Февруарски мами - 2023!

• 54 062
  • 757
  •   1
Отговори
# 405
Здравей, Мила, представям си тревогите, през които минаваш. Не съм била в твоята ситуация, но мога да ти разкажа моята история и се надявам да ти донеса поне малко успокоение, че правиш правилното нещо ☺️
На 20г. и аз, като хората около теб, учех, пътувах и децата въобще не бяха на дневен ред. След това гоних кариера, покупка на жилие ... тривиалните неща.
На 30г. най-накрая се почувствах готова да стана майка, но тялото ми не беше на същото мнение... Последваха 4 години опити в препродуктивни клиники "по света и у нас", лекарства, процедури, инжекции, нерви, огромни разходи ...
За щастие, сега съм бременна и безкрайно щастлива от този факт. Но ако знаех на 20 години през какви трудности ще мина, за да забремения, нямаше да се поколебая да стана майка в по-ранна възраст.
За жалост, в ин витро клиниките е пълно с млади жени.

Пожелавам ти лека бременност и много успехи след това! Не казвам, че ще е лесно, но вярвам, че ще си заслужава ☺️ Не се отказвай от целите и мечтите си, заради това, че си млада майка. Напротив, нека това те мотивира още повече - сега всичко, което постигаш ще е не само за теб, а и за бъдещето на твоето дете!

Здравейте бъдещи мами! Моят термин е за 01.02.23г, но съм супер напрегната защото съм само на 20години и се чувствам "в дълбокото". Тъй като нямам хора около себе си преминали през това, а и честно казано просто в момента всичките ми връстници са или заминали да работят или учат(или двете), има ли мами тука, които са преминали през това(т.е. бременността) в толкова ранна възраст?
Просто имам адски много въпроси, искам да чуя други мнения на хора преминали или които преминават в момента през този така хубав период
П.с. - извинявам се за дългия пост😓

Благодаря ти Ария! Не ме е страх да бъда млада майка, страх ме е от неизвестното. Моята майка също ме е родила така малко по-късно от обикновено и донякъде те разбирам.
Причината да пиша тук е защото нямам абсолютно никакъв опит, нито с грижите на дете, нито подготовка за "появяването на малкото ни слънчице" и ми се ще просто да дискутирам с някого тук през всичко което съм минала до сега и да се посъветвам за предстоящите избори, от това през какви доктори и изследвания съм минала до това какво  най важно трябва да се закупи за едно бебче.

# 406
Milichka20, притесненията ти са напълно релевантни.
Аз съм на 40,  първо бебе, което ще се роди малко преди 41-вия ми рожден ден.

Децата всичките ми приятелки са големи, и около мен няма никой с бебе.
Всеки ден следя няколко теми тук във форума и си правя списък от полезни съвети, линкове за различни стоки, и така.

Напиши си всичко, което ти е на сърце, а който може ще ти отговори ако /колкото знае 👍👍

Здравей, Мила, представям си тревогите, през които минаваш. Не съм била в твоята ситуация, но мога да ти разкажа моята история и се надявам да ти донеса поне малко успокоение, че правиш правилното нещо ☺️
На 20г. и аз, като хората около теб, учех, пътувах и децата въобще не бяха на дневен ред. След това гоних кариера, покупка на жилие ... тривиалните неща.
На 30г. най-накрая се почувствах готова да стана майка, но тялото ми не беше на същото мнение... Последваха 4 години опити в препродуктивни клиники "по света и у нас", лекарства, процедури, инжекции, нерви, огромни разходи ...
За щастие, сега съм бременна и безкрайно щастлива от този факт. Но ако знаех на 20 години през какви трудности ще мина, за да забремения, нямаше да се поколебая да стана майка в по-ранна възраст.
За жалост, в ин витро клиниките е пълно с млади жени.

Пожелавам ти лека бременност и много успехи след това! Не казвам, че ще е лесно, но вярвам, че ще си заслужава ☺️ Не се отказвай от целите и мечтите си, заради това, че си млада майка. Напротив, нека това те мотивира още повече - сега всичко, което постигаш ще е не само за теб, а и за бъдещето на твоето дете!

Здравейте бъдещи мами! Моят термин е за 01.02.23г, но съм супер напрегната защото съм само на 20години и се чувствам "в дълбокото". Тъй като нямам хора около себе си преминали през това, а и честно казано просто в момента всичките ми връстници са или заминали да работят или учат(или двете), има ли мами тука, които са преминали през това(т.е. бременността) в толкова ранна възраст?
Просто имам адски много въпроси, искам да чуя други мнения на хора преминали или които преминават в момента през този така хубав период
П.с. - извинявам се за дългия пост😓

Благодаря ти Ария! Не ме е страх да бъда млада майка, страх ме е от неизвестното. Моята майка също ме е родила така малко по-късно от обикновено и донякъде те разбирам.
Причината да пиша тук е защото нямам абсолютно никакъв опит, нито с грижите на дете, нито подготовка за "появяването на малкото ни слънчице" и ми се ще просто да дискутирам с някого тук през всичко което съм минала до сега и да се посъветвам за предстоящите избори, от това през какви доктори и изследвания съм минала до това какво  най важно трябва да се закупи за едно бебче.

# 407
Момичета, имам един съвсем тривиален въпрос Grinning

Имате ли план за зимно яке?

Grinning може да ви се стори смешно, но аз вече не мога да си закопчавам якетата, а Зимата Иде и като че ли не ми се дават 200-300 лева за яке за бременни. Макар, че с февруарски термин, ще си се носи цял сезон...

# 408
Аз си имам едно яке за бременност и бебеносене от първата бременност, чакам една приятелка да ми го върне. Беше 100-на лв от групите за бебеносене, сто пъти си изби парите. Имам и една широка шуба от миналата зима, пак от разпродажба я взех, че плановете бяха да ми трябва тази зима. Според мен топло и дълго яке до под д-то, да става после и за дълги разходки с бебе.

# 409

Grinning може да ви се стори смешно, но аз вече не мога да си закопчавам якетата, а Зимата Иде и като че ли не ми се дават 200-300 лева за яке за бременни. Макар, че с февруарски термин, ще си се носи цял сезон...
В лидл преди 1-2 седмици имаше стават за бременни и след това да се носи бебето. Нямаше ги в брошурата, но в доста лидъли са ги пуснали, че бяха коментирали. Аз мислех да си взема, но ме достраша, че не знам колко ще надебелея до тогава😅.

# 410
И аз си мислех за лидл яке като бюджетен вариант, но ми е рано още. Предната бременност родих в края на октомври и ми ставаше якето на тати. Като цяло зимни дрехи все още не ми се купуват, точно защото не зная колко ще наедрея.

В лидл преди 1-2 седмици имаше стават за бременни и след това да се носи бебето. Нямаше ги в брошурата, но в доста лидъли са ги пуснали, че бяха коментирали. Аз мислех да си взема, но ме достраша, че не знам колко ще надебелея до тогава😅.

# 411
С втората бременност точно от Лидл си взех едно за бременни с допълнителна платка,коремът ми беше малък и даже не се наложи да слагам платката. 😀 Но беше много хубаво и само 60 лева,но това беше в края на 2019. Сега ще си ползвам същото. Дадох го на майка ,но тя не го носи и без това.

# 412
И аз на Лидл ги харесвам, а те стават и за  бебеносене после.

# 413
Аз съм в 18гс, плацентата е задна, но не го усещам много често. На всички прегледи ми казват, че спи. Предполагам, че през повечето време наистина спят и не се притеснявам, при положение, че ми казват, че всичко е наред.

Не се притеснявай! И аз съм със задна плацента, усещам бебчо сутрин и вечер най-много през останалото време спи. Бъди спокойна всичко ще е на ред☺

# 414
Здравейте момичета!
Аз съм в 17г. с. с термин февруари🤩
Искам да попитам страдате ли от главоболие и как го лекувате?
Лекарят ми каза да не взимам лекарства и затова ако някой тук има някакви природни методи за справяне с това ако може да сподели:)

# 415
Може да се приема чист парацетамол, но не трябва да се пие повече от седмица!

# 416
Здравейте момичета!
Аз съм в 17г. с. с термин февруари🤩
Искам да попитам страдате ли от главоболие и как го лекувате?
Лекарят ми каза да не взимам лекарства и затова ако някой тук има някакви природни методи за справяне с това ако може да сподели:)

Здравейте ,може да пиете парацетамол ,но без да прекалявате .

# 417
С какво жабурите при кървящи венци?
От известно  време ме мъчат.

# 418
Сандрин.

# 419
Привет на всички!
Искам да попитам някой приемал ли е изопринозин по време на бременност?
Гинекологът ми го изписа защото имам температура и главоболие, но в листовката пише да не се приема от бременни Confused много съм объркана. Има ли някой който да е по-запознат с приема на това лекарство по време на бременност?

Общи условия

Активация на акаунт