Любители на кучета - 129

• 32 415
  • 774
  •   1
Отговори
# 525
  • на чист въздух
Ние вече сме в двора и си имаме колибка. Само че от два дни намали драстично храната, но пък пие много вода.Когато дойде при нас Тайлър беше едно търкаляне се топче

1 месец непрекъснато имаше човек с него, но като цяло е кротък/само това хапане ме плаши/.Вече изпълнява команда седни и дава лапа за здравей, нооо не иска да се разхожда. захапе синджира и ляга и прави една мила физиономийка Тук вече сме големи цели 12кг

# 526
  • Варна
Не забравяйте, че и на тях им е топло и че е нормално да намалят храната, освен това в периода до година, година и половина могат да откажат храна, заради зъби, пубертета и още и още.

# 527
  • под тепетата

# 528
  • София/Горна Оряховица
От името на негово пухкачество Рангел благодаря за посрещането.

Да бъда честна, очаквах да бъда заслужено сдъвкана с парцалите за думите си Anguished .

Пожелахте данък, ето ви данък. Ако се чудите какво прави - осъжда ме, че лежа на леглото, където той не е допуснат.

Много ме притеснява това цялото хапане, защото само следя да не изяде някой кабел или тръбите на парното.

Иначе започнах и аз трениране с клетка, през деня му давам малко тайм аут вътре, особено ако имам да свърша нещо. Местя го с мен из къщата, което си е малка задача, предвид това колко е тежка клетката.

Притеснява ме, че като е вътре и гледа много тъжно. Също така не се сеща да легне в средата, и да му е комфортно, ами все се забива в един ъгъл. И като заспи извън клетката пак така - намира си кьоше и там си спи, не е явно да му е широко този звяр.

Не знам и доколко мога да го оставя за повече от 30-на минути вътре, ако не съм в къщата, тя е обезопасена, вътре винаги има играчки (макар и понякога да ляга върху тях, а не да си играе с тях). Обмислям да взема и някакви по-високи и широки прегради и да му правя широко заграждение, в което да вирее, когато ме няма, поне докато се научи да не гризе къщата.

Иначе вчера звяра не пожела да си изяде цялата доза храна. Тревожих се, тревожих се, пък после побегна нанякъде с бясна енергия и скорост и реших, че явно сам е решил да си ограничи храната. Коя съм аз да му казвам колко да яде в крайна сметка Smile той си беше хапнал предостатъчно джанки, кому са нужни гранулки с агнешко?!

# 529
  • София
Много е сладък. Има един филм за кучета, обясняват този "тъжен" поглед. Работят ни 🤣.

# 530
Боряна, нали знаеш, че в тази жълтата топка, можеш да слагаш гранулки между зъбчетата и да му даваш да се занимава? Особено подходящо е, като загрубее с хапането. Сега ме подсети, че имахме една червена такава топка. Препоръчвам ти канала на ето този треньор, като се абстрахираш от продуктовото позициониране, е много готин - https://youtube.com/playlist?list=PLMssKIjsDxXktS_GEPDecXWrRauAYqrK9

За хапането и гризането - търпение и пак търпение. Минава, ама са дълги месеци. Като посмени зъбите, ще отшуми. После идва рушенето вкъщи, като остават сами и накрая и то минава.
Ние сме след ремонт на коридора и нямаме чорапи по-стари от половин година. Joy

# 531
  • Варна
Аз останах почти без бельо, но сама съм си виновна, защото забравям да затвора люка на пералнята.
Кучетата учат на ред.

# 532
  • Пловдив

Днес драма в живота но Шошо. Наложи му се доброволно да влезе в морето. Беше притеснен за мен, но в крайна сметка реши, че няма да е голяма загуба ако си удавя. Обаче като влезе синковецът, Шошо сериозно се притесни, започна да реве от брега, да вие и да плаче.  След това удавникът не само беше в лошото море, ами се потопи и до главата и Шошо не издържа и жертвоготовно влезе да го спасява. Kissing Heart

# 533
  • Пловдив
Ако ползва ушаЦите като весла,сигурно можe да развие завидна скорост.
Grinning

Последна редакция: пт, 15 юли 2022, 14:04 от whitefang

# 534
Искаме дневник, на морските приключения, на Саско/Шошо!Голям сладур!🥰

# 535
  • София
В бебешкия период са ме питали дали не ме бие ММ. Бях посинена навсякъде. С предишното кученце, едно зъбче ми се заби в петата. Беше го изръсила на пода 🤣.
Сегашното и предишното куче не са по плуването. Първото даже се гмуркаше.  Бебето само обикаля и се опитва да ме вади. Няма интерес да спасява ММ и той ревнува 🤣.

# 536
  • София
Поздрави на всички от мен и Джина, добре дошъл на корги Рангел!  Hug  
Като стана дума за гризане - моята хубостница приспа бдителността ми и както месеци наред отминаваше с безразличие кабелите, така изведнъж изригна в луда "кабеломания" и докато се усетя, изяде два два кабела за зарядни, кабела за връзка към външния диск на лаптопа, и като върхово постижение - кабела от рутера до TV-приемника. Та както си седя вечерта и зяпам телевизора - изведнъж картината замръзва, скачам и намирам Джина на местопрестъплението как си ръфа сладко кабелчето с най-невинен вид. Слава богу, не нагриза някой силов кабел, че не ми се мисли каква беля можеше да стане...Anguished
Та в момента всички кабели са вдигнати, скрити и обезопасени, а Джина доволно гризка новите кожени кокали и всякакви други "дъфкалки", с които последно се запасих в промишлени количества.
Та като става дума за кучета - никога не казвай: "то моето никога не е...". Не никога, а досега! Simple Smile

# 537
  • Варна
Което потвърждава горната ми мисъл за реда 😂😂😂😂😂

# 538
  • Sofia
Голяма веселба ще е с този Рангелчо в темата! Отсега се настройвам за нови истории - Боряна разказва чудесно...
Аз по-добре да не отварям дума за гризане, рушене и вандализъм, че никой няма да посмее да си вземе куче...

# 539
Аз по-добре да не отварям дума за гризане, рушене и вандализъм, че никой няма да посмее да си вземе куче...

И аз мислех да пусна снимки от коридора преди ремонта и непосредствено след произшествията, ама реших да не стресирам народа с бебета. Laughing Но пък в защита на разрушителя ще кажа, че само довърши, това което бяха започнали децата. Едната щерка с ховърборда беше ударила ъгъла на стената до метала, с който се обръщат ъгли, а кучето само го откърти на метър нагоре с все стената покрай него. След него ММ реши кардиално въпроса и бутна цялата стена, че и без това отдавна му пречеше. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт