Любители на кучета - 129

• 32 419
  • 774
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Аз трябва да открия хотел за обучения на кучета за спане. И трите ми кучета спят до 9-10. За протокола, аз ставам в 5.
Много сладък Дойл и Лъки. Бебета са още. Ще спрат да хапят.

# 511
Ре, пращам веднага. ММ го научи, че в 6:20 е ок да идва да го буди, защото всеки път му се радва и ме буди и мен, като бие с тази опашка по мебелите. Иначе мен не смее да идва да ме буди, ама кел файда, като забарабани с опшаката, след като събуди ММ.

Новото кралско попълнение в темата е много сладък. Не си спомням вече колко пъти беше изхождането при трикртатно хранене, но мисля, че 6 пъти на ден е много.  И ако изпражненията не са твърди и оформени, може да трябва да се коригира количеството/вида на храната. Лакомствата трябва да са част от полагаемото дневно количество храна. Приучване в клетка/оградено пространство, когато кучето е без надзор, ще облекчи малко положението. Пиш/ако аз почиствах с кухненска хартия, после пръсках с ензимен спрей и минавах повърхността пак с кухненска хартия, защото моп/парцал рано или късно ще се вмиришат. Бебетата могат да стискат толкова часа, на колкото месеца са, затоа за бързо приучване на хигиенни навици трябва да се извеждат навън на толкова часа, на колкото е кучето, като след сън, хранене, игра - по-скоро. Като мине в режим сухоземна акула, може да минавате в режим обучение (заучаване на първите команди).

Ако е плодолюб като моя, няма в момента много какво да направиш за джанките, защото са много и навсякъде. А след тях идва сезонът на ябълките и крушите. Joy Ако това ще те успокои, моето куче за втория си сезон на джанките, вече не се чувства длъжен да ги изяде всички. Даже и ме слуша, като му забраня да ги яде. Някой път само си взима тайничко по някоя (например, докато върви наред и леко забавя зад мен, за да смотае някоя).

И ние сме тичали сутрин. Само че сме на 5 етаж. И стълби съм бърсала, като не работеше асансьора. Joy

# 512
  • Варна
Боряна и Рангел, добре дошли.
Ще мине и това, в бебешки период сте, няма страшно, не се отчайвай, всичко ще премине.

# 513
  • София
Попи, синини имам от опашката му 🤣. Още спи гадината.

# 514
Добре дошъл Рангелчо Hug
На мен първите два месеца също ми беше голям стрес като взехме Мейпъл, въпреки че тя беше на 6м като я взехме и стискаше доста, беше сменила зъбите и не гризеше. Откакто я имаме спя с поне час по-малко, защото и ставам час по-рано да я разходя, няма ядене и миене на зъби преди това Grinning бърза момичето да излезе, къде ще ме чака.  Взех да го приемам вече Simple Smile яденето на джанки и череши и всякакви костилки мислех , че само ние го имаме като проблем. Голям ужас е , пък нали костилките се водят токсични за кучетата, та ми е още по-голяма драма. Понаучихме я на команда 'остави' и повечето пъти работи, но не винаги. С времето ще си свикнете и ще се оправят нещата.

Поздрав от Мейпъл, която пак и набоцкаха дупето и е на капки, че малко киха и кашля  и се лигави повечко. Стискайте палци да се стабилизира и тя, и аз(че и аз съм болна), а другата седмица море ни чака, да не стане така да ни се размине.

Страхотна новина, че Лъки е добре!

# 515
Скрит текст:
Здравейте от мен!

Във форума не съм писала от години сигурно, но ето, че се връщам, и то в този форум и тема.

От около седмица съм отговорния стопанин на 3-месечния Артър Корги Дойл, който носи партизанското име Рангел.

Рангел, или сър Дойл, а у дома познат още и като "Кмете" (защото ходи като кмет на апартамента), е един голям пътник. Взех го от Словакия, първата му нощ беше прекарана във Виена, негово кралско нисочество после пътува до България с автобус.

Моята паника почна от Виена. За съжаление в дома на майка му, всичко се е случвало на едно голямо място, заслано с пелени - и хранене, и пишкане, и другата дейност.

Полека лека започва да върши основно втората дейност навън. Сега, не знам как успява да се храни 3 пъти, а да ходи по нужда 6 пъти на ден, но - факт. Пишкането навън е мираж. Не успявам да го изнеса за 15-те секунди между събуждането му и позива за уриниране навън, а аз живея на 1 етаж, не знам как се справят хората от по-високи етажи.

Нещото, което ме притеснява мен, като собственик, стопанин и човек, е гризането на неща у дома (любимото лакомство - моите крака!) и яденето на боклуци от улицата.

Страх ме е дори да го оставя сам, а нека да се съгласим, че в един момент.... ще се наложи.

Изключителен деликатес за отбраното уелско небце се оказват сливите и черешите, които през юли месец са многобройни, а моите пръсти са надрани от малки бебешки зъби.

От човешка перспектива, за общо 7 дни, аз имам ужасна болка в кръста, рева по цял ден, защото ми писва да бърша под, и изпадам в паника преди всяка разходка, защото товакучепростоискадавземевсичковустата и просто забравя да върши другите дейности.

Ето го недоволния братиславски дришльо, който беше ооооооще по-недоволен в неделя, че не може да се овъргаля във всички софийски локви.

П.С. За по-чувствителните скривам долното в скрит текст. ужасно е да го кажа, но е факт.

Скрит текст:
Гледам животинката и е ужасно сладък и мил. Всички са му фенове, твърдят, че е много готино животно (и той е), но аз от толкова стрес не успявам да се привържа.

Какво визирам? Аз съм много самостоятелен и дори може би егоистичен човек. Липсва ми да пия чай сутрин. Днес например, започнах да правя вечеря И за себе си (понеже нали с приоритет са кралските особи). Само че сложих една киноа на котлона да заври, Рангел се изпишка, търчах да бърша и да дезинфекцирам и да пръскам да не мирише.
В това време киноата ми загоря.

Това беше просто едно от многото неща, които ме докарват вече извън кожата ми - аз не съм вече Боряна, аз съм прислужващ персонал.

Моля ви се, кажете ми, че ще има момент, в който ще мога да пия чай без да преследвам животното да не изгризе паркета, касите на вратите, вратите, панела, арматурата и т.н. Тази сутрин е гризал тръбите на парното!

С клетка решихме в къщи този проблем. Имам да готвя, в клетката, сутрин докато се облека - в клетката, общо взето си беше на режим, 1 час в клетката, 30 минути навън и сякаш по - бързо привикна към пелената, защото бях сложила пелена в клетката и половината място беше заето с легълцето й, другата половина с пелената.

# 516
И ние сме тичали сутрин. Само че сме на 5 етаж. И стълби съм бърсала, като не работеше асансьора. Joy

Аз и асансьор,стълбище,пред/във входа,пред/зад входната врата ...кажи речи навсякъде 😅
Ние сме на 4-ти етаж,бърсала съм от там надолу навсякъде 🤦 ...Не искам да си спомням за тези времена.
Сега е почти на 3 години и още се напишква когато дойде някой вкъщи на гости 🤷
Свръх,свръх емоушънъл 🤯😂

Много е сладко палето,винаги са ми били много симпатични коргитата,с тези шавливи дупета 😄
Боряна търпение ти трябва,с времето ще се научи на хигиенни навици.Както са дали съвети и другите от глутницата,може да използваш и клетка за моментите когато е сам.
Аз не съм ползвала,и за това сега Тайра е кралицата в апартамента.Спи навсякъде,всичко е в косми,всеки ден чистим,ама дет' се вика да сме живи и здрави 😂
Пожелавам ти бързо да свикнете и да се нагодите,и по-често плащай данъци 🥰

# 517
  • Бургас
Ох, как обичам коргита!
Борянче, чая в чаша с капак и навън. Така си пия кафето в сутрините, когато съм дежурна по куче.
Клетка - много "за"!
И всичко друго ще мине, търпение и обучение.
Сайтът, който ти е дала Биляна е много добър, карай по него.

Последна редакция: чт, 14 юли 2022, 14:10 от Tintina

# 518
Ние нашата Мейпъл я гушкахме и така слизахме долу сутрините. Тя твърдо отказваше да върши работа на пелена, но пък терасата започна да я асоциира с навън и като видеше зор през деня, ходеше да пишка на терсата. От 7-8 месец вече започна да отказва да пишка на терасата, а искаше само навън и сама се оттучи вкъщи. Вече е на година и 2 месеца и си стиска и всичко върши навън. И тя се изпуска от радост, но после се чувства много виновна, че е свършила белята вътре. И като се разболее. Свърши ли работата вътре, знам, че е болна.
Аз съм "За"  приучването към клетка. Много бързо се приучват да стискат.
Ние нямахме клетка, но Мейпъл спеше първите 3 месеца затворена в банята, докато се научи да стиска през нощта. Ние я взехме лятото и понеже още бяхме новодомци, нямахме климатици, та банята беше най-хладното място, за да не прегрява душичка. И до ден днешен ходи да се крие да спи в банята, когато иска да не я закачаме.
Сутрин, първото нещо като стана, беше да я гушна и на спринт долу, оставях я в тревичката и тя като по команда вършеше работа. Около 2 седмици ни трябваха да се усети, че това се иска от нея, когато е навън.
Нямахме проблем с гризането на мебели, с изключение на металните крака на столовете и масата. За всичко останало имаше команда "Не". Или я гонех да й навирам кокъл за гризане в устата.
С яденето на боклуци навън е много трудно и иска много тренировки просто, докато свикне.

# 519
  • София
Супер новина за Лъки!

С нетърпение чакам следващи новини за Рангел-аристократа; знам, че Боряна го обича, може би не знае самата тя, защото приоритет й е оцеляването в момента Simple Smile С Буба в началото имахме една седмица заедно вкъщи и после трябваше да се върнем и двамата на работа, за по 8 часа на ден - е, няма толкова тегаво отминали 8 часа, заклевам се! Пък нека и аз да съм чистила асансьор и стълби, нека съм се сбогувала с 4 чифта джапанки, нека сме се карали с ММ за възпитанието - дреме ми, нали се прибирах и виждах, че е добре! Де да бяхме и тогава хоум офис... Simple Smile

Мейпъл да се оправя бързо и другата седмица да я видим всички как се разбира с морето Simple Smile

# 520
  • На земята
Привет и от Мейси. При нас първото разгонване вече е налице. Следва кастрация,макар че ме увещават да роди веднъж, просто няма да имам нерви за това. Съчувствам й за кофти периода, защото на моменти гледа с една тъга.. Иначе това е втората седмица. Тя си е в двора и гледаме много да не я извеждаме да няма драми. Страхувам се от кастрацията, но да се надяваме всичко да мине добре. Исках да питам - остават ли животинките в клиниката докато мине упойката? Преди години си кастрираме котката и ми я върнаха веднага. Като труп беше, сърцето ми се късаше. И като излизаше от упойката беше мъчително. Но сега 4 години по-късно всичко е наред.

# 521
Може би зависи от клиниката. На нас Мейпъл ни я дадоха около 2-3 часа след кастрацията, беше замаяна.

# 522
  • София
Буба направо скочи в мен, като отидохме в клиниката, изобщо не очаквах Simple Smile Нея я упоиха с газ, не с инжекция. Замаяна беше, но адекватна; просто малко по-бавничка и от време на време избиваше в точка. Наспа се една вечер и беше добре Simple Smile

# 523
Това е голяма глупост за раждането поне веднъж. Не съм чула един нормален ветеринар да го препоръчва. Но все пак, кучето е ваше и вие решавате сама за себе си. Няма какво да ви тревожи кастрацията, всичко минава и кученце се възстановява след няма и 2 дни. Мейпъл ни я върнаха излязла от упойка, но леко неадекватна. Наспа се и на следващия ден беше добре. Няколко дни след кастрацията като акаше и пишкаше проскимтяваше една такава. Може би от напъване я болеше коремчето. Иначе на 4-тия ден едвам я удържахме да не беснее, докато зараснат шевовете.

# 524
Забравих да споделя, че Лъки нещо отказва да яде гранули. Бях взела на Брит, сега на Роял Канин. Като го лекувахме му правих пиле с ориз, като пасирах пилешкото. Обаче мисля, че не е ок да яде само пиле с ориз. Мога ли да сложа гранули в цялото количество пиле с ориз или да слагам по отделно когато му слагам да яде? Защото правя една тенджера и разпределям в купички, които държа в хладилника.. Ама мога ли и все пиле с ориз да му правя? 😁

Общи условия

Активация на акаунт