Любители на кучета - 129

• 32 420
  • 774
  •   1
Отговори
# 495
  • София
При мозъчен оток ,може да се пени. Ако е дехидратирано също.
Ако са му били кортикостероиди за спадане на отока,те предизвикват сухота в устата,без да е дехидратирано.
Къде да го хване тоя бяс,то сигурно не излиза още, на 2 и половина месеца.
Прав си, но е теория. Дано се оправи мъничето.

# 496
  • София
Леглото е за подпиране, не за спане

# 497
Влизам тук с молба за помощ и съвети.. Някой ни е подхвърлил две кученца, самички, но са доста попораснали.. , предполагам и че се изхождат сами, защото не мога да им помогна в това начинание (опитвала съм коте, никакъв резултат не постигнах и ходихме при ветеринар). В района няма женски улични кучета , т.е има една, но тя е кастрирана .
Опитах се да им намеря приют, защото сами не биха оцелели на улицата на тази възраст , но естествено всичко е пълно. Ние не живеем постоянно там, а и дори да живеем не искаме ангажимент с куче, а какво остава с две, котаракът влачим с нас по почивки и менажерията не може да нараства още и още..

Съвети приемам всякакви - от това как да им намеря приют (с осиновители не искам да работя, че знам как змияри взимат малки котета и кучета, не точно за да ги гледат),  до това как да ги изпорастя тия живинки..

# 498
В края на миналото лято, ми се случи      същото- с подхвърлено кученце, в двора.Първо обезпаразитяване- външно и вътрешно.След това се свързах с всички възможни роднини, приятели, познати / изтормозих доста хора🙂/да разпространят обяви за осиновяване... или да помислят те да го вземат...Уникален късмет, че го хареса прекрасно семейство.Малчото беше при нас съвсем за кратичко.Но!!!Беше много стресираща ситуация, защото живеем в чужбина и ни предстоеше пътуване.Пълна невъзможност да го вземем с нас...

# 499
Обезпаразитяващи взех днес, ако беше едно имах надежда, но с две за осиновяване .. ами нямам такава.. За тормозенето- тормозя приятели и познати наред във ФБ, но директно на непознати не бих ги дала

# 500
Нека имате надежда - аз осинових 2 братчета и сестричката им наведнъж.

# 501
  • София/Горна Оряховица
Здравейте от мен!

Във форума не съм писала от години сигурно, но ето, че се връщам, и то в този форум и тема.

От около седмица съм отговорния стопанин на 3-месечния Артър Корги Дойл, който носи партизанското име Рангел.

Рангел, или сър Дойл, а у дома познат още и като "Кмете" (защото ходи като кмет на апартамента), е един голям пътник. Взех го от Словакия, първата му нощ беше прекарана във Виена, негово кралско нисочество после пътува до България с автобус.

Моята паника почна от Виена. За съжаление в дома на майка му, всичко се е случвало на едно голямо място, заслано с пелени - и хранене, и пишкане, и другата дейност.

Полека лека започва да върши основно втората дейност навън. Сега, не знам как успява да се храни 3 пъти, а да ходи по нужда 6 пъти на ден, но - факт. Пишкането навън е мираж. Не успявам да го изнеса за 15-те секунди между събуждането му и позива за уриниране навън, а аз живея на 1 етаж, не знам как се справят хората от по-високи етажи.

Нещото, което ме притеснява мен, като собственик, стопанин и човек, е гризането на неща у дома (любимото лакомство - моите крака!) и яденето на боклуци от улицата.

Страх ме е дори да го оставя сам, а нека да се съгласим, че в един момент.... ще се наложи.

Изключителен деликатес за отбраното уелско небце се оказват сливите и черешите, които през юли месец са многобройни, а моите пръсти са надрани от малки бебешки зъби.

От човешка перспектива, за общо 7 дни, аз имам ужасна болка в кръста, рева по цял ден, защото ми писва да бърша под, и изпадам в паника преди всяка разходка, защото товакучепростоискадавземевсичковустата и просто забравя да върши другите дейности.

Ето го недоволния братиславски дришльо, който беше ооооооще по-недоволен в неделя, че не може да се овъргаля във всички софийски локви.

П.С. За по-чувствителните скривам долното в скрит текст. ужасно е да го кажа, но е факт.

Скрит текст:
Гледам животинката и е ужасно сладък и мил. Всички са му фенове, твърдят, че е много готино животно (и той е), но аз от толкова стрес не успявам да се привържа.

Какво визирам? Аз съм много самостоятелен и дори може би егоистичен човек. Липсва ми да пия чай сутрин. Днес например, започнах да правя вечеря И за себе си (понеже нали с приоритет са кралските особи). Само че сложих една киноа на котлона да заври, Рангел се изпишка, търчах да бърша и да дезинфекцирам и да пръскам да не мирише.
В това време киноата ми загоря.

Това беше просто едно от многото неща, които ме докарват вече извън кожата ми - аз не съм вече Боряна, аз съм прислужващ персонал.

Моля ви се, кажете ми, че ще има момент, в който ще мога да пия чай без да преследвам животното да не изгризе паркета, касите на вратите, вратите, панела, арматурата и т.н. Тази сутрин е гризал тръбите на парното!

# 502
  • sf
Ох, че сладко коргииии 🥰
Съжалявам, че ще го кажа, но ако човек не е готов да сложи своите нужди след тези на животинката, значи не е готов за животинка.
 Не знам как е при другите, но на мен лично ми е мъчно да го държа неизпишкал се , докато аз си пия кафето. Сутрин скачам в банята надве-натри и излизаме. Когато съм първа смяна ставам в 4:50, но никога не тръгвам без да е разходен.

# 503
  • София/Горна Оряховица
Ох, че сладко коргииии 🥰
Съжалявам, че ще го кажа, но ако човек не е готов да сложи своите нужди след тези на животинката, значи не е готов за животинка.
 Не знам как е при другите, но на мен лично ми е мъчно да го държа неизпишкал се , докато аз си пия кафето. Сутрин скачам в банята надве-натри и излизаме. Когато съм първа смяна ставам в 4:50, но никога не тръгвам без да е разходен.

Това пропуснах да кажа - тази сутрин аз си станах в 6, той успешно след мен към 7:20. Но със събуждането му до преди 40 минути аз се въртях между парцала и това да не изгризе нещо опасно за него.

Естествено, че не съм абсолютно откачена и няма да държа животното да стиска, за да може да си пия аз чая.

# 504
  • sf
Значи ще се спогодите. 🙂
Бебе е още, за това пишка често, гризе, защото го сърбят зъбите. В общи линии метлата и парцала ще ви бъдат "приятели" още няколко месеца.
Следвам във фейса едни коргита Хами и Оливия, собственикът им прави много забавни клипчета с тях. 😁

# 505
Година и половина се надявам поне веднъж дяволчето Фют да стане по-късно от шест и аз да дремна още малко. И много често само плисвам вода на очите си и хуквам. Боряна, мен ме развесели с откровеността си и чувството ти за ирония. Да не те обезнадеждавам, но поне още година ще гризе, пишка и киноата ти няма да загаря, ако просто не тръгваш с парцала на секундата. Аз след моят шпиц смених половината кухненско оборудване, а хъскито ни унищожи десетки чифта нови обувки. Дерзай! Любовта ще дойде, всъщност тя е вече в дома ти.
Забравих да кажа, че дребен е много хубав и сладък 😍

# 506
Присъединете се към Фейсбук групата "Попитай мама Еми", където ще намерите много полезни съвети и план за обучение в общо послушание. Може и да се запишете на кучешко училище след 4-месечна възраст. Кученцето се държи абсолютно нормално за възрастта си, вкл. е нормално да уринира по 6-7 пъти на ден (пикочният мехур все още е с малък капацитет). Тепърва ще се научите на много неща и двамата и съм убедена, че много ще се привържете един към друг Simple Smile

ПП: ВСИЧКИ стопани на бебета постоянно имат моп под ръка, не сте сама. Изгризани мебели, книги и т.н задължително ще има, свикнете и с тази мисъл. Осигурете му достатъчно играчки за гризане и преподрете апартамента, за да не се сбогувате с любими вещи 😄 Трябва да приемете, че това е бебе и тепърва ще се учи какво трябва и не трябва да прави.

Здравейте от мен!

Във форума не съм писала от години сигурно, но ето, че се връщам, и то в този форум и тема.

От около седмица съм отговорния стопанин на 3-месечния Артър Корги Дойл, който носи партизанското име Рангел.

Рангел, или сър Дойл, а у дома познат още и като "Кмете" (защото ходи като кмет на апартамента), е един голям пътник. Взех го от Словакия, първата му нощ беше прекарана във Виена, негово кралско нисочество после пътува до България с автобус.

Моята паника почна от Виена. За съжаление в дома на майка му, всичко се е случвало на едно голямо място, заслано с пелени - и хранене, и пишкане, и другата дейност.

Полека лека започва да върши основно втората дейност навън. Сега, не знам как успява да се храни 3 пъти, а да ходи по нужда 6 пъти на ден, но - факт. Пишкането навън е мираж. Не успявам да го изнеса за 15-те секунди между събуждането му и позива за уриниране навън, а аз живея на 1 етаж, не знам как се справят хората от по-високи етажи.

Нещото, което ме притеснява мен, като собственик, стопанин и човек, е гризането на неща у дома (любимото лакомство - моите крака!) и яденето на боклуци от улицата.

Страх ме е дори да го оставя сам, а нека да се съгласим, че в един момент.... ще се наложи.

Изключителен деликатес за отбраното уелско небце се оказват сливите и черешите, които през юли месец са многобройни, а моите пръсти са надрани от малки бебешки зъби.

От човешка перспектива, за общо 7 дни, аз имам ужасна болка в кръста, рева по цял ден, защото ми писва да бърша под, и изпадам в паника преди всяка разходка, защото товакучепростоискадавземевсичковустата и просто забравя да върши другите дейности.

Ето го недоволния братиславски дришльо, който беше ооооооще по-недоволен в неделя, че не може да се овъргаля във всички софийски локви.

П.С. За по-чувствителните скривам долното в скрит текст. ужасно е да го кажа, но е факт.

Скрит текст:
Гледам животинката и е ужасно сладък и мил. Всички са му фенове, твърдят, че е много готино животно (и той е), но аз от толкова стрес не успявам да се привържа.

Какво визирам? Аз съм много самостоятелен и дори може би егоистичен човек. Липсва ми да пия чай сутрин. Днес например, започнах да правя вечеря И за себе си (понеже нали с приоритет са кралските особи). Само че сложих една киноа на котлона да заври, Рангел се изпишка, търчах да бърша и да дезинфекцирам и да пръскам да не мирише.
В това време киноата ми загоря.

Това беше просто едно от многото неща, които ме докарват вече извън кожата ми - аз не съм вече Боряна, аз съм прислужващ персонал.

Моля ви се, кажете ми, че ще има момент, в който ще мога да пия чай без да преследвам животното да не изгризе паркета, касите на вратите, вратите, панела, арматурата и т.н. Тази сутрин е гризал тръбите на парното!

Последна редакция: ср, 13 юли 2022, 23:41 от penny_

# 507
  • под тепетата
Много сладък кметът!
Боряна, клетка няма ли да ти свърши работа? Приучи го постепенно да стои в нея. След смяната на зъбите предполагам, че ще намалее гризането. Ти нямаше ли голдън преди?
https://doggofriends.com/%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%80%D0 … 1%82%D0%BA%D0%B0/

Май съм от късметлиите, на които кучетата не са им изгризали къщите Smile Иначе режимът е железен - закуска 7ч-вечеря- 19 ч!
Ей, Лъки много е пораснал!

Последна редакция: чт, 14 юли 2022, 07:22 от bilqna_69

# 508
Хаха, много ми беше интересно да прочета за крал Рангел 😁
Лъки и той започна да хапе много. Той си е на двора де, но вече не се усеща като хапе нас и дори ни прави рани с малките си остри зъби. Ама хапе и детето и то понякога се разплаква от толкова много енергия, скачане и хапане. Как да го прекратим това хапане? Взех днеска някакви кучешки "солети" - изгриза една. Иначе гризе всичко наред.. и много обича чехлите. Даже вече и на обувките налита. 😬

# 509
  • София
Еее, точно тези дни си мислех за Лъки! Радвам се, да видя, че е добре!

На новодошлия братиславско-уелски принц - Привет! Страхотно е, че имаме и корги в групата! А на мама му - дупе да й е яко Simple Smile
Та, по повод на новодомец куче - ограничете пространството. Осигурете играчи за гризкане и дърпане, ще растат зъби.
И основното е, че вече няма "искам кафе", а ще има "бързаме за пиш".
И ако има начин да сте повече с него... по-добре. Но не всеки има такива възможности.

Мъж ми още си спомня, като взехме Чарли, как ставах през 3-4 часа да го изчишквам на памперса през нощите, а през деня го следях, докато бяхме на работа в офиса.
И да, ще дойде момента за кафето и кучето да стиска Simple Smile. ТЪРПЕНИЕ му е майката Simple Smile
Успех и по-често да виждаме рапорти за растежа на Рангел, сър Дойл (кралската особа) Heart
Данъци, манъци и др. подобни са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ HeartHeartHeart

Общи условия

Активация на акаунт