Любители на кучета - 129

• 32 492
  • 774
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Дай снимка на състава на препарата.
Кокерите не са дребна порода.
Учестено дишане при много топло време има при всички кучета.
Свържи се с вет, но и на него му кажи състава.

# 226
  • Варна
Всичко, което писа Ре и намалете градусите, поне до 24, ще уморите кучето от жега.

# 227
  • тук-там
Моите оцеляват и на 37 (много е топло при нас) - важна е водата и да лежат, ако са на висока темп.

# 228
  • Варна
Те усещат по-силно топлината, моите стоят на 24 градуса, а разходките са рано сутринта и късно вечерта по хладно.

# 229
Привет,

Включвам се и аз в темата с нашата фръцла Мейпъл на 1 година и малко. Днес й откриха анаплазмоза, заради охапване от кърлеж миналия месец. Предстои ни лечение. Рових много по темата, но последно време не намерих да се е обсъждало. Предварително се извинявам, ако се е обсъждало скоро.
Как гоните кърлежите от дългокосместите си любимци? Ние сме с каишка Килтикс, капки Адвантикс и от две седмици с някакъв миризлив билков спрей, който ми препоръчаха от Добро Хрумване. Не я пускам много из тревни площи да беснее, обаче все се случва да намирам някой оплетен или забит кърлеж в нея. Последния го вадихме преди 2 седмици. А, имаме си и от тези ултразвуковите апаратчета, закачени на каишката. Не знам как си я харесват толкова много.

# 230
  • sofia
Здравей, а какви бяха симптомите на Мейпъл?

# 231
Здравей, а какви бяха симптомите на Мейпъл?

Диария, задъхване и умора. Умората започна да се проявява две седмици след като извадихме кърлежа. Диарията и задъхването са от миналата седмица.
Иначе така или иначе при всички положения щяхме да я тестваме 30 дни, след като изкарахме първия кърлеж.

# 232
Привет! Преди малко си взех Джини от клиниката- кастрирана. Още лежи и гледа отнесено с изплезено езиче и ѝ текат лигички, но не личи да я боли. Душичката ми тя, дано упойката да я държи достатъчно дълго, че да не усети дискомфорт( доктора обеща, ама аз съм Тома Неверни). Снощи не съм спала от притеснение- не знам какво ми става, аз съм минала сума ти операции( вкл. и такава, при това с усложнения) и никога не ме  е тресло толкоз, колкото за Гинчето. Ама мина.....уф....

# 233
  • Варна
Просто бъди до нея и я гушкай ❤️

# 234
  • тук-там
Бързо да се оправя Гинчето! Сигурна съм, че утре ще е пушка. Сега вероятно е замаяна от упойката.
Превенцията при нас срещу кърлежи е Форесто и нексгард спектра. До момента са се забивали много, но все мъртви ги намираме. Късмет на малката Мейпъл!

# 235
Просто бъди до нея и я гушкай ❤️
Ох, от одеве я гушкам и разнасям като бебе, но още я държа в чантата, че май ѝ е студено. Поне прибра езика и почна да върти очите, като ѝ говоря( че като я взех гледаше през мен).

# 236
Титка Анаплазмозата е възможно най-леката инфекция предавана от кърлеж.Ще пие антибиотик 1 седмица,малко витамини и системи и всичко ще мине.Взели сте достатъчно мерки за обезпаразитяване.След разходка я проверявайте и решете.
100% предпазване за съжаление няма.Миналия месец и ние бяхме с някаква инфекция,която така и не стана ясна каква е.От кърлеж,съмнение за бабезиоза,но всички тестове излязоха отрицателни.Изкара 10 дни на Доксициклин и още на 5-тия ден вече беше по-добре.
Гинчето днес ще е така,утре няма да ѝ личи.Бързо ще ѝ мине,и преди вас ще забрави 🤗

# 237
Всички болнички да оздравяват бързо, пишете как са, че ги мислим Hug

Ще се освести Гинчето бързо, браво на нея . Напълно те разбирам какво ти е, аз също не можах да спя през нощта преди кастрацията. Ние освен че гледахме да сме до нея, спуснахме и завесите навсякъде да и е тъмно. При нас същата вечер по-трудно се навеждаше над купичката да пие вода, така че като видиш че и се пие, надигни купичката на нивото на устата, да не се навежда. По същия начин и с храната, от ръка може да и даваш.
Утре я наблюдавай да не ближе раната, при нашата Мейпъл раната беше по-нагоре(може и при всички да е така де, не знам )  и първите дни трудно я стигаше, ама щом навре надолу глава да се мие, все пак я наблюдавахме кое точно мие Grinning

Поздрав и от нашата Мейпъл

# 238
Аз, като ви чета за кърлежите, се чудя, ние ли ходим само по добре обезпаразитени места или Вълчан не го харесват много, много. Досега сме виждали само 2-3 кърлежа да го лазят по краката след разходка и един забит. Обезпаразитяваме само с Фронтлайн, но едва ли е заради това, защото единтсвеният, който се заби, беше ден след прилагането на пипетата. Другият вариант е да му се забиват и да падат, без да ги видим, защото е с доста козина и колкото и да го лигавим, със сигурност може да изпуснем такова събитие.

# 239
Привет и от Лъки. Много е добре вече и е голяма радост като се разджафка! Има апетит. Първите дни след захранването имаше чисто черни акита. Вече и те започват да придобиват нормален цвят 😀

Общи условия

Активация на акаунт