Терапия с Оземпик при д-р Гугутков

• 112 549
  • 550
  •   1
Отговори
# 540
  • София
430 лв. мисля беше писалката от 2,5мг. Това са първите 4 дози.

А пак ли е проблемно за изписване като Оземпик? Аз искам да започна с едно от двете, но се замислям дали да е в Доверие или да търся ендокринолог, който да издаде рецепта. Ако имате идеи за такъв в София, ще се радвам да споделите.

# 541
  • София
Има ли някой на Оземпик, на който са му се влошили резултатите на кръвната захар и инсулина?

# 542
  • София
1. Килограмите се  топят и при доза от 0.25. Аз свалих 13 кг с такава доза.

2. Независимо каква е дозата на писалката, цената си е все една и съща: https://remedium.bg/search?q=%D0%BE%D0%B7%D0%B5%D0%BC%D0%BF%D0%B8%D0%BA. Една писалка е 4 дози, по една седмично, за един месец.

# 543
Здравейте момичета
И аз да се изкажа по темата...
Та минах и аз на въпросните вливания при Гугутков, но някак си с това постоянно пътуване Варна-София бързо се отказах.
Пътувах точно 1 месец за 4 вливания, след което се примолих на Ендокринолога да ми го изпише този Оземпик уви...на повечето лекари им е забранено, дори да го изписват поради постоянната липса на лекарството.
Изписа ми Рибелсус 7мг за 1 месец по здравна каса, след което минах на 14мг.
Ефекта е същият, като при Оземпика, но не пътувам всяка седмица и не плащам по 700лв, като за 6 месеца съм с -25 килограма.
Та мой съвет, не си давайте парите, за нещо което може да ви изпишат по здравна каса и да има същият ефект Hug

700лв на седмица ли?
Въпросният д-р Гугутков пуска ли изследвания преди стартиране на терапията му? Никъде не прочетох за обременяване с глюкоза, кръвни, чернодробни… Ако споделите малко повече подробности за старта на тази програма би било добре. Аз съм с хиперинсулинемия и след 6 месеца на метформин от по 1.5г на ден нямам никакъв резултат за съжаление, но не смея да рискувам и да експериментирам ако в Доверие не се базират на общото състояние на пациента.

Последна редакция: нд, 04 май 2025, 15:06 от Kriss15

# 544
  • София
Привет на всички! Записвам се да споделя моя опит с Оземпик. С Диабет2, омазнен черен дроб и хипотиреодизъм от вече 16год. На терапия със Сиофор и Еутирокс. От менопауза и сред кортикостероиди при Ковид качих още кг, които не можах да сваля с диета при диетолог, после НВВМ диета. С фастинг започнах да свялям, но до време. В един момент ги задържах и не помръдвах. Ям малко и нямам особен глад.  С Оземпик започнах да отслабвам без да повлияе на апетита ми. Явно заради забавянето на храната свалях още с ниската доза. За 6 писалки и 7м свалих към 14кг и нормализирах БМИ. Последният месец бях в плато . Сега ми изписаха още 6 писалки за да задържа  килограмите за година и да го спрат. Минах  на прием 0.5. Аз нямах повръщане, само имам главоболие в много ранните часове и в еден период запек, но сега има вече пресни плодове и го преодолях. Оправиха ми се чернодробните ензими и микроалбуминът. Като на здрав човек. Инсулинът леко спадна, но все още е висок. По гликирания ми хемоглобин може да се каже, че диабетът е изчезнал според ендото. Много се радвам и на променената фигура и се надявам да задържа резултата. Предстои ми смяна на тазобедрена става и задължително трябва да задържа теглото. Успех на всички!

Да добавя: Сиофор от 3х850 го намалиха на 2х500 по време на терапията. Сегашният е с бавно освобождаване.

Последна редакция: чт, 12 юни 2025, 10:56 от neba

# 545
  • в пералнята
430 лв. мисля беше писалката от 2,5мг. Това са първите 4 дози.

А пак ли е проблемно за изписване като Оземпик? Аз искам да започна с едно от двете, но се замислям дали да е в Доверие или да търся ендокринолог, който да издаде рецепта. Ако имате идеи за такъв в София, ще се радвам да споделите.

И аз се интересувам от същото, дори и да е платено, няма значание.

# 546
Този път не срещнах проблем. Аз съм с BMI 34 според лекарката, според мен 37. Нямам диабет, само ИР  и хашимото. Инсулинът ми беше 15 на фона на 2000 Glukofage на ден. Дори лекарката ме изгледа невярващо като и обясних, че 2022 са ми го предписали, аз съм се уплашила и не съм го взела и като отидох кък края на 2023 за рецепта се оказа че не можело, защото нямам диабет.

# 547
Здравейте, кога се предписва Оземпик? Последно инсулина на гладно ми беше 19, дадоха ми Берберин, но не виждам особена полза от него, а килограмите си вървят нагоре и нямат сваляне…

# 548
Ами започнете режим и тренировки.

# 549
Здравейте, кога се предписва Оземпик? Последно инсулина на гладно ми беше 19, дадоха ми Берберин, но не виждам особена полза от него, а килограмите си вървят нагоре и нямат сваляне…

Вашият ендокринолог може да ви предпише Оземпик или друго подобно. Щом сте с диабет, Оземпик се поема от касата.

# 550
Здравейте, при изписан Вегови има ли някой да го е заменил с Оземпик (чисто финансово ) и да има ефект?
Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт