Любители на кучета - 129

• 32 501
  • 774
  •   1
Отговори
# 210
  • тук-там
Хортензия, с вас сме! Думите са излишни!
Как е малкия Лъки?

# 211
Днес е много добре. Скимти, мята опашка, бяга, толкова много енергия! И иска да яде мноооого. Ама аз давам по малко сега. Мен си ме притеснява това, че бях прочела, че можело да настъпи внезапна смърт, но дано да е по-рядко срещано. И дано няма последствия от болестта. Абе дано всичко е наред! След около 3 седмици ще отидем за ваксина и обезпаразитяване. ❤️ Имам чувство, че вие помогнахте доста. Добре, че реших да пиша тук. По-късно ще кача и снимка 🐾

# 212
  • Северозапада
Хортензия, съжалявам за случващото се!
Ангелова, браво на Лъки, все така да е!
Ние сме добре, затова и не пиша, като не можа и да дам съвет по въпросите, които се задават. Броим дните до почивката и се надявам всичко да е наред и с пътуването и на самата почивка.
Ето го и дребосъка на любимата му полянка. Стигнем ли започва едно въргаляне, полягва си и аз трябва да го чакам 😀

# 213
Благодаря ви, момичета. Знам, че думите са излишни, но наистина е много тежко да вземеш това решение. Снощи говорихме с децата, да им дадем малко време да свикнат. Но наистина ще е малко. Обгрижването е трудно, но това не ни пречи. Причината е, че започнаха признаци на болка и страдание при кучето. И много бързо се влошава. Искаме да му спестим мъките. Малката в първия момент изстреля -"Мамо, та това си е чисто убийство." -  и ме съсипа. Миналото лято, когато Бък беше на ръба, си казвахме да мине днес, ако утре е пак зле... Но тогава имаше някаква надежда да се пребори. Сега е стар и накрая на силите си, надежда няма, няма какво да се направи повече. Знам, че всеки се опитва да не мисли за края и то за такъв край, знам, че ви натоварвам. Но гледам вкъщи да съм силна и... Рева на вас.

# 214
  • София
Здравейте! Хортензия, съжалявам, че така се случва! Изпращам сили и положителна енергия. Дано нещата се развият по-най-добрия начин за всички!
Нова съм в темата. Не успях да прочета всичко, защото има доста теми назад. Затова ако кажа или питам нещо, което скоро сте обсъждали ме извинете.
С мъжа ми си взехме йорки. На 25.06 ще направи 4месеца. Ето я нашата Фрея:

Вече излизаме навън и се опитваме да се научим изхождането вече да не става вкъщи. За сега без резултат 😁 но вярвам, че с постоянство ще се получат нещата.
Тъй като стана горещо вече времето, а козинката и расте, ни се иска да я подстрижем, защото ни се струва, че и е доста горещо, дали някой от вас би препоръчал добър grooming салон в София. Специално за Йоркитата има доста снимки с прически, които не ни допадат и искаме да открием някой наистина добър професионалист, който да разбере как искаме да я подстрижем и да се справи добре.
Ще следя темата. Видях снимки на много големи и малки сладури. Да са ви живи и здрави на всички кученцата ❤️

# 215
Хортензия, мен ме успокоява единствено, че някой ден можем да се срещнем с любимците си някъде там.. 🥺❤️

# 216
  • София
https://www.facebook.com/GroomingStudioDogStar
https://www.facebook.com/Serdika-Groom-by-PT-1573402966215520/

Тези препоръчвам.

Докато запишете час и ви дойде редът, пострижете ушите, за да има шанс да се изправят.

# 217
  • Северозапада
Нашият си беше рунтел до годинка и малко 😆. Само ушите подстригвахме и веднъж го вадихме да му подстрижат главата, за да не го връзваме.
Скрит текст:
Вчера какво запуснато кученце (мръсно, сплъстено) видях във ФБ, направо не мога да повярвам, че умишлено е доведено до състоянието, в което беше.

Последна редакция: ср, 22 юни 2022, 13:59 от Ant G.

# 218
  • София
И аз го видях това кученце. Ако бяха пред очите ми стопаните му, щяха да отнесат  по някое мае гери.

# 219
  • София
Хортензия, взимала съм това решение веднъж. Много е трудно, но съм виждала хора, които се молят да имат тази възможност да се спасят от болките.
Разревах се, когато прочетох, после прочетох за Лъки и много се радвам. Стискам палци да четем за пакостите му.

# 220
Знам, Ре, на теория. Всяко същество трябва да може да си иде мирно, спокойно и достойно от тоя свят. Със предишното куче не ни се наложи да решаваме, отиде си за няколко часа. Сега трябва да изпълним дълга си. Тринадесет години ни е вярно другарче, в добро и зло е бил с нас. Дължим му го. Просто много боли.

# 221
  • София
Хортензия, разбирам те. С първото куче беше така. До последно отлагахме, лекувахме, но дойде моментът.
Следващото почина внезапно. Много съм благодарна, че ми спести избора.
Сегашното добиче е младо, макар и с разни проблеми, се бадявам да е с нас дълго.
Прегръщам ви и кураж.

# 222
На 31.01 ми се наложи да взема това решение. Приспахме котака. Не заради старост. Беше ужасно, просто ако имате некастрирани котаци и живеете на къща с прозорци, които могат да се отварят и V образно, просто не ги оставяйте сами вкъщи или отворете прозореца нацяло, или го затворете най-добре. 💔 (Извинявам се, че го вмятам в кучешката тема, дано бъда полезна.)
Хортензия, прегръдки за вас. Сбогувайте се с него и знайте, че той е бил голям късметлия да бъде с вас. ❤️

# 223
Като дечица са ни...🥺

# 224
Здравейте!
Нахлувам в темата с въпрос и дано получа отговор.
Имам съмнения, че кокерчето ни на година и половина е пило от водата, с която подхранвам отхидеите. Разтворът е половин капачка на 10л. Стори ми се, че диша доста учестено и е постоянно с изплезен език и тогава се сетих, че може да е пило от този разтвор. Това става към 11ч на обяд. Преди малко се изака на терасата-разстройство. ММ  ме успокоява, че концентрацията на разтвора е малка и, че това са по- скоро витамини и минерали и едва ли ще му стане нещо, даже и да е пило. Но мен ме притеснява това учестено дишане и в спокойно състояние, сякаш подскача. Вярно, че е доста горещо вътре, около 28 градуса, но сякаш само като тича е дишала така. Или пък параноясвам вече...
Дишат ли така учестено вашите кучеца, дребните породи?

Общи условия

Активация на акаунт