Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 10

• 69 584
  • 753
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте,

на 37г. съм, без партньор. Наскоро ме диагностицираха с НЯР. Не съм готова да премина на директно инвитро с донор, но искам да се подсигуря със замразяване на яйцеклетки или ембриони в зависимост от това колко яйцеклетки могат да произведат яйчниците ми при стимулация. Според вас колко ембриона трябва да замразя, за да имам реален шанс за успех? Благодаря!

# 496
Здравейте,

на 37г. съм, без партньор. Наскоро ме диагностицираха с НЯР. Не съм готова да премина на директно инвитро с донор, но искам да се подсигуря със замразяване на яйцеклетки или ембриони в зависимост от това колко яйцеклетки могат да произведат яйчниците ми при стимулация. Според вас колко ембриона трябва да замразя, за да имам реален шанс за успех? Благодаря!
Здравейте, Карамба,
Аз бях в подобна на вас ситуация преди някакво време и ви разбирам. Но това колко яйцеклетки и ембриона да се замразят е много субективно от: качество на яйцеклетка (може да си извадиш яйцеклетки, да ги замразиш), но в последвие да не се оплождат; качество на ембрионите дали се развиват добре до 3-ти или 5-ти ден, дали имаш или си имала вирусологична инфекция, дали въобще организма ти ще приеме ембрионите или имаш проблем с матката, който само след трансфер ще разбреш, че има такъв.
Процеса на ин-витро е много дълъг и сложен. Дори и при двойки с неизяснен стерилитет (отлични яйцеклетки и спермограма) отнема години да се направи успешен трансфер.
Също и ако замразиш яйцеклетки е свързано със сериозен годишен разход за да ги пазиш в някоя клиника. За ембрионите е същото. Но ако в по-късен етаж срещнеш подходящ партньор реално, той може и да не е окай да използваш замразените ембриони. От друга страна, според българското законодателство един донор може да има до 5 деца. Трябва да провериш, ако замразиш тези ембриони и през годините този донор има 5 деца, трябва ли да унищожиш ембрионите?
Аз бих си направила дете или забразила много много яйцеклетки.

# 497
Карамба, на същата възраст като твоята започнах и изминах сама всичко, описано подробно в поста по-горе. Неуспешни мои пункции, инсеминации, донорски трансфери и неуспешни случили се донорски бременности (3 от 6 трансфера). Остава ми един последен, междувременно чакам вече за осиновяване, само че с едни 20000 минимум назад. С това изобщо не искам да те обезкуражавам, напротив. Само искам да потвърдя всичко описано от другото момиче - трябва си време и късмет, понякога не става. Затова действай, и дано успееш! Прецени си къде и при кого да направиш консултации и дано ни се похвалиш!

# 498
аз не се реших на 37 и горчиво съжалявам. Сега вече три години правя инсеминации, ин витро и не се получава. Минах 42 години вече. Моят съвет е действай смело, замразявай яйцеклетки, но и защо не си направиш едно - две ембриончета с донорски мъжки материал и да си замразиш.
Mandariа, пожелавам ти успешен да е опитът този път. И браво, че си подала док за осиновяване. Вероятно и аз ше направя същото, просто и аз имам още един опит да направя.
Успех на всички! 🍀🙏🏻

# 499
Здравейте Момичета,
Май пак прецаках нещата. Да му имам акъла на Българина, ама вторият - в такава ситуация съм.

Може ли да погледнете табличката, според вас какво показват хормоните, защо ЛХ-то пада, имало ли е овулация преди прегледа.
Знам че всичко това трябваше да се коментира преди да продължа, но сега започнах да мисля за нивата на хормоните. Не вървят в правилна посока.
Кажете нещо, моля Ви.
Предстои ми ЗЕТ с последните замразени, и ако е имало овулация на 10 ден без да е била засякана, защото си премалчах за теста, какво правя - трябва да спря. Трябваше да кажа че уриналният тест беше положителен на 9 ден.
УЖАС
Моля, коментирайте

Последна редакция: сб, 18 фев 2023, 14:44 от Mladost38

# 500
Здравейте, престои ми замразен трансфер на два ембриона. Казаха ми да започна естрадиоловите таблетки от днес, втория ден, но аз май си спомням, че и от третият може. Вие от втория или от третия ден ги започнахте? Притеснявам се от странични ефекти. При вас имаше ли проблеми?
И как мислите, дали ще е добре след ембриотрасфер да се пътува на голямо разстояние?

# 501
Фрида, аз започнах Естрофем от трети ден.

# 502
Благодаря, Coconut.water. Мина ли трасфера при теб?

О, честито! Сега прочетох. Много здраве и щастие ви желая!

# 503
  • Бургас
Здравейте момичета, нова съм тук, но от много време чета темите и реших и аз да се включа, на 15-ти февруари имах ЗЕТ на 2 шест дневни ембриона, вчера получих нещо като кафяво зацапване, което днес пак се появи. Бия си един път на ден пролутекс подкожно. Има ли някоя от вас, която е била в същата ситуация, възможно ли е да е от пролутекса или просто ми идва цикъла?

# 504
Фрида, моята терапия също е естрофем от 3-ти ден- 3х1. За мен странични ефекти има- главоболие първите 4 дни, а мен глава не ме боли, или ще е веднъж в годината. Друго, че задържам вода, но не знам дали не е от стимулацията. Бели кахъри са, главоболието отшумя, килограмите ще ги оправим.
Има много жени, които пътуват, изговорете го с лекарят си, ако имате възможност и за Ваше спокойствие, че сте направили всичко възможно го отложете.

# 505
Това са страничните ефекти на естрофем. При всеки е различно. Като цяло няма от какво да се притесняваш.
Четох, че често се случва на втора подготовка за ЗЕТ да има напълно различни странични ефекти спрямо първия път.

А.Д., докато си слагаш пролутекс няма да има цикъл.
В случая е резонно да се свържеш с клиниката и те да ти кажат какво да правиш. Може да е имплантационно кървене, но може и да е нещо друго. Затова говори с лекаря ти.

# 506
Фрида, при подготовката за първия ми трансфер бях с Естрофем и нямах странични ефекти. Имах няколко килца отгоре, но не вярвам да бяха само от него по-скоро от целия ин витро цикъл. Няколко месеца по-късно имах отново подготовка за ЗЕТ с Естрофем, но тогава почти всяка вечер повръщах, лигавицата не беше нараснала както трябва и не беше трислойна, док отмени трансфера и на следващия месец пробвахме на естествен цикъл. Та, този тип
лекарства а и не само имат различно действие и различни странични ефекти върху всеки организъм. Няма как да знаеш докато не пробваш. Пожелавам ти успех 🍀

# 507
Здравейте, поради нисък естрадиол, отложиха трансфера на естествен цикъл този месец. Днес не знам каква муха ми влезе, реших да си направя тест за овулация. Напълно положителен е. В понеделник естрадиола ми беше 40 pmol /L.
Зачудих се, ако е имало някой по-малък фоликул, който сега е нарастнал, дали затова отразява теста? Ако е така и следващия цикъл, възможен ли е трансфер на по - късен ден, примерно 22-23?
При нормален 30-32 дневен цикъл овулация настъпваше на 16-18 ден, сега след пункциите цикъла е 25-26 дни и съответно и имплантационния прозорец сигурно е изместен, с него се съобразява лекарката, но не знам дали ще се напаснат нещата.

# 508
  • Варна
Здравейте и от мен 🤗
Пред втори зет съм, от първия ден на цикъла съм на 2х1 естрофем, днес ми е 10ти ден, увеличавам на 3х1. След 4 дни почвам пролутекс и утрогестан, на 27ми ми е трансфера.
Успех на всички ❤️

# 509
Момичета,
Някоя от вас изследвала ли е нивата на естроген преди започване на подготовка за ЗЕТ?
При положение че нивата са високи да кажем, дали пак държат на мега дози Естрофем или някак се съобразяват и с нивата които организмът е произвел?🤔

Общи условия

Активация на акаунт