благодаря за коментара:
@Nova, може да намериш кой да ти изпише Оземпик, но касата няма да ти го покрие. Ще си го плащаш сама, така беше и с мен. аз съм с подобни проблеми като твоите. За нещастие на мен не ми понесе. Успех!

Да, наясно съм за това, не очаквам да ми го покрие касата, искам лекар да го изпише и проследи. По отношение на статията, наясно съм, че резултатите по никакъв начин не са гарантирани. В самата листовка на лекарството си пише, че ако резултатите са незадоволителни след 12 седмици (говоря на изуст) се прекратява лечението.

В статията, която спорелихте пише, че около 10-15 % не реагират на лекарството. На мен шанс 85-90% да съм от реагиращите много ми харесва. За сравнение предишни поколения лекарства за отслабване даваха 45% шанс Simple Smile.

Съжалявам, че при Вас не се е получило, и ми се иска да споделите повече, примерно с каква начална доза започнахте. Тук чета, че много хора започват с по-висока доза вместо 0,25.

Аз съм вече 15 години с прекъсване на метформин и миналата нощ пак не съм спала от страничните ефекти. Същевременно, ако преди 15 години ми действаше и в началото съм сваляла по 4 кг на месец, сега съм щастлива, че не качвам килограми. Затова съм решила да опитам под лекарсно набюдение и имам надежда да си осигуря такова.

Последна редакция: ср, 27 ное 2024, 21:48 от Nova

# 506
По данни на "Капитал" на пазара до края на годината предстои да бъде регистрирана директно инжекцията за отслабване на Lilly - "Мунджаро" (Mounjaro), която ще се продава само на свободния пазар в аптеките. Novo Nordisk засега не дават знак, че планират да продават "Уегови" (Wegovy) в България.

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/zdraveopazvane/2024/ … va_za_otslabvane/

# 507
Какво ще рече на свободния пазар в аптеките!?

Мунджаро превъзхожда Уегови що се касае за chronic weight management.

Мунджаро в Европа има и двете показания. Диабет и затлъстяване.

# 508
Вероятно не точно каквото си представяш. У нас има предписвания по здравна каса и другото го наричат "свободна продажба", независимо дали е нещо с рецепта или ОТС. По здравна каса нещата са частично или напълно покрити от здравната осигуровка, съответно с повече правила и условности при предписване същи, а на "свободна продажба" са други рецептурни бланки ако е с рецепта, други изисквания и си ги заплащаш от джоба винаги.
Но те и в статията точно така са го написали, макар че не е най-коректното нещо.

# 509
Добро утро, аз съм на терапия при Гугутков и Гаров в Доверие от 20 дни, до сега съм минала 4 вливания и съм минус 7 килограма ( вливанията и Оземпика се слагат 1 път в седмицата). Ако имате въпроси пишете тук, ще отговоря! Само положителни ефекти за сега, малко ми съхне устата само, но се наливам с вода.

Здравейте, как мога да се запиша на такава терапия? Писах мейл до Доверие, но нямам отговор.
Благодаря ви предварително!

Общи условия

Активация на акаунт