Февруарски мами - 2023!

• 53 562
  • 757
  •   1
Отговори
# 135
Аз съм една тези които трудно издържат без цигари.През първата ми бременност ги оставих веднага,но тогава ми ставаше лошо.А сега нямам никакви симптоми и може би затова ми е трудно!

# 136
На мен ми се гади само ако гледам цигара. А преди 1 месец пушех по 1 кутия на ден. Като разбрах ги намалих на по 5 после 3 и вече започна да ми се гади и просто казах край. Първите дни ми беше трудно,но е навик ,навик преди да тръгна някъде е да пуша една цирага,общо взето без тях много време имам. Успех момичета .

# 137
Да кажа и тук, че днес чухме сърчицето ❤
А един смешен калкулатор ми казва,  че пак ще е момче 😀

# 138
Да кажа и тук, че днес чухме сърчицето ❤
А един смешен калкулатор ми казва,  че пак ще е момче 😀
Поздравления ❤️ На мен ми предстои този преглед след няколко дни. Освен сърчицето има ли друго интересно 😁

# 139
Ами, всичко Simple Smile Колко бързо расте това човеченце, преди 10 дни беше малка точица!

# 140
Здравейте момичета,присъединявам се към вас с първа бременност на 35г в 6+г с. и термин Февруари. HeartpulseHug

# 141
  • София
Здравейте, момичета! Присъединявам се към вас с трета бременност (една неуспешна, една успешна и тази в момента), термин 18.02. Имам син на година и 10 месеца и тази бременност дойде малко изневиделица 😅 Бяхме я планирали за малко по-натам във времето, но… 🤷🏻♀ Вселената друго е решила.

Имам доста големи притеснения, обаче. Първата ми бременност дойде след година опити и се наложи да я прекратим в 3м след първата фетална морфология поради малформация на плода (енцефалоцеле, несъвместимо с живота). Правих си изследвания и се оказа, че не усвоявам синтетична фолиева киселина, затова трябва да приемам само метилирана. Няколко месеца след това забременях отново и родих сина си през Август 2020 😊.

Сега, обаче, тази бременност е тотално непланирана и съответно аз бях психически и (по-важното) физически неподготвена. Започнах прием на фолиева киселина в деня, в който видях положителния тест, но притесненията си остават, основно на базата на предишния горчив опит. За съжаление няма да разберем дали всичко е наред чак до първата ФМ, а дотогава можем само да се молим да имаме здраво бебче.

Вече минах един преглед в 5 г.с. (видя се сакче и жълтъчно мехурче), на 7-ми имам отново час, дано видим вече и сърчице. Следя се в Надежда, тъй като и предишните бременности следях там, родих и сина си в болницата.

След обед имам доста неприятно гадене, все още не съм стигала до повръщане, но няколко пъти съм на косъм 😁. Стомахът ми постоянно е подут, и хем усещам дупка в корема, хем нищо не ми се яде… и съм мноооого раздразнителна и нетърпелива 😁

Пожелавам на всички лека и безпроблемна бременност и само положителни емоции 😊

# 142
При кого се следиш в Надежда ?

# 143
Аз също бях чела някъде, че синтетичната фолиева киселина  не винаги се усвоява от тялото. В момента пия Neopholic Meta, тя май се води метилирана и се надявам да е добра. Въпреки, че имам чувството, че сутрешното хапче го повръщам.. обикновено сутрин веднага го пия с вода, а след 10 минути вече повръщам..

# 144
  • София
При кого се следиш в Надежда ?

Предишната бременност следих и раждах при Димова, сега се надявам също да имам възможността да се следя при нея.

Да, Неофолик Мета пия и аз, тя е метилирана. Пробвай да я пиеш след обяд? 🤔

# 145
Да, ще пробвам. Благодаря, Буболеса Simple Smile

# 146
И аз се чудя за Надежда. При Кръстев бях, но не съм доволна.

# 147
Здравейте момичета, присъединявам се към вас с термин през февруари, в 6+ седмица. Имам едно питане някоя от вас приемала ли е достинекс, ако да до коя седмица?

# 148
И аз се чудя за Надежда. При Кръстев бях, но не съм доволна.

На мен точно него ми препоръча днес др.Чапанова! Каза , че бил много обстоятелствен и шегаджия. Защо не си доволна?

# 149
Хуморът му е малко просташки. Точно това не ми харесва като държание.
А иначе, Панайотова ме следеше на доплер заради риск от лош кръвоток и спиране на растежа на бебето. Всяка седмица ходех при нея. С изключение на една седмица, в която тя беше отпуска и ми каза да му предам от нея, че задължително трябва да ми пусне доплер. Той  по принцип гледаше с насмешка на това, което казваше тя.  Пусна ми доплер, но го пусна 3-4 пъти, докато покаже нормален кръвоток. Като отидох при Панайотова седмица по-късно, в първия й работен ден след отпуската, бебето беше ужасно изостанало, с недобри тонове, а водите бяха намалели. Т.е. още предната седмица е имало проблем, а Кръстев го пренебрегна. Влязох по спешност за раждане. Бебето беше ужасно дехидратирано, защото седмица не се беше хранило. 2кг се роди и 4 дни беше на системи, за да го закрепят. Всичко това можеше да се избегне ако Кръстев беше взел мерки.

Общи условия

Активация на акаунт