Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 10

• 69 757
  • 753
  •   1
Отговори
# 285
Значи стартирам с презряла лигавица, не ми се е случвало такова чудо до сега. Бях на противозачатъчни и правихме хистеро с надраскване, всичко беше наред. 😢 Откъде се взе този висок прогестерон.

# 286
Хубаво е да е около 20ng/ml,но има и успели с доста по-нисък, моя в деня на трансфера беше 14ng/ml и е успешен. Разбира се включиха ми доста прогестерон след трансфера с тази стойност.
А колко трябва да е преди самият трансфер,след поставянето 5 дена на Циклогест?
До деня,в който ще започнете приема на прогестерон преди самия трансфер прогестерона трябва да е под 1ng/ml,някои казват 1.5,ноо... при повече лигавицата презрява.
Момичета, колко трябва да е прогестерона на втори ден от цикъла за започване на подготовка за зет. Предния цикъл уж бях на ясмин пък излезе май ужасно висок 10.59 ng/ml. Имате ли представа на какво се дължи, чакам да ми кажат как ще действаме, ако въобще може да се действа. Правихме надраскване на лигавицата и нямам идея колко време е ефекта 😟

# 287
А ако е по-висок от 20ng/ml?🤔
Хубаво е да е около 20ng/ml,но има и успели с доста по-нисък, моя в деня на трансфера беше 14ng/ml и е успешен. Разбира се включиха ми доста прогестерон след трансфера с тази стойност.
А колко трябва да е преди самият трансфер,след поставянето 5 дена на Циклогест?
До деня,в който ще започнете приема на прогестерон преди самия трансфер прогестерона трябва да е под 1ng/ml,някои казват 1.5,ноо... при повече лигавицата презрява.
Момичета, колко трябва да е прогестерона на втори ден от цикъла за започване на подготовка за зет. Предния цикъл уж бях на ясмин пък излезе май ужасно висок 10.59 ng/ml. Имате ли представа на какво се дължи, чакам да ми кажат как ще действаме, ако въобще може да се действа. Правихме надраскване на лигавицата и нямам идея колко време е ефекта 😟

# 288
Момичета, както съм споделяла и преди, на мен преди и след ЗЕТ на естествен цикъл и бластоцисти, никога не са ми изследвали прогестерона. Може би така и трябва, не знам, попаднах на коментари в интернет пространството, че не се изследва при бластоцисти, не знам каква е логиката? В същото време ви чета и на вас ви се взема предвид хормона? При последния преглед при моя АРТ специалист, същият доста се подразни на такива "допълнителни" въпроси и колебания от моя страна. Все едно му някам доверие, дори сподели, че каквото съм искала ще направи. Естествено, аз не съм компетентна по медицинските въпроси, от една страна имам доверие в лекаря си, но от друга съм притеснена дали терапията и подходът е коректен.

# 289
Прогестеронът се проверява при трансфер на бластоцисти и на 3 дневни, като цяло не е обвързан с нивото на развитие на ембриона директно.

Преди ЗЕТ задължително трябва да е много нисък за да не е презряла лигавицата, иначе трансферът е обречен, още преди да е започнал.. А и как определят дозата и типа прогестеронов медикамент, който трябва да приемаш.. След трансфер и най-вече при положителен резултат е хубаво да се провери как върви за да се регулира количеството медикаменти, за да се прецени адекватно дали се налага да се включат още допълнителни неща. Има не един два случая в групата на спасени бременности благодарение на включване на високи дози прогестерон след положителен тест.

Много несериозно ми звучи АРТ специалист да твърди, че нямало значение.. даже аз лично бих го сменила на ваше място. Не го разбирам и това его, че видиш ли да не приемаш въпроси от собствените си пациенти. За да ви се получат нещата трябва да си имате пълно доверие на АРТ специалиста и да се чувствате достатъчно комфортно да си задавате въпросите и да търсите отговор на всичко, което ви притеснява.

# 290
И аз съм на същото мнение, трябва да се има доверие. Изпитвам притеснение от задаването на въпроси, за да не породя отново обида. Не ми харесва и варианта, едва ли не да ми се изписва каквото аз кажа, за да ми се "угоди" и да не се занимават с допълнителни обяснения. Все пак не съм специалист и очаквам да се обосноват, когато задавам въпроси и очаквам отговори, а не да се приложи предложената от мен терапия/изследване и в случай на провал да ми се обясни, че това съм го искала АЗ. Моите знания са от форуми, интернет пространство и лекари, при които съм потърсила второ мнение. Не съм медицинско лице, за да знам дали те са прави. Извинявайте за дългия пост, но все още съм афектирана от изречените думи при последния преглед. За смяна на лекаря, не може да се говори, защото имам замразени ембриони. Предполагам, че ще е още по-неподходящ вариант да местя ембриони в друга клиника. А за нова стимулация, не знам дали бих се решила.

# 291
Напълно разбирам, аз бях по същия начин в Надежда.. стрес и притеснение от всеки преглед, никакво изслушване, никакво обясняване.. всяко мое питане беше приемано като некомпетентно вмешателство. В клиниката, в която сте няма ли други специалисти при които може да се преместите ?

Ако няма, аз лично бих си преместила ембрионите, ако сте по фонд има страхотни отзиви из групите за д-р Станулов и д-р Шефкетова (май така се казваше АРТ шефката в Токуда). Аз лично нямам опит и не знам дали наистина са окей, но може да разпитате и да прочетете из форумите и ФБ групите.

След като търпяхме да сме дойни кравички две години в Надежда, директно се преместихме в Турция и там намерихме нашия лекар 🤗 Първи трансфер и положителен резултат, в момента съм в 7ми месец. Даже ме е яд, че не отидохме по-рано, а търпяхме толкова време.

# 292
В Мемориал, където беше моят трансфер също нямат практика да изследват прогестерона точно преди трансфер. Аз правих подготовка за ЗЕТ в БГ и тогава ми искаха на 2-ти ден на цикъла и на 10-ти, след това и на 11-ти ден…. Тогава ми казаха да бия стопиращата инжекция същия ден и от 12 ден започнах да поставям прогестан 50. Това беше…. Въобще не ме провериха как са ми хормоните преди трансфера.

# 293
  • Ловеч
Здравейте, моля за съдействие- стойност на прогестерон 7.27 ng/ml при трансфер, не е ли малко?

# 294
Ами малко е нисичък, според мен, но като се има предвид в колко много клиники дори не го изследват преди трансфер...Но това,което съм чела в американски сайтове на репродуктивни клиники е,че е добре да е между 10-20 ng/ml. На каква терапия сте? Щом сте го пуснали, все пак го покажете на доктора, може да прецени да увеличи дозите или да включи инжекции. С тях доста бързо се вдига.

# 295
  • Ловеч
Бях на 3*2 естрофем (до 12 ден), след това 2*2 естрофем и 2*1 циклогест. Чакам за трансфер и коментар сега.
Днес ми е 6 ден, т. к. съм с изместен прозорец.

# 296
Момичета, в шок съм. Вчера отивам да изследвам прогестерон на 2ри ден от цикъла, реших да ида в лабораторията на репродуктивна клиника /кирм плевен, клон в пловдив/ резултат 10.59 ng/ml. Днес повтарям в Рамус 0.3 ng/ml. Безмълвна съм, разлика от небето до земята. Просто се чудя как е възможно и къде е грешката. От това зависи дали ще се започва подготовка за трансфер. 🤦‍♀️

# 297
  • София
Рамус не е добра за хормони, но в случая по-скоро тя е правилната. Според мен пусни трети път в понедленик, видях, че имате Бодимед в града. Синево мисля, че също са читави, за другите в  Пловдив не знам.

Мен на втори ден не са ме изследвали за ЗЕТ, но в случая, щом вече имаш един твърде висок резултат, провери си за всеки случай.

Софийските клиники работят основно с Цибалаб, Бодимед, Токуда, Геника. Аз и в Кандиларов пускам понякога.

Последна редакция: пт, 14 окт 2022, 23:35 от Niya-

# 298
Здравейте, издирвам Естрофем. Някой дали има излишен?

# 299
Здравейте ,момичета.
Имам нужда от мнение и помощ относно трансфера на ембриони,имам два замразени на 6 ден и един на 5 ден,според вас кои ще са по-добрите за сегашния ми трансфер?
Вече толкова много неща ми се случиха,че мозъка ми ще гръмне и нямам никакво усещане за връщането на ембриончетата.....

Общи условия

Активация на акаунт