Февруарски мами - 2023!

• 53 813
  • 757
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте, момичета! За пръв път пиша във форума, но чета мнения от известно време.
От скоро знам, че съм бременна, на 27г. съм и вече съм в края на 11 г.с. с термин на 12.02.2023, но разбрах за бременноста през 9 г.с. - винаги съм имала проблемен цикъл, не беше планирано и не съм имала неразположения в началото, само симптоми наподобяващи МЦ, но никакво гадене, нищо по-особено.
Приятелят ми е супер щастлив от факта, което поне ме окуражава.
За пръв път отидох на преглед на 13.07 при доктор Семра Акташ, чухме тоновете и назначихме преглед за след седмица, който мина по същия начин.
Не получих никаква информация за предстоящи/ желателни/ задължителни изследвания, което много ме притесни  и все още не знам към кого да се обърна.
На 10.08. имам записан час за скрининг в Оскар Клиник, моя позната ми каза, че так разполагат с хубава апаратура, та освен това си запазих и час на 03.08 за преглед. Все още не знам колко често е хубаво да се правят прегледи, имайки предвид, че др Акташ искаше да правим такива всяка седмица.
Като цяло съм притеснена заради липсата на информация, все още нямам лекар, който да съм избрала за проследяване на бременноста, страхувам се, че ще пропусна някое от задължителните изследвания, а сега чета, че трябва да се следя и при лекар по ЗК.
Все още се притеснявам да излизам от работа за повече време, не съм казала на колегите ми и не искам някой разбере преди да съм сигурна, че всичко е наред. Да не говорим за финансовите притеснения.

Моля, препоръчайте ми лекар, който да е наистина отдаден и да ми даде необходимата информация.
Благодаря!

п.с. извинявам се, първият ми пост стана с размерите на чаршаф за king size bed

# 301
Джейн, добре дошла и честито!
Разбирам, че си към края на първи триместър, където има редица задължителни изследвания, които наистина е странно, че не ти е казала въпросната лекарка.
Лично при мен още в 8 г.с бяха назначени ПКК, кръвна захар, щитовидни хормони, вирусологични изсл. (CMV, токсоплазмоза), витамин Д. Между 11 и 13 г.с се прави БХС за хромозомни аномалии, а ако искаш по-точна диагностика по свой избор можеш да направиш пренатален генетичен тест (първото с точност около 80%, второто - с 99%). И в двата случая се прави и детайлен ехографски преглед на плода, плацентата и кръвоносните съдове. На 10.08 ти предстои именно този скрининг.
Всяка седмица прегледи е много, защото колкото и да няма облъчване, има топлинен ефект върху ембриончето, което го дразни. Но щом си запазила и на 03.08, отиди и поискай там да те информират за всички задължителни и незадължителни изследвания.
За София не мога да ти препоръчам проследяващ лекар, нека софийските мацки да споделят.
И последно - не се притеснявай, имаш достатъчно време за изследвания и за това да откриеш твоя си лекар Simple Smile Успех и щастливо бременеене!

Здравейте, момичета! За пръв път пиша във форума, но чета мнения от известно време.
От скоро знам, че съм бременна, на 27г. съм и вече съм в края на 11 г.с. с термин на 12.02.2023, но разбрах за бременноста през 9 г.с. - винаги съм имала проблемен цикъл, не беше планирано и не съм имала неразположения в началото, само симптоми наподобяващи МЦ, но никакво гадене, нищо по-особено.
Приятелят ми е супер щастлив от факта, което поне ме окуражава.
За пръв път отидох на преглед на 13.07 при доктор Семра Акташ, чухме тоновете и назначихме преглед за след седмица, който мина по същия начин.
Не получих никаква информация за предстоящи/ желателни/ задължителни изследвания, което много ме притесни  и все още не знам към кого да се обърна.
На 10.08. имам записан час за скрининг в Оскар Клиник, моя позната ми каза, че так разполагат с хубава апаратура, та освен това си запазих и час на 03.08 за преглед. Все още не знам колко често е хубаво да се правят прегледи, имайки предвид, че др Акташ искаше да правим такива всяка седмица.
Като цяло съм притеснена заради липсата на информация, все още нямам лекар, който да съм избрала за проследяване на бременноста, страхувам се, че ще пропусна някое от задължителните изследвания, а сега чета, че трябва да се следя и при лекар по ЗК.
Все още се притеснявам да излизам от работа за повече време, не съм казала на колегите ми и не искам някой разбере преди да съм сигурна, че всичко е наред. Да не говорим за финансовите притеснения.

Моля, препоръчайте ми лекар, който да е наистина отдаден и да ми даде необходимата информация.
Благодаря!

п.с. извинявам се, първият ми пост стана с размерите на чаршаф за king size bed

# 302
Не е фатално, че не са назначени изследвания, сринингът е най- важен за момента. Аз дори не съм пускала никакви още, но тъй като съм ин витро напусках за щитовидната, пкк, чернодробни и не знам още какво, преди трансфера и може и заради това (досега се следях само при репродуктивната ми лекарка).
Janeee7, не е задължително да се следиш по ЗК. Ако можете да си го позволите, много частни клиники имат платени пакети за женска консултация , които включват всички необходими прегледи и изследвания.
Аз първата бременност се следих в Надежда, точно с такива пакети. Пакетът там започва от 12гс, така че нищо не си пропуснала, спокойно.
Следящият ме на жк накрая ме разочарова, затова няма да го препоръчвам. Попаднах при раждането на д-р. Личева, от която съм много доволна. А много добри отзиви съм чувала за д-р. Арабаджикова и д-р. Даниел Георгиев.
Аз самата не съм решила дали пак там да се следя, защото ми се ще да раждането да е там, където ще ми е жк, а в Надежда е станало много скъпо, около 2800лв и май не можем да си го позволим . Но ако реша жк да ми е там сигурно при Георгиев ще се запиша.
За други клиники не мога да кажа, опитът ми се ограничава до Надежда Simple Smile

# 303
Janee7, ехографкски прегледи се правят толкова често, колкото докторът прецени. Но и на мен ми се вижда твърде често всяка седмица. Мен първите 2 ми ги направи док през 2 седмици, после горе-долу ще е веднъж месечно ако разбира се не изникне нещо извънредно. Все още никакви кръвни не сме пускали, 10 г.с. съм. Може и да е защото твърде скоро ми беше предишната бременност. Пия си фолиева, омега 3 и алеракт и това е. Края на август съм на фетална и бхс и тогава ще пускаме и кръвни.
Тъй като преди и по време на предната бременност смених бая АГ-та имам дълъг черен списък за себе си Grinning Та след доста обикаляне мога да препоръчам двама:
д-р Дяволов от Майчин дом- вдъхва страхотно спокойствие, много е готин и е добър професионалист. Ако имаш  въпроси пишеш по вайбър и бързо отговаря. Недостатък според мен (дебело подчертамам според мен) е, че техниката му е малко по-стара.

д-р Вецев в поликлиника България- мисля, че страшно много си разбира от работата, доста е отдаден. Следя се при него. Работи и със здравната каса. Има страхотна апаратура и умее да я ползва Grinning Недостатък- въпреки часовете всеки път доста се чака, тъй като има много пациенти и е адски натоварен.

# 304
За 1дкц ли става въпрос, на бул България?

Всъщност да задам по следния начин въпроса: ако ще раждате в Майчин дом, при кого бихте се следили?

Последна редакция: сб, 30 юли 2022, 16:57 от Elektra.13

# 305
За 1дкц ли става въпрос, на бул България?

Всъщност да задам по следния начин въпроса: ако ще раждате в Майчин дом, при кого да вижте се следили?

Май 1 ДКК се води това на България. До Джъмбо.
В майчин дом раждах януари, следих се при д-р Дяволов (ходех в медицинския център, където работи- МЦ др Славчев май се казваше). Съквартирантката ми се беше следила и роди при д-р Ибрям в Майчин дом. Също беше много доволна.

# 306
Здрявейте, мами! Аз също миналата седмица бях на БХС - в различни дни ходих при д-р Калев в болница Щерев и д-р Стратиева в Оскар клиник. Изключително съм доволна и от двамата, апаратурата и на двете места е чудесна, а в Щерев финален резултат получаваш още в същия ден на ехографския преглед. Та.. препоръчвам с две ръце Simple Smile При Стратиева обаче чакането е с часове.. бях запазила час за 11:40, а влязох в 13:30, което е малко напрягащо..

# 307
Здравейте, ходих днес на БХС. В Надежда, при моята любима д-р. Панайотова. Каза, че е много хубаво бебенце, всички органи се развиват чудесно и всички маркери за хромозомни аномалии са отрицателни. Стискам си палци и след излизането на кръвните да си остане така!
Тя спомена сред харесваните от нея лекари за жк д-р. Личева което съвпада и с моите предпочитания, затова записах час при нея. Имам още 8 дни да избера дали да ходя в Надежда на жк 😁

# 308
Момичета , има ли мами от Варна ,който ще се следят при Красимира Желязкова?

# 309
Момичета , има ли мами от Варна ,който ще се следят при Красимира Желязкова?

Да, аз 😁 за втори път. Ако имаш въпроси питай 😉

# 310
И аз съм при д-р Желязкова Simple Smile

# 311
Здравейте
И аз да се запиша с термин 23.02.2023 г.
В 11 Г.С. съм и имам ужасно гадене от време на време
Нямам апетит
Вие как се чувствате
Втора бременност ми е

# 312
Здравейте
И аз да се запиша с термин 23.02.2023 г.
В 11 Г.С. съм и имам ужасно гадене от време на време
Нямам апетит
Вие как се чувствате
Втора бременност ми е

Здравей,
и аз съм с термин 23.02.2023 и се надявам всичко да е наред.
Преди седмица имах гадене за кратко, но като цяло нямам никакви симптоми за добро или лошо, дори си хапвам и леко се притеснявам да не заприличам на буренце скоро Grinning

# 313
Здреавейте, момичета. Аз съм с термнин 23.02.2023. На 35 съм и ми е първа бременност с инвитро. Имам леки неразположения, гадене от миризми и сънливост. Не смея да се оплача даже, като знам какви симптоми бих могла да имам Simple Smile Надявам се тази тема да се напълни с добри новини през февруари със здрави и прекрасни бебчета!

# 314
Здравейте, излязоха ми резултатите от БХС и докато чакам да ми ги анализира лекарката, си ровя да изнамеря някакви норми, но така и не намирам. Прилагам снимка на моите, дали някой знае спрямо своите резултати, дали са добре?

Общи условия

Активация на акаунт