ОС/AFK ЧААТАЙ УЛУСОЙ, ХАЗАЛ КАЯ - Проекти и Колеги - тема 516

• 27 138
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Наистина ли е захапали Хазал за това с кучето ?
Аман вече.
Кои са тия бе Диде ?
Със сигурност са някой други фенове не Хазлените. Много си харесвам нейните фенове, като поведение.
Луди бол какво да ти кажа....

# 556
Гьозде Кансу, колежка на Ча и Дуда от Ичерде днес е рожденичка, а тази снимка се върти в Туитър. Може би е непубликувана досега... Или поне аз не съм я виждала.

Върнах се към първото, което Проф е писала за новата ни болест. Чудя се защо тогава си определила главния като "лошия".
Скрит текст:
И тъй като само Проф е гледала с бг дублаж имам въпрос превода на диалозите в субтитрите с които гледаме различен ли е от превода в дублажа. Има ли нещо което ни убягва заради това, че не сме гледали с дублаж. Защото аз не намирам в образа на 4 нищо, което да го определя като лош. Лошо е отношението към него, несправедливо и жестоко, а той само се опитва да плаши хората с имиджа си на страшен, за да може да избегне кръвопролития където е възможно. В 10в. принца даже за малко щеше да открие кавалерството.

Феми, понеже ме пита намерих кой у другия корейски сериал, който съм гледала - Съкровище в двореца, разказващ доколкото знам за реална историческа личност - първата жена лечител живяла през 16в.
Да си призная и аз още щом изгледах сериала се върнах да си припомня първият пост на Профи по темата, за да си доизясня нещо. Не знаех дали думите за лошия ГГ не се отнасят за 8-мия. Flushed Защото 4 въпреки имиджа, който поддържаше сякаш избягваше кръвопролития. Да де, беше си лошо момче, но онзи подмолния при който се събудиха изведнъж спящите демони се оказа по-опасен...

Последна редакция: вт, 23 авг 2022, 22:53 от Margarita N.

# 557
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Не ви насмогвам. Laughing

Рори, когато за първи път споделих какъв сериал ме е впечатлил, сигурно съм била някъде най-много около 3-5 серия от излъчването по Лейди. Не съм имала никаква идея как ще се развият образите нататък. Белл много добре го е обяснила, няма да я повтарям.
И точно тогава, не стига че по принцип го излъчваха късно след Вратата, ами изместиха часа още по-късно и на двата сериала. С дублажа по-скоро го проспивах вместо да го гледам. (И Вратата проспивах, ама това е друга тема. Laughing) Затова и почнах да търся в нета и скоростно изгледах Алено сърце със субтитри. После отчаяно продължих да се опитвам да гледам дублажа по Лейди, но обикновено Сънчо ме надвиваше. Затова от дублирането не мога да преценя дали нещо ни е убягнало.
Във всеки случай на този сериал субтитрите не ме дразнеха. Напротив, насладих се на оригиналните гласове на актьорите. Признайте си, че галят ухото. Умирам си на Вълка от заповедния и леко ироничен тон. А в комбинация с вълшебната музика, още повече. Това никой дублаж не може да го възпроизведе.

Имате привилегията да коментирате сериала заедно, като при това вече всички го изгледахте целия. Аз тогава бях сама. Нямаше с кого да нищя каквото и да е. А днес вече доста от подробностите съм ги забравила. Други са ми се изопачили от многото изгледани клипчета с монтирани по всевъзможни начини кадри. Писах вече, че всеки ден си въртя в Тубата някои от песните.

Лии Джун-Ги си има бая собствена коса. Пускам ви малко от по-младежките му години Wink. Ползваните кадри са от около 2006-2008.

# 558
  • Варненска клюкарка
Проф, то ясно че има. Въпросът ми беше че май прическата му кат вее коси не е бутафорна. Мисля че косата с дължина между раменете и плешките си е неговата собствена, явно си я е отгледал по-дълга специилно за сериала. На 30- та страница съм сложила едно дълго видео, където в някакъв момент за секунди се вижда как стилистката я е събраля в ръка и бая яростно я разресва😳 А опашката му наистина не е негова.
Аз съм любопитна към нашия дублаж, защото попаднах на руско видео със сцени от много серии, рязани от тяхната озвучка и ми направи впечагление че ГГ си говорят в учтива форма. В нашите субки четвърти и говори на ти и тя на него също, като обръщението и към него е с личната му титла, нареча го "принце". В руската версия, там където описах че видях, девойката се обръща към четвърти с "Ваше височессво" Нарича го така дори в онази дупка, където я бяха захвърлили цялата в кръв. Така го нарича дори докато се боричкат на първата целувка. Иска ми се да видя как е в нашия официален превод.
Проф и аз съм така, много харесвам гласовете им. Гласът на девойката се лее като музика, а за него ти вече си го казала😘
Тази сутрин се къпах и обличах на фона на музиката от сериала, нежна и  успокояваща е. Тя звучи шлагерно, някои от баладите изпълнявани от мъже се долавя стил от 80-те, когато са създадени едни от най красивите песни в този стил. Мелодични са,  затова се запомнят  лесно и се запяват (в нашия бг случай затананикват). Аз също забелязах от музиката която попрехвърлих, първо че повечето неща са им много качествени като стил и изпълнение и че няма парче без няколко думи на английски.

Някой знае ли какво означава името на четвърти? На осми разбрах че значи изгряващо слънце.

Аз пък обожавам исторически филми и книги. Любими са ми историите на Медичите, Екатерина Велика, поредицата на Морис Дрюон за френските крале, пораснала съм с романите на Дюма баща и син. Обожавам Отнесени от вихъра, свършвала съм я и  веднага съм я започвала отново... Различни стилове история чета, и гледам (тип от Последния император, през Гладиатор, до Амадеус) но тоя сериал ме свари неподготвена. Много съм впечатлена и от историята, научих много неща, които една съвременна история не може да даде. Запознах се и с още една култура. А историята на влюбените направо ме разби.
Всъщност единствената история която не понасям е за Османската империя и никога не бих чела или гледала такъв проект, пък който ще да играе там..

# 559
Белл, и аз много харесвам езика им. Много е мелодичен и гласовете им добавят много към възприемането на историята. Обичам филми, сериали и книги чрез които се пренасям в друга историческа епоха. С този сериал се събуди любопитството ми към корейската история, но на български най-подробното което може да се прочете е от линка, който даде Кристина. Аз не можах да намеря нищо повече, а съм любопитна и какво става след управлението на 4ия крал.

# 560
Наистина. Много приятно звучене на езика и изразителни гласове на актьорите. Слушам ги с удоволствие.

Нося още една песен с превод.🙃
В различните сайтове текста преводача го превежда различно. Копирам този, който ми изглежда най-смислен с уговорката, че не знам колко е точен 😜
Скрит текст:

Сълзите се крият в сърцето ми . Спомените се изтриват . Нашата незавършена съдба е спряна тук, дори и да живеем в копнежни сълзи. Това е като разпръскващия вятър, така че се опитвам да го намеря, но това е като неоткриваема пътека , която не мога да удържа. За далечната съдба, така че сърцето ми те пуска, когато слънцето залезе, ти ще изчезнеш.

Така че ще те поставя пред очите си.
Когато настъпи мрак
 трябва да те забравя,
имам нужда да те пусна да си отидеш така.
Това е като разпръснатия вятър,
така че се опитвам да го намеря,
но това е като неоткриваема пътека,
която не мога да задържа
Към отдалечаващата се съдба,
така че сърцето ми те пуска да си тръгнеш.
С твоите стъпки, които ме напускат.
Сълзите, които задържах, се разляха.
Това е като падащите цветни листенца,
които тъгувам за теб,
защото трябва да приключим така,
когато се срещнем отново някой ден
Нека никога не казваме сбогом
любов моя.

# 561
Докато се оправям за път проверих новостите.
Хазалка са я снимали в района на тузарския Нишанташъ. Снимки не мога да донеса. Разчитам на вас.
На въпрос за хамилето не е отговорила. Казала, че всичко е добре при нея.

# 562
Марги, моля запази някъде за всеки случай текстовете на песните с клипчетата към тях.
На няколко места звучат мотиви и ритми от БГ народна музика. Споменаването на розовото масло от БГ през 10в е малко нелепо щото баш тогава българите едва ли са знаели що е то розово масло, че и да въртят търговия с Корьо. Да не говорим за това как евентуално са го транспортирали, но това е друга тема. Та се чудих дали наистина е наш музикалния мотив или и тяхната народна музика има подобни ритми и звуци. Все пак е приятна БГ следата в сериала.

# 563
Нося Феми. На теб приятно пътуване и много положителни емоции.🙂
Новостите ги откривам единствено с търсачката, преди те сами ме намираха...

Рори, песните ги запазвам уж. На ЛС е най -лесно.
За розовото масло наистина е малко нелепо... Хубаво е, че са го споменали, но в случая не е съвсем на място. То започва да се произвежда и изнася векове по-късно😜

# 564
  • Варненска клюкарка
Наистина. Много приятно звучене на езика и изразителни гласове на актьорите. Слушам ги с удоволствие.

Нося още една песен с превод.🙃
В различните сайтове текста преводача го превежда различно. Копирам този, който ми изглежда най-смислен с уговорката, че не знам колко е точен 😜
Скрит текст:

Сълзите се крият в сърцето ми . Спомените се изтриват . Нашата незавършена съдба е спряна тук, дори и да живеем в копнежни сълзи. Това е като разпръскващия вятър, така че се опитвам да го намеря, но това е като неоткриваема пътека , която не мога да удържа. За далечната съдба, така че сърцето ми те пуска, когато слънцето залезе, ти ще изчезнеш.

Така че ще те поставя пред очите си.
Когато настъпи мрак
 трябва да те забравя,
имам нужда да те пусна да си отидеш така.
Това е като разпръснатия вятър,
така че се опитвам да го намеря,
но това е като неоткриваема пътека,
която не мога да задържа
Към отдалечаващата се съдба,
така че сърцето ми те пуска да си тръгнеш.
С твоите стъпки, които ме напускат.
Сълзите, които задържах, се разляха.
Това е като падащите цветни листенца,
които тъгувам за теб,
защото трябва да приключим така,
когато се срещнем отново някой ден
Нека никога не казваме сбогом
любов моя.

Марги, прекрасен е текста❤ Нищо че превеждат малко буквално. Бих поукрасила и ще стане идеално🙃
Аз като една супер нахална ще те помоля ако откриеш сцената под дъжда с оная тъжна песен да я сложиш пак с превода. Първия път и песента и превода ги публикува с няколко дни разлика и голямо ровене ще падне. Пък и ми се иска да имам сцената там когато Принца се опитва да успокои и задържи девойката на място❤

В сериала казаха че са купили маслото от персийски търговец. Е, подранили са във времето значително, но е врътка заради рекламата на основния спонсор, произвеждащ козметика с българско розово масло. По нашите земи масладайната роза идва от Персия значително по късно, към 17 в.
Рори, чува се нещо като многоглас, определено е етно мотив, но и на мен ми е трудно да определя какво е точно, пък аз имам добър слух и богата музикална култура, поне така смятям  заради дългогодишното ми музикално образование.
Преди години бях гледала че в Япония и Корея имат интерес към български народни песни и танци и има няколко разкрити школи там. Може би са корейски хорове изпълняващи някакви нашенски стилизарани мотиви. БГ народна музика звучи в няколко много популярни филми, така че заща не и тук? На първо четене се сещам за Гладиатор и Аватар. От втория, още не бели изплатили дължимото на нашата певица, която буквално са окрали взимайки нейния запис и поукрасявайки там малко.

Как може Хазал да се пусне навън така😳

Последна редакция: ср, 24 авг 2022, 12:25 от Беллора

# 565
Бел, с тези копнежни сълзи и разпръскващ вятър е твърде поетично.🤪 Понякога си доукрасявам и гледам смисъла да се запази, но в случая пуснах текста тук без да го преработвам.😆
Не си нахална, никак даже. Споделяме отново обща тиха лудост 😅

# 566
След онази фотосесия Хазал се е поналяла. Вероятно наистина е бременна.
Феми, лек път! Да си изкараш вълнуващо и да си уловиш някой любимец. Но не го превръщай в самоцел, за да не си загубите времето с това, вместо да посетите интересни места и да се забавлявате. Само двамата с половинката ли сте? Колко дни ще сте в Инстанбул? В друг град ще ходите ли? Да се върнеш с прекрасни спомени, отпочинала и щастлива!

# 567
Хазал се е облякла нормално като всеки младеж. С тениска и къси панталонки.

Рори , няма да ходим извън Истанбул. Мислехме на море  преценихме  в мегаполиса. Догодина живот и здраве може да отидем до някой курорт с половинката. Ако може да посетим унито от ОС ще се радвам.

# 568
  • Варненска клюкарка
Фемо, посетете аквариума, даже май вече има нов! И не забравяй спиралата😁

Рори, нямам съмнения че е бременна, тя не е от хората които търпят неверни слухове за себе си.
Ох нагоре като споменах Отнесени от вихъра и като видях Хазал, сега се сетих едни думи на Скарлет О'Хара: "Живееш си добре, всичко е прекрасно и вземе че ти се тръсне някое бебе" цинично но и смешно 🤪
Дано всичко да е наред, че наистина много рискува Хазал...
Фемо какво значение има модата, когато не изглеждаш добре в нея? Със сигурност има и по-подходящи дрехи за нейната фигура.

# 569
Планувано или йок като се е случило. Ще се забави темпото с кариерата няма да я изостави.

Има нов аквариум ще видим дали ще остане време за него. Нямам търпение да опитвам от тяхното кюнефе. Yum

Като казахте спирала ми казаха че има модерен голям магазин на Голдън Роуз в Истанбул. Ако го намерим ще си напазарувам.

Общи условия

Активация на акаунт