Любители на кучета - 129

• 32 404
  • 774
  •   1
Отговори
# 540
Мъжа ми днес е в командировка в София и аз тръгнах с него да се разходя. Ако сте срещнали някоя луда из градинките по центъра, дето ходи и гали кучетата на хората - аз съм била.
 Мазохизъм ли, що ли, но нямам намерение да се отписвам от темата. Хем ме натъжава, хем ви харесвам и вас, и косматите човеци, та ще остана.
Корги Рангел е невероятен сладкиш! Малката ми дъщеря от поне две години казва, че като се изнесе от вкъщи, ще си вземе корги, хъски,таралежчета и британска синя. За мен щяла да осигури Ксизал, да мога да ѝ ходя на гости, че съм с алергия към котки.

# 541
Хортензия, гуш!
Аз, съм трети ден болна на легло и  Гинчето само идва да ме нагледа, но не ми досажда( обикновено е  доста по-нахална и  само да съм се спряла някъде, веднага идва да се гуши). За сметка на това, непрекъснато обикаля останалите трима по стаите и само чувам как я лигавят...
Като беше малка съм разказвала как "изяде" интернета и кабелната, ама тя беше набарала кабела от който влиза....Добре, че доставчиците ни са готини, бързо дойдоха и още по-бързо дефинираха проблема, разминавайки се по стълбите с малко сладко кученце...че и пари не ни взеха. Иначе имаме на сметката джапанките на всички( тамън бяха за смяна), едни зимни боти от естествена кожа на мм( много си ги харесваше, ама явно и тя ги хареса), един цип от тапицерията на дивана и  тук-там разни дреболии.....Но, с порастването на зъбките, вече не пипа. Даже скоро ѝ купихме телешка опашка- така си седи в кутията за играчки( които редовно събираме от пода- почти не играе с тях, но редовно проверява да няма нещо ново)....от време на време само някоя тенис топка дава фира, но тях ги "бели" от зеленото мъхче...

# 542
  • под тепетата
Хортензия, понеже съм обезкучена в момента, и аз съм така. Не подминавам никой куч, пък и коте де. Ама като прочетох и "британска свиня" ( последствие от ковида Satisfied ) и си викам "Брей, не знаех, че има и такава порода!"
=-=-=-=, оздравявай бързо!
И аз навремето се бях насочила към корги, но цената ми беше непосилна, а и се бяхме разбрали, че ще осиновяваме пак.
Да купите на спасителя Шошо червени гащи или спасителна жилетка, че да навири гордо ушаците!

# 543
  • sf
Ама що не казвате, че искате куче?! Довечера заминаваме с детето за 5 дни и оставям Нейо на  бащата, ама той е малко шматка, та ще го мисля постоянно.

# 544
Привет! Извинявам се, че нахлувам тъй, ама се опитвам да намеря къде в София да заведем едно голямо кученце на подстрижка и баня. Сина ми го е прибрал от улицата, гледа го в склада на работата си, мога да го изкъпя и аз, но е доста сплъстено, та няма да има полза. Идеи и съвети? Бая едричко е, почти като каракачанка...

# 545
  • под тепетата
Не знам дали работи още
https://topnovini.bg/novini/831530-obshtestvenata-banya-za-kuche … ri-vrati-v-sofiya
Пък и май е по-добре първо пострижка, после пране Smiley

# 546
Хич не съм убедена, че уличниче ще понесе добре грууминг.

# 547
Цвети от Цвети Грууминг. Има доста добър подход с животните, но не знам как едно улично куче наистина би приело такава процедура.

Споделете с какво си занимавате четириногите деца, когато е прекалено топло все още за разходка? Вече се изчерпвам откъм идеи. Laughing

# 548
Тайра се занимава с това 😂😂

Скрит текст:
Моля ви,препоръчайте нещо за космопад..Направо съм пред нервна криза вече 😭😭😭
Реша я всяка сутрин,понякога и вечер.Свалям по една голяма топка косми.Вкъщи има още толкова всеки ден (всеееки ден чистя 😭)
Давам рибено масло ...вече се изчерпах.Ще говоря и с вет за някакви добавки евентуално..Направо ще полудея вече 🤯 [spoiler/]

# 549
  • Бургас
Хаха, Билянче и аз прочетох "британска свиня"Simple Smile Даже реших, че е някакъв нов вид декоративна домашна свиня.
Против космопад имам робот и бяло вино.
Второто помага повече.

# 550
  • София/Горна Оряховица
LaughingLaughingLaughing
Аз по-добре да не отварям дума за гризане, рушене и вандализъм, че никой няма да посмее да си вземе куче...

И аз мислех да пусна снимки от коридора преди ремонта и непосредствено след произшествията, ама реших да не стресирам народа с бебета. Laughing Но пък в защита на разрушителя ще кажа, че само довърши, това което бяха започнали децата. Едната щерка с ховърборда беше ударила ъгъла на стената до метала, с който се обръщат ъгли, а кучето само го откърти на метър нагоре с все стената покрай него. След него ММ реши кардиално въпроса и бутна цялата стена, че и без това отдавна му пречеше. Laughing

Отскоро съм без мъж, и след 6 месеца реване по един льольо и протяжно "ох, никога няма да имам децаааа", в последната 1 седмица смених рефрена на "Аааа, аз ще бъда откачената самотна леля с корги" Sweat Smile. В момента хич не искам деца, ако оживея след бебешкия период на това косматото, ще помисля за втори път дали желая човешки Laughing В неделя, понеделник и вторник ми беше съдрало нервите това добиче.

Шошо ми е идол в живота, такава самоотверженост аз лично не съм сигурна дали бих успяла да демонстрирам. Наистина с тия ушаци, а е успял да метне два пъти, а е взел цялото разстояние до Грузия за отрицателно време. Очарователен, дали би преподавал уроци на негово мързелачество?

Аз не мога да говоря за това как да изведем зверовете навън... Моето не е куче, то е мушкато. Даже обмислям да го прекръстя от Рангел/Артър Корги Дойл на "Мушкато". 10 крачки и вече е легнал в тревата и няма мърдане. Обяснете ми, ако можете, как 5.5 кг топка козина може да се закотви така на земята? Даже лакомства не го примамват, той просто иска да си мързелува.

Скрит текст:
Не ми помагат и минувачите, всички почти се спират, да питат каква порода е, какво е, може ли да пипнат. Дори когато се спрат на разстояние, а не се втурнат към него, пак го разсейват, а аз се опитвам дискретно да кажа, че младия господин е навън, за да върши "работа". Sad Дали има репеленти срещу хора?

Днес говорих с треньор на кучета, май ще прежаля едни 650 лева, за да може да живеем заедно с г-н Шредер.

Имам въпрос: Ползвали ли сте конг? С какво го "затапвате"? Въобще, някакъв акъл за новобранци, които все още теглят с електронна везна точен грамаж за хранене на късокракия вълкодав, след което измервам лакомства и вадя от общата храна?

Това животно го храня по-добре от себе си май (казах аз, поглеждайки виновно към опаковка сладолед, която е била безжалостно опустошена).

# 551
  • под тепетата
Мери, като не си слагам очилата и не ги виждам Wink
Предложенията на Tintina са изпробвани и работят ! В ролята на робот - мъжът ми, а питието се сменя според сезона. Наздраве!

# 552
Е то и ние сме с робот,ама след 1 час не си личи 😁
Още не съм свикнала за 3 години да спя в косми,да ям косми,и да си обличам косматите дрехи.
Продължавам да търся варианти.А най-много ме кефи,като се сетя,че като прочувах породата навсякъде пишеше,че те НЕ се скубят...Ако това е НЕ скубане,не искам да си представям скубането какво е 😭😂😂

# 553
Конг се пълни с нещо меко - пастет, банан. А има и едни като кокал с по-малки дупки, те може и да стават за гранулки.

Мери - шампоан и четка на Фурминатор. Като за шампоана има много добри отзиви, но аз лично не мога да дам мнение, защото го ползваме много рядко, а трябва на 3-4 седмици да се къпе с него. Но с четката свалям мнооого. Поскубва обаче.

# 554
  • под тепетата
В интерес на истината скубещото ми се хъски пускаше подкосъма само в период на смяната му. А това късокосместото, как не оплешивява, не знам! Но по дрехите нямам.

Общи условия

Активация на акаунт