Февруарски мами - 2023!

• 53 996
  • 757
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Здравейте!

В 6ти месец съм и всеки ден ми е интересно, хаха.
Сигурно е нормално, моето бебе е достаа активно. Преди беше само вечер, но вече и през деня, говорим си, побутваме се 😀 като цяло си "играем" постоянно. На мен винаги ми е интересно и вълнуващо, първа бременност ми е и ми е мило всичко.
Интересно ми е дали има и други такива активни бебета. Постоянно правещи нещо там Heart Eyes

# 481
Моя бебок е доста активен заради киселини и други звуци които издава корема и червата. През остаталото време е спокоен освен вечер, когато си залягам да спя.

Здравейте!

В 6ти месец съм и всеки ден ми е интересно, хаха.
Сигурно е нормално, моето бебе е достаа активно. Преди беше само вечер, но вече и през деня, говорим си, побутваме се 😀 като цяло си "играем" постоянно. На мен винаги ми е интересно и вълнуващо, първа бременност ми е и ми е мило всичко.
Интересно ми е дали има и други такива активни бебета. Постоянно правещи нещо там Heart Eyes

# 482
  • Враца
Привет, мами и бъдещи такива! Hug
Ние също мислим да отидем на Бебемания в събота. Интересно ми е какви продукти предлагат, а има и лекция, която мисля, че би била полезна.
Аз съм в 21 г.с. и от едно определено време започнах да усещам ритничетата на бебо долу ниско. Смятате ли, че това е нормално за този период?

Любов за всички вас и бебчетата ви!  Heart Heart Eyes

Съвсем нормално е, моята лекарка ме предупреди, че ще започна да ги усещам (като тик, когато ти притеперва окото примерно Grinning ) и вече си го усещам всеки ден по няколко пъти. Бях се притеснила, че е толкова ниско долу, но се оказа че е съвсем нормално. Все пак "матката ти стига само до пъпа" както каза докторката Simple Smile

Спокойно бременеене Wink

Много Ви благодаря! Heart Хехе, дааа, аз от към средата на 19 г.с. си го усещам доста осезаемо, но беше по-нагоре. Много ми е вълнуващо това усещане. Heart Eyes
Иначе бебото е голям майстор на ритането - като влезе в серия, няма спирка.
Лека и спокойна бременност и на Вас! Heart

Последна редакция: ср, 19 окт 2022, 09:12 от Nadya Yotova

# 483
Аз съм в 20+2 и го усещам от 16+3,трета бременност,задна плацента. Доста е активно и яко бута,и ниско долу и 3 пръста някъде под пъпа. 😀 Като стане голямо не знам какво ще ме прави. 😀

# 484
  • Враца
Grinning
Аз съм в 20+2 и го усещам от 16+3,трета бременност,задна плацента. Доста е активно и яко бута,и ниско долу и 3 пръста някъде под пъпа. 😀 Като стане голямо не знам какво ще ме прави. 😀

По принцип и аз си мисля, че започнах да го усещам тогава някъде, но когато отидох при доктора и му казах, сестрата ми каза: "Абсурд! Няма шанс, ако ти е първа бременност." И аз реших, че са били други неща в корема ми. Joy Иначе и при мен е голямо ритането и играта - много е забавничко.

# 485
Grinning

По принцип и аз си мисля, че започнах да го усещам тогава някъде, но когато отидох при доктора и му казах, сестрата ми каза: "Абсурд! Няма шанс, ако ти е първа бременност." И аз реших, че са били други неща в корема ми. Joy Иначе и при мен е голямо ритането и играта - много е забавничко.

Е,аз съм убедена,имам опит вече. 😀 Първо усетих хълцането,после и бутането. Последно бях миналият понеделник и не ми казаха,че е ниско,явно така си го усещам,но е главично от четвърти месец.  Нямам търпение за феталната ми другата сряда. А с първата бременност бях в предна плацента и чак в 22-23 усетих директно ритници,с втората обаче бях също с предна и в 17-та усетих,така че не смятам,че е невъзможно, просто наистина първа бременност по-късно се усеща. Но не е правило. Лека бременност на всички! Аз следя и тази група, защото и двете ми деца са в началото на 9-ти месец родени и сега не очаквам да е на термин,терминът иначе ми е шести март.

# 486
  • София
Интересно ми е също какви са най-основните покупки откъм дрешки за едно зимно бебе. За момента почти нищо не съм взела, но започвам да гледам активно- какво е подходящо като се изписва бебето, бебе порт или както се казва там, бодита, ританки, жилетчици, чудя се за тези чувалчета имам и позитивни и негативни мнения. Май ще му дам шанс пък ще видим Grinning
Неориентирана съм, малко хаотична в нещата, но се надявам да вляза в час бързо като се появи бебето. Надявам се да не съм само аз такава паника 😀

# 487
Като ходих на семинари от и за мама с каката като бях бременна казаха, че за зимни бебета трябва да имат +1 дълъг ръкав на нашето облекло. Т.е. ако ние сме с къс ръкав то трябва да е с боди къс ръкав и някакъв дълъг отгоре.
В стаята не трябва да е повече от 21-22 градуса и да е завито макс с памучна пелена през деня. При къпане 25-26 градуса в стаята.
Портовете не са от най-подходящите за едри бебета, защото много бързо ги израстват (моята кака се роди 4кг. 52см. И за месец порта и беше малък) и си купих по-голямо одеало, с което е завивах.

Интересно ми е също какви са най-основните покупки откъм дрешки за едно зимно бебе. За момента почти нищо не съм взела, но започвам да гледам активно- какво е подходящо като се изписва бебето, бебе порт или както се казва там, бодита, ританки, жилетчици, чудя се за тези чувалчета имам и позитивни и негативни мнения. Май ще му дам шанс пък ще видим Grinning
Неориентирана съм, малко хаотична в нещата, но се надявам да вляза в час бързо като се появи бебето. Надявам се да не съм само аз такава паника 😀

# 488
Момичета, а сега един друг въпрос.. Как и къде ще празнувате Нова година?

Аз мисля със сигурност да съм в града с мъжа ми и приятелско семейство и това е. Grinning

# 489
От чувалче за новородено няма смисъл, ако става въпрос за тези за спане. Новороденото го слагаш в едно положение и то така си остава. Има смисъл, когато порастнат и започнат толкова да се мятат и обръщат, че се отвиват.
Аз още не съм купила абсолютно нищо 😁 Мисля на черния петък да пазарувам по-големите неща.
Нова година ще сме пенсионерски, вкъщи 😄Така сме откакто се е родило детето.

# 490
  • София
Благодаря ви, момичета!

Да, вярно, че скоро има черен петък, ще гледам и аз ако нещо интересно има.

За Нова година, ще съм вкъщи с мъжа ми, една официална нощница, че ...никаква рокля от моите вече не ми става хахахах и това е Heart Eyes

# 491

Според мен е най- добре да се купят по 5 бр. Бодита с къс и дълъг ръкав, ританки,ромпъри от тези които са връхни, чорапки,шапки а за сън може памучни ромпъри много са удобни. Слагаш едно боди, чорапки и ромпъра. Нито има шанс да се разголи кръстче нито ще му падат чорапите. За изписването може да си вземеш порт бебе одеало с цип и копчета което се трансформира нещо такова

# 492
  • София

Според мен е най- добре да се купят по 5 бр. Бодита с къс и дълъг ръкав, ританки,ромпъри от тези които са връхни, чорапки,шапки а за сън може памучни ромпъри много са удобни. Слагаш едно боди, чорапки и ромпъра. Нито има шанс да се разголи кръстче нито ще му падат чорапите. За изписването може да си вземеш порт бебе одеало с цип и копчета което се трансформира нещо такова

Благодаря много 🤗🌼

# 493
Здравейте! Какъв размер дрехи (дънки за бременни) си купувате? Колко размера по-големи? Преди да забременея бях ХС-С, сега в 6 месец съм С, НООО мисля че ще стигна и М, а дали няма и Л размер не знам. Първа бременност ми е и се чудя дали да си купувам нормални дрехи М размер или дънки за бременни С размер или М размер?

# 494
Аз с предната бременност качих 1 размер дънки. Но бях на диета втората половина заради диабета, а и при мен не беше от xs на s, а от  XXL на  xxxl Grinning . То и корема расте и платката която е за корем умалява. Сега са ми големи гащите от края на предната бременност, но до края ще ги напълня сигурно. Аз купувам от Waikiki евтини, имам по 1-2 чифта за навън и 2 клина за вкъщи. Износвам ги преди да ми умалеят.

Общи условия

Активация на акаунт