Любители на кучета - 129

• 32 408
  • 774
  •   1
Отговори
# 570
  • тук-там
За всички е подходяща.

# 571
  • София/Горна Оряховица
Епизод пореден от драмите на Рангел и стопанката му.

Стори ми се, че видях ужасът на име бълха. Ветеринарката ми не е на работа днес, а аз изпаднах в паника. Кучето е с нашийник, беше сресано току-що и не намерих бълха, ни една, но все пак ме е страх.

Давайте акъл - да тичам ли за капки против бълхи, да го къпя ли, да си сипя ли вино на себе си?

П.С. Вино че ще си сипя е ясно, ама другото е с приоритет.

И една история  от първото ми "губене" на кучето. Наложи се да ида сама до магазина (ох, ужасен стопанин съм, знам, 20 минути седя сам малкия разбойник). Докато излизах много внимавах колко ми се вре в краката и следях да не се измъкне, накарах го да седне, дадох лакомство и БЕЖ да ме няма.

Връщам се и почвам - тук Рангел, там Рангел ... ми няма го. Търся поне локвичка, или друг вид изненада, щото все пак ме е нямало - и това няма.

КРАЙ! Кучето се е измъкнало! Почва един рев, почва подсмърчане, аз търча да намеря лакомства, защото ще го търся в квартала.

И точно тогава гледам пердето да помръдва. Приближавам се аз нежно към пердето... а зад него осъдително ме гледа уелския разбойник. После си подаде само муцуната, но продължи с осъдителното поведение. Къде съм ходила без него, а...

# 572
  • София
Ама пък виж, никакви бели, докато те е нямало! Много мило от негова страна!
Кучешките бълхи не ходят по хора; щом е била теоретично една, сипи си умерено и си свиркай Wink

# 573
Хаха, хора, днес ваксинирахме Лъки. Според вета беше по-добре да се бие направо втората ваксина и другия месец ще отидем за третата. Обаче! Попитаха ме здравна книжка или паспорт. Аз реших, че разликата в цената не е много голяма, но по-добре било паспорт. Ами добре, взех паспорт, обаче трябвало сега и чип да му слагаме. Не може ли без чип? Вашите кучета имат ли чипове? До колкото разбрах, дори да се изгуби, тук - в България, нямало как да го открият животното 🙄 Четох, четох, сега и до общината ли се ходи? Никога не ми се е налагало и не съм запозната.. и моите познати също не са наясно..

# 574
  • Бургас
Чип се слага при ветеринар.
После за по-голяма сигурност отиваш в районната БАБХ - Агенция по безопасност на храните и отново регистрираш кучето в тяхната система с все имена, телефони и т.н.
Те слагат печат и в паспорта.
Така при проверка в тяхната система ако кучето се изгуби, по номера на чипа могат да установят собствениците.
Но не всички ветеринари имат достъп до тази система. И все пак, по-сигурно е.
След чипа - регистрация в Общината по местоживеене и плащане на данък.
Това е законовият ред. Чипът и регистрацията са задължителни.

# 575
Барф е подходяща за всякакви породи.
Има изследвания, доказващи, че особено добре се влият породи, които имат кожни и стомашни проблеми. Хубавото е, че вече попадам и на много ветеринари, които също препоръчват барф.
Нашата Мейпъл от антибиотика, който пи, получи силно раздразнен стомах и сега искаме не искаме, храним уж с лечебна храна на Royal Canin. Ами не иска да я яде, мръщи се. А уж винаги е била добро прасе. Цялата къща мирише на кофти кучешка храна, самата тя мирише, пръцка на убиване.
Докато беше на барф, нито тя миришеше, нито дъха й, нито изпражненията (те си бях живи кози дарадонки) и супер рядко пускаше газове. С нетърпение чакам да ми разрешат да я мина пак на барф.

# 576
  • Пловдив
Не е декоративно, а е тип каракачанско... Бая големичко е....
Yvka,
Освен ако е порода с козина тип "коса" тип йорки,  пудел, шнауцер, не е желателно да се подстригва. В последствие не може да се възстанови "основната" козина.

Късокосместите пускат постоянно и се набива навсякъде.
Фурминатор "desheder" не трябва да се ползва ежедневно. Максимум 2 пъти седмично в периода на смяна на козината. Скубе както е забелязала Poppy, а отскубнатите "основни" косми също не се възстановяват . За ежедневна употреба (може и 2 пъти дневно) , Фурминатор имат друга четка , пластмасова с гумени зъбчета. Сваля прилично подкосъм а и прах(за след разходка) .
Нямах предвид "декоративни", а такива на които козината е като "коса".
Между другото ризенщнауцера въобще не "декоративен"

# 577
  • Пловдив

Само половината легло съм заел и за теб има много място... там в другата половина.

# 578
Здравейте, кучелюбци. Имаме проблем с нашата непородиста 9 месечна хубавица, та ми трябва акъл защото наистина не знам как да се справя. От 2-3 месеца, когато излезем на разходка(особено в квартала), надушвайки кокал подивява, лапва го и започва да го дъвче. Не ме слуша, като кажа Не, започва една борба аз да изкарам кокала от устата й.. Общо взето цирк. Дайте ми съвет, имам ли начин да я науча да не яде от земята. Не мога да кажа, че е лакома. У дома се храни нормално, даже в тези жеги по-малко..

Преди години гледах йорки, но никога не съм имала този проблем с него. Дали факта, че е непородиста играе някаква роля тук или е до нрав на кучето?Благодаря предварително Hug

# 579
  • София
Никаква роля няма породата. У вас я храни от ръка. Не и давай храна по друг начин. Тренираш командите, когато няма дразнители, като кокали.

# 580
  • Варна
Морски поздрав от нас с Лара:

Относно яденето от земята и от чужди хора мъжът ми я отучи. Тонът и усещането на кучето кой е Алфата ще ви помогнат.

# 581
  • Бургас
Яденето от земята е проблем не с единично решение. Като цяло в обучението на кучето е важно да има добра комуникация със стопанина. Затова обучението е комплексно, целта е да слуша като цяло, а не да се реши само единичен проблем.
Т.е. учат се много и други неща.
Ето в този сайт има много полезна информация. Пускам линк конкретно към обучението за яденето от земята.
https://doggofriends.com/%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B8/

За твое успокоение, моята е на 3 г. , като цяло е много послушна, но с яденето от земята имаме провинения. Основно с кокалите. Някой път плюе, друг път - не. Та... понякога няма научаване, колкото и да ми се иска.

# 582
Поредицата, показана от догофрендс, Вълчан я прави от преди да навърши 3м. Ама навън...остави, пусни, тренировки с корекция и отскоро подминава джанките. Laughing За по-сериозно изкушения, нямаме 100% успех.

# 583
  • София
Поредицата, показана от догофрендс, Вълчан я прави от преди да навърши 3м. Ама навън...остави, пусни, тренировки с корекция и отскоро подминава джанките. Laughing За по-сериозно изкушения, нямаме 100% успех.
Железен е Вълчо, аз джанка не мога да подмина

# 584
  • Пловдив
Ох, да се оплача. След като седмица оправяхме разстроен и повръщаш котарак и дадох страшна сума пари, днес Саско настъпи нещо жилещо. Прибра го синковецът веднага, че плаче и го боли лапичката.
Докато се натъкмя да вадя нещото от лапата (първоначално мислих, че е стъкло), приготвям фенерчета, пинсети, Шошото започна да повръща на талази и същевременно и да ака. Цялата къща оповръща и оака, започна да му излиза пяна от устата. Натоварих го на колата - Новет - затворили, Провет - не го взеха, защото имали много  спешни, та накрая в някаква клиника Заравет. Надупчиха го здраво.
Но поне овладяха кризата.
Помрънках.

Общи условия

Активация на акаунт