Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 10

• 69 713
  • 753
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте, момичета,
дали сте наясно...при последния ми инвитро опит свежия трансфер ми е неуспешен, но имам замразени ембриони. Трябва ли да ми ги върнат до 1 година от датата на издаване на заповедта, за да мина по фонда и да не плащам?

# 376
  • София
Момичета, аз не се стърпях и отидох и на АГ и на вътрешни болести за хремата.
Та, АГ видя сакче в матката, жълтъчно мехурче и видяхме пулсация на монитора, не го чухме. Каза, че е рано като каза, че съм в 6 г.с., като първия ден от МЦ е 25/10 а деня на трансфер 14/11, аз мислех че съм 6 г.с. и 4 дни. Но това няма особено значение, успокои ме че всичко изглежда наред и че хремата толкова рано не е драма, стига да е лекува.
Посетих и специалист вътрешни болести, изписа ми 5-6 неща все на билкова основа, подходящи за бременни + биозин мама. Имам налепи по гърлото, което не е ок и ако до 3 дни не отшумят нещата, ще мина на антибиотик...
Това от мен, стискайте палци другата седмица 13/12 да чуем и пулса Blue Heart

# 377
Здравейте, момичета,
дали сте наясно...при последния ми инвитро опит свежия трансфер ми е неуспешен, но имам замразени ембриони. Трябва ли да ми ги върнат до 1 година от датата на издаване на заповедта, за да мина по фонда и да не плащам?
Здравейте! По фонд имате само още един замразен трансфер,  който трябва да се използва в рамките на заповедта. Ако имате още замразени след това вие сами си поемате разходите  по трансферите, както и се заплаща всеки месец, затова че са замразени(навярно са ви казали). Успех следващия път🍀

# 378
Зависи от клиниката. В АГ Варна не се заплаща допълнително за съхранение на ембриони. Има клиники, в които заплащането не е месец за месец, а на шестмесечие.
За срока на замразения трансфер, не си спомням, но знам, че по медицински причини може да се удължи срока на една заповед. Трябва съответната клиника да поиска това, обосновано, от Фонда

Последна редакция: ср, 07 дек 2022, 21:19 от m-angel

# 379
Здравейте, момичета!
Днес е 7ми ден от ЗЕТ и направих кръвен - отрицателен. Казаха ми да не спирам лекарствата - утрогестан, естрофем и Кринон. Има ли смисъл да продължавам да ги пия според Вас?
Това е второто неуспешно инвитро. Първото приключи с биохимична.

# 380
kiss06, на колко дневни ембриончета ти е трансфера?
Според мен си направила твърде рано теста, Чхг  сега навлиза в кръвта. Никакво спиране на лекарствата поне до 10ти ден.

# 381
Andji, за съжаление не съм съгласна с теб. На шести ден след ЗЕТ видх положителен тест и то не кръвен, а обикновена лентичка. Ембриона беше замразен на пети ден.
Ако е тридневно ембрионче...
Дано не съм права. Стискам палци на Kriss06,  но по-скоро бих се съгласила с лекаря ѝ.

# 382
Здравейте, може ли да ми кажете горе-долу на кой ден от цикъла правихте ЗЕТ?

# 383
Моят беше на 21ия ден.

# 384
Моят е планиран за 18 ден

# 385
  • София
Моят ЗЕТ беше на 16тия ден

# 386
При биохимичната бременност на 7ми ден кръвния показа стойност 90.
Затова се съмнявам, че има бременност..

kiss06, на колко дневни ембриончета ти е трансфера?
Според мен си направила твърде рано теста, Чхг  сега навлиза в кръвта. Никакво спиране на лекарствата поне до 10ти ден.

# 387
Andji, за съжаление не съм съгласна с теб. На шести ден след ЗЕТ видх положителен тест и то не кръвен, а обикновена лентичка. Ембриона беше замразен на пети ден.
Дано не съм права. Стискам палци на Kriss06,  но по-скоро бих се съгласила с лекаря ѝ.

Да, може да се види и на шести ден положителен тест когато имплантацията е ранна и Чхг е високо. Но има жени и с късна имплантация и по-ниско чхг и въпреки това имат успешни бременности.

kiss06, на 7ми ден с това чхг в никакъв случай не е било биохимична,  тръгнало е добре, но нещо му е попречило да се развие.

# 388
Какво може да е това нещо?
На 7ми ден стойността беше 90, на 12ти ден прокървих силно, на 13ти чхг беше над 400 и на 15ти ден - около 100.

Само да кажа, че имаме дете от естествена бременност на 4г и един аборт в 22г.с. по мед. причини от естествена бременност и след този
аборт вече не се получаваха нещата нормално и затова започнахме инвитро.

Да, може да се види и на шести ден положителен тест когато имплантацията е ранна и Чхг е високо. Но има жени и с късна имплантация и по-ниско чхг и въпреки това имат успешни бременности.

kiss06, на 7ми ден с това чхг в никакъв случай не е било биохимична,  тръгнало е добре, но нещо му е попречило да се развие.

# 389
Coconut.water, ако правилно си спомням, трансфер се прави n-дена след овулация, като n=колко дневно е ембриончето.

Общи условия

Активация на акаунт