Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 10

• 69 620
  • 753
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте,
Предстои ми трасфер този месец.
Предписаха ми медрол, зиртек, програф, дузофам до 6ти ден от цикъл. Някой има ли който е приемал тези лекарства да сподели какво да очаквам от препаратите?

# 466
Здравейте, при подготовка за ЗЕТ ми беше изписана Ovitrelle 250 mcg / 0.5 ml инжекция. В последствие протоколът ми се смени от естествен на стимулиран цикъл и не ми се наложи да я ползвам. Закупила съм я преди 3 седмици и не съм я отваряла. Ако някой има нужда от нея, нека ми прати съобщение.

# 467
Здравейте,
Предписаха ми медрол, зиртек, програф, дузофам до 6ти ден от цикъл. Някой има ли който е приемал тези лекарства да сподели какво да очаквам от препаратите?

Същите лекарства ми ги изписа моя лекар със цел да ми подтисне имунната система.
Не знам съвпадение ли е, но зверски се разболях и трансфера отиде на кино...и сега всичко отначало...
От много години съм му пациент, никога до сега не ми е изписвал подобни лекарства, дори не разбрах кое му е дало индикации да ми ги изпише.

# 468
Здравейте, момичета

Предстои ЗЕТ на естествен цикъл. Искам да попитам горе-долу колко дни се ходи на прегледи при естествен цикъл и слага ли се блокираща инжекция преди овулация или тя се случва естествено. Т.е.каква е целта, да се спука фоликула и след 5 дни да се направи трансфер ли? Разрешен ли е да се прави секс между чистите дни и Ову, разбира се, ако всичко с изследванията е наред?

# 469
Пила съм Програф но от турския. Нищо не ми стана, ама вече гушкам бебче. Вземай си всички лекарства, че без тях е трудно да се хване ембриончето. Успех!
Здравейте,

# 470
Здравейте на 2-ри ден от цикъла трябва да започна с естрофем 3*2 но забравих да попитам на колко часа трябва да ги пия за да са разделени правилно пише ми 3*2 сутрин обед и вечер вие как сте ги приемали.

# 471
Здравейте на 2-ри ден от цикъла трябва да започна с естрофем 3*2 но забравих да попитам на колко часа трябва да ги пия за да са разделени правилно пише ми 3*2 сутрин обед и вечер вие как сте ги приемали.

Не съм питала точно в колко часа трябва да се пият , но аз ги пиех първото в 8, второто -12 и третото в 20 часа!

# 472
Здравейте, момичета

Предстои ЗЕТ на естествен цикъл. Искам да попитам горе-долу колко дни се ходи на прегледи при естествен цикъл и слага ли се блокираща инжекция преди овулация или тя се случва естествено. Т.е.каква е целта, да се спука фоликула и след 5 дни да се направи трансфер ли? Разрешен ли е да се прави секс между чистите дни и Ову, разбира се, ако всичко с изследванията е наред?
Относно това колко пъти се ходи, има доста писано в темата-общо взето 3 пъти,ако всичко се движи наред. Слага се стопираща инжекция, обикновено Овитрел, когато фоликулът достигне точни размери, за да може да таймират точно момента за трансфера. Llinaa е писалa ,че продава Овитрел.
Иначе отсноно секса, на нас от Мемориал не са ни забранявали и си правехме. Не е имало проблем. Разбира се, с по-добра хигиена или евентуално може с презерватив, за да не се пренесат все пак някакви бактерии точно преди трансфера.

# 473
Благодаря ти много! Дай Боже.
Да ти е живо и здраво бебчето

Пила съм Програф но от турския. Нищо не ми стана, ама вече гушкам бебче. Вземай си всички лекарства, че без тях е трудно да се хване ембриончето. Успех!
Здравейте,

# 474
Благодаря, Archi, а със самата Я какво се случва, има ли вариант да я аспирират и замразят или оплодят или отива зян?  Реално това ни е последното ембрионче, замразено от единствената ми стимулация, която беше преди 1,5 г, та ако има шанс да спасим някоя Я и да пробваме за още едно (поне е на ест цикъл) ще бъде добре.

# 475
Здравейте, днес ми предстои ЗЕТ. Прогестеронът ми от днес е 44ng/ml. Как ви се струва, че нямам никаква идея колко трябва да е?

# 476
Здравейте, днес ми предстои ЗЕТ. Прогестеронът ми от днес е 44ng/ml. Как ви се струва, че нямам никаква идея колко трябва да е?

Идеален е !

# 477
Здравейте,
Естрофема спира ли растежа на фоликула? - Предстои ми замразен трансфер и тотално се обърках.
Днес ми е ден 4 от цикъла. Не съм пила естрофем и сега съжелявам.
За естествен цикъл оставм, нали? - не мога да почна естрофем на 4 ден.
На трети ден бях на преглед, имах лигавица 5,1мм и един фоликул 6-7мм.
Проблема ми е че оволацията идва рано и не мога да направя лигавица. Не се сетих по рано за естрофема.
Сега незнам. Ако спира растежа на фоликула бих го почнала. Някой с такава чуденка като мене.
Навсякъде пишете че естрофема се почва на 2 ри ден.

# 478
  • София
Това дали да пиете или не пиете дадено лекарство не Ви ли го казва лекаря?
Как така сама решавате дали да приемате Естрофем?

# 479
Здравейте. Предварително се извинявам за дългият пост, който предстои да напиша, но ще бъда безкрайно благодарна за вашите съвети и насоки. Аз съм на 27, а съпругът ми е на 28 години. От 6 години се опитваме да имаме бебе. С мъжки фактор сме. Мъжът ми има 1 процент по Крюгер (извинявам се, но в момента нито документи са при мен нито си спомням точния термин). На мен в Германия ми откриха, че имам Хашимото и пия хапчета вече 2 години. Но тук в България не съм посещавала ендокринолог, за да потвърди диагнозата. Преди две години направихме първият опит ИКСИ. Не успяхме на направим свеж трансфер, защото бях получила лека хиперстимулация и на следващият месец върнахме един 5 дневен ембрион. Преди самият трансфер си бях направила допълнителни изследвания и се оказа, че имам генетична предразположеност към тромбоза и след трансфера си поставях Фраксипарин. Също така се оказа, че не мога да усвоявам синтетичните витамини от групата Б и фолиевата киселина и трябваше да приемам метилирани форми. Дойде време за теста след трансфера и се оказа, че ЧХГ-то ми е 7-8, след 3-4 дни пусках отново и беше 9. Казаха ми да спра всичко. Опита беше неуспешен. След като посетих лекаря си, за да обсъдим резултата, той ми обясни, че това е била биохимична бременност и без значение, че ембрионът е бил перфектен, също както в природата и тук нещата винаги се получават. След това се върнах в Германия и точно тогава започна Ковид кризата, все нямаше подходящ момент. До сега. Решили сме този месец да направим нов опит. Но тук идват и моите притеснения. Тъй като имахме доста проблеми, чак от вчера започнах да пия фолиева киселина, а знам, че тя трябва да се приема най-малко 3 месеца по-рано. Също така не съм си пуснала никакви изследвания. Не съм ходила и на преглед, за да се види, дали нямам някоя киста, но дори и да имам , знам, че късно да започна противозачатъчни.
Моит въпроси са следните:
1. Трябва ли да приемам по-голямо количество фолиева киселина?
2. Мога ли без да съм си пуснала изследвания да пия Б6 и Б12?
3. Какви други изследвания трябва да си пусна преди самият трансфер, за какво трябва да следя?
4. Първият път докторът ми каза, че е по-добре да върнем само един ембрион, защото многоплодната бременност била рискова и трудна за износване. Вие какво мислите?
5. Относно генетичната предразположеност към тромбоза, трябва ли задължително да си поставям инжекции? Да вметна само, че след като резултатите за тромбофилията излязоха, никой нищо не ми каза, аз няколко пъти звънях и питах, дали да пия неща, дали да си поставям инжекции, а отговорите бяха, ако имаш поставяй си! Което за мен беше просто абсурдно!
Искам също така да изкажа своето разочарование, защото по време на цялата процедура се чувствах леко пренебрегната сякаш не ми обръщаха достатъчно внимание, не получих никакви съвети и препоръки. Това, че съм млада и че имам още време пред себе си, не означава , че искам постоянно провалени опити, поради факта, че не са ми казани доста неща!
Пациентка съм на д-р Владимиров в Инвитро клиника София.
Всеки съвет и препоръка ще ми е от полза!
Благодаря още веднъж!
Желая ви много късмет и положителни резултати!

Общи условия

Активация на акаунт