Любители на кучета - 129

• 32 390
  • 774
  •   1
Отговори
# 600
На повечето места, на които съм търсила хотели из България, които допускат домашен любимец, имат такси от по 20 лв на ден за малки кучета.
Много, много сме далеч все още от това да приемаме домашните любимци за нормална и неразделна част. И за мен масово тези хотели губят клиенти, в лицата на стопаните. Толкова приятели имам, които няма как да оставят кучетата си сами и буквално никъде не ходят. Но пак, тези такси са по-евтини от хотелите за кучета поне тук из София. 30 лв на ден не ти мърдат.

# 601
  • Бургас
Не се коси. И на Албена са безумни таксите, както и в много други хотели. Затова вече предпочитам да наемам частни апартаменти, или си избирам места с нормални такси и нормални хора.
Горкият Шошо, стискаме палци бързо да се оправя.
Днес ходихме за годишната ваксина. От съседната на вет. кабинет улица вървяхме на два крака, стиснати между моите два, прегърнати през кръста. На 4, т.е. 6 нямаше шанс да стигнем.

# 602
  • СИ
Здравейте!
Влизам за  да ви споделя нещо скандално. Тасата за домашните ни любимци в хотел в Шкорпиловци е 20 лв на ден за кученце до 5 кг и 40 лв на ден за куче над 5 кг. Представяте ли си? Попитах за 40 лв какво предлагат на кученцето- легълце, купички за храна, играчки, но нямам отговор. И движението из комплекда и плажа да става  само с намордник. Потресена съм от наглостта им!

Аз не съм потресен, понеже донякъде ги разбирам и собствениците на хотели. Имам клиент с хотел на Златните. И той се принуди да го прави това с таксата. Защото няма кой да му поема разходите за наръфани и надъвкани мебели, съдрани дамаски и пердета и прочие. За миризми и биологични остатъци да не говорим.  Едва ли някой ще му е приятно да го настанят в ароматизирана от кучето на предния посетител стая. Вярно, че клиентите си плащат, но в цената едва ли са калкулирани пораженията, които някои домашни любимци могат да оставят. Или ако клиента е с домашен любимец, резервация само с кредитна карта и нищо друго.
За намордниците също. Има ли хора и особено деца, няма друг начин. Всички искат да си карат почивката приятно.

# 603
Аз онзи ден резервирах на Елените.30 лв такса еднократна за целия период -4 нощувки.Единствено изискване да е на повод.Дори не споменаха за намордник,но аз ще взема за всеки случай,за да няма скандали 😁

# 604
  • тук-там
На мен отдавна не ми пука за таксите. В Бг достатъчно трудно е да намериш места, които приемат кучета, какво остава и таксата да мисля. С Барф храненето, добавки, скъпа превенция и т.н., месечните разходи са като на още един член на семейството, така че съм се примирила, че ще си плащам и за настаняване. Само да има къде …

# 605
Както коментирахме скоро с ММ, къде на шега, къде наистина, нямаме толкова пари, че да си позволим да почиваме с куче на нашето море.

# 606
  • София
До 5 кила 10 лв, над 5 повече, но колко над 🤣 бебето удари 50.

# 607
Здравейте!
От малка съм с кучета, сега с мъжа ми решихме да си вземем мъжко(излезе че ни излъгаха и си излезе улично превъзходно 8 кг подобие на пинчер) . Вече е на година и половина...
Така до сега всичко наред... Бременна съм в 4ти месец, от мвсец насам започна да не ме слуша, разходките станаха ад, дивее срещу хората и кучетата...
От няколко вечери в момента в който стана да отида до тоалетна се започва харкане срещу мен, лаене... През деня всичко е наред... Легнем лк си и е ад, не мога и не мога да стана от леглото... Принудена съм да спя в другата стая..  На какво може да се дължи? От сега ме е страх че ще е така озлобено и срещу детето...
Ще редактирам и ще добавя уважението е към мъжа ми... Мен си ме има за игри, за хранене, от него има страх... Хора от хормоните ли толкова съм се вманиачила по темата, че вече се чудя какво да го правя... Ако го кастрираме, дали ще се успокои... Той си ме отделя направо от мъжа ми... А през нощта няма какво да направим, защото ако лае съседите са нещо ужасно, и почват да звънят и тн... И аз както казах изчезвам от стаята...

Последна редакция: пн, 18 юли 2022, 21:17 от D. P. I

# 608
Намерете причината, която го провокира.Покрай бременността ви променили ли сте режима му?
Обръщате ли му достатъчно внимание?
Може би е вид ревност.Животните реагират различно при промяна.Ако сте правили ремонт и сте нарушили "неговия" периметър.Ако не е кастрирано,препоръчвам да го направите.Работете с него докато сте още бременна.Команди за послушание вкъщи и навън.Ако искате да ви е другар, ще се справите.Друг е въпроса, ако не го искате, и се чудите как да се отървете от него, защото така звучите още в първото изречение.

# 609
Намерете причината, която го провокира.Покрай бременността ви променили ли сте режима му?
Може би е вид ревност.Животните реагират различно при промяна.Ако сте правили ремонт и сте нарушили "неговия" периметър.Ако не е кастрирано,препоръчвам да го направите.Работете с него докато сте още бременна.Команди за послушание вкъщи и навън.Ако искате да ви е другар, ще се справите.Друг е въпроса, ако не го искате, и се чудите как да се отървете от него, защото така звучите още в първото изречение.
Чакайте чакайте... Аз не искам да ме нападате, при условие, че никъде не писах че искам да се отърва, това че казах че е смесица не значи че ще го изхвърля... Както допълних после той си ме има за игра и храна, не съм се променила по никакъв начин, нв всъщност има промяна, по цял ден съм с него и си играя с него... Търси ме през деня постоянно за игра... Вечерта се обръща срещу мен... И да пак допълних че не е кастриран..  Много е кофти като, слагате думи в устата на хората... Не мисля че е правилно, може да стои в другата стая, но нямя да го махна..

# 610
Освен препоръките на Мери, добавям и да работите върху установяването на йерархията вкъщи. Кучето не трябва да се чувства като алфата у дома. Недопускане в леглото и по меката мебел; хранене след като вие сте се нахранили, игра, когато ти кажеш - даваш играчка, играете, спираш играта и прибираш играчката; кучето влиза вкъщи последно; през тесни места минаваш първа...Потърси инфо сред известните треньори - сайтове, ютюб канали съвети за такова поведение.

# 611
  • sofia
Явно има много пропуски във възпитанието. Започнете да работите с него. Приема ви за партньор за игра, а не за водач. Трябва да установите правила. Така ще е по-лесно за всички. И за вас и за него. Не мислете за кучето, като за проблем. Той е ваш приятел и трябва заедно да се научите на нови отношения. Кастрирайте го веднага, за да е по-спокоен, когато се появи бебето.

# 612
  • под тепетата
mtz, полицейско чедо съм, и мама и татко бяха в полицията Wink Знам колко е гадно това през което минаваш, дано да няма последствия!
 Ние със змия сме си решили проблема за почивките с кучовците. И на къмпингите в чужбина първото, което ме е интересувало е дали е разрешено за домашни любимци.
Tintina, направо танго сте играли Satisfied

# 613
Принцеса е доволна - намери си най-голямата и вкусна пръчка на света:

# 614
Чакайте чакайте... Аз не искам да ме нападате, при условие, че никъде не писах че искам да се отърва, това че казах че е смесица не значи че ще го изхвърля... Както допълних после той си ме има за игра и храна, не съм се променила по никакъв начин, нв всъщност има промяна, по цял ден съм с него и си играя с него... Търси ме през деня постоянно за игра... Вечерта се обръща срещу мен... И да пак допълних че не е кастриран..  Много е кофти като, слагате думи в устата на хората... Не мисля че е правилно, може да стои в другата стая, но нямя да го махна..
Написала съм, че така звучи.Нито ви нападам,нито слагам думи в устата ви.Дадох няколко насоки, и зададох няколко въпроса свързани с ежедневието на кучето.Как се захванахте само за последното ми изречение, което беше просто предположение свързано с вашето първо изречение..Както и да е.
Работете с кучето докато имате възможност.Покажете му,че вие сте алфи не той.Явно няма респект от вас,а само от мъжа ви.Така е ясно, че няма да ви е лесно, АКО оставите нещата така.Накарайте го да ви слуша, занимавайте го през деня с различни занимания, освен играта.Оставяйте го сам в другата стая, докато вие сте в съседната.
Сега казвате, че сте по цял ден с него.Коригирайте това навреме, защото после няма да имате същото време за него.

Общи условия

Активация на акаунт